In dit artikel

Beste Kurkuma Tabletten Review

Beste Kurkuma Tabletten | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

De kurkuma plant wint het de laatste jaren aan populariteit en dat is natuurlijk niet zomaar. Ik deed de kurkuma test om te bepalen wat de beste kurkuma van dit moment is. Let op: ondanks dat dit middel enorm effectief blijkt in veel gevallen, is het niet voor iedereen geschikt, vertelt Kanker.be. Hoog tijd om er dieper in te duiken en er alles over te weten te komen!

Kort samengevat:

De beste kurkuma van 2023 is Nutribites Kurkuma C3. Dit merk biedt een zuiver supplement aan in een hoge, maar toch veilige dagdosering kurkuma extracten. Dit supplement helpt het lichaam te ontgiften.

Kurkuma vergelijken; hoe doen we dat?

Kurkuma vergelijken als orthomoleculair therapeut, doe ik door te kijken naar de kwaliteit, het gebruiksgemak en de ingrediënten van elk kurkuma supplement. Ook kijk ik naar de kurkuma reviews en ervaringen van klanten. Verder neem ik de aanwezigheid van extra toevoegingen zoals zwarte peper mee in mijn beoordeling en deel ik mijn persoonlijke expertise en ervaring met elk kurkuma supplement.

Beste Kurkuma keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagDagdoseringToevoegingen
1. Nutribites€29€0,97400mgC3
2. Vitals€39,95€0,67400mgSLCP
3. Vitakruid€44,89€0,75 – €2,24650-1.950mgC3 & Bioperine
4. Orthica€33,95€1,31500mgFosfolipiden complex (Meriva)
5. Natuurlijk Presteren€24€0,80 – €1,60400-800mgC3 & Bioperine

1. Nutribites Kurkuma C3 – beste kurkuma algemeen

Nutribites Kurkuma C3 is verkozen tot het supplement van 2019 door de Gezondheidsbeurs. Dit product bestaat uit 30 plantaardige kurkuma capsules die veel gezondheidsvoordelen opleveren. Nutribites Kurkuma C3 bestaat uit 95% actieve stoffen van hoge kwaliteit curcumine. De stoffen van de kurkuma plant worden via deze curcuma pillen goed opgenomen in het lichaam en ze zijn langer werkzaam door de samenstelling ervan. Nutribites Kurkuma C3 is een heel zuiver supplement en er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Verkozen worden tot hét supplement van een bepaald jaar, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Nutribites Kurkuma C3 is dan ook een supplement van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs én met een brede werking. Het ondersteunt bijvoorbeeld je lever en spijsvertering, maar draagt ook bij aan een gezonde huid. En wist je dat het ook je immuunsysteem versterkt als je deze kurkuma capsules consistent over een langere periode gebruikt? Andere gunstige effecten zijn gericht op het hart, de longen en bloedcirculatie. Deze antioxidant heeft dus een veelzijdige werking.

De kurkuma capsules ervaringen voor dit product zijn heel positief. Na een week begon ik al de werking van kurkuma op te merken en voelde ik mij echt wat fitter en gezonder. Je kunt met Nutribites kurkuma gezond blijven op een makkelijke manier, als je het mij vraagt. Verder vind ik het vrij dat de capsules geen vieze smaak hebben en dat ze helemaal veganistisch zijn.

Voordelen Nutribites

✅ Extra goede curcuma werking, vanwege de zuivere kurkuma van de plant curcuma longa;

✅ 100% vegan kurkuma supplement;

✅ Glutenvrije, sojavrije en GMO-vrije kurkuma capsules;

✅ Vrij van kleur- en geurstoffen;

✅ 100% smaak- en tevredenheidsgarantie op dit product dat afkomstig is van de curcuma plant;

✅ 60 dagen bedenktijd en garantie op Nutribites Kurkuma C3.

Nadelen Nutribites

❌ Geen kurkuma poeder (curcuma poeder), dus niet door smoothies of shakes te mengen;

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Curcumine SLCP

De kurkuma capsules Vitals Curcumine SLCP zijn ook interessant voor een gezonde spijsvertering. Dit type kurkuma is 65 keer beter opneembaar dan de normale variant en de biologische beschikbaarheid is maar liefst 285 keer beter! Dat is echt een groot verschil. Dit supplement is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers aan de Universiteit van California en je hebt slechts een lage dosering per dag nodig om de voordelen op te merken. En de capsule is overigens vegetarisch!

Beste Kurkuma Tabletten Review

Van alle kurkuma supplementen springt Vitals Curcumine SLCP er dus vooral uit vanwege de effectiviteit en werkzaamheid. Het zijn de tweede beste kurkuma capsules, want er zijn optimale resultaten verkregen dankzij deze kurkuma capsules. Als orthomoleculair therapeut vind ik het interessant om te zien hoe positief de reviews over deze beste kurkuma capsules zijn. Ik sluit mij vanuit mijn ervaring en expertise helemaal aan bij het enthousiasme van klanten. Dit supplement met kurkuma extract is namelijk van goede kwaliteit.

Ik merk dat ik Vitals Curcumine SLCP capsules gemakkelijk doorslik. Ze zijn namelijk glad. Verder is het opvallend hoe snel mijn weerstand en gemoedstoestand verbeteren sinds ik dit supplement slik. Ik ben daarom heel blij met dit type kurkuma supplementen en ik blijf het graag gebruiken. Tip: met mijn kortingscode GROEI krijg je 20% korting op je bestelling. Vergeet die code dus niet te gebruiken tijdens het afrekenen!

Voordelen Vitals

✅ Dit kurkuma extract is 65 keer beter opneembaar dan de normale variant;

✅ De biologische beschikbaarheid is 285 keer beter dan het gemiddelde C3 complex;

✅ Je krijgt 20% korting op de beste kurkuma capsules met kortingscode GROEI;

✅ De stof curcumine zit in een plantaardige capsule;

✅ Er zijn geweldige resultaten verkregen met deze krachtige antioxidant.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je verzendkosten betalen op dit supplement;

❌ Het is geen volledig veganistisch kurkuma extract supplement.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Vitakruid Kurkuma C3-2x

Het volgende C3 complex in deze selectie is Vitakruid Kurkuma C3-2x. Dit gepatenteerd extract curcuma C3 complex bevat hoogwaardige extracten van de curcuma longa wortel én bevat zwarte peper extract. (95-98 piperine) om de opname in de darmen te bevorderen. De eigenschappen van dit supplement zijn heel positief en het is zelfs 20x beter opneembaar dan curcuma poeder is. Deze beste kurkuma capsules bevatten geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ze zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Met Vitakruid Kurkuma C3-2x krijg je per capsule al 650mg curcuma C3 complex binnen. Daar is ook nog 10mg bioperine aan toegevoegd voor een maximale opname. Het is dus niet vreemd dat dit supplement tot de selectie beste kurkuma capsules behoort, want het is een van de meest effectieve op de markt.

Het advies is om 1 tot 3 capsules Vitakruid Kurkuma C3-2x per dag in te nemen met water. Aangezien 1 capsule al 650mg C3 complex bevat, kun je beter starten met 1 capsule per dag. Voor sommige mensen is 3 stuks dan namelijk te veel. Ondanks dat de capsules wat groter van formaat zijn, vind ik ze prettig in gebruik. Vergeet niet om mijn kortingscode GROEI te gebruiken tijdens het afrekenen voor 20% korting op je bestelling!

Voordelen Vitakruid

✅ Geschikt C3 complex voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 20% korting op dit kurkuma supplement met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Deze kurkuma bevat zwarte peper extract (95-98 piperine) voor een betere opneembaarheid van het C3 complex;

✅ Vrij van gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Nadelen Vitakruid

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je nog verzendkosten betalen;

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan vind je deze C3 complex capsules wellicht wat groot.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Orthica Kurkuma Capsules

Het volgende supplement in de selectie beste kurkuma capsules is Orthica Kurkuma Capsules. Orthica Kurkuma bevat een hoge dosis curcuma longa extract en wordt goed opgenomen door het lichaam. Deze capsules reinigen de lever en stimuleren de bloedcirculatie in het lichaam. Ook zijn ze gunstig voor het afweersysteem, huid, luchtwegen en de keel. Deze kurkuma capsules bevatten geen lactose, gluten, gist, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Per dagdosering van 2 capsules krijg je 500mg curcuma binnen. Door de goede opneembaarheid, kan het supplement veel voordelen voor het lichaam bieden. Naast de eerder genoemde voordelen doet Orthica Kurkuma ook veel voor de mentale balans en werkt het ontstekingsremmend.

Het advies is om 2 Orthica Kurkuma Capsules per dag in te nemen met water. De capsules zijn vrij klein van formaat en ook glad, waardoor ik ze met gemak doorslik. De maximale dosering is 6 capsules per dag, maar mijn advies is om het bij 2 stuks per dag te houden en eerst aan te kijken hoe je lichaam erop reageert. Tip: met mijn kortingscode GROEI krijg je 20% korting op je bestelling`!

Voordelen Orthica

✅ Bevat geen goedkope vulstoffen of andere onnodige ingrediënten;

✅ Je krijgt 500 milli gram curcumine C3 complex per dag binnen als je 2 vegacapsules inneemt;

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Kleine en gladde curcuma C3 capsules, dus je slikt ze gemakkelijk door.

Nadelen Orthica

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je verzendkosten betalen;

❌ Niet te gebruiken bij een zwangerschap(wens) of wanneer je borstvoeding geeft.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

5. Natuurlijk presteren Curcuma C3 Premium – beste Kurkuma Premium

Op nummer 5 staan de kurkuma capsules van Natuurlijk Presteren: Curcuma C3 Premium. Deze bevatten gepatenteerde extracten van zwarte peper en fenegriek en zijn 570 keer effectiever dan onbewerkte kurkuma. Het Curcuma C3 Complex is met 95% actieve curcuminoïden het beste en meest zuivere curcuma extract ter wereld. Dit product bevat geen allergenen zoals gluten, schaaldieren, soja, eieren, vis, pinda, lactose, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide, lupine, lupine en weekdieren.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Deze kurkuma supplementen bevatten het beste curcumine extract en bieden daardoor optimale voordelen. De combinatie van ingrediënten (curcumine extract, zwarte peper extract en fenegriekvezel) is vele malen effectiever dan standaard kurkuma poeder. Een sterke kurkuma werking, dus! Bovendien helpt deze kurkuma je gezond te blijven en is hij ontwikkeld door een echte kurkuma specialist. Suppletie van Natuurlijk Presteren is (zoals de naam ook doet vermoeden) echt natuurlijk en daardoor een gezonde en veilige keuze voor je lijf.

Neem 1 tot 2 kurkuma capsules per dag van Natuurlijk Presteren: Curcuma C3 Premium. Er zitten 30 capsules in een verpakking, dus je doet er 15 tot 30 dagen mee. De capsules zijn glad, waardoor ik ze persoonlijk met gemak kan doorslikken. Mijn tip voor wie er weleens moeite mee heeft: probeer niet te veel nadenken bij het doorslikken van suppletie, dan wordt het al direct een stuk gemakkelijker.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ 570 keer effectiever dan ruw kurkuma poeder;

✅ Je merkt niets van de kurkuma smaak, want je slikt deze kurkuma pillen gemakkelijk door;

✅ Plantaardige kurkuma capsules zonder allergenen;

✅ Wetenschappers hebben de ingrediënten 100% veilig verklaard;

✅ Natuurlijk Presteren Curcuma C3 Premium bevat alleen duurzaam geteelde ingrediënten met respect voor de natuur en de boeren;

✅ Door vaktijdschrift Nutracos als beste getest;

✅ Vóór 21:00 uur besteld is vandaag verzonden.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌Tot een bestelwaarde van €39 betaal je verzendkosten;

❌ Bij 2 capsules per dag doe je maar een halve maand met een verpakking.


Bekijk meer productinformatie

6. Sea Moss Mountain Capsules

De Sea Moss Mountain Kurkuma Capsules zijn een natuurlijk voedingssupplement dat ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen heeft en goed is voor de spijsvertering en de hersenfunctie. Het supplement bevat kurkumapoeder verrijkt met zwarte peper en gember, die de opname van kurkuma verbeteren. Dit 100% natuurlijke product komt in een verpakking met 60 capsules die allemaal 500mg curcuma bevatten.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Sea Moss Mountain Kurkuma Capsules hebben een veelzijdige werking; van hart en bloedvaten ondersteunen tot de hersenfunctie stimuleren en het cholesterolniveau in je lichaam verlagen. Wat ook fijn is, is dat deze capsules glad zijn en daardoor eenvoudig kunen worden ingenomen. Als orthomoleculair therapeut geef ik daar de voorkeur aan. Ondanks dat dit supplement op nummer 6 staat in deze test, is het wel nog steeds een veilig en kwalitatief goed supplement.

Het wordt aanbevolen om 1 capsule per dag in te nemen met een vol glas water en de dosering niet te overschrijden. Er is een korting van 20% beschikbaar bij aankoop van 4 of meer verpakkingen van Sea Moss Mountain Kurkuma Capsules. Gebruik sowieso de kortingscode ‘GROEI‘ voor 5% korting op je bestelling, zelfs als je maar 1 verpakking koopt.

Voordelen Sea Moss Mountain

✅ Natuurlijk supplement met ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen;

✅ Verrijkt met zwarte peper en gember voor betere opname;

✅ Goed voor de spijsvertering en hersenfunctie;

✅ Korting van 20% beschikbaar bij aankoop van 4 of meer verpakkingen;

✅ Je krijgt sowieso 5% korting met kortingscode GROEI.

Nadelen Sea Moss Mountain

❌Gezondheidsclaims Kurkuma capsules in afwachting van Europese toelating;

❌Niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen;

❌ Tot een bestelwaarde van €65 moet je verzendkosten betalen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste Kurkuma 2023

Nu je over de verschillende producten met kurkuma hebt kunnen lezen, wil je vast graag weten wat ik de beste kurkuma capsules vind. Ik ben natuurlijk geen kurkumaspecialist, maar ik heb de merken wel goed bestudeerd en als orthomoleculair therapeut weet ik veel over suppletie. Mijn voorkeur gaat in elk geval uit naar Nutribites Kurkuma C3.

Beste Kurkuma Tabletten Review

Nutribites Kurkuma C3 is 100% veganistisch, heeft een goede curcuma werking vanwege de zuiverheid en is bovendien vrij van kleur- en geurstoffen. Ook is het sojavrij, glutenvrij en GMO-vrij. Je kunt deze kurkuma gebruiken zonder risico, want Nutribites geeft een 100% tevredenheidsgarantie en smaakgarantie. Je hebt bovendien 60 dagen de tijd om het te proberen. Dat is lang genoeg om te ontdekken of dit ook jouw favoriet zal zijn!


Bekijk meer productinformatie

Kurkuma ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar hoe anderen deze producten van de curcuma longa plant ervaren? Ik heb kurkuma capsules reviews opgezocht om dit aan te tonen. Zo kun je het antwoord op de vraag ‘waar is kurkuma goed voor’ ontdekken, zal je zien dat kurkuma ontstekingsremmend werkt én kun je de beste kurkuma pil uitkiezen. Lees maar mee!

Nutribites Kurkuma C3 review

Paula schreef een Kurkuma review, omdat zij Nutribites Kurkuma sinds een tijdje slikt. “Sinds ik dit doe ben ik echt minder vaak ziek. Het helpt mij dus om een betere weerstand te krijgen. Dat kurkuma gezond was, wist ik wel. Maar zó gezond? Ik blijf deze kurkuma poeder capsules van Nutribites lekker gebruiken!”

Beste Kurkuma Tabletten Review

Vitals Curcumine SLCP review

Over Vitals Curcumine SLCP is Lis enthousiast Zij vertelt: “Als curcumine door een dun laagje vet omhuld wordt kan het beter opgenomen worden. Daarom is dit supplement zo revolutionair en goed opneembaar! Ik heb een sterker afweersysteem, soepele gewrichten en ben mentaal helemaal in balans.”

Vitakruid Kurkuma review

Tom schrijft over Vitakruid Kurkuma: “Ik ben hier heel tevreden mee want het versterkt mijn gezondheid en afweersysteem. Ik heb geen last meer van mijn gewrichten en zelfs mijn huid ziet er beter uit. Ik ben ook blij met dat er Bioperine in zit want het is een krachtige antioxidant die ook goed is voor mijn spijsvertering. Aanrader!”

Orthica Kurkuma review

Isa is blij met haar aankoop van Orthica Kurkuma. “Deze capsules zijn een uitstekende bron van curcuma, vanwege o.a. het hoge gehalte aan curcuma longa extract. Ik kan ze ook makkelijk innemen en zo dragen ze bij aan een goed immuunsysteem en een gezonde bloedcirculatie.

Natuurlijk Presteren Curcuma C3 Premium review

Hans schrijft over Natuurlijk Presteren Curcuma C3 Premium: “Ik neem eigenlijk al jaren curcuma als supplement, maar deze is veel krachtiger. Het bevat 3keer zoveel curcuma extract en door de toevoeging van peper wordt het sneller opgenomen in je bloedvaten. Echt goed over nagedacht en dus een aanrader!”

Sea Moss Kurkuma review

Op de website zelf kan ik geen Sea Moss Kurkuma reviews vinden, maar omdat het een 100% natuurlijk supplement met een goede dosering betreft, durf ik het volgende wel te stellen. Sea Moss Kurkuma is een interessant en niet al te duur kurkuma supplement dat een interessante, beloofde werking heeft met veilige, werkzame stoffen. Daarom is het zeker interessant.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Kurkuma kopen checklist: hier moet je op letten!

Ga je kurkuma kopen, dan moet je je wel even verdiepen in bepaalde dingen. Bijvoorbeeld: wat is kurkuma en waar is kurkuma goed voor? 

1.Ga op onderzoek uit: wat is kurkuma?

Kurkuma capsules of kurkuma tabletten zijn gemaakt van kurkuma poeder. Kurkuma komt oorspronkelijk uit India en wordt ook wel curcuma, koenir, koenjit, meriva curcumine, turmeric of Indiase geelwortel genoemd. Het komt uit een curcuma longa plant en het wordt gebruikt als ingrediënt of kruid in bepaalde gerechten. De laatste jaren wordt het steeds vaker als supplement genomen, omdat kurkuma gebruik veel voordelen heeft. Het wordt ook wel het heilige poeder genoemd. Kurkuma bevat over het algemeen de gele kleur en wordt zelfs soms als kleurstof gebruikt.

2. Ken het verschil tussen kurkuma, curcuma longa en curcumine

Kurkuma en meriva curcumine zijn niet hetzelfde. Curcumine is de belangrijkste verbinding die kurkuma voordelen veroorzaakt. Ook bevat het veel antioxidanten. Kurkuma ontstaat dus uit curcumine. De Indiase geelwortel met de traditionele gele kleur heeft een mild bittere smaak en wordt in het westen kurkuma genoemd. Curcuma longa is een plant.

Beste Kurkuma Tabletten Review

3. Weet hoeveel kurkuma supplement je per dag mag nemen

Hoeveel kurkuma per dag verstandig is, hangt af van de vorm die je inneemt en de kurkuma gezondheidsvoordelen waar je van wilt profiteren. Je kunt kurkuma gebruiken bij ontsteking, dus als je een ontsteking hebt wil je misschien wat meer innemen. 

Gebruik je kurkuma poeder gezond, gewoon om je lichaam te ondersteunen? Dan heb je aan 1 capsule vaak genoeg. Je kunt ook kurkuma poeder kopen. Dat is wel wat lastiger te doseren, maar met een theelepel kan dit bijvoorbeeld ook. Dan kun je kurkuma drinken of door smoothies of shakes mengen. Probeer ook vooral zelf aan te voelen welke dosering bij jouw lichaam past. Laat je bij twijfel altijd adviseren door een arts of diëtist(e).

4. Ontdek: waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma is goed voor verschillende dingen. Zo kun je een kurkuma ontstekingsremmer gebruiken tegen allerlei klachten. Je kunt kurkuma drinken, eten of als supplement nuttigen. Op die manier kun je met kurkuma afvallen, maar kurkuma en lever werken ook goed samen, net zoals kurkuma en cholesterol. Kurkuma gebruik kan op vele manieren, want op de vraag ‘is kurkuma gezond?’ is het antwoord inmiddels wel duidelijk. Ja, het is gezond!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer superfoods voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten ? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Kurkuma Tabletten Review

Meest gestelde vragen over kurkuma supplementen

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over de beste kurkuma of het effect dat kurkuma op het lichaam heeft? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen over het kurkuma supplement.

Wat is de beste Kurkuma?

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de beste kurkuma poeder producten. Voor mij is de beste kurkuma Nutribites Kurkuma C3. Ik heb dit product als winnaar gekozen, maar elk product in dit artikel is eigenlijk een aanrader. Sommige producten zijn wat duurder dan de andere, maar dat curcuma longa gezond is staat vast. Als je een kurkuma kortingscode kunt vinden kun je wellicht van extra voordeel genieten. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je portemonnee!

Kan je met kurkuma afvallen? 

Ja, je kunt met kurkuma afvallen. Curcuma longa is goed voor de spijsvertering en darmen en draagt daardoor bij aan een goede gezondheid. Daarom is kurkuma kopen of curcumine kopen een goed idee als je wat kilo’s kwijt wilt. Curcuma is geen vervanging van voeding, maar een aanvulling erop. Zorg dus dat je gezond en gebalanceerd eet tijdens je kurkuma gebruik. Je kunt kurkumapoederin capsules of vloeibare vorm innemen of door je smoothie of afval shake mengen. Daar is kurkuma goed voor!

Wat is het effect van kurkuma op het lichaam?

Curcuma of kurkumapoeder heeft vele effecten op het lichaam. Zo is Curcuma longa goed voor je darmen, lever, spijsvertering, maar ook voor je immuunsysteem en zenuwstelsel. Je kunt met kurkuma afvallen en kurkuma is goed voor het verlagen van cholesterol. Of je voor een kurkuma product of curcumine product gaat, maakt niet uit. Kurkuma kopen is sowieso een goed idee, omdat het je lichaam van allerlei voordelen voorziet. In dit artikel lees je meer over wat curcuma longa zoal voor je lichaam doet.

» Referenties


1. Susan J. Hewlings and Douglas S. Kalman (2017). Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods, 6(10), 92.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

2. Aggarwal B.B., Kumar A., Bharti A.C. Anticancer potential of curcumin: Preclinical and clinical studies. Anticancer Res. 2003;23:363–398.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12680238/

3. Aggarwal B.B., Harikumar K.B. Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases. Int. J. Biochem. Cell Biol. 2009;41:40–59.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18662800/

4. Kuptniratsaikul V., Dajpratham P., Taechaarpornkul W., Buntragulpoontawee M., Lukkanapichonchut P., Chootip C., Saengsuwan J., Tantayakom K., Laongpech S. Efficacy and safety of Curcuma domestica extracts compared with ibuprofen in patients with knee osteoarthritis: A multicenter study. Clin. Interv. Aging. 2014;9:451–458.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24672232/

5. https://www.kanker.be/voedingssupplementen/kurkuma

» Referenties

Conclusie beste Kurkuma 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Kurkuma Tabletten | Review (2023) | 6x Test!

  Peter Versteeg
  31/03/2023

  Martijn, door de slijmbeursontsteking in de bal van mijn voet heb ik veel pijn en loop ik slecht. Daardoor op zoek naar alternatieven. Ik kwam op jouw site terecht. Ik heb 2 vragen:
  1. Ik slik 3 bloeddrukverlagend, kan ik curcumine c3 gebruiken?
  2. In je review schrijf je 170 kee sneller, 570 keer sneller e5c. Hoe kom je aan die getallen, daar ben ik benieuwd naar.
  Ik hoor graag van je.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter

  Ps: als ik dit formulier op de iPad invul zijn de letters haast niet te lezen. Ze zijn heel licht grijs. Kun je dat niet verbeteren?

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   26/05/2023

   Beste Peter, op jouw inhoudelijke vragen kan ik helaas geen antwoord geven. Dit kan je het beste met je huisarts bespreken.
   Alle informatie komt uit verschillende onderzoeken. Ik zal nog even de link opzoeken voor de punten waar jij naar refereert.

Laat een reactie achter