In dit artikel

Beste Boek Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Beste Boek Persoonlijke Ontwikkeling | Review

In dit artikel

Persoonlijke ontwikkeling is iets waar ieder mens baat bij heeft. Het helpt je jezelf te ontwikkelen en meer positiviteit en geluk aan te trekken in je leven. Ben je al actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en wil je graag de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Het lezen van het juiste boek persoonlijke ontwikkeling is hierbij essentieel. Goede persoonlijke ontwikkeling boeken helpen je om meer uit het leven te halen. Zelf lees ik ze maar al te graag. Daarom vond ik het tijd voor een selectie van beste boeken persoonlijke ontwikkeling. Een top 10 zelfontwikkeling boeken én nog wat extra titels die absoluut de moeite waard zijn. Lees je mee?

Beste zelfontwikkeling boeken 2024: Mijn selectie!

  1. Beste boek persoonlijke ontwikkeling – Master your mindset – Michael Pilarczyk
  2. Beste boek zelfontwikkeling – De Alchemist – Paulo Coelho
  3. Beste boek persoonlijke ontwikkeling – Je bent zoals je denkt – Michael Pilarczyk
  4. Beste zelfontwikkeling boek voor vrouwen – Verslaafd aan Liefde – Jan Geurtz
Beste Boek Persoonlijke Ontwikkeling  Review (2022)

Zelfontwikkeling boeken vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste boek persoonlijke ontwikkeling 2024 is, heb ik alle zelfontwikkeling boeken en persoonlijke groei boeken uit dit artikel gelezen. Ik heb ze daarna vergeleken op inhoud, schrijfstijl, reviews en beoordelingen van andere mensen én vormgeving. Hoe je het ook noemt (een zelfontwikkeling boek, boek over zelfontwikkeling, boek zelfontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling boek, boek persoonlijke groei of boek over zelfontwikkeling), dergelijke boeken zijn ontzettend interessant. De boeken die er voor mij bovenuit sprongen, heb ik gerangschikt in een persoonlijke ontwikkeling boeken top 10. Speciaal voor de fanatieke lezers en lezeressen heb ik na de top 10 beste zelfontwikkeling boeken nog een aantal aanraders toegevoegd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling boeken. Ik wens je veel leesplezier. Zowel met dit artikel als met al deze interessante boeken voor zelfontwikkeling!

1. Beste boek persoonlijke ontwikkeling – Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Van alle zelfontwikkeling boeken, heeft dit praktisch boek toch wel veel indruk op mij gemaakt. Naar aanleiding van de podcast van Michael Pilarczyk ben ik het boek ‘Master Your Mindset’ gaan lezen. Dit boek gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Michael Pilarczyk neemt je mee in zijn persoonlijke verhaal en de pijnlijke waarheid. Dit heeft hij geformuleerd tot misschien wel het beste en meest positieve boek over persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom een heerlijk boek om te lezen!

Het recept voor een gelukkig en succesvol leven is eenvoudig: Doe wat je echt leuk vindt en wordt daar heel goed in. Dat is Michael’s advies. Dus vraag jezelf eens af: waarom doe je wat je doet? Leef jij eigenlijk wel bewust of doe je alles op de automatische piloot? Michael Pilarczyk helpt je ontwaken en controle over je gedachten en mindset te krijgen en jouw dagelijkse realiteit creëren. Het is dé manier om de touwtjes in handen te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Voor je eigen geluk.

Er staan inmiddels meerdere Michael Pilarczyk boeken (zelfontwikkeling boeken) op de internationale bestseller lijst. Lees deze en andere mindset boeken geschreven door Michael Pilarczyk. Master your mindset is ook beschikbaar als luisterboek.

2. Beste boek zelfontwikkeling – De Alchemist – Paulo Coelho

Paulo Coelho, een wereldbekende Braziliaanse schrijver, schreef het boek ‘De Alchemist’. Hij spoort zijn lezers aan om de wijsheid van het hart te volgen, wat zij ook doen. Het is een persoonlijk verhaal over een schaapherder die één grote wens heeft. Hij wil graag een wereldreis maken om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Hij droomt over verborgen schatten, waardoor hij in actie komt en op ontdekkingstocht gaat. Als hij in Egypte de alchemist ontmoet, leert hij veel van zijn spirituele wijsheid en kennis. Die kennis en wijsheid leer jij als lezer ook door ‘De Alchemist’ te lezen.

Beste Boek Persoonlijke Ontwikkeling  Review (2022)

3. Beste boek persoonlijke ontwikkeling – Je bent zoals je denkt – Michael Pilarczyk

In juli 2021 kwam Michael Pilarczyk’s nieuwste exemplaar uit in zijn selectie zelf ontwikkelingsboeken: ‘Je bent zoals je denkt’. Hierin legt hij uit hoe je gedachten je werkelijkheid creëren. Er is namelijk niet maar één werkelijkheid. De manier waarop jij de wereld ziet, wordt bepaald door de gedachten die je hebt. En die gedachten kun je kiezen. Zoals je denkt, zo zal je zijn. En zo zal je leven zich vormen.

Wanneer je begrijpt dat je je manier van denken kunt veranderen, kun je veel meer voor jezelf creëren. Dan kun je je leven inrichten zoals jij dat graag wilt. Zo leer je leven in verbinding met de bron. Een passage uit het boek vertelt perfect waar ‘Je bent zoals je denkt’ over gaat. ‘Er is iets wat ons in leven houdt, iets wat ons laat ademen en wat ons hart doet kloppen. Het is iets wat de natuur laat groeien en bloeien en wat de zon doet opkomen. Dat is waar dit boek over gaat.’

4. Beste zelfontwikkeling boek voor vrouwen – Verslaafd aan Liefde – Jan Geurtz

Verslaafd aan Liefde‘ was het eerste boek waarmee ik bewust in aanraking ben gekomen met zelfontwikkeling. Daarom is het voor mij een van de beste boeken zelfontwikkeling. Het heeft echt mijn ogen geopend.

Jan Geurtz toont in dit boek aan dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. We wijzen onszelf op allerlei gebieden af, vooral als het om de liefde gaat. Vervolgens proberen we die zelfafwijzing te compenseren door waardering van anderen te krijgen. Maar wanneer je genoeg liefde voor jezelf voelt, heb je de liefde van een ander niet nodig. In elk geval niet om je goed te kunnen voelen. Dan voel je je al goed om wie je bent. En dan ga je alleen nog relaties aan die als aanvulling dienen op je leven, niet als een opvulling ervan. Met humor en praktische voorbeelden draagt Jan voorbeelden aan om uit deze vicieuze cirkel te stappen. Lees deze en andere boeken van Jan Geurtz!

5. De fontein, vind je plek – Els van Steijn

Nog zo’n interessant persoonlijke ontwikkeling boek: ‘De fontein, vind je plek’ van Els van Steijn. De fontein is een metafoor voor het familiesysteem. Ieder mens maakt onderdeel uit van verschillende systemen: familiesysteem, gezinssysteem, bedrijfssysteem en het systeem dat hoort bij je woonplaats, cultuur of religie. In die systemen liggen jouw wortels, waardoor je bepaalde gedragingen en overtuigingen hebt.

Dit boek geeft je praktische handvatten om patronen in je gedrag te doorbreken. Patronen doorbreken die mogelijk al generaties lang zijn doorgegeven, zonder dat je je daar bewust van bent. Patronen die jou niet langer dienen en waar je beter afscheid van kunt nemen. Je krijgt hierdoor meer rust en grip op je leven. In ‘De Fontein, vind je plek’ leert Els je hoe je dit doet. Het zal je verbazen hoeveel patronen jij hebt overgenomen, maar die helemaal niet bij je passen. En hoe fijn het zal zijn wanneer je die patronen doorbreekt en weer een stap dichter bij jezelf komt.

Persoonlijk heb ik heel veel aan dit zelfontwikkeling boek gehad. Na het lezen van dit boek is de relatie met mijn ouders enorm verbeterd. Ik accepteer steeds meer en meer mijn “lot”. Het lukt mij nu ook steeds beter om waar te nemen zonder oordeel. Dit geeft zoveel rijkdom en rust!

6. De zin van het bestaan – Viktor Frankl

Dit is nog zo’n goed persoonlijk ontwikkeling boek! Viktor Frankl heeft WOII van dichtbij meegemaakt. Hij werd naar een concentratiekamp gebracht, maar vond de kracht om te overleven. Zijn boek ‘De zin van het bestaan‘ gaat dan ook over de zingeving van het leven en hoe je met tegenslag kunt omgaan. Zelfs als een situatie uitzichtloos lijkt. Viktor vertelt zijn persoonlijke verhaal met passages over de oorlog. Een aangrijpend, maar bovenal ontzettend interessant en waardevol persoonlijke ontwikkeling boek dat niet in deze top 10 mocht ontbreken.

7. De kracht van het Nu – Eckhart Tolle

In ‘De kracht van het Nu’ , een boek over zelfontwikkeling, leert Eckhart Tolle je over de waarde van leven in het moment. Dit boek mag niet ontbreken in het rijtje beste boeken voor zelfontwikkeling. We zijn in gedachten vaak bezig met het verleden of de toekomst, maar we vergeten te genieten van het heden. Eckhart laat je beseffen dat alleen het Nu, het heden, er echt toe doet.

Het verleden is namelijk al geweest en kun je toch niet meer veranderen, hoe graag je dat soms ook zou willen. En de toekomst is er nog niet, dus het heeft ook geen zin om je daarmee bezig te houden. Je kunt veel beter genieten van elk moment, van elke dag, want dan zal je geluksgevoel toenemen. Het gevolg is dat je veel meer van het leven gaat genieten en ook aandacht aan de kleine dingen besteedt. Dankzij dit boek leer je het leven te waarderen en meer positiviteit te ervaren.

8. Je hebt het niet, je doet het – Edwin Selij

Je hebt het niet, je doet het‘ is een boek persoonlijke ontwikkeling dat als doel heeft om angst, depressie, ziekte en/of problemen op te lossen. Het helpt je meer controle te krijgen over je leven, op alle vlakken. Edwin Selij leert je in dit boek persoonlijke groei hoe je met één enkele zin de controle terugkrijgt over je leven én allerlei problemen oplost.

Het basisprincipe is zoals de titel zegt: je hebt het niet, je doet het. Je hebt geen depressie je doet het. Je hebt geen angststoornis, je doet het. Je hebt geen ziekte, je doet het. Je kunt er niets aan doen dat iets je overkomt, maar je kunt wel beslissen hoe je daarmee omgaat. En je kunt besluiten om er van af te komen. In het boek ‘Je hebt het niet, je doet het’ leer je hoe. Zo kun jij – net als duizenden andere mensen – de controle over je leven terugkrijgen en weer gaan genieten.

9. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich‘ is de klassieker der klassiekers, op het gebied van persoonlijke groei en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft in dit boek zelfontwikkeling zijn tijdloos en gebaseerd op de analytische geest. Deze wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven. Het idee omarmen werkt bevrijdend zal je ontdekken in dit boek.

10. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Hoe denken wij als mensen over de mensheid? Zijn we beesten met een flinter dun laagje beschaving? Of mogen wij onszelf wel iets meer waarde toekennen? In het zelfontwikkeling boek ‘De meeste mensen deugen’ vertelt Rutger Bregman hoe de meeste mensen volgens hem goede mensen zijn. Na het lezen van dit boek sluit ik me hier voor de volle 100% bij aan. Dit inspirerende boek neemt je mee langs psychologische onderzoeken en eeuwenoude mythes. Het is een boek dat je ogen opent. Voor mij is dit het beste Rutger Bregman boek. Ondanks dat hij nog meer boeken geschreven heeft, springt deze er voor mij echt tussenuit.

Lees ook ‘De Tien Leefregels’ van Rutger voor een realistisch mensbeeld en mijn  uitgebreide review van ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

OERsterk leven – Richard de Leth

Waarom kwamen er vroeger niet zoveel ‘nieuwe’ ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden? ‘OERsterk Leven‘ vertelt hoe we onze gezondheid kunnen behouden én verbeteren. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen. In zijn boek opent Richard de Leth je ogen en laat hij je doen inzien hoe je zelf de touwtjes in handen kunt nemen omtrent je gezondheid. Het is nooit te laat om hiermee aan de slag te gaan en het heft in eigen handen  te nemen.

De Zeven eigenschappen van Effectief Leiderschap – Stephen Covey

Stephen R. Covey, directeur van het Covey Leadership Center in Utah, heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt. Covey leert managers hoe zij de kwaliteit van hun persoonlijke leven én van hun producten, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Al jarenlang inspireert Stephen Covey zijn lezers en lezeressen met de kennis en informatie in ‘De Zeven eigenschappen van Effectief Leiderschap‘. Dit boek staat wereldwijd bekend als een enorme inspiratiebron. Dankzij zijn inzichten kun je je leven ingrijpend veranderen, ongeacht je situatie of leeftijd. Dit boek gaat over zelfontwikkeling en is geschikt voor jong en oud.

De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi

Dr. Ludidi heeft misschien wel het meest praktische boek over intermittent fasting geschreven. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik volg zijn schema al sinds juni 2019. De intermittent fasting variant die ik uit het boek heb gekozen, noemt Dr. Ludidi de 16:8 versie. Je zorgt dan dat je al je calorieën voor één dag in 8 uur binnenkrijgt. De overige 16 uur van de dag (en nacht) ben je aan het vasten en eet je dus helemaal niets. Op deze manier wordt vasten voor iedereen toegankelijk, ongeacht wat je doel ermee is. Je kunt deze methode inzetten om af te vallen, gezonder te leven of je sportprestaties te verbeteren. Hoe dan ook, is het een methode die je gemakkelijk kunt toepassen en die wél vol te houden is.

Dr. Ludidi (voedingswetenschapper en gezondheidsexpert) helpt je in zijn boek om te begrijpen hoe je lichaam werkt en op eten reageert. Ook ontdek je waarom je bepaalde keuzes maakt, zoals snoepen. Krijg weer grip op je gezondheid dankzij dit boek en maak betere keuzes voor jezelf. Ook jij kan dat!

Samefko Ludidi maakt van vasten, wat best heftig kan klinken, een praktische gids (lifestyle). Daarom is het een van mijn favoriete boeken over zelfontwikkeling.

Hoe de FUCK vind ik GELUK? – Thijs Lindhout

Hoe de fuck vind ik geluk‘, heet het boek van Thijs Lindhout. Thijs daagt je uit om op zoek te gaan naar wat jou gelukkig maakt. Er is volgens hem geen stappenplan naar geluk. Dit boek is gebaseerd op de eigen ervaringen van Thijs. Het leest makkelijk weg en bevat veel praktische tips die je direct kunt toepassen. Daardoor heb je er direct profijt van.

Je kan Thijs kennen van de 100% inspiratie podcast of van zijn 100% inspiratie show. Check het boek via de link en kom erachter wat JOU echt gelukkig maakt. Je hebt maar één leven (voor zover we weten), dus maak er wat van!

Breek je vrij! – Edwin Selij

Het boek ‘Breek je vrij’ van Edwin Selij is een boek voor piekeraars. Voor mensen die vastzitten in hun eigen denkwereld en die vaak negatieve gevoelens ervaren. Het is bedoeld voor mensen met problemen waar zij niet van af komen. Voor mensen die verandering willen.

In ‘Breek je vrij’ ontdek je hoe je elk probleem kunt oplossen, hoe groot of klein dat probleem ook is. Elk probleem houdt namelijk verband met bepaalde belemmeringen, blokkades en/of uitdagingen in je leven. Vaak zijn deze ooit ontstaan door een negatieve ervaring of gebeurtenis, waardoor negatieve herinneringen zijn ontstaan. In plaats van vanuit die negativiteit te blijven leven, kun je patronen doorbreken en nieuwe keuzes maken. Reset je herinneringen en herstel je manier van denken. Zo kun je namelijk meer geluk ervaren en je verleden (dat jou steeds tegenhoudt in het leven) eindelijk loslaten.

Geweldloze communicatie – Marshall B. Rosenberg

De laatste in dit rijtje van beste persoonlijke ontwikkeling boeken 2024 is ‘Geweldloze communicatie’, geschreven door Marshall B. Rosenberg. Het gaat over manieren van communiceren, zonder dat daar boosheid, frustratie of een ander soort negativiteit bij komt kijken. Het leert je overbrengen wat je wilt, zonder jezelf of een ander tekort te doen. Zo kom je sterker in je schoenen te staan en krijg je meer voor elkaar. Je leert bijvoorbeeld luisteren naar wat een ander zegt en echt te horen waar het hem of haar om gaat. Hiermee kun je samenwerken met elkaar, in plaats van het gevoel te hebben dat jij in je eentje tegenover de wereld staat. Op die manier zal communicatie doeltreffender en fijner worden en krijg je meer belangstelling voor elkaar. Dat is wel zo lekker!

Mijn beste persoonlijke ontwikkeling boek 2024

In dit artikel over beste persoonlijke ontwikkeling boeken, heb ik uiteraard weer een persoonlijke winnaar gekozen. Voor mij is ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk de absolute winnaar. Dit boek heeft mij zoveel inzichten gegeven en laten nadenken over bepaalde aspecten in mijn leven. Daarom moet ik dit boek zelfontwikkeling wel als winnaar kiezen. Uiteraard heb ik ook van de andere beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling enorm genoten, anders had ik ze niet in dit artikel genoemd. Ik kan je daarom zeker aanraden om ook die boeken persoonlijke groei eens te lezen.

Zelfliefde bestaat uit verschillende onderdelen. Enkele voorbeelden die in een boek zelfontwikkeling aan de orde komen, heb ik voor je uitgelicht:

Zelfbewustzijn

Wees je bewust van wat je zegt en doet, van de manier waarop je praat en handelt. Hoe zelfbewuster je bent, hoe bewuster je keuzes kunt maken die jou dienen.

Talent(en) ontwikkelen

Elk mens heeft bepaalde talenten, alleen niet iedereen gebruikt ze. Ontdek wat jouw talent is (misschien heb je er wel meerdere) en besluit om ze vaker te benutten. Dit zal je leven een stuk leuker maken. Boeken over zelfontwikkeling helpen je hierbij.

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Kom jij genoeg voor jezelf op? Heb je een eigen mening? En durf je je gevoelens te uiten? Ontwikkel je sociale vaardigheden stap voor stap en leer beter communiceren met de mensen om je heen. Je zal merken dat zij jouw voorbeeld al snel zullen volgen. Zo worden onderlinge relaties veel fijner. Ook dit onderdeel wordt in inspirerende boeken zelfontwikkeling besproken.

Mentale gezondheid

Hoe praat jij tegen jezelf? Ben je lief voor jezelf en geef je jezelf complimenten? Of walg je van het beeld in de spiegel en maak je jezelf dat regelmatig duidelijk? Dat is zo zonde! Het is belangrijk dat je liefde voor jezelf hebt, want hoe liever jij voor jezelf bent, des te succesvoller je in het leven zult staan.

Fysieke gezondheid

Hoe goed zorg je voor jezelf? Eet je gezond en beweeg je regelmatig? Net zoals je mentale gezondheid belangrijk is voor een gelukkig leven, is je fysieke gezondheid dat ook. Bovendien geldt dat hoe fitter je bent, hoe meer je van het leven kunt genieten.

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over persoonlijke ontwikkeling

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel over persoonlijke ontwikkeling boeken? Lees dan nog even verder. Ik heb de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en beantwoord.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling heeft als doel de beste versie van jezelf te worden. Dit doe je door je bewust te worden van wie je bent, wat je wilt, hoe je je gedraagt en welke overtuigingen je hebt. Boeken over zelfontwikkeling helpen je daarbij. Het draait allemaal om bewustwording, zowel privé als op de werkvloer. Zo zullen uitdagingen die je uit je comfortzone halen, je verder helpen. Je leert hiervan, ontdekt nieuwe dingen over jezelf en die kennis neem je mee in je verdere leven. Het helpt je om je eigen identiteit te ontwikkelen en je eigen talent te ontdekken. Hoe meer je jezelf ontwikkelt, des te meer je uit het leven kunt halen. En des te meer je ontdekt wat je in je mars hebt. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen, meer geluk, meer geslaagde momenten en het behalen van je levensdoelen.

Waarom persoonlijke ontwikkeling boeken lezen?

Groeien als persoon, leren out of the box te denken én te leven, gelukkig worden… Het gaat niet zonder aan jezelf te werken. Gelukkig bestaan er (zoals je ziet) heel wat inspirerende en leerzame boeken over zelfontwikkeling. Deze staan vaak vol praktische tips over spiritualiteit, geluk en meer. Ook brengen ze je in de juiste mindset om je doelen te bereiken. Van theorieën over persoonlijke groei tot aan wetenschappelijke onderzoeken en persoonlijke ervaringen, het is allemaal heel waardevol. De hoeveelheid informatie en inzichten in deze zelfontwikkeling boeken is haast oneindig! Door deze boeken persoonlijke ontwikkeling te lezen, bereik je meer succes in alle aspecten van je leven. Of je nu vooruitgang wilt boeken op het gebied van financiën of relaties, er zijn meer dan genoeg boeken over zelfontwikkeling om te blijven groeien en je persoonlijke doelen sneller te bereiken. Ik wens je dan ook heel veel leesplezier! (1)

Kan ik een zelfontwikkeling boek kortingscode scoren?

Op het moment van schrijven heb ik geen zelfontwikkeling boek kortingscode voor je. Toch raad ik je aan om rondom bepaalde actiedagen (Black Friday, Cyber Monday, etc.) de prijs van persoonlijke ontwikkeling boeken in de gaten te houden. Dan wordt er regelmatig een zelfontwikkeling boek aanbieding of persoonlijke ontwikkeling boek kortingscode bekendgemaakt.

Welke zelfontwikkeling boeken vrouwen zijn interessant?

Vooral ‘Verslaafd aan Liefde’ van Jan Geurtz is een interessant boek voor vrouwen. Dat komt doordat vrouwen vaak gevoeliger zijn. Zo ook voor onzekere gedachten in de liefde. Verder denk ik dat elk boek uit de top 10 boeken zelfontwikkeling zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. Zelfontwikkeling boeken vrouwen en zelfontwikkeling boeken mannen zijn in mijn ogen namelijk vrijwel gelijk.

Conclusie top 10 beste boeken persoonlijke ontwikkeling

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Boek Persoonlijke Ontwikkeling | Review

Laat een reactie achter