In dit artikel

Puur in je Figuur | Gratis Weekmenu's, Korting en Ervaringen!

Gezondheid (2023) | Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes!

In dit artikel

Je gezondheid is belangrijk. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat. Hoe meer vraag er komt, des te meer aanbod. Inmiddels zijn er zoveel producten, vitamines, cursussen en diensten rondom gezondheid op de markt, dat het nogal overweldigend kan zijn. Wat moet je nu kiezen? Door welke aankoop krijg je echt waar voor je geld? En hoe weet je waar je op moet letten bij de aankoop van gezondheidsproducten? Moet ik aan de slag met ademwerk of op een spijkermat liggen? Na het lezen van dit artikel heb je antwoord op al deze vragen en kun jij je gezondheid direct een boost geven. Ben je er klaar voor om alles over gezondheid te leren?

Beste gezondheidstips 2023: Mijn selectie

 1. Detox sapkuur: Sapje
 2. Green juice: Nutribites
 3. Vitamine abonnement: Vitaily
 4. Spijkermat: Flowee
 5. Afval shake: Body & Fit
 6. Supplementen: Flinndal
 7. Collageen booster: Luminous
 8. White noise: Numsy

Gezondheid: betekenis en uitleg

Laten we beginnen bij het begin: wat betekent gezondheid precies? De gezondheid betekenis of gezondheid definitie is eigenlijk vrij eenvoudig. Het gaat om het zo optimaal mogelijk lichamelijk en mentaal functioneren van een persoon. Dat betekent dat iemand zich goed, vitaal en energiek voelt en ook mentaal lekker in zijn of haar vel zit. Een gezond persoon voelt zich dus van binnen en buiten goed en doet zijn of haar best om de gezondheid en vitaliteit op peil te houden. Regelmatig je gezondheid checken zorgt ervoor dat je je bewust blijft van hoe je leeft en dat je kunt bijsturen waar dat nodig blijkt.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Lichamelijke gezondheid

Je lichamelijke gezondheid heeft alles te maken met hoe gezond je lichaam van binnenuit werkt. Er zijn meerdere manieren om hierop in te spelen en je lichamelijke gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld door aan biohacking te doen of door je metabolisme en/of testosteron te verhogen.

Biohacking

Een van de manieren om je zowel op je lichaam als geest te focussen (en de gezondheid ervan), is door middel van biohacking. Bij deze vorm van wetenschap ligt de focus op het optimaliseren van het menselijk lichaam en het menselijk leven. Er worden biologische en technologische factoren gecombineerd om de mens beter, sterker, slimmer en sneller te maken. In de uitgebreide blog die ik eerder schreef over biohacking, kun je er alles over lezen.

Metabolisme verhogen

Je kunt je lichamelijke gezondheid ook verbeteren op een andere manier: je metabolisme verhogen. Dit houdt in dat je je stofwisseling een handje helpt om sneller te werken. Hoe sneller je stofwisseling, hoe sneller voedsel in het lichaam wordt omgezet in energie en hoe beter je lichaam dat kan gebruiken. Je metabolisme zorgt ook voor de beweging van je spieren, je ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering en de afvoer van afvalstoffen. Je metabolisme verhogen kan door middel van gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust. Lees er gerust meer over in het artikel dat ik erover schreef! Ontdek ook Lumen, een handige tool om jouw metabolisme dagelijks te monitoren. Daarnaast is het ook interessant om zo nu en dan je BMI te berekenen.

Testosteron verhogen

Wist je dat je testosteron verhogen ook mogelijk is door je gezondheid te verbeteren? Hoe gezonder je leeft, des te beter je lichaam kan presteren. En des te hoger je testosteron wordt. Veel mensen snappen niet dat een testosteron tekort te maken heeft met een ongezonde levensstijl. Zodra je hier iets aan doet en wél goed voor je lichaam gaat zorgen, zal je testosteron verhogen helemaal geen moeite meer kosten. Het is bovendien de meest natuurlijke manier om dit te doen. Het Testoplan kan je hiermee verder op weg helpen.

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Gezonde voeding, voedingssupplementen en diëten

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je lichamelijke gezondheid te verbeteren. De juiste voeding staat daarbij op nummer één. Eet bijvoorbeeld zoveel mogelijk onbewerkt en vermijdt e-nummers. Krijg je op die manier niet voldoende voedingsstoffen binnen, dan kunnen supplementen of bepaalde gezonde kuren de oplossing bieden. Ook zijn er nog maaltijdvervangers en bepaalde diëten die je lichaam helpen gezond te worden. Lees maar mee, want er is heel veel over te vertellen.

Voeding

Een goede gezondheid en gezonder leven begint natuurlijk met de juiste voeding. Wie alleen maar junkfood, snacks, e-nummers en suikerrijke producten eet, kan niet verwachten dat zijn of haar lichaam daar perfect op draait. Zorg je echter goed voor jezelf met gezonde voeding (zoals dit product voor gezondheid: gember) en de nodige voedingsstoffen? Dan kan je lichaam niet anders dan daar op een positieve manier op reageren. Kies vaker voor groenten, bruine rijst bij je maaltijd voor heel veel gezondheidsvoordelen. Ben je benieuwd naar de tips die zullen helpen om jouw voedingspatroon te verbeteren zoals je lever reinigen met een lever detox? Ik schreef een uitgebreid artikel over voeding waar je alles te weten komt over dit onderwerp. Ontdek ook de beste documentaires over voeding.

Voedingssupplementen

Red je het niet om met de juiste voeding goed voor jezelf te zorgen? Dan kunnen voedingssupplementen de perfecte aanvulling bieden op een gezond leven en gebalanceerd eetpatroon. In de winter heb je bijvoorbeeld extra vitamine D nodig. Normaal gesproken krijg je die vitamine door de zon, maar als het koud is en je vaker binnen zit kan er een tekort ontstaan. Dat geldt ook voor vegetariërs, die door het vermijden van vlees een tekort aan vitamine B12, B1 of ijzer riskeren. Vitamines en mineralen die we over het algemeen te kort komen zijn: Vitamine A, Vitamine C, Multivitamine, Vitamine D3, vitamine E, Omega 3, Selenium, Jodium, Zink, ijzer, Vitamine K2, Magnesium en calcium. Er zijn tegenwoordig veel merken die supplementen aanbieden. Voor welke moet je kiezen? Dat vertel ik je in het artikel over voedingssupplementen. Persoonlijk ben ik vooral fan van de vitamine en mineralen supplementen van Vitaily, Flinndal en Viteezy. Maar met een vitaminetest weet je zeker welke vitamines en mineralen jij nodig hebt.

Het beste vitamine abonnement

Heb je besloten welke voedingssupplementen je in huis wilt halen voor een gezonder leven? Maak het jezelf extra gemakkelijk door een vitamine abonnement te nemen. Het herhaalgemak zorgt ervoor dat je nooit zonder supplementen komt te zitten. Zo hoef je je gezondheid geen dag over te slaan! Het beste vitamine abonnement heb ik voor je ontdekt. Lees het artikel om je vandaag nog aan te melden en je gezondheidsvoordelen te ervaren. Bij een gezond leven komen jouw vitamines per post.

Superfoods

Vandaag de dag hoor je ook steeds meer over superfoods en gezonder leven. Is het een hype of zit er wel degelijk een bewezen kracht in deze vaak bijzondere producten. Een groot aantal producten liften zeker mee op de voedsel hype. De superfoods waar ik enthousiast over ben zijn. Ashwagandha, Kurkuma en Green juice.

Green juice en groentesap

Ben je bekend met green juice? Deze 100% natuurlijke groene sapjes helpen je gezondheid ondersteunen en geven je lichaam dagelijks de voedingsstoffen die het nodig heeft. Zo kun je met gemak meer groentes eten, zonder dat je daar heel vol van raakt of extra tijd voor moet vrijmaken. Green juice sappen drink je namelijk zo op. Perfect voor drukke mensen en mensen die graag met gemak extra groenten eten. Bovendien hoef je minder water te drinken wanneer je lichaam veel groentes binnenkrijgt. Het wordt daarom hoog tijd om te ontdekken wat de beste green juice of beste groentesap is. Voor wat betreft green juice zijn er 2 grote spelers op de markt. Benieuwd of jouw voorkeur uitgaat naar Nutribites of SuperFoodies.

Tegenwoordig zie je een opkomst van groentesappen zoals bleekselderij sap, rode bietensap en tomatensap. Allemaal erg gezond!

Sapkuur

Wil je je lichaam even helemaal resetten, om het daarna in één keer goed aan te pakken op het gebied van gezondheid? Dan is een sapkuur of sapvasten een goed idee. Hierbij doe je een aantal dagen een kuur waarbij je tijdens elke maaltijd sapjes drinkt en verder alleen water. Je eet dus geen vast voedsel. Dit is een hele effectieve manier om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen, om de processen in je lichaam te resetten en tegelijkertijd te optimaliseren. Probeer het eens, maar dan wel alleen met de beste sapkuur die er is. Bijvoorbeeld bij aanbieders zoals Juice Brothers, Dr Detox of Sapje.

Detox kuur

Ga je dan toch starten met een kuur, overweeg dan ook een detox kuur te doen. Tijdens een detox kuur volg je een bepaald voedingsschema, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam. Je gaat je daardoor niet alleen gezonder voelen, maar ook fitter en energieker, zowel lichamelijk als mentaal! Met een detox kuur help je je lichaam ontgiften en dat brengt veel voordelen met zich mee. Om te ontdekken wat de beste detox kuur is die je kunt volgen, adviseer ik je de blog te lezen die ik erover schreef. Daar staat alle nuttige informatie in en je vindt er handige tips om met een detox kuur te starten. Alternatieven om te detoxen zijn detox smoothies, groente smoothies, detox pleisters, detox thee en crystal detox.

Maaltijdvervanger

Kom je maar lastig aan de juiste hoeveelheid voedingsstoffen? Heb je het idee dat je tijd of etenslust tekort komt om je lichaam op de juiste manier te voeden? Of wil je gewoon graag iets extra’s doen voor je gezondheid, maar dan wel op een gemakkelijke manier?

Maaltijdvervangers zijn shakes die extra voedingsstoffen bevatten en die je dagelijks kunt drinken ter vervanging van één of meerdere maaltijden. Ze kunnen dienen als vervanging van je maaltijd of als een aanvulling op wat je dagelijks eet. Toch bevatten veel maaltijdvervangers onnodig veel suiker en zijn ze daardoor helemaal niet zo gezond als ze lijken. Wil je weten wat de beste maaltijdvervanger is die je hiervoor kunt gebruiken? Lees dan het artikel over dit onderwerp.

Afval shake

Je kunt een maaltijdvervanger ook nemen om af te vallen. Zo’n afval shake bevat de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft én hij zorgt ervoor dat je dagelijks minder calorieën binnenkrijgt. Op die manier zal je lichaam je vetreserves aanspreken om toch de nodige energie te kunnen verbruiken. De beste afval shake is er één zonder (te veel) toegevoegde suikers, die goed vult en die ook nog eens lekker smaakt. Wil je weten welke dat is? Lees dan mijn blog over de beste afval shake van dit moment.

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Calorieën tellen: zo doe je dat

Tellen hoeveel calorieën je binnenkrijgt; is dat aan te raden? En waarom wel of niet? Ik vond dat een interessant onderwerp en ik was blijkbaar niet de enige. Daarom schreef ik er een stuk over. Lees hier alles over calorieën tellen, de voor- en nadelen ervan én handige tips die je erbij kunt gebruiken.

Koolhydraatarm dieet volgen

Bij een koolhydraatarm dieet of ketogeen dieet schema beperk je het aantal koolhydraten dat je tot je neemt. In veel voedingssoorten zitten koolhydraten. Het is daarom belangrijk om er meer over te leren, wil je een koolhydraatarm voedingsplan volgen. Bij een dergelijk dieet eet je 50-130 gram koolhydraten per dag. Om dit tekort te compenseren eet je meer eiwitten, vetten en vezels. Veel gemakkelijker dan zelf alles uitrekenen, is een vooraf bedacht koolhydraatarm dieet volgen. Zo krijg je alle handvatten aangereikt die je nodig hebt, maar houd je wel zelf de touwtjes in handen. Waarom een koolhydraatarm programma interessant is, welke valkuilen je kunt tegenkomen, wat de lekkerste koolhydraat arm dieet recepten zijn én nog meer nuttige info vind je in mijn artikel over een koolhydraatarm dieet volgen. Onlangs schreef ik een artikel over de beste koolhydraatarme receptenboeken.

Afvallen: intermittent fasting

Afvallen kan ook op een andere manier: door intermittent fasting. Hierbij eet je alleen tussen bepaalde uren op de dag, waardoor de stofwisseling van je lichaam verplicht is om anders te gaan werken. Je stapt dus af van wat ‘normaal’ en gewend is en je gebruikt deze methode om alle processen wakker te schudden. Vaak eet men tussen 12:00 en 20:00 bij een intermittent fasting schema. Dat betekent dat je veel later ontbijt, maar ook na het avondeten niets meer eet. Je mag tussendoor nog wel water, koffie of thee drinken. Het is het belangrijkst dat je je aan de tijdsperiode houdt die je voor jezelf inlast. Lees hier meer over afvallen intermittent fasting.

Collageen booster

Gezondheid en voedingssupplementen zijn heel belangrijk voor je lichaam. Niet alleen omdat ze je helpen duurzaam afvallen of de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook omdat ze je helpen een fris en jong uiterlijk te behouden. Merk je dat jouw huid wel wat ondersteuning kan gebruiken? Met de beste collageen booster geef je je huid precies wat het nodig heeft en zal je er frisser, jeugdiger en gezonder uitzien. Lees er meer over in mijn artikel en ontdek meer over Luminous!

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Gezondheid, bewegen en vetverbranding

De juiste voeding, voedingssupplementen en diëten vormen stap één naar een goede gezondheid. Daarbij is het ook heel belangrijk om voldoende te bewegen. Wat dat precies inhoudt en welke vormen van beweging gezond zijn, dat ga ik je vertellen. Ook behandel ik de onderwerpen droog trainen, buikspieroefeningen en buikvet verbranden.

Alles over bewegen

Dagelijks bewegen is noodzakelijk. Je lichaam heeft dit nu eenmaal nodig om de voeding die je tot je neemt te kunnen verbranden. Daarom wordt geadviseerd om dagelijks minstens 30 minuten te bewegen. Op welke manier je dat doet mag je zelf bepalen. Wil je meer lezen over bewegen? Klik dan op deze link naar de blog over bewegen.

Wandelen voor je gezondheid

Eén van de gemakkelijkste en meest populaire manieren van bewegen is wandelen. Zet je favoriete muziek op via je telefoon of vraag een vriend(in) om met je mee te gaan. Samen wandelen is toch gezelliger dan alleen. Wandelen is niet alleen laagdrempelig, maar ook nog eens heel goed voor je. Lees meer over wandelen en de voordelen ervan in het artikel dat ik erover schreef.

Waarom yoga zo goed is voor je gezondheid

Nog zo’n fijne manier van bewegen is aan yoga doen. Het maakt je lichaam soepeler en je kunt je spieren erdoor verlengen. Yoga is bovendien heel goed thuis te beoefenen, maar ook in de yogaschool. Zo kun je zelf kiezen of je dit in je eigen vertrouwde omgeving doet of dat je de gezelligheid opzoekt met andere mensen om je heen. Yoga wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Kundalini yoga combineert bijvoorbeeld spiritualiteit en lichaamsbewustzijn. De Kundalini Yoga Club brengt dit perfect samen. Lees hier meer over yoga en alle voordelen ervan!

Yoga online cursus

Ben je helemaal overtuigd door de blog over yoga en wil je er thuis mee aan de slag gaan? Dan kies je natuurlijk het liefst voor de beste yoga online cursus. Goede begeleiding, duidelijke instructies en op een veilige manier aan de slag met deze interessante sport. Dat is wat je mag verwachten van de beste yoga online cursus. Welke dat is, lees je in het artikel dat erover gaat.

Droog trainen vrouw: ga vandaag nog aan de slag!

Ben je al enige tijd bezig met sporten en wil je het naar een hoger niveau tillen? Ga droog trainen, vrouw. Dan kun je je vetpercentage verlagen en je spieren duidelijker zichtbaar maken. Hoe je dit het beste aanpakt (zowel voor je gezondheid als voor het resultaat), vertel ik je in het bijbehorende artikel.

Buikspieroefeningen voor een strakke buik

Gaat droog trainen nog een stap te ver voor je en wil je eerst wat afvallen en je buikspieren trainen? Met de juiste buikspieroefeningen moet dat zeker lukken. Welke oefeningen dat zijn en hoe je ze precies uitvoert, vertel ik je in mijn artikel over buikspieroefeningen.

Buikvet verbranden: zo doe je dat!

Toch worden die buikspieren pas echt goed zichtbaar wanneer het vet op je buik verdwijnt. Of in el geval minder wordt! Buikvet verbranden is iets wat veel mensen lastig vinden. Niet omdat het daadwerkelijk lastig is, maar vooral omdat het meestal niet op de juiste manier wordt gedaan. Hoe het dan wel moet? Dat lees je in dit stuk over buikvet verbranden. Succes! Ik heb erg veel succes gehad met de anti buikvet formule.

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Gezond slapen, slaap tips en de beste slaapmiddelen

Overdag je best doen met voeding en bewegen is nog niet alles. Ook ’s nachts moet je je best doen. Gelukkig is wat je dan moet doen een stuk eenvoudiger en leuker: slapen! Is jouw nachtrust nog niet optimaal, dan kan je gezondheid ook achterblijven. Daar is het van belang om je in te lezen over gezond slapen, de juiste slaap tips en de beste slaapmiddelen. Laten we beginnen!

Slaap tips die echt werken

Slaap je slecht en kun je wel wat hulp gebruiken? De beste slaap tips vind je in dit artikel. Zo zal jij voortaan weer als een roosje slapen en wordt je gezondheid vele malen beter!

Wat mij het meeste heeft geholpen om te ontspannen voor het slapen is een spijkerbed. Ik heb een uitgebreide review geschreven over Flowee spijkermatten die je eens zou kunnen bekijken.

De waarheid over gapen

Gaap je omdat je moe bent of zit er meer achter deze reactie van je lichaam? Wat betekent gapen eigenlijk en wat kun je er uit opmaken als je gaapt? Lees hier alles over gapen.

Alles over de rem slaap

Heb jij enig idee hoe jouw slaap ’s nachts verloopt? Slaap bestaat uit meerdere fasen: lichte slaap, diepe slaap en rem slaap. In deze laatste fase droom je veel en verwerken je hersenen gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Maar waarom is de rem slaap nog meer belangrijk? Dat vertel ik je in het artikel dat ik erover schreef.

De beste slaapmiddelen voor je gezondheid

Gaat slapen jou helaas nog steeds niet goed af? Dan kun je best iets extra’s voor je lichaam doen. Niet door zomaar iets in te nemen, maar door juist de beste slaapsupplementen te kopen. Welke dat zijn en wat je erover moet weten, lees je in dit artikel over de beste slaapmiddelen!

Melatonine voor een goede nachtrust

Melatonine is een natuurlijke vorm van slaapmedicatie en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Ook zal je er sneller door in slaap vallen én uitgerust door wakker worden. Lees hier alles over de beste melatonine voor een gezonde nachtrust.

Daglichtlamp

Te weinig zonlicht heeft nadelige gevolgen voor het menselijk lichaam. Maar in Nederland schijnt de zon nu eenmaal niet altijd. De oplossing? Een daglichtlamp in huis halen, zodat je toch energie krijgt, minder stress ervaart en slaapproblemen verhelpt. Ontdek hier wat de beste daglichtlamp is. Je zou ook eens kunnen kijken naar Numsy, die produceren de beste white noise machines.

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Gezondheid tips en weetjes

Je gezondheid is het belangrijkste, daarom moet je het serieus nemen. Door dit artikel te lezen ben je al goed op weg met je gezondheid verbeteren. Een gezond lichaam en een gezonde geest vormen de basis voor een gezond en gelukkig leven. Neem onderstaande gezondheid tips weetjes ook even in je op!

Gezondheid is belangrijk, maar voorkom dat je aan alle gezondheid trends meedoet. Niet elke trend en elke aanpak is voor elk lichaam de juiste keuze. Wat voor de ene persoon een gezond effect geeft, hoeft dat voor een ander niet te doen. Luister daarom in alle gevallen goed naar je lichaam. Is een trend het niet voor jou, doe er dan ook niet aan mee.

Tip 2: Positieve gezondheid is ook gezondheid

Waarom positieve gezondheid ook gezondheid is? Omdat je mentale gezondheid net zo goed de mate van je gezondheid bepaalt als dat je lichamelijke gezondheid dat doet. Een gelukkig brein (met liefde, geluk, gezondheid, enzovoort) is deels de basis voor een gelukkig leven.

Tip 3: Neem alleen gezondheid weetjes aan van betrouwbare bronnen

De gezondheid in Nederland wordt vaak beïnvloed door geruchten, valse beweringen en verkeerde interpretaties. Neem daarom alleen gezondheid weetjes aan van een betrouwbare bron. Ik heb zelf goed onderzoek gedaan voor het schrijven van dit artikel (en mijn andere artikelen over gezondheid). Neem niet zomaar alles voor waarheid aan van iedereen. Dat kan de gezondheid Nederlands onnodig negatief beïnvloeden.

Gezondheid (2022) Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten. Een andere optie is om een EMB test, gezondheidstest, bloedtest, vitamine test, speekseltest, urinetest of DNA test af te laten nemen om jouw patronen bij te kunnen stellen waar nodig.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over gezondheid

Heb je nog vragen over gezondheid of weet je niet goed waar je de juiste informatie over gezondheid kunt vinden? Lees dan nog even verder. Dit zijn de meest gestelde vragen over het onderwerp gezondheid.

Wat is gezondheid?

Gezondheid, wat is dat? De gezondheid betekenis of gezondheid definitie gaat om de combinatie van lichaam en geest. Een persoon is gezond wanneer hij of zij zowel voldoende aandacht besteedt aan het lichaam als aan het brein. Goed voor jezelf zorgen (de juiste voeding, voldoende bewegen, goed slapen, positief denken, luisteren naar je lichaam, enzovoort) is hiervoor de basis.

Hoe kun je het beste gezond worden?

Je kunt het beste gezond worden door de tips op te volgen die ik geef in de genoemde artikelen. Zoals je misschien gezien hebt staan er meerdere links naar gezondheid voeding, gezondheid en geluk én andere artikelen over gezondheid in deze tekst. Wil je het beste voor je gezondheid, doe dan iets met de informatie die ik je geef.

Hoe kun je je gezondheid meten?

Dat gezondheid belangrijk is, weet je nu wel. Wil je je gezondheid bevorderen, dan is het belangrijk om te weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Een wens zonder duidelijk plan blijft namelijk gewoon een wens. Ga concreet aan de slag met de tips uit dit gezondheid artikel. Daarvoor moet je eerst je gezondheid berekenen of gezondheid meten. Of je al gezond bent of niet, bepaald namelijk in hoeverre je in actie moet komen. Door het berekenen van je BMI kun je al vrij goed ontdekken hoe goed je bezig bent. (1)

Conclusie beste gezondheidstips 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gezondheid (2023) | Betekenis, Tips en Gezonde Weetjes!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips