Beste Breathwork Opleiding (2021) | Ik heb het voor je uitgezocht!
07 oktober 2021 
14 min. leestijd

Beste Breathwork Opleiding (2021) | Ik heb het voor je uitgezocht!

Wil jij meer balans in je leven, beter met stress kunnen omgaan en je in het algemeen fitter voelen? Start met je ademhaling trainen. Breathwork ofwel ademtraining bestaat uit sessies waarbij je heel bewust ademhaalt en zo je lichaam ontdoet van negatieve energie en emoties. Dankzij een ademhalingscursus of ademwerk opleiding leer je niet alleen hoe je dit zelf kunt toepassen, maar kun je er ook anderen mee helpen! Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel! 

Beste Breathwork opleiding 2021: Onze selectie

Breathwork opleidingen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Breathwork of ademwerk wordt steeds populairder. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer opleidingen voor komen. Welke ademhalingscoach opleiding het beste bij jou past, moet je zelf bepalen. Om die keuze wat gemakkelijker te maken, heb ik verschillende breathwork online cursussen en opleidingen uit Breathwork Nederland met elkaar vergeleken. 

Ik heb dit gedaan op basis van de inhoud van de cursus of opleiding, de kwaliteit ervan, de prijs en eventuele kortingen en bonussen. Ook heb ik gekeken naar verschillende breathwork ervaringen en reviews en heb ik de opleidingen natuurlijk zelf getest. Ik kan je daarom een zo goed mogelijk beeld geven van de kwaliteit van de cursussen. Op basis daarvan heb ik de beste breathwork training gekozen! 

1. Breathwork Masterclass – Beste breathwork opleiding

Dankzij de ademwerk workshop Breathwork Masterclass leer jij hoe je een echte breathwork practitioner wordt. Deze breathwork opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en leert je in 15 uur tijd hoe breathwork holotropic precies werkt. Op het online platform kun jij alles leren over ademwerk oefeningen en leer je dit toe te passen in de praktijk. Hierdoor zullen je slaap en immuniteit verbeteren, ervaar je minder stress, zal je beter presteren op fysiek gebied en kun je vet verbranden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat de Breathwork Masterclass voor jou kan betekenen! 

Naast bewust ademhalen, leer je met deze breathwork training om te kijken naar je gezondheid en welzijn vanuit het biohacker perspectief. Je gaat experimenteren en vervolgens geweldige resultaten boeken. Nadat je de masterclass succesvol hebt afgerond, kun je eventueel verder met level 2. 

Normaal gesproken kost de Breathwork Masterclass €800, maar je krijgt met de kortingscode "GROEI" maar liefst 15% korting! Dat komt neer op een totaalprijs van €629,20 inclusief btw. 

Wil je meer lezen over deze opleiding? Ik schreef eerder een Breathwork Masterclass review

Voordelen Breathwork Masterclass 

✅ Praktische toepassingen; 

✅ Onbeperkt en levenslang toegang tot de opleiding; 

✅ Je leert principes om je leven te optimaliseren; 

✅ Toegang tot de Q&A sessies;  

✅ Certificaat na afloop. 

Nadelen Breathwork Masterclass 

❌ Redelijk prijzig (maar gelukkig wel een kortingscode!); 

❌ Engelstalige breathwork opleiding.  

Klik hier voor 15% extra korting op de Breathwork Masterclass met kortingscode: "GROEI"

2. Wim Hof Method – Beste breathwork cursus 

De Wim Hof Method is een Engelstalige breathwork methode die bestaat uit 40 lessen. In totaal duurt de breathwork opleiding 11 uur en 44 minuten. Hij is gericht op beginners en bevat 10 groepsvideolessen, professionele yoga stretchlessen, één op één begeleide audiosessies, verschillende huiswerkopdrachten, een werkboek en je kunt gebruikmaken van de mobiele app.  

Deze breathwork instructor course is ontwikkeld door Wim Hof. Hij leert mensen de kracht van ademhalen en kou en hij begeleidt je bij iedere stap naar een krachtige gezondheid en een gelukkig leven. Elke week is er een groepsles met een nieuw thema dat je kunt toepassen op je eigen leven. Door het doen van de huiswerkopdrachten en het bekijken van de extra video's, zal je hier steeds vaardiger in worden en doorloop je de breathwork workshop met succes. 

De Wim Hof Method volg je helemaal in je eigen tempo. Zodra een nieuwe video ontgrendeld wordt, blijft deze onbeperkt beschikbaar. Je kunt de cursus vanaf je laptop of computer volgen of door de app op je smartphone te gebruiken. Zo wordt breathwork holotropic altijd en overal mogelijk! 

Je schaft de Wim Hof Method breathwork opleiding aan voor €249,00. 

Voordelen Wim Hof Method 

✅ Relatief voordelig voor een opleiding; 

✅ Je leert van Wim Hof zelf; 

✅ Je behoudt onbeperkt toegang tot de lessen; 

✅ Er is veel lesmateriaal en ondersteuning beschikbaar; 

✅ Betalen in termijnen is mogelijk. 

Nadelen Wim Hof Method 

❌ Engelse breathwork training

Mijn beste breathwork cursus 

Dus welke breathwork opleiding is de beste breathwork opleiding? In principe is dit heel persoonlijk. Elke vorm van ademhalingstraining is anders en zal door een individu anders ervaren worden. Toch kan ik zeggen dat van de breathwork holotropic sessies die ik zelf getest heb, de Breathwork Masterclass als winnaar uit de test komt. Als je het mij vraagt is dat dus de beste breathwork cursus van dit moment! 

Klik hier voor 15% extra korting op de Breathwork Masterclass met kortingscode: "GROEI"

Alles over breathwork

Wat is breathwork precies en wat kun je ermee? Breathwork holotropic gaat over het beoefenen van ademhalingstechnieken, waarbij je in- en uitademt door je mond zonder pauzes in te lassen. Het is een manier om je lichaam te ontdoen van stress en om meer te ontspannen. Er zijn verschillende technieken bekend. In alle gevallen streven deelnemers van ademwerk of breathwork vooral naar het verkrijgen van meer inzicht in zichzelf en wat voor hen belangrijk is, maar ook het verwerken van opgekropte emoties en trauma's en het loslaten van stress en spanning. Tijdens een sessie kun je bepaalde inzichten krijgen en antwoorden ontdekken op vragen waar je (al heel lang) mee rondloopt. Door contact te maken met je innerlijke zelf, kun je jezelf beter begrijpen en jezelf losmaken van verwachtingen van anderen.  

Het eindresultaat is een gelukkiger leven en een beter gevoel over jezelf. Er ontstaat namelijk meer rust en ruimte in je hoofd en hart en je zal je kalmer voelen wanneer je je met breathwork holotropic bezighoudt. Waar mensen zich niet altijd bewust zijn van blokkades in het lichaam, helpt ademwerk om die blokkades op te sporen en weg te nemen. 

Wat heeft de ademhaling te maken met de rest van het lichaam? 

Nu vraag je je misschien af wat de ademhaling precies te maken heeft met de overige processen in je lichaam. Laat mij beginnen met vertellen dat ingrijpende gebeurtenissen, ziektes en stress de ademhaling kunnen verstoren. Dit gebeurt in principe bij iedereen die volwassen wordt, want iedereen maakt bepaalde dingen mee in het leven. Door vervelende situaties, verdriet, onrust, pijn en frustratie ga je oppervlakkiger of sneller ademen. Je doet dit niet bewust, maar wanneer dit te lang aanhoudt kan er een chronische verstoring in de ademhaling optreden. 

Wanneer je daar last van krijgt, kun je verschillende klachten krijgen. Voorbeelden zijn duizeligheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, hartkloppingen, tintelingen, slaapproblemen, angstklachten, stressklachten en een verstoorde spijsvertering. De ademhaling zou je niet als eerste als boosdoener aanwijzen. Toch komen veel klachten daar vandaan. Het is daarom belangrijk dat je je bewust wordt van je ademhaling en dat je op de juiste manier leert ademen. Breathwork sessies kunnen je op het goede pad brengen. 

De voordelen van breathwork 

Nu je weet hoe gunstig breathwork kan zijn, ben je vast benieuwd naar een overzicht van de voornaamste voordelen die ermee gepaard gaan. Deze ademhaling krachttraining is namelijk goed voor ontzettend veel doeleinden! 

✅ Een betere nachtrust en slaapkwaliteit; 

✅ Mentaal fitter worden; 

✅ In het hier en nu leren leven; 

✅ Emoties beter begrijpen en reguleren; 

✅ Angst en verdriet vanuit trauma's van vroeger loslaten; 

✅ Minder piekeren en in je hoofd zitten en meer verbinding met je lichaam voelen; 

✅ Minder stress ervaren; 

✅ Meer dankbaarheid ervaren; 

✅ Opheffen van blokkades (ook onbewuste blokkades);  

✅ Je zal je er sterker en veerkrachtiger door voelen. 

Wat leer je tijdens een breathwork opleiding? 

Wil je jezelf als ademcoach ontwikkelen, dan heb je allereerst zelf veel ervaring nodig. Daardoor weet je precies wat het effect van breathwork op het lichaam is. Als breathwork coach krijg je onder andere inzicht in ademverstoringen (disfunctioneel ademen), ken je de fysiologie die belangrijk is voor dit vakgebied, weet je hoe je mensen kunt helpen om zich meer bewust te worden van hun lichaam en kun je adempatromen herkennen en optimaliseren. Ook is het belangrijk dat je de ademheling in zijn geheel begrijpt, zodat je de ademhalingstechnieken succesvol kunt toepassen en mensen doelgericht kunt helpen.  

Natuurlijk is het belangrijk om eerst in gesprek te gaan met degene die je gaat helpen. Wat is zijn of haar situatie? Waar loopt hij of zij tegenaan? En welke problemen zou je eventueel met behulp van breathwork holotropic kunnen aanpakken en eventueel oplossen? Op basis van deze informatie kun je het traject vormgeven en bied je de ander een veilige omgeving. 

Breathwork ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de breathwork ervaringen van andere mensen? Dat kan ik mij goed voorstellen!  

Ik stuitte op de uitgebreide breathwork review van Nikki over de Breathwork Masterclass. Zij vertelt: “De Breathwork Masterclass is op veel manieren transformerend geweest. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Ja, we hebben geleerd. Ja, we hebben het ervaren. Maar het was zoveel meer dan ‘alleen een masterclass’. Het was een reis, een diepgaande upgrade van zowel mijn ademhaling en lichaamskennis, als een upgrade van het leven in het algemeen. Het heeft me veel nieuwe inzichten, gedachten, gevoelens, perspectieven en inspiratie gegeven. Kasper is een geweldige leraar met verbazingwekkend waardevolle kennis en gekke grapjes. Hij is een wandelende encyclopedie als het gaat om de ademhaling, het zenuwstelsel en het optimaliseren van je menselijke ervaring in deze wereld.” 

Reis, een andere Breathwork Masterclass cursist en tevens ademwerk coach, zegt: “Van een volledige download van principes, theorie en wetenschap tot de praktische ervaringsaspecten binnen de groepsdynamiek en daarbuiten. Er is niets dat deze masterclass mist. Kasper giet de kennis van ademwerk over, integreert het vervolgens door middel van daadwerkelijke oefeningen en gaat zelfs een stap verder door het naar het speelveld te brengen om het in actie te zien. Noem eens een andere cursus waar je dat kunt doen? Ik denk niet dat er een andere is. Bovendien creëert Kasper een leeromgeving die zo leuk is en diepe niveaus van verbinding, delen en groepsintimiteit bevat die niet kunnen worden afgedwongen en toch zo natuurlijk zijn.” 

Over de opleiding ademhalingscoach van Wim Hof zegt Matthew: “Ik zou hiervoor zelfs 10.000 dollar hebben betaald, maar dat zou niet genoeg zijn, want dit heeft mijn leven veranderd. Ik heb het gevoel dat ik Valium heb ingenomen en toch super energiek ben. Als klinisch psycholoog kunnen mijn dagen erg stressvol zijn. Er is nu een stilte in mij, en waar ik me echt over verbaas, is dat de kalmte voortduurt. 

Ook Franco is enthousiast over de Wim Hof Methode: “Wim, ik hoop ooit nog eens met je mee te kunnen trainen. Ik vind het heerlijk om in dat koude water te springen en die berg met jou te beklimmen. Je methode heeft me echt geholpen met artritis psoriasis. Ik gebruik geen Humira-injecties meer voor mijn symptomen. Ik beheers het met ademhalen, koude douches en ijsbaden.” 

Meest gestelde vragen over breathwork 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over breathwork holotropic en alles wat daarbij komt kijken? Ik heb de meest gestelde vragen alvast beantwoord. Doe er je voordeel mee! Blijkt dat jouw vraag er toch niet tussen staat? Laat dan in een reactie weten met welke vraag jij zit en ik probeer hem zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Hoe kan ik een breathwork opleiding kopen? 

Heb je ontdekt wat de beste breathwork opleiding is voor jou? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Een breathwork training bestellen of een breathwork cursus kopen doe je eenvoudig online, via de linkjes in dit artikel. 

Hoe kan ik breathwork korting scoren?

Voordat je een aankoop doet, wil je natuurlijk wel weten of er een breathwork aanbieding is. Bij de Breathwork Masterclass krijg je breathwork korting (15%), wanneer je de breathwork kortingscode "GROEI" gebruikt. 

Klik hier voor 15% extra korting op de Breathwork Masterclass met kortingscode: "GROEI"

Wat ervaar je tijdens een breathwork sessie? 

Tijdens een breathwork sessie kun je meerdere dingen merken. Zo voel je een verandering in je lichaam, maar kun je ook op emotioneel en spiritueel niveau veranderingen ervaren. Denk hierbij aan bepaalde sensaties of emoties die optreden, vibraties en tintelingen of schokjes. Je kunt het ineens koud of warm krijgen en je kunt bepaalde spieren voelen trekken (spasmen). Je kunt zelfs spontaan oer geluiden maken of een transcendente ervaring krijgen waarbij je met je voorouders of andere spirits in contact kunt komen! 

Waarom zou je een breathwork opleiding volgen? 

Wanneer jij de behoefte hebt om mensen te helpen, kun je ervoor kiezen om breathwork coach te worden en een breathwork opleiding te volgen. Ondanks dat breathwork veilig is om zelf te beoefenen, kun je als ademwerk coach net een extra interessante ervaring aanbieden. Mensen die bij jou een breathwork sessie ondergaan, durven zich meer te geven en te laten gaan wanneer zij weten dat zij in goede handen zijn. Door jezelf om te scholen tot gecertificeerd breathwork practitioner kun jij die rots in de branding zijn voor mensen en hen helpen om hun geluk naar een hoger niveau te tillen. Dankzij breathwork holotropic kun jij hen echt helpen. Hierdoor zullen meer mensen zich kunnen ontdoen van pijn, trauma's en negatieve gedachten en zal de wereld beetje bij beetje mooier worden. 

Wat is de Wim Hof methode? 

De Wim Hof methode is een bekende breathwork methode. Hij is eenvoudig toe te passen en heeft indrukwekkende resultaten. Het helpt mensen om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. De methode gaat over het opnieuw verbinden met jezelf, met anderen en met de natuur. Je leert zo je volledig potentieel aan te spreken. Dit doe je door op de juiste manier te ademen, door de blootstelling aan kou en door je volledig in te zetten. Zo kun je je lichaam en geest de baas worden en zal je versteld staan van je eigen kunnen. 

Wat is het verschil tussen breathwork en holotropic breathwork? 

Bij breathwork holotropic of holotropisch ademwerk onderga je een hele intense ervaring, waarbij je andere lagen van je bewustzijn onderzoekt en niet bang bent voor het proces wat daarop volgt. Deze enorm krachtige vorm van breathwork werd als therapeutische techniek ontwikkeld. Er wordt gefocust op een uniek en diep proces van zelfheling. Je hebt hierbij iemand die de sessie als ademhalingscoach leidt, de sitter, en degene die de sessie ondergaat, de breather. Je kunt zelf ook een holotropisch ademwerk opleiding volgen om deze techniek te leren. 

Voor wie is breathwork geschikt? 

Iedereen die geïnteresseerd is in breathwork, kan ermee starten. Je hoeft geen ervaring te hebben met ademhalingstechnieken. Breathwork is veilig en jij bepaalt zelf wat er gebeurt. Je behoudt de controle, ook al gebeuren er tijdens de sessie bepaalde dingen in je lichaam waar je verder weinig invloed op hebt. Ben je zwanger, onderga je medische behandelingen of heb je hartklachten? Of word je momenteel behandeld voor psychische klachten of heb je een drugsverslaving? In die gevallen wordt breathwork holotropic afgeraden. 

Conclusie beste breathwork opleiding 

Klik hier voor 15% extra korting op de Breathwork Masterclass met kortingscode: "GROEI"

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download