In dit artikel

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Beste Vitamine B5 | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb jij vitamine B5 tekort symptomen? Of is op een andere manier gebleken dat je wel wat extra vitamine B5 kan gebruiken? B5 vitamine is belangrijk voor het menselijk lichaam. Maar wat is het verschil tussen vit B5 en pantotheenzuur? Hoe dat allemaal zit, vertel ik je in dit artikel. Ook ga ik 5 vitamine B5 supplementen vergelijken in deze vitamine B5 test! Na afloop vertel ik je wat de beste vitamine B5 van dit moment is, zodat jij die snel in huis kunt halen. Veel leesplezier gewenst!

Beste vitamine B5 2023: Mijn selectie 

 1. Beste vitamine B5 – Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur
 2. Beste pantotheenzuur – Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur
 3. Beste vitamine B5 capsule – Vitals Vitamine B5
 4. Beste vitamine B5 tabletten – Orthica Pantotheenzuur

Vitamine B5 vergelijken; hoe doe ik dat? 

Ik ga dus vitamine B5 vergelijken, maar hoe doe ik dat precies? Onder andere door te kijken naar de kwaliteit en ingrediënten van elk B5 supplement. Ook kijk ik naar het gebruiksgemak en de prijs. Is er een vitamine B5 kortingscode voor een bepaald supplement? Dan deel ik die natuurlijk graag met je. En ik licht wat interessante vitamine B5 ervaringen van klanten uit. Zo krijg je een goed beeld van de voor- en nadelen van elk product. Ready? Let’s go!

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur – beste vitamine B5 algemeen, beste pantotheenzuur 

Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur is dan wat je zoekt. Dit supplement vit B 5 ondersteunt je energieniveau en helpt tegen vermoeidheid. Moet je mentaal presteren en heb je veel stress? Ga met deze vitamine B5 stress te lijf wanneer dat nodig is. De capsules zijn bovendien gemakkelijk door te slikken en bevatten een hoge dosering vitamine B5. Die is ook nog eens goed opneembaar in het lichaam, dankzij de binding van pantotheenzuur aan calcium.

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Neem elke dag 1 capsule tijdens een maaltijd of vlak erna. In een verpakking Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur zitten 90 capsules. Je betaalt hiervoor zonder vitamine B5 korting €24,95.

Voordelen Bonusan

✅ Gemakkelijk door te slikken;

✅ Goed opneembaar door de binding calcium b5;

✅ Hoge, maar veilige dosering (500mg) vitamine B5 kopen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en glutenvrij;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen Bonusan

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Vitamine B5 – beste vitamine B5 capsule

Op nummer 2 staat Vitals Vitamine B5. Dit is de beste vitamine B5 capsule, omdat het een zuivere vorm bevat. De plantaardige capsule is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten. En de verpakking van dit B5 supplement? Die is helemaal recyclebaar. Daardoor maak je niet alleen een goede keuze voor jezelf, maar ook voor het milieu. 

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Vitals Vitamine B5 is goed voor je hersenen, zenuwstelsel, mentale prestaties en helpt tegen stress. En heb je last van vitamine B5 tekort symptomen? Dan worden die dankzij dit supplement snel verholpen. Het wordt geadviseerd om deze vitamine B5 in combinatie met een vitamine B-complex of multivitamine in te nemen. B-vitaminen werken namelijk samen in hoge mate. 

Neem 1 capsule per dag bij een maaltijd in. Je kunt Vitals Vitamine B5 kopen voor €24,95 voor 100 capsules. Met kortingscode ‘GROEI bestel je deze supplementen met 20% korting.

Voordelen Vitals

✅ Zuivere vorm vitamine B5;

✅ Je krijgt 20% vitamine B5 korting met de kortingscode ‘GROEI’;

✅ Dit vitamine B5 supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Voordeliger geprijsde vitamine B5 acne, vitamine B5 haaruitval, etc.

Nadelen Vitals

❌ Er zit maar 250mg B 5 vitamine in dit supplement;

❌ Er zijn weinig vitamine B5 acne ervaringen of ander soort ervaringen te vinden met dit product.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. NOW Pantotheenzuur capsules

NOW Pantotheenzuur capsules zijn vitamine B5 capsules die helpen bij vermoeidheid, stress situaties en die de stofwisseling ondersteunen. Deze vit B5 capsules zijn niet alleen maar rijk aan vitamine B5. Ze zijn ook nog eens geschikt voor vegetariërs en veganisten! 

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Neem 1 keer per dag 1 B5 vitamine capsule met water in. Je kunt NOW Pantotheenzuur capsules kopen voor €19,95 voor 100 capsules.

Voordelen NOW

✅ Je kunt met pantotheenzuur acne bestrijden en andere ongemakken oplossen;

✅ Vitamine b5 tekort oplossen, ook bij vegetariërs en veganisten;

✅ Voor 21:30 uur besteld is morgen in huis;

✅ Ondersteun met deze vitamine B5 huid, energieniveau en meer (500mg per capsule).

Nadelen NOW

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Bekijk meer productinformatie

4. Orthica Pantotheenzuur – beste vitamine B5 tabletten 

Op nummer 4 staan Orthica Pantotheenzuur B5 tabletten. Deze bevatten 250mg vitamine B5 en zijn gemakkelijk door te slikken. Het zijn namelijk relatief kleine tabletjes. Waar is Orthica Pantotheenzuur vitamine B5 goed voor? Waar alle vitamine B5 supplementen goed voor zijn, eigenlijk. Maar wat dit product interessant maakt, is dat je de tabletten makkelijker doorslikt en dat ze vrij voordelig geprijsd zijn.

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Orthica Pantotheenzuur kopen kan voor €18,96 voor 90 tabletten. Neem 1 keer per dag 1 tablet met water in, bij voorkeur tijdens of na een maaltijd. Nu tijdelijk met 20% korting met kortingscode ‘GROEI

Voordelen Orthica

✅ Je kunt met deze B5 vitamine acne verhelpen, vermoeidheid tegengaan, etc;

✅ Gemakkelijk door te slikken tabletjes vitamine B5 calcium;

✅ Relatief voordelig geprijsd;

✅ Pantotheenzuur vitamine b5 voor 21:30 besteld is morgen in huis.

Nadelen Orthica

❌ Deze vitamine B5 pantotheenzuur bevat meerdere toevoegingen die niet per se nodig zijn;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. Kal Vitamine B5 

Tot slot bespreek ik graag Kal Vitamine B5 met je. Dit is namelijk de hoogst gedoseerde vitamine B5 uit het rijtje. Dit panthenol vitamine B5 supplement bevat maar liefst 1000 mg pantotheen zuur. Dat is 1 gram vitamine per tablet! Dankzij de binding van calcium aan pantothenaat zorgt het voor een goede opname in het lichaam. Daardoor is het supplement erg actief. Ook als vitamine B5 tegen acne, bijvoorbeeld.

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Neem 1 keer per dag 1 tablet Kal Vitamine B5 in met water. Doe dit het liefst tijdens een maaltijd. Je betaalt €15,59 voor 100 tabletten.

Voordelen Kal

✅ Vitamine B5 1000 mg;

✅ Binding van calcium aan pantotheen (calciumpantothenaat) voor een goede opneembaarheid in het lichaam;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Voor 21:30 uur besteld? Morgen in huis.

Nadelen Kal

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten;

❌ Deze vitamine B5 pantotheenzuur bevat meerdere toevoegingen die niet per se nodig zijn;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine B5 2023 

Ben je nu benieuwd naar wat in mijn ogen de beste vitamine B5 is? Deze B5 test zou niet compleet zijn zonder duidelijke winnaar. En in mijn ogen is dat absoluut Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur.

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Ondanks dat dit supplement niet geschikt is voor veganisten, biedt het wel veel voordelen. Zo zijn deze vit b5 capsules gemakkelijk door te slikken, waardoor een vitamine B5 tekort snel verholpen wordt. Ook is deze B5 vitamine goed opneembaar in het lichaam, dankzij de binding van pantotheenzuur aan calcium. De hoge, maar veilige dosering is geschikt voor vegetariërs en bovendien glutenvrij. En bestel je Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur vandaag voor 21:30 uur? Dan heb je je supplement vitamine B5 huid morgen al in huis!


Bekijk meer productinformatie

Vitamine B5 ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mensen met vitamine B5? Van pantotheenzuur 500 mg tot acne vitamine B5 van 250mg, mensen laten actief reviews achter op het internet. Van de besproken producten heb ik een paar interessante meningen verzameld. Lees maar mee!

Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur review 

Over Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur vertelt iemand in een anonieme review: “Ik heb dit product besteld en het werd snel geleverd. Via via werd ik getipt om deze vitamine te gebruiken. Sinds ik elke dag 1 tablet slik merk ik al duidelijk verschil. Na een week is de acne al een stuk verminderd en voel ik mij niet zo moe meer. Heel fijn!”

Vitals Vitamine B5 review

Mirthe vertelt over Vitals Vitamine B5 het volgende. “Ik ben zelf al een paar jaar veganistisch aan het leven, maar daardoor heb ik soms wel bepaalde tekorten. Ik haal niet alles uit voeding en daarom slik ik supplementen. Ik wil mijn lichaam toch gezond houden. Ik had een vitamine B5 aanbieding gevonden en ik kende het merk Vitals al. Daarom heb ik dit supplement gekocht. Ik ben erg tevreden over de werking ervan.”

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

NOW Pantotheenzuur capsules ervaring 

John schrijft over NOW Pantotheenzuur: “Voor sporters is dit een must have product.” En Maaike schrijft in haar vitamine B5 review: “Het werkt prima voor mij. Het doet waarvoor ik het gekocht heb en de prijs-kwaliteit verhouding is ook fijn.” Het is niet voor niets dat dit product populair is bij sportende mensen. Het wordt bijvoorbeeld ook veel verkocht via Body & Fit, een online webshop voor sportsupplementen en -voeding.

Orthica Pantotheenzuur review

“Dit is geweldig”, vertelt Marit over Orthica Pantotheenzuur. “Ik heb al jaren acne en ik heb van alles geprobeerd. Om gek van te worden. Sinds ik pantotheenzuur slik heb ik eindelijk geen acne meer! Na een paar maanden zag ik al resultaat. Zo blij mee!” Ook Fay is enthousiast over dit supplement van Orthica. “Ik kan eerlijk gezegd niet meer zonder. ZO blij dat dit bestaat en dat het echt helpt om een mooiere en rustige huid te krijgen!”

Kal Vitamine B5 ervaring

Denis schrijft over Kal Vitamine B5 een uitgebreide review. “Sinds ik 16 was leed ik al aan acne en vocht ik er tegen maar niets leek te helpen. Ik heb wel honderden dollars uitgegeven aan producten, doktersbezoeken en behandelingen van huidtherapeuten. Niets leek te helpen om mijn acne aan te pakken. Soms werd het wel wat minder, maar daarna kwam het altijd weer terug. En eeuwig smeren met dure crèmes zag ik gewoon niet zitten. Ook omdat het niet betaalbaar is. Zo frustrerend!”

Hij vervolgt: “Op het internet las ik dat pantotheenzuur effectief is. Het leek mij dat het geen kwaad kon om het eens te proberen, dus kocht ik het. Ook is het in water oplosbaar dus veilig. Je kan er ook geen overdosis van nemen omdat je dat weer uit plast. Ik ben daarom begonnen met deze tabletten en mijn acne werd echt al snel rustiger. Niet meer zo ontstoken en pijnlijk als ervoor. Ook werd mijn huid al snel minder vettig. Tot nu toe gaat het echt heel goed. Ik ben benieuwd wat het verder nog gaat doen voor mijn huid. Maar het werkt dus echt!”

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Je bent welkom bij Lotte voor hulp!

Mijn naam is Lotte, orthomoleculair therapeut. Ik begeleid mensen naar een gezond leven, zodat zij de beste versie van zichzelf kunnen worden. Het is namelijk voor elk mens belangrijk om fit, gelukkig en vrij van klachten te zijn. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen zo’n leven kan bereiken. Hoe? Door te leren voelen wat je lichaam en geest nodig hebben. Dan kun je namelijk gaan leven vanuit je ware kern!

Zelf had ik ook jaren vage klachten. Aan mijn buik en huid, bijvoorbeeld. Ik had psoriasis en ik was vaak moe. Toen ging ik mij in orthomoleculaire geneeskunde verdiepen en heb ik mezelf letterlijk genezen. Ik wil jou hier ook graag bij helpen! Laten we daarom een intakegesprek plannen. Daarin kijk ik mee naar je voeding, leefstijl en je klachten. Als het nodig is kan ik een labtest inzetten. Daardoor krijg je meer inzicht in je waardes.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut

Ik weet dat elk mens uniek is, daardoor is elke aanpak net wat anders. Je kunt dan ook voor verschillende trajecten en consulten bij mij terecht. Neem gerust contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden! Of bekijk hier mijn aanbod om een voorproefje te krijgen.


Klik hier voor persoonlijk advies

In welke voeding zit B5?

Voordat je met een supplement begint, is het belangrijk om eerst de basis te bekijken. En dat is natuurlijk je voeding. Het is bijvoorbeeld nuttig om te weten waar vitamine B5 allemaal in voorkomt. Dan kun je beoordelen of jij er al veel van binnen krijgt of juist nog niet.

De voornaamste voedingsbronnen van vitamine B5 zijn kip, kalkoen, eend, kreeft en zalm. Ook orgaanvlees (lever en nieren) bevatten veel b5. Verder zijn aardappelen, tomaten, broccoli, bloemkool en eigeel bronnen van deze vitaminesoort. En je vindt het in granen, volkoren brood, linzen, tarwekiemen, peulvruchten en spliterwten.

Goed om te weten: vitamine B5 is – net als alle andere B-vitamines – oplosbaar in water. Een teveel ervan scheidt je lichaam uit, door het via je urine mee te geven zodat je het kunt uitplassen.

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Waarom is vitamine B5 belangrijk?

Waarom vitamine B5 belangrijk is voor het lichaam? Dat heeft meerdere redenen. Zo heeft B5 meerdere benamingen, waaronder pantotheenzuur. Van nature komt vit B5 in voeding voor. De hoeveelheid ervan neemt echter snel af wanneer we voeding koken, inblikken of invriezen. Het is zonde dat we hierdoor veel B5 vitamine mislopen. Deze vitamine is namelijk betrokken bij verschillende belangrijke processen. 

Zo helpt het bij het produceren van energie en bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. Zoektermen zoals ‘vitamine B5 huid’ en ‘vitamine B5 acne’ duiden op het belang van B5 voor een gezonde huid die in balans is. Verder zorgt het voor gezonde gewrichten, de voortplanting, stofwisseling en bij de groei. En vitamine B5 draagt bij aan een goede psychische gezondheid

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Hoe herken je een vitamine B5 tekort?

Een vitamine B5 tekort kun je herkennen aan verschillende symptomen. Denk aan buikpijn, eczeem, vermoeidheid, haaruitval en/of een depressie. Mensen met een tekort aan vit B5 hebben vaak ook een lagere weerstand, slapen slecht en zijn sneller geïrriteerd. Ook misselijkheid, spierkramp en een slechte coördinatie kunnen op een B5 tekort duiden.

Herken jij meerdere klachten uit dit rijtje? Laat je vitaminewaardes dan testen. Dan kom je er snel genoeg achter of je een vitamine B5 tekort hebt of dat het wellicht ergens anders aan ligt. Laat je altijd door een deskundige adviseren op dit gebied. Dan weet je ook direct met welke andere supplementen en/of medicijnen je vitamine B5 wel of niet mag combineren.

Meer vitamines voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitaminesmineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Je zou ook kunnen overwegen om eens een vitaminetest te laten doen. Zo ontdek de exact hoe je ervoor staat.

Vitamine supplementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6vitamine B12 en vitamine C.

Eigenlijk mag een goede multivitaminevitamine D3vitamine Evitamine K2foliumzuur (B11) of folaat en haar vitamine ook niet ontbreken. De wat nog minder populaire vitamines zoals biotinecholinemyo-inositol en PQQ krijgen ook steeds meer bekendheid. Nog niet zoveel als bijvoorbeeld de voordelen van vitamine C ascorbinezuur maar het is een mooie ontwikkeling.

Wat tegenwoordig ook erg handig is zijn al jouw vitamines in abonnementsvorm. Dan krijg je periodiek jouw vitaminen per post thuisgestuurd.

Zo kun je naast Kruidvat vitamine B ook Etos vitamine B, Hema vitamine B, Trekpleister vitamine B en Action vitamine B of De Tuinen vitamine B kopen. Je kunt natuurlijk ook een DA drogist vitamine B kopen als je daar toch bent. Of bestel online een Vitaminstore vitamine B, Body en Fit vitamine B of Holland and Barrett vitamine B supplement. Natuurlijk zijn er ook de meer bekende supplementenmerken waarbij je je slag kunt slaan.

Enkele voorbeelden: Solgar vitamine B, Davitamon vitamine B, Bonusan vitamine B, Orthica vitamine B, Vitalize vitamine B en Lucovitaal vitamine B. Verder is er nog Flinndal vitamine B, New Care vitamine B en Pharma Nord vitamine B. En natuurlijk kun je ook Now vitamine B, Dagravit vitamine B, Golden Naturals vitamine B of AOV vitamine B bestellen. Kies vooral het merk en het supplement dat jou het meeste aanspreekt. Het is jouw lijf, dus jouw keuze!

Wil je meer weten over al deze vitamines? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Vitamine B5 Review (2022) 5x Test

Meest gestelde vragen over vitamine B5

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over vitamine B5? Dat kan ik mij voorstellen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen van andere mensen over dit onderwerp. Doe er je voordeel mee.

Wat is de beste vitamine B5?

De beste vitamine B5 uit deze test is toch wel Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur. Dat komt doordat dit supplement verreweg de meeste voordelen biedt. Zo is het glutenvrij en geschikt voor vegetariërs. Verder is het goed opneembaar in het lichaam en is de dosering hoog, maar toch verantwoord. Wanneer je Bonusan Vitamine B5 Pantotheenzuur bestellen wilt en dit voor 21:30 uur doet, heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Daardoor kun je snel aan de slag met de beste vitamine B5. Zeg maar dag tegen een vit b5 tekort en kom maar door met die vele voordelen!

Wat doet vitamine B5 in het lichaam?

Vitamine B5 heeft verschillende functies in het lichaam. Zo draagt het bij aan een goed energieniveau, waardoor je minder snel moe bent. Ook zorgt het ervoor dat je mentaal weerbaar bent en beter kunt omgaan met stress. Dit leidt minder snel tot frustratie en irritaties. Bij voldoende B5 in het lichaam ziet je huid er gezond uit en heb je geen last van haaruitval. Ben je benieuwd naar waarom vitamine B5 nog meer belangrijk is in het lichaam? In dit artikel leg ik je dat uit.

Wat zijn vitamine B5 tekort symptomen?

Verschillende vitamine B5 tekort symptomen zijn op zichzelf staand niet direct alarmerend. Zo ben je vast weleens moe, kan je in periodes een minder goede huid hebben of heb je misschien weleens last van haaruitval. Maar wanneer meerdere symptomen in combinatie met elkaar voorkomen, kan dat duidelijk een vitamine B5 tekort. Daarom is het belangrijk om zulke symptomen goed in de gaten te houden. Ben je benieuwd naar alle vit B5 tekort symptomen, dan raad ik je aan om dit artikel eens goed te lezen. Daar ga ik er dieper op in. (1)

Wat is pantotheenzuur?

Pantotheenzuur is een andere benaming voor vitamine B5. Het is dus precies hetzelfde, maar dan wordt het soms anders genoemd. Net als dat de termen vitamine B11 en foliumzuur ook door elkaar gebruikt worden, gebeurt dat voor B5 en pantotheenzuur ook. Toch is vitamine B5 de meest gangbare benaming die vrijwel iedereen kent. Daarom wordt die term het meest gebruikt in de volksmond en op productbeschrijvingen. Sommige productbeschrijvingen benoemen beide termen voor de volledigheid.

Conclusie beste vitamine B5 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Vitamine B5 | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Vitamine B5?

Kies dan voor: Bonusan

Op zoek naar de beste Vitamine B5?

Kies dan voor: Bonusan