In dit artikel

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Beste Vitamine | Review | 5x Test!

In dit artikel

Een goede vitamine draagt bij aan een goede gezondheid. Wil jij vitamines bestellen, maar weet je niet goed welke je nodig hebt? Of welk merk vitaminepillen je moet kiezen? In dit artikel ga ik 5x vitaminen vergelijken. De beste vitamines met alle voor- en nadelen vind je hieronder. En na afloop vertel ik je ook wat in mijn ogen de beste vitamine van 2023 is. Beslis zelf of je die vitamine bestellen wilt of dat jij behoefte hebt aan een andere soort. Ik hoop je in elk geval te kunnen inspireren en informeren over de beste opties! Lees je mee?

Beste vitamine 2023: Mijn selectie 

 1. Beste vitamine – Nutribites Multivitamine
 2. Beste vitamine D – Nutribites Vitamine D3
 3. Beste vitamine B 12 – Nutribites Vitamine B12
 4. Beste vitamine C – Nutribites Vitamine C
 5. Beste Vitamine K – Vitals Vitamine K2 90mcg

Vitamines vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maar hoe ik dat: vitamine vergelijken? Ik kijk onder andere naar verschillende soorten vitaminepillen en hun functies. Ook telt het gebruiksgemak en de kwaliteit van vitaminen mee in deze test. Nadat ik alle voor- en nadelen in kaart heb gebracht, vertel ik je ook wat de prijzen zijn en of vitaminen bestellen wellicht goedkoper kan. Met een goede vitamines aanbieding bespaar je immers geld. Is er inderdaad een vitamine aanbieding beschikbaar, dan laat ik dat weten. Tot slot deel ik vitamine ervaringen en reviews met je, van elk product één.

1. Nutribites Multivitamine – beste vitamine algemeen 

Op nummer 1 staat Nutribites Multivitamine. Dit is de beste vitamine in het algemeen, omdat hij alle vitaminen bevat die het lichaam nodig heeft. Deze vitaminepillen bieden een alles-in-een oplossing en zijn daarom heel handig. Nutribites Multivitamine bevat alle 13 essentiële vitamines, 7 mineralen en 8 nutriënten die bijdragen aan een goede gezondheid. Bovendien bevat deze formule biologisch actieve ingrediënten. Deze geven het beste resultaat, waardoor dit de beste vitamine is.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Wil je Nutribites Multivitamine vitamines bestellen? Deze vegan capsules kosten €34,95 per 60 capsules. Met een vitamine aanbieding ben je wellicht wat voordeliger uit. Houd er rekening mee dat je tot een bestelwaarde van €40 wel verzendkosten betaalt bij Nutribites.

Voordelen Nutribites

✅ De beste multivitamine bestellen doe je bij Nutribites;

✅ Veganistische capsules, dus alleen op basis van plantaardige ingrediënten;

✅ Met 13 essentiële vitamines, 7 mineralen en 8 nutriënten;

✅ Biologische, actieve ingrediënten voor de beste werking;

✅ Je hebt 60 dagen garantie- en bedenktijd op dit product;

✅ Geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik.

Nadelen Nutribites

❌ Je moet verzendkosten betalen op de producten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Het advies is om 2 tot 4 capsules per dag in te nemen, wat vrij veel is.


Bekijk meer productinformatie

2. Nutribites Vitamine D3 – beste vitamine D

Door naar Nutribites Vitamine D3. Dit zijn namelijk de beste vitamine D vitaminepillen! Het zijn geen vitamine bruistabletten of vitamine kauwtabletten, maar handige softgels. Deze zijn zacht en glad, waardoor je ze gemakkelijk doorslikt. Er zit 25mcg vitamine D3 in een softgel capsule. Dit is een sterke, maar veilige dosering die bijdraagt aan gezonde botten, een sterk gebit en een goede calciumopname in de darmen.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Kom je niet genoeg buiten, heb je een getinte huidskleur of ben je op leeftijd? Dan is extra vitamine D3 heel belangrijk. Met Nutribites Vitamine D3 haal je een gezond supplement in huis, waar je bovendien een eerlijke prijs voor betaalt. Voor een verpakking met 200 softgels betaal je €19. Neem 1 softgel per dag (of 2 bij een ernstig tekort). Doe dit het liefst met water, tijdens een maaltijd.

Voordelen Nutribites

✅ Goed opneembare vitaminen supplementen dankzij de toevoeging van olijfolie;

✅ Deze vitaminen bevatten geen bekende allergenen;

✅ Deze vitamine tabletten zijn softgels die je gemakkelijk doorslikt;

✅ Je hebt 60 dagen garantie- en bedenktijd;

✅ Vitamine D3 wordt als D-vorm optimaal door het lichaam benut;

✅ Voordelig geprijsde beste vitamines, ook zonder vitamine aanbieding.

Nadelen Nutribites

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Niet geschikt als producten voor kinderen t/m 10 jaar (zij kunnen bijvoorbeeld beter gummies nemen).


Bekijk meer productinformatie

3. Nutribites Vitamine B12 – beste vitamine B12

Op nummer 3 staat de vitamine Nutribites Vitamine B12. Deze vitaminepillen in de vorm van zuigtabletten, kun je gemakkelijk nuttigen. Bovendien zijn deze vitaminen helemaal veganistisch. Dat betekent dat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten. Dankzij de biologische, actieve vorm van B12 en de natuurlijke aardbeiensmaak, zijn deze vitamine supplementen goed voor je lichaam en ook nog eens lekker om op te zuigen.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Nutribites Vitamine B12 helpt bij vermoeidheid, is goed voor je geheugen en versterkt je immuunsysteem. Een tablet bevat 1000mcg vitamine B 12. De hoge, maar veilige dosering en de opname via de speekselklieren, maken het een effectief product. Wil je deze vitamines kopen? Je betaalt €17 voor 100 zuigtabletten. En aangezien je aan 1 tablet per dag voldoende hebt, is een verpakking goed voor 100 dagen!

Voordelen Nutribites

✅ Hoog en veilig gedoseerde B12 vitamine kopen? Kies Nutribites;

✅ Bevat de natuurlijke, actieve vorm van vitamine B12;

✅ Voordelig vitaminen kopen, ook zonder vitamine korting;

✅ Je hebt 60 dagen garantie- en bedenktijd op alle producten;

✅ Handige zuigtabletten die goed worden opgenomen door het lichaam;

✅ Het is een 100% veganistisch supplement met een lekkere aardbeiensmaak.

Nadelen Nutribites

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €40;

❌ Voor het maken van een zuigtablet als vitaminesupplementen zijn wat meer vulstoffen nodig.


Bekijk meer productinformatie

4. Nutribites Vitamine C – beste vitamine C 

Nutribites Vitamine C is dé vitamine om je immuunsysteem een boost te geven. Dit vitamine supplement is hoog en veilig gedoseerd met 500mg vitamine C per capsule. Deze vitaminen bevatten de zuurvrije, natuurlijke vorm van vitamine C. Deze is vriendelijk voor je maag en gebit. En er zijn mineralen en cirtruflavonoïden aan toegevoegd, zodat de vitaminepillen goed opgenomen worden door het lichaam.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

In één pot Nutribites Vitamine C zitten 120 veganistische capsules. Je betaalt slechts €19 voor een pot. Neem 2 capsules per dag met water in, vlak na een maaltijd en verspreid over de dag. Dan profiteer je optimaal van de vitamine C voordelen.

Voordelen Nutribites

✅ Nutribites C vitaminesupplementen zijn zuurvrij, dus vriendelijk voor maag en gebit;

✅ Je doet 2 maanden (bij normaal gebruik) tot 4 maanden (bij licht gebruik) met een verpakking;

✅ Veganistische, plantaardige capsules;

✅ Geen aanbieding vitamines nodig, want Nutribites is scherp geprijsd;

✅ Dit supplement is vrij van suiker en chemische zoetstoffen;

✅ Met 500mg vitamine C per capsule (hoog en veilig gedoseerd).

Nadelen Nutribites

❌ Je moet nog verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €40;

❌ Je moet 2 capsules per dag innemen, verspreid over de dag (dat kan je snel vergeten).


Bekijk meer productinformatie

5. Vitals Vitamine K2 90mcg – beste vitamine K 

En tot slot Vitals Vitamine K2 90mcg. Dit zijn de beste vitaminepillen wanneer je extra behoefte hebt aan vitamine K. Vitamine tabletten zoals deze, bevatten K2. Dat is de superieure vorm van menaquinon-7. Het heeft een hoge stabiliteit en vrij van veel voorkomende allergenen, zoals soja. Bovendien zijn deze vitamine pillen zuiver en hebben ze een goede vitaminen dosering.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Vitals Vitamine K2 90mcg is een supplement dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten, want de plantaardige capsule is aangevuld met een natuurlijke hulpstof. Je betaalt €22,95 voor een verpakking met 60 capsules. En met mijn vitamine K kortingscode ‘GROEI’ krijg je nog 20% korting op je bestelling. Je hebt 1 tot 2 capsules per dag nodig (dat zijn voldoende vitamines K) om je lichaam voldoende te ondersteunen. Niet alleen het supplement, maar ook de verpakking is goed voor mens en natuur. Het doosje van landbouwafval en de biobased plastic pot zijn namelijk volledig recyclebaar.

Voordelen Vitals

✅ De verpakking van deze vitaminen supplementen is volledig recyclebaar;

✅ Geen vitamine bruistabletten, maar handige capsules;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten (bevat geen dierlijke producten);

✅ Je krijgt 20% korting met mijn vitamine kortingscode GROEI;

✅ Producten met een hoge stabiliteit en zuiverheid;

✅ Vrij van veel voorkomende allergenen, zoals soja.

Nadelen Vitals

❌ Bestel je voor minder dan €40 aan producten, dan moet je nog verzendkosten betalen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste vitamine 2023

Benieuwd naar welke vitamine ik bestempel als de beste vitaminepillen van 2023? Eerlijk is eerlijk: verschillende soorten vitaminen vergelijken is best lastig. Laat mij vooropstellen dat alle vitamine pillen in dit artikel van goede kwaliteit zijn. Daarom maak je sowieso een goede keuze als je een van deze vitaminesupplementen kiest. Maar om een totaaloplossing te noemen, zou ik toch Nutribites Multivitamine als beste vitamine supplement kiezen! Met dit supplement krijg je voldoende vitamines binnen als aanvulling op een gezonde levensstijl.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Nutribites Multivitamine is namelijk een supplement dat 13 essentiële vitamines bevat, 7 mineralen en 8 nutriënten. De biologische, actieve ingrediënten zorgen voor de beste werking in het lichaam. Dit supplement is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten én mag dagelijks en langdurig gebruikt worden. Je krijgt 60 dagen bedenktijd op deze vitaminen. En ondanks dat het geen vitamine kauwtabletten, maar capsules zijn, weet ik zeker dat je geen spijt krijgt van deze aankoop. Nutribites Multivitamine is namelijk scherp geprijsd, ook zonder aanbieding vitamines!


Bekijk meer productinformatie

Vitamine ervaringen en reviews 

De vitamine reviews en ervaringen van klanten, zijn ook belangrijk bij het maken van een keuze. Daarom heb ik per vitaminesupplement een interessante review opgezocht. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven van wat een bepaald supplement voor je kan betekenen en hoe het in de praktijk bevalt in combinatie met een gezonde levensstijl. Lees je mee?

Nutribites Multivitamine review 

Sharon heet Nutribites Multivitamine gekocht, omdat dit haar het beste gevoel geeft. Zij schrijft in haar review: “Ik ga altijd voor de kwaliteit van Nutribites. Dat geeft mij toch een beter gevoel bij een product.” Zij beoordeelt dit supplement met 5 sterren.

Nutribites Vitamine D3 review

Over Nutribites Vitamine D3 schrijven Peter en Inge een review. “De laatste tijd letten wij extra op onze weerstand en vitamine D is dan belangrijk. De zon heeft niet genoeg effect, dus wij helpen de natuur een handje met deze vitamine pillen. Dit werkt voor ons erg goed en het geeft ook een goed gevoel dat we hier aandacht aan besteden. Ook voor ouderen een uitkomst.”

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Nutribites Vitamine B12 ervaring 

Marijke wilde een B12 vitamine kopen en koos toen voor Nutribites Vitamine B12. “Zo fijn dat dit een zuigtablet is en dat het ook nog lekker smaakt. Dat heb je niet vaak bij vitamine supplementen!” 

Nutribites Vitamine C review

Anne heeft Nutribites Vitamine C gekocht en laat een korte, krachtige review achter. Zij schrijft “Het is heel fijn dat dit de zuurvrije vorm van vitamine C is. Zo bescherm ik mijn gebit en krijg ik geen maagklachten. Terwijl ik ook mijn immuunsysteem een handje help.” 

Vitals Vitamine K2 90mcg review

Marius noemt Vitals Vitamine K2 90mcg ‘fantastisch’. Hij schrijft: “Goed supplement voor een droge huid. Bepaalde vitamines geprobeerd hiervoor maar alleen deze geeft voldoende vitaminen voor mijn gevoel. Ik geef 5 sterren!”

En volgens Ron mag dit supplement er ook zijn. “Ik ben er blij mee en de capsules zijn goed door te slikken dus ik neem ze met gemak in.”

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Wat zijn vitamines?

We lezen van alles over vitamines en supplementen, maar wat zijn vitamines precies? En waarom hebben we ze zo hard nodig voor onze gezondheid? Het zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam goed kan gebruiken. Ze zorgen ervoor dat het lichaam alle processen goed kan uitvoeren en zichzelf kan beschermen tegen schadelijke stoffen van binnenuit en buitenaf. 

Vitaminen en supplementen halen we grotendeels uit voeding, maar tegenwoordig lukt dat lang niet altijd meer. Daarom is het slikken van supplementen zo populair geworden en vind je op steeds meer plekken een vitamine en supplementenwinkel. Ook online kun je vitamine bestellen. En juist omdat er zoveel keuze is in verschillende vitamine supplementen, schrijf ik er vergelijkende artikelen over!

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Welke vitamines zijn er?

Er bestaan verschillende vitamines. In totaal zijn er 13 soorten. Welke dat precies zijn en hoe ze ook wel genoemd worden, dat zie je hieronder. Ik heb alle wateroplosbare vitamines en andere soorten op een rij gezet.

✅ Vitamine A (ook wel retinol genoemd);

✅ Vitamine B1 (ook wel thiamine genoemd);

✅ Vitamine B2 (ook wel riboflavine genoemd);

✅ Vitamine B3 (ook wel niacine genoemd);

✅ Vitamine B5 (ook wel pantotheenzuur genoemd);

✅ Vitamine B6 (ook wel pyrydoxine genoemd);

✅ Vitamine B8 (ook wel biotine genoemd);

✅ Vitamine B11 (ook wel foliumzuur genoemd);

✅ Vitamine B12 (ook wel cyanocobalamine genoemd);

✅ Vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd);

✅ Vitamine D (ook wel cholecalciferol genoemd);

✅ Vitamine E (ook wel tocoferol genoemd);

✅ Vitamine K.

Waarom zou je een vitaminetest doen?

Als je niet goed weet waar je lichaam behoefte aan heeft of niet zoveel kennis hebt over vitaminesupplementen, dan is een vitaminetest heel handig. Het is een test waarbij je verschillende vragen (online) beantwoordt. Aan de hand van jouw antwoorden krijg je een resultaat toegestuurd. Daarin staat precies welke vitamines en mineralen je wellicht extra nodig hebt. Of waar je eventueel een groot tekort aan blijkt te hebben. Eet je bijvoorbeeld nooit vette vis? Dan is de kans groot dat je niet genoeg omega 3 binnenkrijgt. Je lichaam maakt dit namelijk niet zelf aan. En kom je nooit buiten en heb je een getinte huidskleur? Dan kan je vast wat extra vitamine D gebruiken.

Een vitaminetest kan ook bij de huisarts plaatsvinden. In dat geval spreken we vaak van een bloedtest. Hierbij wordt wat bloed afgenomen, waarna dit getest wordt. Deze methode is betrouwbaarder dan een online vitaminetest. Als je die niet helemaal goed invult, of als de test niet helemaal goed gemaakt is, is de uitslag namelijk niet 100% volledig. Met een bloedtest kan wel exact worden gemeten wat de vitamine waarden in je lichaam zijn en waar je eventueel tekorten kunt aanvullen door middel van vitamine supplementen of andere voedingssupplementen.

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Meer vitamines voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Je zou ook kunnen overwegen om eens een vitaminetest te laten doen. Zo ontdek de exact hoe je ervoor staat.

Vitamine supplementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3vitamine B5vitamine B6vitamine B12 en vitamine C.

Eigenlijk mag een goede multivitaminevitamine D3vitamine Evitamine K2foliumzuur (B11) of folaat en haar vitamine ook niet ontbreken. De wat nog minder populaire vitamines zoals biotinecholinemyo-inositol en PQQ krijgen ook steeds meer bekendheid. Nog niet zoveel als bijvoorbeeld de voordelen van vitamine C ascorbinezuur maar het is een mooie ontwikkeling.

Wat tegenwoordig ook erg handig is zijn al jouw vitamines in abonnementsvorm. Dan krijg je periodiek jouw vitaminen per post thuisgestuurd.

Wil je meer weten over al deze vitamines? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Vitamine Review 5x Test! 

Meest gestelde vragen over vitamine

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over vitaminen? Wil je bijvoorbeeld weten welke vitamine je nodig hebt of waar je vitaminepillen kunt kopen? Dan adviseer ik je om nog even verder te lezen en de meest gestelde vragen hieronder te raadplegen. Daar vind je de antwoorden!

Wat is de beste vitamine?

De beste vitamine uit deze selectie is in mijn ogen Nutribites Multivitamine. Dit is een alles-in-een oplossing die verschillende mineralen, vitamine en supplementen bevat, waardoor je je lichaam op alle vlakken ondersteunt. Bovendien is Nutribites ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en kun je dit supplement voordelig scoren. Je hoeft niet gebruik te maken van een aanbieding vitamine, want Nutribites Multivitaminen is altijd scherp geprijsd. De kwaliteit is bovendien hoog en de capsules slik je gemakkelijk door. Daarom is dit absoluut de beste vitamine, vind ik!

Welke vitamine supplementen zijn nodig?

Welke vitamines supplementen nodig zijn, hangt af van jou als persoon. Ben je een man of vrouw, wat is je leeftijd, hoe is je leefstijl en eet je gezond? Dat zijn allemaal factoren die meetellen. De vraag ‘welke vitamine supplementen heb ik nodig’ kan daarom niet eenduidig beantwoord worden. Je kunt een (online) vitaminetest doen om erachter te komen waar jouw lichaam extra behoefte aan heeft. Een andere optie is een bloedtest doen. Dit kan via de huisarts, maar tegenwoordig kun je dit ook zelf thuis doen.(1)

Waar kan je vitamines kopen?

Wil je vitamines kopen, maar weet je niet waar dat kan? In principe kun je ervoor naar een drogisterij of natuurvoedingswinkel gaan. Maar er zijn nog veel gemakkelijkere manieren van vitaminen kopen. Tegenwoordig bestel je met gemak je favoriete vitamines en mineralen online. Je kunt zelfs een vitamine abonnement nemen. Op die manier krijg je je vitaminen elke X periode per post thuisbezorgd. Het enige wat jij hoeft te doen, is netjes betalen. Verder hoef je niet meer na te denken over het na bestellen en bijhouden van de voorraad. Dat doet de vitamine aanbieder wel voor je!

Zijn vitamine kauwtabletten goed?

Of vitamine kauwtabletten goed zijn, hangt af van de situatie. In principe zijn capsules of een vloeibare vorm van vitamines het beste. Maar als je moeite hebt met capsules en pillen doorslikken, dan zijn vitamine kauwtabletten een goed alternatief. Op die manier geef je je lichaam alsnog ondersteuning en draag je bij aan een goede gezondheid. Vitamine kauwtabletten zijn namelijk nog altijd beter dan helemaal geen vitamines nemen. En aangezien we tegenwoordig niet voldoende voedingsstoffen uit ons voedsel halen, is een kauwtablet een mooi, aanvullend supplement. Je kunt ook voor poeder of druppels gaan.

Is teveel vitamine gevaarlijk?

Teveel vitamine binnen krijgen van sommige soorten, kan gevaarlijk zijn. Voor verschillende vitamines is geen bovengrens vastgesteld, maar er zijn vitamines waarvoor dat wel geldt. Daarvan mag je niet teveel binnenkrijgen per dag. Van vitamine D3 bijvoorbeeld. Anders kun je last krijgen van tintelingen of gevoelloosheid in de vingers en tenen. Er bestaan ook vitamines (zoals vitamine C), die je gewoon uitplast wanneer je lichaam er voldoende van heeft. En wist je dat je sommige multivitaminen bijvoorbeeld niet in combinatie met bepaalde voedingsmiddelen mag gebruiken? Lees voor het gebruik van een vitaminesupplement altijd de bijsluiter en doe ook zelf onderzoek.

Conclusie beste vitamine 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Vitamine | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter