In dit artikel

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

Lumen Metabolism Review (2023) + $50 Korting!

In dit artikel

Lumen Metabolism Tracker laat je afvallen door te ademen! Hack je metabolisme, verlies gewicht en optimaliseer je trainingen. Lumen laat zien wat je moet eten om af te vallen en je trainingen te optimaliseren. Lees er hier alles over én scoor een giga korting!

Kort samengevat:

De beste ademanalyse wordt uitgevoerd door Lumen Metabolism Tracker
✅ Je krijgt op een eenvoudige manier inzicht in je gezondheid;
✅ Real-time inzichten worden omgezet in adviezen/aanbevelingen, zodat je je gezondheid direct kunt verbeteren;
❌ De metingen duren 2 minuten per keer, wat relatief langzaam is.

Herken jij jezelf hierin?

✅ Je wordt geleefd, waardoor je niet altijd bewuste keuzes maakt;

✅ Je wilt graag een betere gezondheid, maar je hebt niet genoeg kennis;

✅ Je hebt geen zin en tijd om je helemaal te verdiepen in allerlei theorie;

✅ Je wilt een eenvoudige oplossing die je snel vooruit helpt;

✅ Je bent geïnteresseerd in hoe je lichaam werkt;

✅ Je bent je bewust van de noodzaak van een gezond en fit lichaam;

✅ Je zoekt een handige tool die je eenvoudig veel inzicht kan geven.

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Dan is de kans groot dat de Lumen (Lumen Metabolism Tracker) de ideale gadget voor jou is. Ik ga je er direct meer over vertellen, want ik weet zeker dat je dit interessant zal vinden!

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

Wat is Lumen?

De Lumen is een apparaatje met een CO2 sensor. Je zet hem op je nachtkastje en het is de bedoeling dat je hem 1 keer per dag aan je mond zet om erin te ademen. Hij weegt 75 gram en is daardoor heel handzaam. Wat hij doet? De Lumen Metabolism evalueert aan de hand van je adem je gezondheid. Het gevolg is dat je adviezen ontvangt waarmee je je gezondheid kunt verbeteren en bijvoorbeeld kunt afvallen. Je ontdekt namelijk waar jouw lichaam behoefte aan heeft op de korte en lange termijn en je kunt daar vervolgens heel goed op inspelen.

De batterijduur van 14 dagen is ideaal, ook voor op vakantie. Zo neem je de Lumen altijd en overal met je mee. En je kunt de Lumen met verschillende apparaten verbinden. Zodra je hem verbindt met de app op je smartphone, worden al je persoonlijke gezondheidsgegevens inzichtelijk. Dit handzame apparaat geeft in 2 minuten de uitslag – en dat elke dag opnieuw. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe je gezonder kunt eten, maar ook hoe je beter kunt slapen of hoe je optimaler kunt bewegen. Het is daardoor de ideale tool voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. Ongeacht wat je exacte doel ermee is.

Over de Lumen Metabolism Tracker

De Lumen Metabolisme Tracker kan de hoeveelheid CO2 in je adem detecteren en geeft aan of je koolhydraten (energie) of vet verbrandt als brandstof. Aan de hand daarvan geeft Lumen met een app voedingsadviezen, bijvoorbeeld of je voor een workout nog koolhydraten moet innemen. Lumen werkt op basis van Artificial Intelligence en zet je adem om in realtime inzichten en aanbevelingen.

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

Tot voor kort waren zogenaamde RER-metingen alleen beschikbaar voor patiënten in een klinische setting en professionele atleten die hun metabolisme wilden hacken en verbeteren. Lumen Metabolism is de eerste draagbare ademanalysator (die ik ken) waarmee mensen zoals jij en ik inzicht kunnen krijgen in hoe het met ons metabolisme gaat.

Metabolisme of stofwisseling is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen. De stofwisseling heeft meerdere functies en is onder andere bepalend voor het vrijmaken van energie uit voeding en vet, het gebruik van bouwstoffen en het verwerken van afvalstoffen.

Voordelen Lumen metabolsim

✅ Het is een behoorlijk accurate tracker, blijkt uit verschillende Lumen ervaringen;

✅ De Lumen heeft een mooi en futuristisch ontwerp;

✅ Het heeft een hoge kwaliteit hardware; 

✅ Je wordt extra gemotiveerd door de smartphone app van Lumen;

✅ De batterij gaat 14 dagen mee;

✅ Je ontvangt op een eenvoudige manier veel inzicht in je gezondheid;

✅ $50korting met kortingscode: ‘GROEI50’.

Nadelen Lumen metabolsim

❌ De Lumen is vrij prijzig;

❌ Het duurt steeds twee minuten om elke meting uit te voeren, wat vrij langzaam is.


Bekijk jouw korting met kortingscode: ‘GROEI50

Lumen Metabolism Tracker reviews

Benieuwd naar wat klanten vertellen over de Lumen? Ik heb enkele Lumen reviews voor je verzameld om je hier een goed beeld van te geven.

Elle vertelt in haar review: “Ik ben al mijn leven lang aan het diëten en ik was op mijn zwaarst. Toen ontdekte ik Lumen. Het heeft mij geholpen om mijn lichaam beter te begrijpen. Daardoor kan ik betere keuzes maken. Ik weet nu wat ik kan doen om mijn lichaam beter te laten functioneren. Ik ben al 10 kg kwijt sinds de start!

Samantha schrijft: “Ik vind Lumen en de app geweldig. Het heeft me zo enorm geholpen om mijn gezondheid te verbeteren. Ik raakte de eerste week al een paar kilo kwijt en ik zie dat mijn lichaam positief blijft veranderen. Ik kan mijn dieet/voedingspatroon nu ook veel beter volhouden. Het geeft me echt een soort kijkje in mijn lichaam en ik zie nu bepaalde behoeften die ik nooit eerder zag.”

En hieronder lees je nog enkele Engelse reviews waaruit blijkt hoe fantastisch de Lumen Metabolism is!

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

Eigen ervaring met Lumen

Onze ervaring met de Lumen Metabolisme Tracker in deze Lumen test, is dat de resultaten vrij nauwkeurig zijn. Het apparaat ziet er strak en futuristisch uit en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De bijbehorende app werkt ook erg motiverend.

We zijn ons ook bewust dat de Lumen Metabolism Tracker niet goedkoop is en dat niet iedereen het geld er voor over zal hebben. Echter zijn wij van mening dat je nou eenmaal moet investeren om persoonlijk te groeien. Wat ook goed is om te weten is dat elke meting slechts maximaal 2 minuten duurt.

Aan de slag met Lumen? Tijdelijk $50 korting!

Ben je geïnteresseerd in het kopen van de Lumen? Normaal gesproken kost de Lumen Metabolisme Tracker $299 dollar voor 12 maanden.

Je kan de Lumen Metabolism Tracker kopen (Lumen metabolism kopen) via de officiële website van Lumen en laten bezorgen op jouw adres in Nederland. Lees vooral een of meerdere Lumen metabolism reviews om je in te lezen.

De Lumen Metabolisme Tracker kost normaal $299 en is dus zeker niet goedkoop. Op dit moment heeft Lumen een korting en kan je starten met de Lumen Metabolism Booster met korting voor slechts $249 via deze link.

Daarnaast krijg je nog eens $50 korting met mijn Lumen kortingscode: ‘GROEI50‘.


Bekijk jouw korting met kortingscode: ‘GROEI50’

App van de Lumen Metabolism Tracker

Wanneer je de Lumen metabolism tracker koopt, ontvang je de flowsensor, een oplaadstation en een USB Type C-oplaadkabel. De sensor is gemaakt van hardplastic dat erg premium aanvoelt. Het mondstuk is van gepolijst metaal, evenals de dop die met magneten stevig op zijn plaats wordt gehouden. Aan de voorkant van het apparaat vind je een enkele knop waarmee je het apparaat aanzet.

Technisch gezien bestaat Lumen uit een CO2-sensor en een flowmeter die meet hoeveel lucht je in- en uitademt. Het apparaat maakt via Bluetooth verbinding met de Lumen app op je telefoon, slaat daar al jouw gegevens op en geeft vervolgens advies.

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

De Lumen Metabolism app biedt een uitgebreide bibliotheek met waardevolle informatie, waaronder:

 • Basisprincipes van voeding
 • Macronutriëntengegevens van verschillende voedingsmiddelen
 • Basisprincipes van Lumen, inclusief instructievideo’s
 • Maaltijdinspiraties
 • Gepersonaliseerde inzichten met betrekking tot de toestand van je metabolisme

De Lumen Metabolisme Tracker App is eenvoudig te koppelen met apps zoals Google Fit en Apple Health.

Lumen Metabolisme Garantie

Wat duidelijk laat zien dat Lumen heel veel vertrouwen heeft in de kwaliteit van de Lumen Metabolism Tracker is de 30 dagen niet goed geld terug garantie. Ben je niet tevreden? Dan retourneer je jouw Lumen voor een volledige terugbetaling zonder verdere vragen.

Daarnaast krijg je één jaar garantie en garanderen ze een snelle wereldwijde verzending.

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Lumen Metabolism Review + $50 Korting!

Meest gestelde vragen over de Lumen Metabolism Tracker

Heb je nog vragen over de Lumen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd of de Lumen echt helpt om af te vallen? Dan raad ik je aan nog even verder te lezen. Ik heb de meest gestelde vragen hieronder beantwoord.

Wat is de Lumen Metabolism Tracker precies?

De Lumen metabolism tracker meet de hoeveelheid CO2 in je ademhaling. Aan de hand daarvan kan hij bepalen of je koolhydraten aan het verbranden bent of vet. Dit is handig om te weten wanneer je wilt afvallen. Vooral voor sporters is een Lumen bestellen een aanrader bij het verliezen van gewicht. Ook geeft Lumen metabolism voedingsadvies voor een workout.

Is er een Lumen kortingscode?

Ja, er is een exclusieve Lumen kortingscode voor de lezers van mijn website. Ik heb contact gehad met het bedrijf en ik mag jou een hele interessante korting aanbieden. Wil je de Lumen bestellen? Met de Lumen kortingscode GROEI50 krijg je $50 korting!

Helpt Lumen om af te vallen?

Lumen meet je suiker- en vetverbranding door je ademhaling te analyseren. Sporters die willen afvallen kunnen daarom prima gebruikmaken van de Lumen. Verder helpt de Lumen metabolism om je voortgang vast te stellen tijdens het afvallen. Zo weet je precies hoeveel je al bent afgevallen en wat je nog te doen staat. Lumen werkt goed in combinatie met een koolhydraatarm of ketogeen dieet.

Hoe werkt de Lumen app samen met de Lumen metabolism tracker?

De Lumen app is een cruciaal onderdeel van de Lumen metabolism tracking ervaring. De app ontvangt gegevens van de tracker en biedt vervolgens een gedetailleerde analyse van je metabolisme. Je kunt in real-time je lumen score bekijken, wat aangeeft of je voornamelijk vet of koolhydraten verbrandt. Daarnaast geeft de Lumen app voedings- en trainingsadviezen die zijn afgestemd op jouw unieke metabolisme.

Kan de Lumen metabolism tracker dienen als een metabolism booster?

Hoewel de Lumen metabolism tracker zelf niet direct je metabolisme stimuleert, kan het gebruik ervan je wel bewust maken van je huidige metabolische status. Door inzicht te krijgen in wanneer je lichaam vet of koolhydraten verbrandt, kun je je dieet en lichaamsbeweging daarop aanpassen. Dit kan potentieel leiden tot een efficiënter metabolisme, wat sommigen kunnen beschouwen als een vorm van een ‘metabolism booster’.

Hoe betrouwbaar zijn de lumen scores in het geven van een accurate meting van je metabolisme?

De lumen scores zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en zijn bedoeld om een betrouwbare indicator te zijn van je huidige metabolische toestand. Hoewel het geen vervanging is voor een volledige medische evaluatie, biedt het wel waardevolle inzichten voor mensen die hun dieet en beweging willen optimaliseren op basis van hun eigen unieke metabolisme.

Wat zeggen lumen reviews over de effectiviteit van het apparaat voor atleten?

De meeste lumen reviews geven aan dat atleten aanzienlijke voordelen kunnen behalen uit het gebruik van deze metabolism tracker. Het helpt hen te begrijpen hoe hun lichaam reageert op verschillende soorten voeding en training, waardoor ze hun prestaties kunnen optimaliseren. Vooral voor duursporters of mensen die zich bezighouden met gewichtsverlies kan de Lumen waardevolle inzichten bieden.

Zijn er alternatieven voor de Lumen metabolism tracker en hoe vergelijken deze met Lumen?

Er zijn andere apparaten en methoden om je metabolisme te meten, zoals ademgas-analyse in een medische setting of het gebruik van schattingen op basis van lichaamssamenstelling. Echter, wat Lumen onderscheidt, is de draagbaarheid en het gebruiksgemak, waardoor je dagelijkse metingen kunt uitvoeren. Hoewel alternatieven ook waardevolle informatie kunnen bieden, biedt Lumen het gemak van een geïntegreerde app en persoonlijke aanbevelingen.

» Referenties


1. Buch, Assaf, Yeshurun, Shlomo, et al. (2023). The Effects of Metabolism Tracker Device (Lumen) Usage on Metabolic Control in Adults with Prediabetes: Pilot Clinical Trial. Obes Facts, 16(1), 53–61.
https://karger.com/ofa/article/16/1/53/841930

2. Roberts, Justin, Dugdale-Duwell, Dirk, Lillis, Joseph, Pinto, Jorge Marques, Willmott, Ash, Yeshurun, Shlomo, et al. (2023). The efficacy of a home-use metabolic device (Lumen) in response to a short-term low and high carbohydrate diet in healthy volunteers. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 20(1).
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15502783.2023.2185537

3. Cramer, Dr. Tomer, Yeshurun, Dr. Shlomo, & Mor, Dr. Merav. (n.d.). Test–retest reliability of the Lumen® hand-held metabolic device. Metaflow Ltd.
http://src.metaflow.co.s3.amazonaws.com/docs/Repeatability_research.pdf

» Referenties

Conclusie beste Lumen Metabolism Tracker 2023

 • Beste Lumen – Lumen
 • Beste Metabolism Tracker – Lumen


Bekijk jouw korting met kortingscode: ‘GROEI50’

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

4 Reacties on Lumen Metabolism Review (2023) + $50 Korting!

  Martijn
  17/01/2021

  Hoi Hendrik,
  Het is echt een hele toffe gadget die je inzicht geeft of je metabolisme / stofwisseling koolhydraten of vet als brandstof gebruikt.
  Wat ik je verder zou willen adviseren om aan te komen is om een calorie+ (meer calorieën dan je dagelijks verbrand) te hanteren en eiwitrijk te eten. Eet dagelijks voldoende groente, minimaal 500 gram, en vul aan met suppletie. Zelf gebruik ik Vitaily om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. https://jouwpersoonlijkegroei.nl/vitaily-supplementen/

  Hendrik
  17/01/2021

  Interessante gadget! Naast afvallen zou je de Lumen dus ook kunnen gebruiken om juist aan te komen..?! Als ik het goed begrijp kun je dus meten wat je wel (en niet) zou moeten eten?

  Jorrie
  08/02/2022

  Hallo Martijn,

  De Lumen koop je voor een aantal maanden. Betekent dit dat hij 't erna niet meer doet? Of dat de ondersteuning en dus de app na deze periode niet meer werken?
  Ik ben benieuwd of hij dan nog wel waarden meet. Het lijkt me namelijk prijzig als je voor 't gebruik moet blijven betalen. Zeker wanneer t na einde periode 25 dollar per maand wordt (zie website).

  Groeten, Jorrie

   Martijn
   09/02/2022

   Beste Jorrie, bedankt voor je bericht. Zonder abonnement kan je de app niet volledig blijven gebruiken. Ik zou Lumen met het abonnement adviseren want dan ontvang je ook alle updates en er komen regelmatig nieuwe features.

Laat een reactie achter