In dit artikel

Beste Mindset Boek Review

Mijn Beste Mindset Boek | Review | 5x Test!

In dit artikel

Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel manieren om je mindset en de manier waarop je in het leven staat te veranderen. Maar persoonlijke ontwikkeling is een proces en er is niet één enkel boek dat je er alles over zal leren. Wil je aan de slag met de beste mindset boeken? Lees dan mee, want ik ga je er alles over vertellen én ik wijs mijn absolute favoriet aan op dit gebied. Daar gaan we!

Kort samengevat:

Mijn beste mindset boek van 2024 is Master Your Mindset. Dit Nederlandse boek van Michael Pilarczyk bevat ontzettend veel wijsheid en stelt je de vragen die zorgen voor effectieve verandering.

Mindset boeken vergelijken; hoe doen we dat? 

Om te bepalen welk mindset boek het beste is, heb ik een mindset boek test gedaan. Ik heb gekeken naar de inhoud, kwaliteit, schrijfstijl en de reviews van andere mensen. Natuurlijk telde de vormgeving ook een beetje mee. Aan de hand daarvan heb ik mijn persoonlijke conclusie getrokken voor het beste boek over een goede mindset. Hopelijk heb je er iets aan op jouw reis naar een growth mindset! 

ProductAdviesprijsSchrijverSoort boekMijn mooiste inzicht
1. Master Your Mindset €21,95Michael PilarczykAutobiografisch & InformatiefHet stappenplan om zelf aan de slag te gaan
2. Think and Grow Rich €23,95Napolein Hill / Michael PilarczykInformatiefSucces is het resultaat van de manier waarop je denkt
3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap€27,50Stephen R. CoveyInformatiefJij hebt de regie over je eigen leven, als je die tenminste pakt
4. De meeste mensen deugen €20Rutger BregmanInformatiefDe mensheid is niet zo slecht als we denken
5. Mindset€29,95Carol DweckInformatiefAls je je manier van denken verandert, kun je elk doel behalen

1. Master Your Mindset (Michael Pilarczyk)

Michael Pilarczyk’s boek ‘Master Your Mindset‘ is hét boek waarmee je je mindset helemaal binnenstebuiten keert en jezelf vanuit de diepste kern van je bestaan kunt onderzoeken. Daarom zet ik dit boek op nummer 1 in deze selectie beste mindset boeken. Het betreft een hardcover boek dat informatief is en deels autobiografisch. Ook wordt er regelmatig op een humoristische wijze iets uitgelegd.

Beste Mindset Boek  Review

Michael is een succesvolle ondernemer en mindset coach. Hij heeft door de jaren heen ontdekt waar mensen mee worstelen en hoe hun negatieve gedachten van invloed zijn op hun leven. Hij heeft het zijn missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen om positiviteit in hun leven aan te brengen. Dat doet hij in zijn boeken. Alleen zó kunnen steeds meer mensen uit die vicieuze cirkel van negativiteit stappen en leren om echt gelukkig te zijn. In ‘Master Your Mindset’ gaat Michael samen met jou als lezer op zoek naar de invloed van negatieve gedachtepatronen op de realiteit. Hoe vormen jouw gedachten en denkwijze jouw leven? En hoe kun je deze realiteit vervolgens bewust veranderen? Dat is wat je leert in dit type beste boeken.

Om gelukkig te worden en patronen te doorbreken, moet je jezelf bepaalde vragen stellen. Wil je goede mindset boeken lezen die begrijpelijk zijn, maar die je wel enorm aan het denken zetten? Dan moet je naar mijn mening echt bij deze schrijver zijn. Het is wel belangrijk dat je 100% eerlijk tegen jezelf kunt zijn tijdens het lezen. Houd je jezelf (onbewust) voor de gek, dan kom je geen steek verder. Op basis van de vragen in dit boek – en door middel van praktische tips die gebruikt worden door topsporters en succesvolle ondernemers – kun je je mindset veranderen. Het ”Master Your Mindset’ boek kopen is wat mij betreft daarom een heel goed idee. Het boek is goed leesbaar en helpt je heel concreet op weg naar je mooiste leven.

Voordelen Master Your Mindset

✅ Michael Pilarczyk heeft veel kennis over en ervaring met spirituele groei;

✅ Het combineert een persoonlijk verhaal met wetenschappelijke inzichten voor het leven van je mooiste leven;

✅ Dit boek gaat niet alleen over theorie, maar geeft je ook praktische oefeningen en tips mee;

✅ Het is een mentale gids voor meer zelfkennis en een mooiere toekomst;

✅ Je leert een juiste mindset ontwikkelen, maar ontdekt ook het belang van je fysieke gezondheid hierin;

✅ Het is de nummer 1 in beste mindset boeken én het betreft een special edition.

Nadelen Master Your Mindset

❌ Heb je een fixed mindset, dan sta je waarschijnlijk niet open voor info over een goede mindset.


Bekijk meer productinformatie

2. Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Als je op een slimme, vernieuwende en inzichtelijke manier geld wilt verdienen, dan is het mindset boek ‘Think and Grow Rich’ iets voor jou. Napoleon Hill reikt tijdloze en intrigerende concepten aan, die jouw kijk op geld en het financiële aspect van je leven helemaal zullen veranderen. En Michael Pilarczyk heeft een vrije, Nederlandse vertaling gemaakt die deze kennis voor veel meer mensen beschikbaar maakt. Het betreft een hardcover boek waarvan de eerste versie in 1937 voor het eerst werd uitgegeven. In 2022 besloot Michael een eigen versie op zo’n goed mindset boek te maken. Dat is dit exemplaar.

Beste Mindset Boek  Review

Als we het hebben over goede boeken, dan mag Napoleon Hill’s kennis over rijkdom aantrekken natuurlijk niet ontbreken. In ‘Think and Grow Rich’ lees je waarom veel mensen in armoede leven en daar ook nooit uit zullen komen – en welke simpele stappen jij in principe kunt opvolgen om rijker te worden. Dit boek bevat daar hele concrete en heldere uitleg voor, maar ook praktische tips die je direct kunt gaan toepassen. Als je er voor gaat, dan kan dit boek je leven echt veranderen.

Het grootste voordeel van dit boek is in mijn ogen dat je een duidelijk stappenplan aangereikt krijgt. Het gaat om een strategie die reeds miljoenen mensen heeft geholpen om een fortuin op te bouwen. Verder dan dat, helpt ‘Think and Grow Rich’ om je leven succesvoller te maken op allerlei vlakken, zodat je er écht voldoening uit haalt. Ik heb het met veel plezier gelezen, al vond ik het wel lastig om alles in één keer in mij op te nemen en in mijn leven te integreren. Het wordt daarom meer als studieboek gezien en het is de bedoeling dat je de informatie meerdere keren tot je neemt, om alles goed te begrijpen en er je eigen doelen mee te behalen. Maar het is absoluut een aanrader voor een succesvoller leven!

Voordelen Think and Grow Rich

✅ Dit boek gaat over hoe je effectief meer rijkdom in je leven kunt aantrekken;

✅ Het legt heel duidelijk uit wat succesvolle mensen onderscheid van de rest van de mensheid, zodat je begrijpt waarom er zoveel ongelijkheid is in de wereld;

✅ Een echte aanrader voor wie zakelijk succes nastreeft en weet dat er meer in het leven is voor hem/haar;

✅ Think & Grow Rich Napoleon Hill is het beste money mindset boek dat vertaald is naar het Nederlands;

✅ Deze aanpak heeft al miljoenen mensen geholpen, dus het werkt echt;

✅ In dit boek vertelt Michael ook wat zijn eigen visies zijn op persoonlijke groei in combinatie met ‘getting rich’.

Nadelen Think and Grow Rich

❌ Het origineel is een Engels boek (maar je kunt dus ook voor deze vrije, Nederlandse vertaling door Michael Pilarczyk kiezen);

❌ Dit boek is al vrij oud en voelt daarom soms wat minder actueel/relevant (ondanks de waardevolle kennis die erin staat).


Bekijk meer productinformatie

3. De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap (Stephen Covey)

Met ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap‘ daagt Stephen Covey je uit om je gedrag te onderzoeken. Bijvoorbeeld de manier waarop jij met werknemers omgaat, hoe je je persoonlijke relaties bekijkt en hoe je je bedrijf leidt. Dit boek is al jarenlang een bestseller en dat komt doordat de 7 concrete tips die Stephen aanhaalt, tijdloos zijn. Het betreft een paperback en dit boek is vooral geschreven voor ondernemers.

Beste Mindset Boek  Review

Schrijver Stephen R. Covey heeft het tot zijn levensmissie gemaakt om mensen te laten inzien dat iedereen de leiding over zijn of haar leven kan nemen. De beste man is in 2012 overleden, maar zijn boek ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap’ is uitgeroepen tot belangrijkste businessboek van de 20e eeuw. Het is inmiddels meer dan 20.000.000 keer verkocht en vertaald in 38 talen. En hoewel de laatste update in 2010 was (toen het boek uitgegeven werd), is het dus nog steeds enorm populair.

Ik vond het een heel interessant boek om te lezen. Van het verbeteren van je workflow als ondernemer tot het creëren van synergie en proactief denken, alle onderwerpen komen helder aan bod. En dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je jouw mindset kunt veranderen. ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap’ is ongetwijfeld een must-have positieve mindset boek voor iedereen die onderneemt of leiding geeft en die dat leerproces serieus neemt! Ik heb er zelf ook veel aan gehad voor mijn onderneming.

Voordelen

✅ Dit boek zal je effectief aan een betere mindset helpen, vooral als je leiding geeft;

✅ Heb je dit boek gelezen, dan begrijp je veel beter hoe je werknemers denken en waarom dingen wel of niet werken;

✅ Dit soort boeken over mindset wordt wereldwijd verkocht en gelezen, wat bewijst hoe goed het boek is;

✅ Staat in de top 10 beste mindset boeken allertijden (belangrijkste businessboek van de 20e eeuw);

✅ Dit boek hielp al miljoenen mensen om meer grip op hun leven én bedrijf/team te krijgen, dus het zal jou ook helpen!

Nadelen

❌ De laatste update voor dit boek was in 2010, wat alweer even geleden is. Daardoor kan sommige informatie mogelijk wat gedateerd zijn (de 7 eigenschappen zijn overigens wel tijdloos);

❌ Dit boek is vooral voor ondernemers en leidinggevende mensen, dus niet per se voor iedereen interessant;

❌ Voor een paperback editie is de prijs wel aan de hoge kant.


Bekijk meer productinformatie

4. De Meeste Mensen Deugen (Rutger Bregman)

De volgende topper in het rijtje mindset boeken is ‘De Meeste Mensen Deugen‘ van Rutger Bregman… Een goede mindset ontwikkelen, begint bij de wereld om je heen beter begrijpen en inzicht krijgen in bepaalde patronen die zich gedurende het ontstaan van de mens al afspelen. Schrijver Rutger Bregman stelt daarom een probleem aan de kaak en wil een nieuwe geschiedenis van de mens beschrijven. Het is een paperback editie die in 2019 voor het eerst werd uitgegeven. Inmiddels is dit boek in 30 talen vertaald.

Beste Mindset Boek  Review

In zijn boek ‘De Meeste Mensen Deugen’ legt Rutger heel duidelijk uit hoe dit werkt en durft hij ons algemene oordeel over mensen in twijfel te trekken. Wat als we als soort helemaal niet zo slecht zijn als we door de geschiedenis heen altijd hebben gedacht? Rutger neemt je mee op reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Zijn mensen diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? En hoe is onze soort geworden zoals hij vandaag de dag is?

Ik vind ‘De Meeste Mensen Deugen’ een heel verfrissend boek dat een nieuwe kijk op de mensheid mogelijk maakt. Waar ik het lang niet altijd met de schrijver eens ben, begrijp ik wel waar hij vandaan komt. Ik ben daardoor op een andere manier gaan nadenken over de mensheid en haar geschiedenis. En een bijkomend voordeel is dat ik ook de mensen om mij heen met een zachtere blik ben gaan bekijken. Ik oordeel tegenwoordig minder snel, omdat ik ook geloof dat de meeste mensen deugen en het dus eigenlijk goed bedoelen.

Voordelen De Meeste Mensen Deugen

✅ Vanwege het succes is dit boek in 30 talen vertaald;

✅ Dit soort boeken over mindset daagt je echt uit om op een andere manier naar de mensheid te kijken;

✅ Rutger gaat een ongewoon gesprek met je aan en is daardoor heel verfrissend/verhelderend;

✅ Dit boek staat in menig top 10 beste mindset boeken vermeld.

Nadelen De Meeste Mensen Deugen

❌ Het is geen ‘typisch mindset boek’ zoals de boeken hierboven en gaat meer over de mensheid in het algemeen dan over jouw persoonlijke proces;

❌ Het is een paperback editie, wat niet iedereen fijn vindt lezen.


Bekijk meer productinformatie

5. Mindset (Carol Dweck)

En tot slot heb ik het graag over Carol S Dweck’s boek ‘Mindset‘. In dit boek lees je hoe je je manier van denken kunt veranderen om je doelen te behalen. Het boek is algemeen toepasbaar op elk gebied van je leven; van het ouderschap tot aan je carrière of eigen bedrijf, maar ook in je relaties, sport(carrière) en op school. Het boek is in 2018 verschenen en geschreven door de wereldberoemde psychologe Carol. Zij heeft jaren onderzoek gedaan naar succes en prestatie. Toen zij de kracht van mindset ontdekte, besloot zij die daaraan te koppelen. Hoe dat werkt, lees je dus in dit interessante boek.

Beste Mindset Boek  Review

Wat Dweck onder andere bespreekt in dit boek, is dat niet alleen je skills voor succes zorgen, maar ook of je mindset statisch of op groei gericht is. Ook legt ze uit dat het complimenteren van kinderen om hun talent niet goed is voor hun prestaties en zelfvertrouwen. Het kan hun succes zelfs in de weg staan. Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een eenvoudig idee over de werking van de hersenen het verschil kan maken.

Ik vind ‘Mindset’ een heel interessant boek, omdat je het op elk gebied in je leven, maar ook tijdens elke levensfase kunt toepassen. Ik heb er veel aan gehad voor mijn gezin (ik heb twee kinderen), maar ook voor de relatie met mijn vrouw en mijn eigen bedrijf. Het borduurt voort op de kennis die ik al had opgedaan over dit onderwerp, maar het is vooral voor beginners op dit gebied van onschatbare waarde. Zeker een aanrader, dus!

Voordelen Mindset

✅ Het is een heel duidelijk boek met concrete uitleg;

✅ Omdat Dweck een wereldberoemd psychologe is, weet je dat je leert van iemand die er echt verstand van heeft;

✅ De kennis is toepasbaar op alle onderdelen van je leven;

✅ Het is een wereldwijde bestseller (1,8+ miljoen keer verkocht).

Nadelen Mindset

❌ Dit boek is relatief prijzig in vergelijking met de andere mindset boeken;

❌ Het betreft een paperback editie, wat niet iedereen de meest fijne bindvorm vindt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste mindset boek 2024 

Ben je benieuwd naar wat ik uit alle boeken voor mindset het beste mindset boek vindt? Dat is absoluut ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk.

Beste Mindset Boek  Review

Ik weet niet hoe deze man het doet, maar met dit boek voor een betere mentale conditie heeft hij mij echt betoverd en geraakt. Ik heb heel veel kennis opgedaan door dit boek te lezen. Vooral omdat Michael eeuwenoude kennis begrijpelijk maakt en op de juiste manier in de moderne tijd weet te plaatsen. De gemiddelde Master Your Mindset boek review liegt er niet om: Michael maakt echt indruk. Niet alleen met dit boek over mindset, maar ook met zijn andere boeken. Voor mij schrijft Michael altijd de beste mindset boeken en ik hoop dat hij hier nog lang mee doorgaat. Ik kan er namelijk geen genoeg van krijgen! Verder vind ik het top dat het om hardcopy boeken gaat, omdat ze (in tegenstelling tot paperbacks) ook nog eens prachtig op mijn boekenplank staan.


Bekijk meer productinformatie

Mindset boeken kopen checklist

Wil je graag de beste mindset boeken kopen voor jouw situatie? Volg onderstaande checklist op om een goede keuze te maken!

1. Bepaal waar je over wilt leren

Tegenwoordig vind je allerlei verschillende mindset boeken over van alles en nog wat. Van mindset boeken voor vrouwen tijdens de zwangerschap tot een boek mindset over afvallen, allerlei positieve mindset boeken en meer. Ook bestaan er specifieke mindset boeken voor mannen en money mindset boeken. Zo is er altijd een positieve mindset boek dat aansluit op jouw behoeften en situatie. Bedenk vooraf waar je over wilt leren, zodat je een goede keuze maakt.

Beste Mindset Boek  Review

2. Wil je praktische oefeningen of vooral theorie voor een positieve mindset?

Het perfecte mindset boek geeft je handige tips die je kunt toepassen op je eigen leven, zodat je mindset verandert. Het gaat hierbij om concrete veranderingen die je gemakkelijk doorvoert, maar die wel een grote impact hebben op de manier waarop je denkt. Michael Pilarczyk boeken staan er bijvoorbeeld vol mee. Aan de andere kant zal een goed boek over mindset ook voldoende theoretische informatie bevatten, ter ondersteuning van die praktische tips. Wil jij graag die combi? Of juist vooral theorie tot je nemen? Denk daar ook even over na.

3. Bepaal of je een e-book of fysiek boek wilt voor een positievere mindset

Afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeuren, kun je kiezen tussen een fysiek boek (hardcopy of paperback) of een e-book. Kies vooral wat jij fijn vindt en wat past bij je budget, want de inhoud van het boek is gewoon hetzelfde in alle gevallen. Het kan wel schelen in prijs als je voor een ebook kiest – en heel soms kun je zelfs een gratis e-book downloaden.

Tip: Kijk ook eens naar MindsetFlix, een nieuwe manier van vierdimensionaal leren!

Beste Mindset Boek Review

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der PolsHoe de fuck vind ik geluk van Thijs LindhoutDe meeste mensen deugen van Rutger BregmanGolven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sportboeken over gelukmindset boekenspirituele boekenboeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Beste Mindset Boek Review

Meest gestelde vragen over de beste mindset boeken 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een positievere mindset door middel van mindset boeken? Lees dan nog even verder.

Wat is het beste mindset boek?

Het beste mindset boek is in mijn ogen ‘Master Your Mindset‘ van Michael Pilarczyk. Ik heb heel veel kennis opgedaan door dit boek te lezen. Vooral omdat de schrijver eeuwenoude kennis begrijpelijk maakt en op de juiste manier in de moderne tijd weet te plaatsen. De gemiddelde review liegt er ook niet om: Michael maakt echt indruk met zijn boek. Voor mij schrijft Michael altijd de beste mindset boeken en ik hoop dat hij hier nog lang mee doorgaat!

Kan iedereen aan persoonlijke ontwikkeling doen? 

Ja, iedereen kan aan persoonlijke ontwikkeling doen. Sterker nog: dat zou iedereen eigenlijk móeten doen. Boeken voor een positieve mindset zijn dan ook bedoeld voor iedereen. Ik heb deze top 5 mindset boeken daarom voor iedereen gemaakt. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je man of vrouw bent en in welke fase van je leven je zit. Een money mindset boek of boek mindset Carol Dweck is gunstig voor iedereen, altijd. Uiteraard geldt dat hoe eerder je met persoonlijke ontwikkeling start (en dus met een boek over mindset), des te sneller je er de vruchten van plukt. Toch is het nooit te laat om te starten. Beter laat dan nooit, zeg ik altijd maar! 

Is persoonlijke ontwikkeling zweverig? 

Persoonlijke ontwikkeling kán zweverig zijn, maar dat hoeft absoluut niet. Er zijn ook hele praktische beste boeken over mindset, zoals het Unstoppable mindset boek en Mindset De Weg naar een Succesvol Leven. Persoonlijke ontwikkeling kan zo nuchter of zweverig zijn als jij zelf wilt. Uiteindelijk zijn de beste boeken mindset er altijd op gericht om je iets nuttigs te leren. Of dat nu op een zweverige manier verteld wordt of niet. Die boodschap zit in elk mindset boek of boek over mindset. Bepaal vooral wat jij fijn vindt en wat bij jou past. Zo zijn boeken Michael Pilarczyk een perfecte mix van zweverig en nuchter, mocht je niet kunnen kiezen. 

Wat is het doel van persoonlijke ontwikkeling? 

Het doel van persoonlijke ontwikkeling is het creëren van een fijner leven. Een leven met meer geluk, positiviteit, (zelf)liefde, zelfrespect en (zelf)vertrouwen. Met de boeken over mindset top 5 krijg je ontzettend veel nuttige informatie in handen die hierbij kan helpen. Het is aan jou om te bepalen of je mindset boeken voor vrouwen wilt lezen of een algemeen growth mindset boek. Hoe dan ook is werken aan je persoonlijke ontwikkeling iets wat ontzettend goed is. Het helpt je echt om een beter mens te worden en om meer van je leven te kunnen genieten. De waarde van een positieve mindset en persoonlijke ontwikkeling wordt vooral goed duidelijk gemaakt in het boek Master Your Mindset (een van de boeken Michael Pilarczyk). 

» Referenties


1. Ng, Betsy. (2018, February). The Neuroscience of Growth Mindset and Intrinsic Motivation. _Brain Sci. 2018 Feb; 8(2): 20_. Published online 2018 Jan 26.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5836039/

» Referenties

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis