0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Vitamine Test | 5x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Vitamine Test | 5x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Ben jij je bewust van de vitamine waarden in je bloed? Slik jij supplementen, omdat je zeker weet dat je ze nodig hebt? Of heb je eigenlijk nog nooit een vitaminetest gedaan? Je kunt natuurlijk online een vitamine en mineralen test doen, op basis van vragen die je beantwoordt. Maar je kunt ook een vitaminetest kopen die je waardes meet via je bloed. In dit artikel ga ik 5x vitamine testen vergelijken. Na afloop weet jij precies welke test vitamine tekort de beste vitaminen en mineralen test is voor jou!

Kort samengevat:

Mijn beste Vitamine Test van 2024 is Bloedtest totaal profiel XL van Mijn Labtest. Dit merk heeft een zuivere en hoogwaardige formule en is aangevuld met vitamine E.

Vitaminetests vergelijken

Maar hoe bepaal ik nu wat de beste vitaminetest is? Daarvoor ga ik 5 vitamine testen vergelijken op basis van verschillende factoren. Denk aan het doel van elke test: is het een multivitamine test of een die speciaal gericht is op 1 vitamine soort? En het gebruiksgemak: hoe gemakkelijk kun je de test thuis afnemen? Of betreft het een vitamine test huisarts? Ook de prijs, eventuele verzendkosten en de reviews van klanten zijn belangrijk. Zo kun je goed bepalen welke vitaminetest bestellen een goed idee is en of je genoeg vitamines binnenkrijgt van elke soort. Laten we beginnen!

Mijn beste vitaminetest keuzehulp

ProductAdviesprijsEigenschappen
1. Bloedtest totaal profiel XL€145Inzicht in gezondheidsindicatoren
2. Vegetariër profiel bloedtest€69Inzicht in de voedingstoffen die je voeding bevat
3. Bloedonderzoek Sporters€109Inzicht in belangrijke bloedwaarden voor sporters.
4. Vitamine D Test€69Essentieel voor energiehuishouding en gezond zenuwstelsel
5. Vitamine B12 Tekort Test€35Essentieel voor zenuwstelsel en rode bloedcellen

1. Bloedtest totaal profiel XL

De eerste vitaminetest in deze selectie is Bloedtest totaal profiel XL. Dit is de beste vitamine test in het algemeen, maar ook de beste vitamine en mineralen test én de beste test vitamine tekort. En waarom dan wel, vraag je je af? Omdat het een uitgebreid bloedonderzoek is om je gezondheid te peilen. Bovendien voer je hem gewoon thuis uit, want je hoeft alleen wat bloed af te nemen via een vingerprik. Vervolgens stuur je je bloed op en krijg je binnen 6 werkdagen de uitslag. Dit betreft een rapport waar je meteen mee aan de slag kunt en je krijgt praktische tips om je gezondheid te verbeteren!

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Waarom Bloedtest totaal profiel XL zo belangrijk is? Je kunt er vroegtijdig gezondheidsrisico’s mee opsporen. Wil je na afloop van de Bloedtest totaal profiel XL met een arts overleggen? Je kunt de uitslag bespreken in een consult van 15 of 30 minuten. Hiervoor betaal je een extra bedrag. Deze vitamine test bloed kost zelf €149. bestel je voor 16:00 uur, dan wordt je vitamine test online vandaag nog verzonden als brievenbuspakketje.

Voordelen Bloedtest Totaal profiel XL

✅ Geen vitaminetest huisarts meer nodig: je doet de test gewoon zelf, thuis;

✅ Optioneel aan te vullen met een 15- of 30-minuten consult met een arts;

✅ Voor 16:00 uur besteld = vandaag verzonden

✅ Pakketje past door de brievenbus;

✅ Vroegtijdig gezondheidsrisico’s opsporen;

✅ Gemakkelijke zelftest door middel van een vingerprik.

Nadelen Bloedtest Totaal profiel XL

❌ Zonder vitaminetest aanbieding is de test redelijk prijzig (maar je gezondheid is je vast veel meer waard!);

❌ Wil je de uitslag met een arts bespreken, dan moet je daar extra voor betalen;

❌ Het is geen vitaminetest die álle waardes meet.


Bekijk meer productinformatie

2. Vegetariër profiel bloedtest

Houd je er een vegetarische levensstijl op na? Kies dan voor de Vegetariër profiel bloedtest. Zo’n vitaminetest kan uitwijzen of je wel voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je eetpatroon is namelijk iets minder gevarieerd dan wanneer je wel vlees zou eten. Een B vitamine test is noodzakelijk om uit te sluiten dat je bijvoorbeeld geen B12 tekort hebt. Ook op ijzer, vitamine D en ferritine wordt getest. De kans is namelijk groot dat je hier tekorten van hebt als vegetariër.

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

De Vegetariër profiel bloedtest kun je zelf thuis afnemen. Je hoeft er dus niet voor naar een prikpost. Na 6 werkdagen ontvang je de testresultaten, inclusief een handig rapport. Wil je dit rapport bespreken met een arts? Dan kun je aanvullend een consult van 15 of 30 minuten bijboeken (tegen extra betaling). Je kunt de vitaminetest bloed bestellen voor €75.

Voordelen Vegetariër profiel bloedtest

✅ Ideale B12 vitamine test voor wie geen vlees eet (vegetariër vitamine test);

✅ Kom erachter of je essentiële tekorten hebt, zodat je die met supplementen kunt aanvullen;

✅ Voor 16:00 uur besteld = vandaag verzonden;

✅ Wordt als brievenbuspakketje verzonden, dus je hoeft er niet voor thuis te zijn;

✅ Optioneel aan te vullen met een 15- of 30-minuten consult met een arts.

Nadelen Vegetariër profiel bloedtest

❌ Wil je de uitslag met een arts bespreken, dan moet je daar extra voor betalen;

❌ Het is geen vitaminetest die álle waardes meet.


Bekijk meer productinformatie

3. Bloedonderzoek sporters

Als sporter heb je extra voedingsstoffen nodig. Maar welke zijn dat precies? Dat ontdek je zelf door de sport vitamine test Bloedonderzoek Sporters te bestellen. Bij vitaminetesten vergelijken is deze test absoluut een aanrader voor de fanatiekelingen.

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Deze vitaminetest neem je gewoon thuis af door een vingerprik. Vervolgens stuur je je bloed op en krijg je een begrijpelijke, overzichtelijke uitslag toegestuurd. Hierin wordt weergegeven wat je huidige status is van verschillende vitamines en mineralen, maar ook van testosteron. Dankzij deze inzichten kun je je sportprestaties gunstig beïnvloeden en je lichaam geven wat het nodig heeft. Je kunt Bloedonderzoek Sporters kopen voor €109. Als je een nameting wilt of een consult van 15 of 30 minuten, dan kan dat tegen extra betaling.

Voordelen Bloedonderzoek Sporters

✅ Beste vitamine test voor sporters;

✅ Voor het meten van vitamines, mineralen en testosteron;

✅ Vandaag voor 16:00 uur besteld = vandaag verzonden;

✅ Pakketje per brievenbuspost, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven;

✅ Optioneel aan te vullen met een nameting of consult.

Nadelen Bloedonderzoek Sporters

❌ Inclusief nameting en consult is dit een grote uitgave;

❌ Wil je de uitslag met een arts bespreken, dan moet je daar extra voor betalen.


Bekijk meer productinformatie

4. Vitamine D Test 

Kom je niet veel buiten? Gebruik je bepaalde medicijnen of ben je op leeftijd? Dat zijn allemaal redenen waarom je een vitamine D tekort kunt hebben. Een vitaminetest zoals de Vitamine D Test is dan de ideale manier om dit te meten. 1 op de 3 Nederlanders heeft een vitamine D tekort, terwijl deze vitamine heel belangrijk is. Zo draagt hij bij aan een sterk immuunsysteem, helpt hij bij de opname van calcium uit voeding én zorgt vitamine D voor een goede werking van je spieren. Deze vitamine test is daarom heel interessant.

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Vitamine D Test stelt jouw vitamine D gehalte vast en laat weten of je in actie moet komen. Je kunt de zelftest thuis afnemen en na 6 werkdagen krijg je de uitslag al. Hier zit ook persoonlijk leefstijladvies bij op basis van jouw resultaten. Je kunt deze test vitamine D kopen voor €35. Optioneel kun je een extra vitamine D test of een consult bijbestellen. Dit is tegen betaling.

Voordelen Vitamine D Test

✅ Voordelige vitamine D test, ook zonder vitaminetest korting;

✅ Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden;

✅ Handig brievenbuspakketje, dus je hoeft niet thuis te blijven;

✅ Test vitamines zelf thuis en bespreek het eventueel daarna met een arts;

Nadelen Vitamine D Test

❌ Het is alleen een test voor je vitamine D waardes, niet voor andere vitamines of mineralen;

❌ Wil je de uitslag met een arts bespreken, dan moet je daar extra voor betalen.


Bekijk meer productinformatie

5. Vitamine B12 tekort test 

Wil je weten of je een vitamine B12 tekort hebt? Dan wordt het tijd voor een vitaminetest. De Vitamine B12 Tekort Test meet hoeveel B12 er in jouw lichaam aanwezig is. Je krijgt te horen of dat voldoende is of wellicht te weinig. Hoe dat werkt? Je doet deze vitamine test als zelftest, gewoon thuis. Via een vingerprik kun je je eigen bloed afnemen en vervolgens opsturen naar het lab. Na 6 werkdagen zijn je testresultaten bekend. En dit is net zo betrouwbaar als een vitamine en mineralen test huisarts.

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

De Vitamine B12 Tekort Test is belangrijk, omdat je zo veel gerelateerde klachten kunt voorkomen en oplossen. Denk aan vermoeidheid, concentratieproblemen of geheugenverlies. Je kunt deze test kopen voor €35. Een nameting of consult van 15 of 30 minuten is tegen extra betaling bij te bestellen.

Voordelen Vitamine B12 Tekort Test

✅ B12 vitamine meten met een handige vitamine test voor thuis;

✅ Zonder vitaminetest kortingscode nog steeds voordelig geprijsd;

✅ Optioneel met nameting of consult te boeken (tegen extra betaling);

✅ Voor 16:00 uur besteld = vandaag verzonden

✅ Pakketje past door de brievenbus.

Nadelen Vitamine B12 Tekort Test

❌ Deze vitaminetest meet alleen de hoeveelheid vitamine B12 in het bloed;

❌ Wil je de uitslag met een arts bespreken, dan moet je daar extra voor betalen.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitaminetest van 2024

Ben je benieuwd welke vitaminetest ik bestempel als de beste vitamine test van 2024? Laat mij vooropstellen dat een vitaminetekort meten altijd verstandig is. En dat je een vitaminetest thuis kunt uitvoeren, is natuurlijk heel handig. Het werkt gemakkelijk en het is een stuk laagdrempeliger dan wanneer je ervoor naar de huisarts moet. Bovendien kun je geheel op eigen initiatief aan de slag. Wat hiervoor de beste vitaminetest is, is in mijn ogen Bloedtest totaal profiel XL.

Bloedtest totaal profiel XL is namelijk een vitaminetest die je zelf, thuis kunt uitvoeren. Hij helpt om vroegtijdig gezondheidsrisico’s op te sporen. De gemakkelijke zelftest voer je uit door middel van een vingerprik. Vervolgens ontvang je binnen 6 werkdagen de uitslag. Wat deze test in mijn ogen beter maakt dan de andere vitaminetesten, is dat Bloedtest totaal profiel XL op meerdere tekorten test. Hij brengt de waardes van verschillende vitamines en mineralen in kaart. Dat geeft een meer volledig beeld van je gezondheid en is een betere manier van meten vitaminetekort.


Vitaminetest ervaringen en reviews 

Wil je weten hoe klanten elke vitaminetest ervaren? Hieronder vind je interessante ervaringen. Check of de vitaminetest review jou aanspreekt en bepaal zelf welke test het beste past bij jou!

Mijnlabtest review

We starten met een algemeen beeld van de aanbieder van deze tests. Mijnlabtest is het bedrijf achter alle bovengenoemde vitaminetesten. Het wordt met een 9,1 als cijfer beoordeeld op Kiyoh. Dit cijfer is gebaseerd op basis van 365 beoordelingen. Maar liefst 96% van alle mensen die een vitaminetest ervaring heeft achtergelaten op dit platform, beveelt Mijnlabtest aan. Dit is een hele mooie score!

Bloedtest totaal profiel XL review 

Guido schrijft over de Bloedtest totaal profiel XL het volgende. “Ik wou altijd weten of zo’n thuistest voor mijn vitaminegehalte net zo goed werkt als bij prikken in het ziekenhuis. Ik had mijn testosteron laten meten in het ziekenhuis met een bloedtest en daarna deze bloedtest voor thuis besteld. Die kan je gewoon op elk gewenst moment uitvoeren en dat is handig. De uitkomst was precies hetzelfde dus het is zeker betrouwbaar!”

Vegetariër profiel bloedtest review

Over de Vegetariër profiel bloedtest schrijft Yvonne: “Deze test is gemakkelijk af te nemen en je kunt de uitslag ook zonder medische achtergrond goed begrijpen. Ik kan de klantenservice ook makkelijk bereiken bij vragen dus het voelt erg betrouwbaar allemaal.”

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Bloedonderzoek sporters ervaring 

Volgens Albert is Bloedonderzoek Sporters een uitkomst. “Zeer goede test! Het zijn kwaliteitsproducten tegen lage prijzen. Ook de communicatie is goed en er wordt getest in betrouwbare laboratoria. Ook handig dat je een track & trace code krijgt zodra je bestelling verstuurd wordt en de verpakking is heel netjes.”

Vitamine D test review

Voor Marco was het tijd voor de Vitamine D Test. “Het is eigenlijk zo geregeld want je hebt de spullen snel in huis en de beschrijving is heel duidelijk. De resultaten krijg je ook netjes al binnen een paar dagen. En in een beveiligde omgeving, dat is ook belangrijk! Er wordt duidelijk beschreven wat je resultaten zijn en er wordt ook uitgelegd hoe je dit kunt verbeteren. Heel tevreden!”

Vitamine B12 tekort test review

Sofie was benieuwd of zij een vitamine B12 tekort had. Daarom besloot zij de Vitamine B12 Tekort Test te bestellen. “Heel interessant om te zien wat mijn lichaam nu echt nodig heeft. Interessant wat eruit komt en dat ik ook goed naar mijn gevoel heb geluisterd om erachter te komen wat mijn lichaam van mij vraagt. De resultaten bevestigen dit. Ik kan hierdoor mijn leefstijl nog passender maken (door suppletie) en meer voordelen ervaren. Het document met de resultaten is trouwens heel uitgebreid en duidelijk uitgelegd.”

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Wat is een vitaminetest?

Een vitaminetest is een test die inzichtelijk maakt hoeveel je van bepaalde vitamines (en mineralen) in je lichaam hebt. Wanneer je een gezond en gevarieerd eetpatroon hebt, krijg je niet snel tekorten. Maar als je bijvoorbeeld geen vlees of andere dierlijke producten eet, dan kun je wel tekorten oplopen.Vooral op vitamine B12. 

Hoe vitamine B12 tekort testen? Door een vitaminetest thuis af te nemen. Met een simpele vingerprik neem je wat bloed af bij jezelf. Dit stuur je vervolgens op naar een laboratorium, waarna je bloed geanalyseerd wordt. De testresultaten ontvang je enkele werkdagen later, digitaal of per post. 

Dankzij een vitaminetest kun je ontdekken waar je lichaam eventueel extra behoefte aan heeft. Je kunt hem ook inzetten als haar vitamine test (bijvoorbeeld omdat je haaruitval hebt) of als test vitamine C (wanneer je merkt dat je immuunsysteem zwak is geworden). Zo’n vitamine test is de ideale manier om erachter te komen hoe het met je huidige gezondheid is gesteld en of je genoeg vitamines in je lichaam hebt. En je ontdekt wat je kunt doen om deze te verbeteren. Bijvoorbeeld suppletie slikken. Daar heb je je leven lang profijt van!

YouTube video

Hoe vaak moet je je waardes meten?

Wanneer je inzichtelijk hebt hoe het ervoor staat met jouw vitamine- en mineralenwaardes, kun je aanpassingen doorvoeren in je leefstijl. Zodra je dit doet, kunnen die waardes veranderen. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld elke 3 maanden of elk half jaar, een nieuwe test uit te voeren. Hoe actueler de testresultaten zijn, des te beter jouw inzicht in je gezondheid is.

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Zo zie je namelijk wat de veranderingen precies teweegbrengen in je lichaam en hoe je eventueel nog beter kunt bijsturen. Sommige waardes zullen vrij snel veranderen, terwijl andere wat langer de tijd nodig hebben. Gun je lichaam de tijd om zich aan te passen naar jouw nieuwe leefstijl. De voordelen voor je gezondheid zullen vanzelf volgen!

Beste Vitamine Test  Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een vitaminetest

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een vitaminetest? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar hoe zo’n vitamine test voor thuis werkt? Of welke het beste is? Dat ontdek je bij de meest gestelde vragen. Je vindt ze hieronder.

Wat is de beste vitaminetest?

De beste vitaminetest is Bloedtest totaal profiel XL. Dit is een test waarmee je thuis vitaminetekort meten kunt. Hij is eenvoudig uit te voeren, via een vingerprik. Je hoeft er dus niet voor naar een prikpost. Vervolgens stuur je je bloed op en krijg je binnen 6 werkdagen de uitslag. Waarom deze test er bovenuit springt, is omdat Bloedtest totaal profiel XL verschillende waardes inzichtelijk maakt. Zo meet hij o.a.ijzer, vitamine D, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur, cholesterol, bloedsuiker en schildklierwaarden. Zo kun je vroegtijdig gezondheidsrisico’s ontdekken en in actie komen.

Net als deze test, kan een voedselintolerantie test ook een sleutelrol spelen in het personaliseren van je gezondheidsmanagement door specifieke voedselreacties te identificeren, wat je helpt om vroegtijdig gezondheidsrisico’s te ontdekken en in actie te komen.

Waar kun je een vitaminetest doen?

Waar je een vitaminetest kunt doen, is bijvoorbeeld bij de huisarts. Of in een speciaal laboratorium, bijvoorbeeld op advies van een orthomoleculair therapeut. Maar wist je dat je tegenwoordig ook heel eenvoudig zelf een vitaminetest thuis kunt doen? Je bestelt een testkit, neemt wat bloed bij jezelf af via een vingerprik en stuurt je bloed vervolgens op. Na enkele werkdagen krijg je de testresultaten al toegestuurd en kun je zien hoe het met je gezondheid gesteld is. Dit is de ideale manier om je gezondheid in kaart te brengen en verbeteringen te kunnen aanbrengen in je leefstijl.(1)

Bestaat er een vitaminetest voor thuis?

Ja, er bestaat een vitaminetest voor thuis. Meerdere zelfs. Afhankelijk van waar je precies op wilt meten, kun je een geschikte vitaminetest thuis doen. Bijvoorbeeld omdat je vegetarisch eet, dan kun je testen of je wel voldoende vitamine B12 in je lichaam hebt. Als je geen dierlijke producten eet, bestaat een grotere kans op een tekort hiervan. Je kunt bij het meten vitaminetekort ook testen op de hoeveelheid vitamine D in je lichaam en een eventueel vitamine D tekort. Of doe een test die meerdere waardes inzichtelijk maakt, zodat je bijvoorbeeld ook weet hoe het zit met je foliumzuur, vitamine B6, ijzer en andere waardes.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips