In dit artikel

Beste Breathwork Opleiding Review (2022) Ademwerk Test!

Beste Breathwork Opleiding | Review (2023) | Ademwerk Test!

In dit artikel

Wil jij meer balans in je leven, beter met stress kunnen omgaan en je in het algemeen fitter voelen? Start met je ademhaling trainen. Breathwork ofwel ademtraining bestaat uit sessies waarbij je heel bewust ademhaalt en zo je lichaam ontdoet van negatieve energie en emoties. Dankzij een ademhalingscursus of ademwerk opleiding leer je niet alleen hoe je dit zelf kunt toepassen, maar kun je er ook anderen mee helpen! Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel! 

Beste Breathwork opleiding 2023: Mijn selectie

  1. Beste Breathwork Opleiding – Breathwork Masterclass 

Breathwork opleidingen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Breathwork of ademwerk wordt steeds populairder. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer opleidingen voor komen. Welke ademhalingscoach opleiding het beste bij jou past, moet je zelf bepalen. Om die keuze wat gemakkelijker te maken, heb ik verschillende breathwork online cursussen en opleidingen uit Breathwork Nederland met elkaar vergeleken. 

Ik heb dit gedaan op basis van de inhoud van de cursus of opleiding, de kwaliteit ervan, de prijs en eventuele kortingen en bonussen. Ook heb ik gekeken naar verschillende breathwork ervaringen en reviews en heb ik de opleidingen natuurlijk zelf getest. Ik kan je daarom een zo goed mogelijk beeld geven van de kwaliteit van de cursussen. Op basis daarvan heb ik de beste breathwork training gekozen! 

Breathwork Masterclass – Beste breathwork opleiding

Dankzij de ademwerk workshop Breathwork Masterclass leer jij hoe je een echte breathwork practitioner wordt. Deze breathwork opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en leert je in 15 uur tijd hoe ademhalingstechnieken precies werken. Op het online platform kun jij alles leren over ademwerk oefeningen en leer je dit toe te passen in de praktijk. Hierdoor zullen je slaap en immuniteit verbeteren, ervaar je minder stress, zal je beter presteren op fysiek gebied en kun je vet verbranden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat de Breathwork Masterclass voor jou kan betekenen! 

Beste Breathwork Opleiding  Review (2022)  Ademwerk Test!

Naast bewust ademhalen, leer je met deze breathwork training om te kijken naar je gezondheid en welzijn vanuit het biohacker perspectief. Je gaat experimenteren en vervolgens geweldige resultaten boeken. Nadat je de masterclass succesvol hebt afgerond, kun je eventueel verder met level 2. 

Wil je meer lezen over deze opleiding? Ik schreef eerder een Breathwork Masterclass review

Voordelen Breathwork Masterclass 

Praktische toepassingen; 
Onbeperkt en levenslang toegang tot de opleiding; 
Je leert principes om je leven te optimaliseren; 
Toegang tot de Q&A sessies;  
Certificaat na afloop. 

Nadelen Breathwork Masterclass 

Redelijk prijzig; 
Engelstalige breathwork opleiding.  


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste breathwork cursus 

Dus welke ademcoach opleiding is de beste breathwork opleiding? In principe is dit heel persoonlijk. Elke vorm van ademhalingstraining is anders en zal door een individu anders ervaren worden. Toch kan ik zeggen dat van de breathwork opleidingen die ik zelf getest heb, de Breathwork Masterclass als winnaar uit de test komt. Als je het mij vraagt is dat dus de beste breathwork cursus van dit moment! 


Klik hier voor de beste deal

Alles over breathwork

Wat is breathwork precies en wat kun je ermee? Breathwork ademwerk gaat over het beoefenen van ademhalingstechnieken, waarbij je in- en uitademt door je mond zonder pauzes in te lassen. Het is een manier om je lichaam te ontdoen van stress en om meer te ontspannen. Er zijn verschillende technieken bekend. In alle gevallen streven deelnemers van ademwerk of breathwork vooral naar het verkrijgen van meer inzicht in zichzelf en wat voor hen belangrijk is, maar ook het verwerken van opgekropte emoties en trauma’s en het loslaten van stress en spanning. Tijdens een sessie kun je bepaalde inzichten krijgen en antwoorden ontdekken op vragen waar je (al heel lang) mee rondloopt. Door contact te maken met je innerlijke zelf, kun je jezelf beter begrijpen en jezelf losmaken van verwachtingen van anderen.  

Het eindresultaat is een gelukkiger leven en een beter gevoel over jezelf. Er ontstaat namelijk meer rust en ruimte in je hoofd en hart en je zal je kalmer voelen wanneer je je met breathwork (ademtraining) bezighoudt. Waar mensen zich niet altijd bewust zijn van blokkades in het lichaam, helpt ademwerk om die blokkades op te sporen en weg te nemen. 

Beste Breathwork Opleiding  Review (2022)  Ademwerk Test!

Wat heeft de ademhaling te maken met de rest van het lichaam? 

Nu vraag je je misschien af wat de ademhaling precies te maken heeft met de overige processen in je lichaam. Laat mij beginnen met vertellen dat ingrijpende gebeurtenissen, ziektes en stress de ademhaling kunnen verstoren. Dit gebeurt in principe bij iedereen die volwassen wordt, want iedereen maakt bepaalde dingen mee in het leven. Door vervelende situaties, verdriet, onrust, pijn en frustratie ga je oppervlakkiger of sneller ademen. Je doet dit niet bewust, maar wanneer dit te lang aanhoudt kan er een chronische verstoring in de ademhaling optreden. 

Wanneer je daar last van krijgt, kun je verschillende klachten krijgen. Voorbeelden zijn duizeligheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, hartkloppingen, tintelingen, slaapproblemen, angstklachten, stressklachten en een verstoorde spijsvertering. De ademhaling zou je niet als eerste als boosdoener aanwijzen. Toch komen veel klachten daar vandaan. Het is daarom belangrijk dat je je bewust wordt van je ademhaling en dat je op de juiste manier leert ademen. Breathwork sessies kunnen je op het goede pad brengen. 

De voordelen van breathwork 

Nu je weet hoe gunstig breathwork kan zijn, ben je vast benieuwd naar een overzicht van de voornaamste voordelen die ermee gepaard gaan. Deze ademhaling krachttraining is namelijk goed voor ontzettend veel doeleinden! 

✅ Een betere nachtrust en slaapkwaliteit (diepe slaap); 

✅ Mentaal fitter worden; 

✅ In het hier en nu leren leven; 

✅ Emoties beter begrijpen en reguleren; 

✅ Angst en verdriet vanuit trauma’s van vroeger loslaten; 

✅ Minder piekeren en in je hoofd zitten en meer verbinding met je lichaam voelen; 

✅ Minder stress ervaren; 

✅ Meer dankbaarheid ervaren; 

✅ Helende kracht, opheffen van blokkades (ook onbewuste blokkades);  

Persoonlijke ontwikkeling, je zal je er sterker en veerkrachtiger door voelen. 

Beste Breathwork Opleiding  Review (2022)  Ademwerk Test!

Wat leer je tijdens een praktijkgerichte opleiding? 

Wil je jezelf als ademcoach ontwikkelen, dan heb je allereerst zelf veel ervaring nodig. Daardoor weet je precies wat het effect van breathwork op het lichaam is. Als breathwork coach krijg je onder andere inzicht in ademverstoringen (disfunctioneel ademen), ken je de fysiologie die belangrijk is voor dit vakgebied, weet je hoe je mensen kunt helpen om zich meer bewust te worden van hun lichaam en kun je adempatromen herkennen en optimaliseren. Ook is het belangrijk dat je de ademheling in zijn geheel begrijpt, zodat je de verschillende ademtechnieken succesvol kunt toepassen en mensen doelgericht kunt helpen.  

Natuurlijk is het belangrijk om eerst in gesprek te gaan met degene die je gaat helpen. Wat is zijn of haar situatie? Waar loopt hij of zij tegenaan? En welke problemen zou je eventueel met behulp van breathwork (ademwerk) kunnen aanpakken en eventueel oplossen? Op basis van deze informatie kun je het traject vormgeven en bied je de ander een veilige omgeving. We hebben laatst ook een onderzoek gedaan naar de beste afval shake en beste maaltijdvervanger.

Beste Breathwork Opleiding  Review (2022)  Ademwerk Test!

Breathwork ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de breathwork ervaringen van andere mensen? Dat kan ik mij goed voorstellen!  

Ik stuitte op de uitgebreide breathwork review van Nikki over de Breathwork Masterclass. Zij vertelt: “De Breathwork Masterclass is op veel manieren transformerend geweest. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Ja, we hebben geleerd. Ja, we hebben het ervaren. Maar het was zoveel meer dan ‘alleen een masterclass’. Het was een reis, een diepgaande upgrade van zowel mijn ademhaling en lichaamskennis, als een upgrade van het leven in het algemeen. Het heeft me veel nieuwe inzichten, gedachten, gevoelens, perspectieven en inspiratie gegeven. Kasper is een geweldige leraar met verbazingwekkend waardevolle kennis, coaching skills en gekke grapjes. Hij is een wandelende encyclopedie als het gaat om de ademhaling, het zenuwstelsel en het optimaliseren van je menselijke ervaring in deze wereld.” 

Reis, een andere Breathwork Masterclass cursist en tevens ademwerk coach, zegt: “Van een volledige download van principes, theorie en wetenschap tot de praktische ervaringsaspecten binnen de groepsdynamiek en daarbuiten. Er is niets dat deze masterclass mist. Kasper giet de kennis van ademwerk over, integreert het vervolgens door middel van daadwerkelijke oefeningen en gaat zelfs een stap verder door het naar het speelveld te brengen om het in actie te zien. Noem eens een andere cursus waar je dat kunt doen? Ik denk niet dat er een andere is. Bovendien creëert Kasper een leeromgeving die zo leuk is en diepe niveaus van verbinding, delen en groepsintimiteit bevat die niet kunnen worden afgedwongen en toch zo natuurlijk zijn.” 


Klik hier voor de beste deal

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding, breathwork masterclass of het Antivirus van Tibor.

Richard de Leth van OERsterk heeft ook een breed scala aan waardevolle online trainingen gemaakt. Wat dacht je van Het Gezondheidsvirus, OERsterk leefstijlprogramma, Gezond in 4 weken, Vitaliteitsformule en De Diabetes Revolutie.
Er zijn nog veel meer interessante cursussen over voeding zoals de 50 dagen keto challenge, Hamster in je Brein, Fitcooking, Anti Buikvet, Veganistisch koken en 20 dagen suikervrij.

Wat minder bekende trainingen gaan over Vegan toetjes, Afvallen met Nederland en heb je wel eens van de Voetentraining gehoord?

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over breathwork 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over breathwork (ademwerk) en alles wat daarbij komt kijken? Ik heb de meest gestelde vragen alvast beantwoord. Doe er je voordeel mee! Blijkt dat jouw vraag er toch niet tussen staat? Laat dan in een reactie weten met welke vraag jij zit en ik probeer hem zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Hoe kan ik een breathwork opleiding kopen? 

Heb je ontdekt wat de beste ademcoach opleiding is voor jou? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Een breathwork training bestellen of een breathwork cursus kopen doe je eenvoudig online, via de linkjes in dit artikel. 

Wat ervaar je tijdens een breathwork sessie? 

Tijdens een breathwork sessie kun je meerdere dingen merken. Zo voel je een verandering in je lichaam, maar kun je ook op emotioneel en spiritueel niveau veranderingen ervaren. Denk hierbij aan bepaalde sensaties of emoties die optreden, vibraties en tintelingen of schokjes. Je kunt het ineens koud of warm krijgen en je kunt bepaalde spieren voelen trekken (spasmen). Je kunt zelfs spontaan oer geluiden maken of een transcendente ervaring krijgen waarbij je met je voorouders of andere spirits in contact kunt komen! 

Waarom zou je een breathwork opleiding volgen? 

Wanneer jij de behoefte hebt om mensen te helpen, kun je ervoor kiezen om breathwork coach te worden en een ademcoach opleiding te volgen. Ondanks dat breathwork veilig is om zelf te beoefenen, kun je als ademwerk coach net een extra interessante ervaring aanbieden. Mensen die bij jou een breathwork sessie ondergaan, durven zich meer te geven en te laten gaan wanneer zij weten dat zij in goede handen zijn. Door jezelf om te scholen tot gecertificeerd breathwork practitioner kun jij die rots in de branding zijn voor mensen en hen helpen om hun geluk naar een hoger niveau te tillen. Dankzij breathwork (ademwerk) kun jij hen echt helpen. Hierdoor zullen meer mensen zich kunnen ontdoen van pijn, trauma’s en negatieve gedachten en zal de wereld beetje bij beetje mooier worden. (1)

Voor wie is breathwork geschikt? 

Iedereen die geïnteresseerd is in breathwork, kan ermee starten. Je hoeft geen ervaring te hebben met ademhalingstechnieken. Breathwork is veilig en jij bepaalt zelf wat er gebeurt. Je behoudt de controle, ook al gebeuren er tijdens de sessie bepaalde dingen in je lichaam waar je verder weinig invloed op hebt. Ben je zwanger, onderga je medische behandelingen of heb je hartklachten? Of word je momenteel behandeld voor psychische klachten of heb je een drugsverslaving? In die gevallen wordt breathwork (ademwerk) afgeraden. 

Conclusie beste breathwork opleiding 


Klik hier voor de beste deal

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Breathwork Opleiding | Review (2023) | Ademwerk Test!

Laat een reactie achter