Beste Vitamine Abonnement | Review (2021) | Supplementen Abonnementen vergelijken!
14 juli 2021 
36 min. leestijd

Beste Vitamine Abonnement | Review (2021) | Supplementen Abonnementen vergelijken!

Het gemak van vitamines op maat. Een vitamine abonnement is de ideale uitkomst om een gezonde gewoonte aan te leren. Wanneer je zo'n abonnement afsluit, worden je supplementen per post thuisbezorgd. Leg je supplementen op een zichtbare plek, zodat je ze elke ochtend ziet liggen. Vervolgens neem je je dagelijkse vitaminen met gemak elke dag in en geef je je lichaam dat beetje extra wat het nodig heeft om goed te functioneren.  

Supplementen abonnementen worden steeds populairder vanwege het gebruiksgemak en de gezondheidsvoordelen. Dit betekent echter ook dat het aanbod groeit. Op een gegeven moment is het als consument dan lastig om te bepalen welk supplementen abonnement van welk merk de beste keuze is. Behoeften en voorkeuren verschillen namelijk ook nog eens per persoon. Om de keuze voor gepersonaliseerde vitamines minder lastig te maken, heb ik de beste vitamine abonnementen voor je uitgezocht en geselecteerd! 

Vitamine abonnementen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Door het enorme aanbod kan het nogal overweldigend zijn om het de juiste vitaminen uit te kiezen. Ga je voor de laagste prijs of juist voor de hoogste kwaliteit voor jouw dagelijkse suppletie? En hoe hoog moet de kwaliteit precies zijn als je het beste voor je lichaam wilt? Het is van belang dat je weet welke supplementen jouw lichaam nodig heeft. Dan kun je al gerichter zoeken. Er zijn vitamine abonnementen die jou door middel van een vragenlijst beter leren kennen en zo een gericht voorstel voor vitaminen doen. Andere bedrijven hebben een meer algemene benadering en richten zich vooral op de behoeften van een gemiddeld persoon.  

Verder moet je de voedingswaarden en ingrediëntenlijst kunnen lezen om te zien wat de dosering is van elke vitamine en welk product de beste kwaliteit heeft. Ik snap het best als je er niet om staat te springen om die zoektocht aan te gaan. Gemak dient de mens en dat weet ik heel goed. Daarom heb ik deze taak van je overgenomen. Op basis van kwaliteit, ingrediënten, prijs, verzendkosten, verpakking, personalisatie en beoordelingen heb ik een selectie gemaakt van de beste supplementen abonnementen van dit moment. Ben je er klaar voor om te ontdekken welke supplementen abonnementen als beste uit de test zijn gekomen? 

De beste vitamine abonnementen 2021 

1. Vitaily Basis - Beste supplementen abonnement algemeen, sport en prijs / kwaliteit

Vitaily Basis is een multi vitaminepakket waarbij je dagelijkse supplementen in één biofolie-zakje zitten. Dit pakket komt als beste uit de test vanwege zijn algemeenheid en totaalplaatje én omdat het de ultieme aanvulling is op een sportief leven. Het concept is afgeleid van een gevarieerd en gezond voedingspatroon waarbij veel verse producten worden gegeten. Op basis daarvan zijn de supplementen ontwikkeld.


De oprichter van OERsterk – het bedrijf dat de ingrediënten en doseringen heeft bepaald voor Vitaily Basis – wilde een basissupplement creëren voor hemzelf, zijn familie en de klanten van OERsterk. Daarbij heeft hij gekozen voor ingrediënten van de beste kwaliteit. “Tegenwoordig willen we een hoop ballen in de lucht houden. Door je lichaam naast een bewuste leefstijl (o.a. juiste voeding) extra te ondersteunen, pleeg je optimale zorg.” Dankzij jarenlang onderzoek kon het Vitaily Basis pakket worden ontwikkeld. Hier is veel zorg aan besteed en kennis ingestoken. 

Vitaily Basis is een duurzaam concept. Zo worden de dagzakjes bewust niet van plastic gemaakt, maar van afbreekbaar biofolie dat na gebruik in de GFT bak mag. Voor elke maanddoos die verkocht wordt, wordt één boom geplant. De ingrediënten zijn: Omega-3 vetzuren, vitamine A als retinol, vitamine D3, vitamine K2, Magnesium, Jodium, Selenium en Zink. De verschillende supplementen zijn verdeeld over twee tabletten en één softgel capsule. Met Vitaily Basis heb je dagelijkse suppletie in één zakje.

De producten worden niet via winkels en groothandels aangeboden, waardoor de prijs laag blijft. Daar profiteer je als consument van! Wil je het beste vitamine abonnement voor de laagste prijs, bestel dan Vitaily Basis met €7,50 korting met kortingscode: KORTINGPERSOONLIJKEGROEI

Voordelen 

✅ Vandaag besteld, binnen één werkdag bezorgd 

✅ Korting bij bestellen op kwartaal- of jaarbasis 

✅ Hoge kwaliteit, lage prijs 

✅ Biologisch afbreekbaar en milieubewust 

Nadelen 

❌ Niet geschikt voor kinderen 

❌ Niet gepersonaliseerd 

Korting Vitaily - Kortingscode 'Kortingpersoonlijkegroei'

Of klik hier voor onze uitgebreide Vitaily Review

2. Vitaily Vegan - Beste vitamine abonnement Vegan 

Vitaily Vegan is net als Vitaily Basis een vitaminepakket waarbij je dagelijkse supplementen in één biofolie-zakje zitten. Duurzaam én biologisch afbreekbaar! Ook hier geldt weer: voor elke maanddoos die verkocht wordt, wordt één boom geplant. Dit wordt gedaan in samenwerking met het Eden Reforestation Project, om niet alleen mensen maar ook de natuur vitaler te maken. Je draagt dus direct je steentje bij aan het milieu!  

Vitaily Vegan Supplementen Review + Code Essentiële Aanvulling!

De supplementen zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wanneer je voornamelijk plantaardig voedsel eet, heb je extra voedingsstoffen nodig zoals vitamine B12, magnesium en algenolie. Deze zijn verdeeld over 4 supplementen die je dagelijks inneemt. “Ik eet geen vlees en eet soms ook veganistisch. Ik ben enorm blij met Vitaily Vegan”, vertelt klant Sylvia. Zo voorziet zij haar lichaam namelijk optimaal van de benodigde voedingsstoffen. Rianda zegt het volgende: “Ik ben vegetariër en gebruik liever algenolie in plaats van visolie. De keuze voor Vitaily Vegan is dan snel gemaakt!” 

De twee softgels waarin Vitaily Vegan de supplementen levert, bestaan uit vitamine D3, K2 en omega 3. De twee tabletten bevatten magnesium, jodium, selenium, zink en vitamine B12. Het is mogelijk om een maand-, kwartaal- of jaardoos van Vitaily Vegan te bestellen. De producten worden alleen online aangeboden en daardoor is het distributieproces korter en goedkoper. Dit resulteert in een lagere verkoopprijs voor jou om periodiek pillen te slikken. Bestel Vitaily Vegan met €7,50 korting met kortingscode: KORTINGPERSOONLIJKEGROEI

Extra Vitamine B12 in Vitaily Vegan! 

Door alleen plantaardig te eten, kan een tekort aan vitamine B12 ontstaan. Dit wordt niet snel opgemerkt, omdat je lichaam een voorraad hiervan in de lever heeft opgeslagen. Het is echter wel van belang om dit B-12 niveau op peil te houden. Door voor Vitaily Vegan te kiezen, geef je je lichaam te allen tijde wat het nodig heeft.

Voordelen 

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten 

✅ Vandaag besteld, binnen één werkdag bezorgd 

✅ Korting bij bestellen op kwartaal- of jaarbasis 

✅ Hoge kwaliteit, lage prijs 

✅ Biologisch afbreekbaar en milieubewust 

✅ Gratis digitaal boek ‘Welke supplementen kunnen jouw gezondheid ondersteunen t.w.v. €9,95 

Nadelen 

❌ Niet geschikt voor kinderen onder 18 jaar 

❌ Niet gepersonaliseerd 

Korting Vitaily - Kortingscode 'Kortingpersoonlijkegroei'

Of klik hier voor onze uitgebreide Vitaily Vegan Review

3. Atida Pure - Beste vitamine abonnement gepersonaliseerd

Atida Pure biedt persoonlijke supplementen die echt bij je passen. Na het invullen van de online vragenlijst wordt door deskundigen bepaald welke supplementen jij nodig hebt. Dit verschilt namelijk per persoon. Ben je bijvoorbeeld zwanger, dan heb je andere aanvullingen nodig. Het vitaminepakket bestaat vaak uit een combinatie van vitamines, mineralen, kruiden en probiotica. De supplementen van dit merk worden gemaakt in Duitsland en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Er zijn bovendien glutenvrije en vegetarische opties mogelijk. Zo krijgt iedereen zijn of haar dagelijkse pillen binnen voor een goede gezondheid.


Het concept is van Joost van Hilten, de CEO van Atida Pure. “Ons dieet is de afgelopen eeuwen drastisch veranderd, maar onze genen niet. We hebben Atida Pure dan ook opgericht omdat we hartstochtelijk geloven dat gepersonaliseerde supplementen zelfs mensen met een gezonde levensstijl kunnen helpen.” Joost ontdekte dat de supplementenindustrie vaak niet transparant is en dingen onnodig ingewikkeld maakt. De etiketten zijn niet duidelijk en er zitten vaak allerlei vulmiddelen in supplementen. Ook miste hij de persoonlijke afstemming op consumenten.  

In 2019 werd Atida Pure op de markt gebracht. Samen met een hecht team van creatieve mensen, denkers en voedingsdeskundigen, maakte Joost het concept tot een succes. Er wordt veel tijd besteed aan het bekijken van wetenschappelijk onderzoek over voeding en gezondheid. Op die manier belooft het bedrijf de beste supplementen aan haar klanten te leveren. Een Atida Pure supplementen abonnement bestellen zal niet teleurstellen en je kiest voor gepersonaliseerde suppletie die echt bij je past. Hun motto is: eerlijk zijn, persoonlijk maken, makkelijk maken en streven naar kwaliteit. En dat is goed gelukt, als je het mij vraagt! Bovendien krijg je met de kortingscode 'GROEI50' nu 50% korting! 

Voordelen 

✅ Gepersonaliseerde supplementen 

✅ Hoge apothekerskwaliteit 

✅ 50% korting op eerste bestelling

✅ Zonder kunstmatige toevoegingen 

✅ Opties voor glutenvrij en vegetarisch 

✅ Flexibel abonnement 

Nadelen 

❌ Verzendkosten bij bestellingen onder €25,00 

❌ Levering van eerste bestelling kan tot 5 dagen duren 

Atida Pure | Review (2021) + Korting | Gepersonaliseerd & flexibel
Klik hier voor 50% korting op Atida Pure met kortingscode: 'GROEI50'

4. DailyVita - Beste supplementen abonnement gezin

DailyVita geeft je weerstand een boost en voorkomt rondslingerende potjes vitaminen in huis. Dankzij deze supplementen is het geen uitdaging meer om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit merk belooft alleen ingrediënten aan haar producten toe te voegen die zoveel mogelijk voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De supplementen zijn biologisch en hebben de best opneembare vorm voor het lichaam. Ze worden samengesteld door Nederlandse producenten die de kwaliteit bewaren en garanderen door blisterverpakkingen te gebruiken. Zo open je elke dag alleen de supplementen die je nodig hebt en blijft de rest goed verpakt en beschermd.  

dailyvita-review-2021-kortingscode-dailyvita-maandpakket--1

Je ontvangt maandelijks vitaminen thuis, in de vorm van 30 dagdoseringen van DailyVita. Hier zitten maar liefst 9 vitaminen en mineralen in. Deze zijn verdeeld over 4 supplementen. De hoogwaardige producten van dit merk zijn 100 procent veganistisch en je krijgt ze in precies de juiste doseringen aangeleverd. Bovendien mag je als klant van DailyVita sparren met een lifestylecoach, wanneer je daar behoefte aan hebt. Dit is helemaal gratis. De lifestylecoach kan jou op elk moment van de dag adviseren over de dagelijkse supplementen, maar ook over sport en voeding. Nu moet het zeker goedkomen met jouw gezonde levensstijl!  

Bestel je DailyVita vitaminepakket met korting! Gebruik de kortingscode WELKOM15% en profiteer van 15 procent korting op je eerste bestelling. Het is het beste vitamine abonnement voor het hele gezin!  

Voordelen 

✅ Alles-in-één vitaminepakket met de juiste dosering 

✅ Hoge kwaliteit 

✅ 100% natuurlijke ingrediënten 

✅ 100% vegan 

✅ Gratis verzending in heel Nederland 

✅ Geschikt voor het hele gezin 

✅ Flexibel abonnement 

Nadelen 

❌ Niet gepersonaliseerd 

❌ Relatief hoge prijs

DailyVita Review (2021) + Kortingscode DailyVita Maandpakket

Klik hier voor 15% korting op DailyVita met kortingscode ‘WELKOM15%’

5. Viteezy - Beste vitamine abonnement vrouwen en lifestyle

Viteezy is dé vitamine uit het programma Dragon's Den. De missie van Viteezy: “Wij maken het weer makkelijk voor jou.” Bij Viteezy gelooft men dat iedereen eerlijke begeleiding verdient en dat dat met de juiste combinatie van mensen, technologie en wetenschap mogelijk is. Het bedrijf is opgericht vanuit het idee dat de supplementenmarkt niet transparant genoeg was. En eenvoudig was het ook niet voor klanten. Viteezy trad toe tot de markt met een persoonlijke aanpak die rekening houdt met doelen en levensstijl. “Wij maken het mogelijk om de juiste gepersonaliseerde suppletie te vinden, zonder daarvoor de deur uit te hoeven.”


Het bedrijf heeft samen met een diëtiste een vragenlijst opgesteld om jouw levensstijl, doelen en persoonlijke eigenschappen in kaart te brengen. Zo kan er gericht advies gegeven worden over de benodigde vitamines, mineralen, kruiden en eiwitten. 

Bij Viteezy gelooft men namelijk dat iedereen uniek is. Je gepersonaliseerde vitaminen krijg je maandelijks thuisbezorgd. De dagelijkse vitaminen zijn gebaseerd op vier verschillende doelen: energy assistant, hair nail boost, skin support en sleep-well. Afhankelijk van wat jouw voorkeur is (meer energie, sterkere haren en nagels, een gezonde huid of een betere nachtrust), ontvang je je gepersonaliseerde supplementen in een handig vitaminepakket. Het zijn overigens dé vitamines op maat uit Dragon's Den. In het televisieprogramma Dragon's Den besloot Nikkie Plessen te investeren in het concept van Viteezy, om zo een succesvolle en langdurige samenwerking aan te gaan. Dat is een groot succes geworden! 

Voordelen 

✅ Gepersonaliseerde supplementen pakket

✅ Hoge kwaliteit 

✅ Transparantie 

✅ Opties voor glutenvrij en vegetarisch 

✅ Bezorging in heel Nederland en België 

Nadelen 

❌ Levering van bestelling kan tot 4 dagen duren 

❌ Houdbaarheid van supplementen is 5 maanden 

6. Specialized Vitamins

Specialized Vitamins is een vitaminemerk dat je helpt om alles uit je gezondheid te halen. Je doet simpelweg een test om te bepalen welke vitamines je nodig hebt en je ontvangt ze elke maand thuis in 30 handige zakjes. Hierdoor heb je nooit meer gedoe met halflege potjes en pillen die je eigenlijk niet nodig hebt. Je krijgt precies waar jouw lichaam behoefte aan heeft, zodat je optimaal kunt functioneren.

Specialized Vitamins Beste Vitamine Abonnement Review (2021) Supplementen Abonnementen vergelijken!

Besluit je de supplementen van Specialized Vitamins te slikken, dan voorzie je je lichaam iedere dag van de benodigde voedingsstoffen die het nodig heeft. Aangezien het lastig is om deze allemaal uit pure voeding te verkrijgen, helpt Specialized Vitamins je graag een handje. Kies een vitaminepack of stel je eigen vitaminepakket samen en ga voor een gezond en zorgeloos leven!

De vitaminen en supplementen van Specialized Vitamins zijn in samenwerking met orthomoleculaire artsen en vitaminespecialisten ontwikkeld. Daardoor hebben ze de juiste verhoudingen en kom je met elke dagdosering aan de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Hierdoor houd je je weerstand en immuunsysteem sterk en blijft je lichaam in balans.

Doe de test, bepaal welke vitaminen je wilt ontvangen en kies eventueel een pakket dat bij jou past. Je kunt kiezen uit een premium pakket met 7 supplementen, waaronder een multi vitamine, vitamine B12, C, D en E, omega 3 en een calcium magnesium zink tablet. Of ga voor een vegan pakket, als dat beter aansluit bij jouw wensen!

Het premium pakket bestel je per maand vanaf €1,70 per dag, per kwartaal vanaf €1,60 per dag of je kiest voor een flexibel abonnement. Voor het vegan pakket geldt dat je per maand kunt bestellen voor €1,90 per dag, per kwartaal voor €1,80 per dag of ook voor een flexibel abonnement kunt gaan. Zelf een vitamine pakket samenstellen kan al vanaf €0,60 per dag. Bestel voordelig jouw specialized vitamins!

Voordelen Specialized Vitamins

✅ Gepersonaliseerde vitaminen;

✅ Veganistische optie mogelijk;

✅ Verschillende pakketten beschikbaar, dus voor ieder wat wils;

✅ Relatief voordelig.

Nadelen Specialized Vitamins

❌ Er wordt voor de verpakking van iedere bestelling redelijk veel plastic gebruikt

7. Take Daily 

Met Take Daily kies je voor je dagelijkse pillen om de beste versie van jezelf te worden. Take Daily is ontstaan toen CEO Marc voor zichzelf een geschikt voedingssupplement zocht. Dit bleek nogal een opgave te zijn. Hij werd overvallen door het enorme aanbod en merkte tegenstrijdigheden op in de informatievoorziening hierover. Hij besloot dat dit gemakkelijker, duidelijk én klantvriendelijker kon en daarmee is het idee voor Take Daily ontstaan.  


Take Daily is een vitaminemerk dat op basis van een gratis test aangeeft welke voedingsstoffen jij nodig hebt. Ook krijg je advies om je voeding en/of levensstijl eventueel aan te passen. Dankzij het vitaminepakket van Take Daily kun je de beste versie van jezelf worden. De test is ontworpen door diëtisten en professionals en kost slechts twee minuten om in te vullen. Weet je welke supplementen je nodig hebt, bestel dan het vitamine abonnement en ontvang elke 28 dagen een nieuw pakket op de deurmat. 

Het is zelfs mogelijk om je pakket helemaal zelf samen te stellen, wanneer je weet waar je naar op zoek bent. Heb je toch vragen over het voorgestelde pakket of over de werking van bepaalde supplementen? De diëtisten van Take Daily staan klaar om je hierbij te helpen en jou van de juiste informatie te voorzien. Hun missie is om het voor jou gemakkelijk en eenvoudig te maken om pillen te vinden die aansluiten bij jou als persoon, in een geschikte dosering. Bestel de vitaminen van Take Daily vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk kunt starten. 

Voordelen 

✅ 100% natuurlijke ingrediënten 

✅ Glutenvrij, lactosevrij én vrij van allergenen 

✅ App om herinneringen te ontvangen voor het innemen van dagelijkse supplementen 

✅ Mogelijkheid om pakket zelf samen te stellen 

✅ Ook opties voor vegetariërs en zwangere vrouwen 

✅ Gratis verzending in heel Nederland 

Nadelen 

❌ Niet geschikt voor kinderen onder 18 jaar 

❌Levering duurt 2 tot 5 dagen 

8. Healthcaps - 100% natuurlijke suppletie

Merk je dat je een tekort een groenten en fruit hebt? Of maak je je zorgen dat je niet genoeg voedingsstoffen uit voedsel haalt? Healthcaps vriesdroogt groenten en fruit, waardoor de voedingsstoffen behouden blijven. Hierdoor wordt de kwaliteit zoveel mogelijk behouden zonder dat er chemicaliën aan te pas komen. De groenten en het fruit worden in poedervorm in natuurlijke, veganistische capsules gedaan, zodat jij deze gemakkelijk inneemt.


De ingrediënten van elk vitaminepakket zijn 100% natuurlijk en zijn samengesteld door voedingsdeskundige Linda de Pagter. Zij heeft onlangs het boek uitgebracht, genaamd ‘Waarom je dik en ziek wordt van diëten.’ Linda heeft de juiste samenstellingen per box bepaald, waardoor deze allemaal de geschikte hoeveelheid vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, aminozuren en fytonutriënten bevatten.  

Healthcaps is ideaal voor mensen die niet zo van groenten en fruit houden, maar wel gezond willen leven. Dankzij deze dagelijkse supplementen krijgt ieder gezinslid de aanbevolen voedingsstoffen binnen. Het is daarmee hét vitaminepakket voor het hele gezin en direct het beste supplementen abonnement op natuurlijke basis.  

Dit concept is ontstaan vanuit het idee dat vitaminen niet uit laboratoria moeten komen, maar uit de natuur. De suppletie wordt hier dan ook zo natuurlijk mogelijk gemaakt. De dag- en weekboxen van de vitaminepakketten worden gereedgemaakt in een arbeidscentrum in Sneek, dat de dagbesteding verzorgd voor mensen met een verstandelijke beperking. Door voor Healthcaps te kiezen denk je niet alleen om de natuur en jezelf, maar ook om je medemens! 

Voordelen 

✅ 100% natuurlijke ingrediënten 

✅ 100% vega, halal en kosher 

✅ Keuze uit dag-, week- en maandboxen 

✅ De eerste maand voor €3,80 

✅ Verpakking van gerecycled materiaal 

✅ Geschikt voor het hele gezin 

✅ Gratis verzending in heel Nederland 

Nadelen 

❌ 3 maal per dag 2 capsules innemen 

Mijn beste vitamine abonnement

Zelf gebruik ik nu al ruim een jaar het supplementen abonnement van Vitaily. Ik ben begonnen om Vitaily Basis een kwartaal te testen met kortingscode 'PERSOONLIJKEGROEI' en ben later overgestapt naar Vitaily Vegan.

Omdat ik steeds regelmatiger vegetarisch eet lijkt mijn lifestyle steeds meer flexitarisch te worden. Vandaar dat ik ook Vitamine B12 wil suppleren. Het gemak van een vitamine abonnement is echt heel erg fijn. Je hebt altijd de juiste hoeveel supplementen in huis en als je een weekendje weg gaat neem je gewoon 2 zakjes mee.

Naast gemak en een lagere prijs geeft een supplementen abonnement mij ook vertrouwen. Ik weet nu zeker dat ik dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen krijg.

Belangrijk om te weten over supplementen 

Houd echter wel in je achterhoofd dat lang niet alle aanbieders van supplementen abonnementen rekening houden met persoonlijke behoeften. Veel vitamine abonnementen hebben een one size fits all model en gaan niet in op persoonlijke wensen, behoeften en situaties. Bovendien mogen bedrijven de precieze ingrediënten van en hoeveelheden in hun producten vaak niet bekendmaken. Daarom is het van belang dat je voorzichtig bent in het kiezen van een aanbieder. Kies je voor een van bovenstaande merken, dan kun je wel voldoende transparantie verwachten over de ingrediënten. De specifieke ingrediënten in de supplementen staan beschreven op de website van elk bedrijf. Je kunt die nog rustig doorlezen bij het maken van de keuze voor het beste vitamine abonnement voor jou. 

Het belang van een goede weerstand 

Mensen die een goede weerstand hebben, hebben over het algemeen een betere gezondheid. Zij hebben niet alleen meer energie, maar worden ook minder snel ziek en zijn beter bestand tegen externe invloeden. Leef je niet gezond, dan zal je weerstand snel dalen. Voorbeelden van ongezonde gewoontes zijn te weinig slapen, te veel suikers en vetten eten, niet voldoende bewegen en niet genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Wanneer dit te lang volhoudt, word je ziek. Je lichaam heeft namelijk een goede verzorging nodig om optimaal te presteren. Daarom is het van belang om goed voor jezelf te zorgen en de juiste supplementen te slikken. Op de lange termijn heb je daar het meeste profijt van. Zeker in de huidige tijd met het COVID-19 virus en al haar mutaties. 

Wat zijn vitamines en mineralen eigenlijk? 

Vitaminen zijn chemische verbindingen die een belangrijke rol spelen bij de groei, het herstel en het functioneren van het menselijk lichaam. Ze hebben invloed op zo'n beetje alle processen die in het lichaam plaatsvinden, waaronder het energieniveau en de weerstand. Net als vitaminen, worden mineralen ook niet door het lichaam aangemaakt. Ze spelen echter wel een belangrijke rol en zijn daardoor onmisbaar voor een goede gezondheid. Voorbeelden van mineralen zijn calcium, magnesium, ijzer, koper en zink. 

Waarom vitamines slikken? 

Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Vitamines en mineralen zijn daarbij belangrijk voor de groei en ontwikkeling en voor een goede gezondheid. Deze worden niet door het lichaam aangemaakt en daarom is het nodig dat je ze via voeding of supplementen alsnog binnenkrijgt. Zo helpt vitamine C bijvoorbeeld om je weerstand en immuunsysteem te versterken en is calcium goed voor je botten. Daarnaast hebben vitaminen en mineralen een grote invloed op je energieniveau. Eet je gevarieerd en gezond, dan is de kans groter dat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.  

Daarom kan het nuttig zijn om – in het geval van bepaalde gezondheidsklachten – te achterhalen waar mogelijk een tekort is ontstaan. Ben je bijvoorbeeld vaak moe, heb je veel hoofdpijn of merk je dat je spieren en botten achteruitgaan? Dan kan een verandering in je voedingspatroon of het slikken van supplementen hier de oplossing voor bieden. Eet in elk geval 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag, want dan kom je al best ver. Weet ook dat je lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe hoeveelheid vitaminen en mineralen die je tot je neemt. Je zal daardoor niet direct de effecten opmerken, maar op de lange termijn ontdek je zeker het resultaat hiervan! 

Drie belangrijke redenen waarom mensen vitamines slikken

1. Het is effectief bij stress: wanneer mensen stress ervaren of levens veranderende gebeurtenissen meemaken, willen zij ervoor zorgen dat zij hier tegen bestand zijn. Houd je je geest en lichaam gezond, dan maakt stress veel minder kans om schade aan te richten. Supplementen helpen hierbij. Zo is bewezen dat magnesium, melatonine, valeriaan, vitamine B, kamille en CBD helpen om beter te slapen en minder angsten en stress te ervaren. Ook ashwagandha en rhodiola worden steeds populairder. Deze supplementen hebben een natuurlijke basis. Ze verlagen het stressniveau en pakken symptomen van angst en depressies aan. Houd echter in gedachten dat supplementen nooit zonder overleg met een arts gebruikt moeten worden wanneer je medicijnen slikt. Heb je een angststoornis, depressie of psychische aandoening, laat je dan eerst goed informeren. 

2. Het heeft schoonheidsvoordelen: in plaats van een cosmetische ingreep te ondergaan, kun je je lichaam ook op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen het verouderingsproces. Zo zijn er collageen supplementen te koop en kun je kurkuma gebruiken om huidproblemen van binnenuit te behandelen. Bovendien is het slikken van supplementen pijnloos en een stuk goedkoper dan een afspraak bij de botoxkliniek. De belangrijkste ingrediënten die schoonheidsvoordelen opleveren zijn vitamine C, omega 3, hyaluronzuur, collageenpeptiden, ceramiden en thee die rijk is aan antioxidanten. Hierdoor blijft de huid in betere conditie en zullen rimpels en fijne lijntjes minder snel optreden. Daardoor oogt je huid niet alleen gezond, maar ook jong! Uiteraard is het hierbij ook belangrijk om de huid goed te reinigen en te verzorgen, maar ook om je goed in te smeren met zonnebrand als je de zon in gaat. Gezond eten, voldoende water drinken, een goede nachtrust en genoeg sporten dragen tevens bij aan een gezonde huid. 

3. Het immuunsysteem versterking bieden: om jezelf te beschermen tegen ziektes, virussen en bacteriën is een goed immuunsysteem essentieel. Vooral in de strijd tegen corona wordt opgemerkt dat mensen die goed voor zichzelf zorgen en een goede gezondheid hebben, zich beter kunnen weren. Er zijn supplementen die het immuunsysteem extra versterken. Voorbeelden zijn vitamine B-complex, vitamine C en D, zink en selenium. In de alternatieve geneeswijze wordt in dit geval gezworen bij o.a. gember, kurkuma en vlierbessen. Wist je dat zelfs medicinale paddenstoelen hun steentje kunnen bijdragen aan een goede weerstand? Naar verwachting wordt hier de komende jaren steeds meer in geïnvesteerd en onderzoek naar gedaan. 

Wat doet een tekort aan vitaminen? 

Wanneer je lichaam niet voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, kan het minder goed functioneren. Dit leidt in sommige gevallen tot gezondheidsklachten. Hoewel er groepen mensen zijn die in Nederland geadviseerd worden om supplementen te slikken om een tekort te voorkomen, komen echte tekorten heel niet snel voor. De meeste mensen eten namelijk redelijk gebalanceerd en gezond. Wanneer mensen supplementen slikken, is dat meestal preventief om hun gezondheid een boost te geven. Toch geldt dat hoe verder je van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verwijderd bent, hoe meer ruimte er is voor verbetering in je voedingspatroon. Heb je niet veel tijd of zin om daar aanpassingen in te maken, dan is het slikken van supplementen een gemakkelijke en snelle aanvulling. Je lichaam heeft namelijk elke dag vitamines en mineralen nodig om haar werk te doen. Zo blijven je botten stevig en worden er voldoende bloedcellen aangemaakt. 

Wat doet een teveel aan vitaminen? 

Waar een tekort aan vitaminen en mineralen niet gunstig is voor het lichaam, kan een te veel hiervan ook slecht zijn. Wanneer je een te lange tijd te veel van een bepaalde vitaminesoort binnenkrijgt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Denk aan gevoelloosheid of tintelingen in het lichaam of zelfs ernstige pijn in de zenuwen. Dit geldt vooral bij een te veel aan vitamine B6. Sommige vitaminen worden bij een overschot vanzelf door het lichaam afgevoerd. Omdat je die bijvoorbeeld uit plast hoef je je daar geen zorgen over te maken. Pas wel op met vitamine A, B, D en E. Je krijgt niet snel te veel van deze vitaminen binnen, maar supplementen met hoge doseringen bevatten een hoger risico en kunnen hier wel toe leiden. 

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen? 

Om vast te stellen wanneer je te weinig of te veel aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt, wil je natuurlijk weten wat er door het Voedingscentrum geadviseerd wordt. Over het algemeen zijn mensen de afgelopen jaren wat meer groenten en fruit gaan eten. Toch halen veel van hen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid nog niet. Kinderen, oudere mensen en mensen met een donkere huid worden geadviseerd om met vitamine D supplementen wat extra binnen te krijgen. Voor vegetariërs en veganisten is het slikken van vitamine B12 supplementen gunstig. Verder geldt dat foliumzuur goed werkt voor vrouwen die zwanger willen worden. Vrouwen die al zwanger zijn hebben hier ook baat bij, evenals bij het slikken van vitamine D. Voor baby's tot drie maanden is het van belang om vitamine K in te nemen. Aangezien zij geen supplementen kunnen slikken, kan dit in de vorm van druppels worden toegediend. 

Een vitamine abonnement bestellen voor periodiek suppletie

Wil je je vitaminepeil aanvullen, doe dan online een test om te bepalen waar de tekorten zitten. Op die manier krijg je meer inzicht in wat je lichaam nodig heeft op basis van jouw levensstijl en wensen. Een supplementen abonnement is niet bij elke aanbieder hetzelfde. Daarom is het van belang dat je zelf ook op de hoogte bent van de werking van vitaminen en mineralen. Denk ook goed na over wat je belangrijk vindt. Moet een vitaminepakket 100% natuurlijk zijn, vind je biologisch afbreekbare verpakkingen belangrijk of wil je gewoon supplementen bestellen voor de laagste prijs? De supplementen in een vitaminepakket zijn tevens niet altijd even hoog gedoseerd. Heb je vragen of twijfel je over de aanschaf van een vitamine abonnement, neem dan eerst contact op met je arts of een voedingsdeskundige. Hij of zij kan helpen bepalen wat voor jou de juiste keuze is. 

Supplementen abonnementen ervaringen en reviews 

Veel mensen maken al gebruik van een vitamine abonnement en zijn daar heel enthousiast over. Vooral het gebruiksgemak omtrent de dag verpakkingen en de thuisbezorging worden als pluspunten benoemd. Daarnaast hechten mensen waarde aan het feit dat zij niet zelf op onderzoek uit hoeven. Dankzij de testen en vragenlijsten wordt eenvoudig vastgesteld waar jouw lichaam behoefte aan heeft.  

Mark (32 jaar, klant bij Atida Pure) vertelt: 

“De porties per dag maken het makkelijk voor me om mijn supplementen consequent in te nemen. Het is zo simpel en makkelijk. Ik heb het innemen van mijn supplementen onderdeel gemaakt van mijn ochtendroutine en neem ze elke dag direct in na mijn kom havermoutpap. Ik bewaar mijn Atida Pure box ook in de keuken, zodat ik het echt niet kan vergeten.”

Over Viteezy vertelt Emma uit Hilversum: 

“Goede vitamine pillen. En onwijs makkelijk. Ik voel gelijk wanneer ik de vitamine een paar dagen niet heb ingenomen. Ik word een beetje moe en slap. De doos waarin mijn pillen komen ziet er super uit, echt een verrassing.”

Ook de website van Viteezy vindt zij overzichtelijk. Emma is blij dat zij een organisatie gevonden heeft die betrouwbaar is en die het makkelijk maakt voor haar om te krijgen wat zij nodig heeft. 

Bo zegt dat DailyVita voor haar de oplossing biedt. 

“Superfijn om alle vitamines die je nodig hebt zo op de deurmat te krijgen! Nu hoef ik mij in de supermarkt niet meer druk te maken over welke vitamines ik mee moet nemen. Ik vond het altijd best lastig om in te schatten welke vitamines ik nodig had, maar sinds DailyVita is dat verleden tijd!” 

Bekende radiopresentator en podcast host Giel Beelen kiest voor Vitaily. 

“Voor mijn werk begeleid ik topsporters en ondernemers om beter te presteren. Degene die het meeste werk verzetten, echt de diepte in kunnen duiken en zich kunnen afsluiten voor afleiding, zijn degene die goed voor hun lichaam en geest zorgen. Naast het bekende rijtje van bewegen, eten, drinken en slaap horen daar ook supplementen bij. Veel mensen krijgen niet voldoende voedingsstoffen binnen. Dit is aan te vullen met supplementen. Ik kies voor Vitaily.” 

Healthcaps klant Barbara Ganseman vertelt: 

“Een erg mooi product met een heel smaakvolle verpakking. Weliswaar heb je geen extra vitaminen nodig met een uitgebalanceerd dieet, maar veel mensen die bij mij komen hebben juist problemen daarmee. Ze hebben te weinig tijd voor koken en hebben een ongezonde levensstijl. Bovendien is ons voedsel niet meer wat het was, veel voeding heeft bewerkingen ondergaan waardoor het essentiële ingrediënten mist. Daarom kunnen Healthcaps een goede aanvulling zijn.”

Barbara vindt het ook leuk dat er verschillende typen Healthcaps zijn. Zo is er voor ieder wat wils. 

Peter (54 jaar) zweert bij de supplementen van Take Daily. 

“Ik ben zo blij met jullie concept! Het is erg fijn, omdat je krijgt wat je nodig hebt! En het is goedkoop!” 

De meest gestelde vragen over vitamine abonnementen 

Een vitamine abonnement is een uitkomst, omdat je zo periodiek supplementen kunt bestellen. Het is begrijpelijk als je nog vragen hebt voordat je een supplementen abonnement gaat bestellen. Ik heb de meest gestelde vragen op een rij gezet en beantwoord. Zo hoef je na het lezen van dit artikel geen moment meer te twijfelen om een vitaminepakket te kopen. 

Waarom moet ik periodiek vitamine pillen slikken als ik al gezond eet?  

Tegenwoordig halen we niet alle benodigde voedingsstoffen uit ons eten. Zeker wanneer je een dieet volgt, voedselallergie hebt of vegetarisch of veganistisch leeft, ontstaan er tekorten. Door het slikken van je dagelijkse supplementen zorg je voor een gebalanceerde en gezonde levensstijl. De supplementen dienen hierbij altijd als aanvulling op je voeding, niet als een vervanging ervan. 

Kan ik vitaminen slikken als ik medicijnen gebruik? 

Afhankelijk van de medicijnen die je gebruikt en de eventuele onderliggende kwalen of ziektes, kun je baat hebben bij het slikken van extra vitamines. Het is hierbij van belang dat je eerst een arts om advies vraagt. 

Wat zijn supplementen abonnementen precies?  

Als je je aanmeldt voor een vitamine abonnement krijg je iedere maand een doosje met supplementen thuisgestuurd. Deze bevatten vaak dagdoseringen, waardoor het innemen van vitaminen gemakkelijk wordt gemaakt. Is de maand voorbij, dan wordt een nieuw doosje opgestuurd. Zo kom je nooit zonder supplementen te zitten. 

Voor wie is dagelijkse suppletie bedoeld? 

Vitamine abonnementen zijn bedoeld voor iedereen die periodiek vitaminen wil kopen en van gemak houdt. Vergeet je je supplementen vaak, dan kan een vitamine abonnement een stok achter de deur zijn. Het is vooral handig als je bepaalde gezondheids- of schoonheidsdoelen voor ogen hebt. Het gebruik van de juiste vitaminen en mineralen ondersteunt zulke doelen. 

Hoe wordt bepaald welke pillen ik nodig heb?  

Dit verschilt per aanbieder. Sommige aanbieders van supplementen abonnementen nemen de gemiddelde persoon als uitgangspunt om de doseringen te bepalen. Andere laten jou eerst een vragenlijst invullen of test uitvoeren, zodat zij meer te weten komen over jouw persoonlijke situatie, zoals je voorkeuren, wensen en behoeften. Er zijn zelfs supplementen abonnementen waarbij middels een bloedtest de geschikte pillen en doseringen bepaald worden. 

Zijn supplementen abonnementen goedgekeurd door artsen en voedingsdeskundigen?  

De meeste supplementen abonnementsdiensten hebben hun producten zorgvuldig samengesteld met diëtisten en andere voedingsdeskundigen. Vooral gepersonaliseerde suppletie is met aandacht uitgezocht en samengesteld. Twijfel je of een vitaminepakket bij jou past, neem dan contact op met de aanbieder en/of met je arts. 

Kan ik een supplementen pakket gemakkelijk pauzeren of stopzetten? 

Of het mogelijk is om een vitamine abonnement tussentijds te pauzeren of op elk gewenst moment te beëindigen, verschilt per aanbieder. Op de website van de genoemde vitamine aanbieders wordt hier duidelijk en transparant over gecommuniceerd. In de algemene voorwaarden van elk merk is bovendien te lezen wat de precieze regels zijn omtrent het pauzeren en/of beëindigen van een vitamine abonnement. 

Conclusie vitamine abonnementen  

 • Beste vitamine abonnement algemeen: Vitaily Basis 
 • Beste supplementen abonnement gepersonaliseerd: Atida Pure
 • Beste vitamine abonnement vegan: Vitaily Vegan
 • Beste vitamine abonnement vrouwen: Viteezy
 • Beste supplementen abonnement sport: Vitaily
 • Beste vitamine abonnement lifestyle: Viteezy
 • Beste supplementen abonnement gezin: DailyVita
 • Beste vitamine abonnement prijs / kwaliteit: Vitaily Basis 
Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download