In dit artikel

Lumen Metabolism tracker Review (2022) + Korting!

Lumen Metabolism Tracker | Review (2023) + $50 Korting!

In dit artikel

Lumen Metabolism Tracker laat je afvallen door te ademen! Lumen is een metabolische ademanalyse die aangeeft of je koolhydraten of vetten als brandstof gebruikt. Lumen noemt de Lumen Metabolism Tracker het eerste apparaat dat is ontworpen om je metabolisme te hacken.

Hack je metabolisme, verlies gewicht en optimaliseer je trainingen. Lumen analyseert je metabolisme in een enkele ademhaling en laat zien wat je moet eten om af te vallen en je trainingen te optimaliseren.

Lumen werkt op basis van Artificial Intelligence en zet je adem om in realtime inzichten en aanbevelingen. Tijd voor een Lumen review!


$50 Lumen korting met kortingscode: ‘GROEI50’

Hoe werkt de Lumen Metabolism Tracker?

De Lumen Metabolisme Tracker kan de hoeveelheid CO2 in je adem detecteren en geeft aan of je koolhydraten (energie) of vet verbrandt als brandstof. Aan de hand daarvan geeft Lumen met een app voedingsadviezen, bijvoorbeeld of je voor een workout nog koolhydraten moet innemen.

Tot voor kort waren zogenaamde RER-metingen alleen beschikbaar voor patiënten in een klinische setting en professionele atleten die hun metabolisme wilden hacken en verbeteren. Lumen Metabolism is de eerste draagbare ademanalysator (die ik ken) waarmee mensen zoals jij en ik inzicht kunnen krijgen in hoe het met ons metabolisme gaat.

Metabolisme of stofwisseling is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen. De stofwisseling heeft meerdere functies en is onder andere bepalend voor het vrijmaken van energie uit voeding en vet, het gebruik van bouwstoffen en het verwerken van afvalstoffen.

Voordelen Lumen metabolism

Het is een behoorlijk accurate tracker, blijkt uit verschillende Lumen ervaringen;
De Lumen heeft een mooi en futuristisch ontwerp;
Het heeft een hoge kwaliteit hardware; 
Je wordt extra gemotiveerd door de smartphone app van Lumen.

Nadelen Lumen metabolism

De Lumen is vrij prijzig;
Het duurt steeds twee minuten om elke meting uit te voeren, wat vrij langzaam is.

Lumen Metabolism Kopen en Bestellen

De Lumen Metabolisme Tracker kost normaal $299 dollar voor 12 maanden en is te koop en te bestellen via de officiële website van Lumen. Lees snel verder voor de Lumen Metabolism korting! Ontdek hoe je al kan starten met de Metabolism Booster vanaf $249. Op dit moment is de Lumen Metabolism alleen op de eigen website te koop en nog niet via bijvoorbeeld Amazon of Bol.com. Dit zal mogelijk in de toekomst nog wel veranderen.

Zelf koop ik producten altijd het liefste direct bij de producent en dat zou ik je in dit geval ook willen adviseren.

Lumen Metabolism tracker Review (2022) + Korting!

Apps Lumen Metabolism Tracker

Technisch gezien bestaat Lumen uit een CO2-sensor en een flowmeter die meet hoeveel lucht je in- en uitademt. Het apparaat maakt via Bluetooth verbinding met de Lumen app op je telefoon, slaat daar al jouw gegevens op en geeft vervolgens advies.

De Lumen Metabolism app biedt een uitgebreide bibliotheek met waardevolle informatie, waaronder:

 • Basisprincipes van voeding
 • Macronutriëntengegevens van verschillende voedingsmiddelen
 • Basisprincipes van Lumen, inclusief instructievideo’s
 • Maaltijdinspiraties
 • Gepersonaliseerde inzichten met betrekking tot de toestand van je metabolisme

De Lumen Metabolisme Tracker App is eenvoudig te koppelen met apps zoals Google Fit en Apple Health.

Lumen Metabolism tracker Review (2022) + Korting!

Lumen Metabolism Kopen in Nederland

Je kan de Lumen Metabolism Tracker kopen (Lumen metabolism kopen) via de officiële website van Lumen en laten bezorgen op jouw adres in Nederland. Lees vooral een of meerdere Lumen metabolism reviews om je in te lezen.

Wanneer je de Lumen metabolism tracker koopt, ontvang je de flowsensor, een oplaadstation en een USB Type C-oplaadkabel. De sensor is gemaakt van hardplastic dat erg premium aanvoelt. Het mondstuk is van gepolijst metaal, evenals de dop die met magneten stevig op zijn plaats wordt gehouden. Aan de voorkant van het apparaat vind je een enkele knop waarmee je het apparaat aanzet.

Lumen Metabolism tracker Review (2022) + Korting!

Korting Lumen Metabolism Tracker

De Lumen Metabolisme Tracker kost normaal $299 en is dus zeker niet goedkoop. Op dit moment heeft Lumen een korting en kan je starten met de Lumen Metabolism Booster met korting voor slechts $249 via deze link.

Daarnaast krijg je nog eens $50 korting met kortingscode: ‘GROEI50‘.

Lumen Metabolisme Tracker - Jouwpersoonlijkegroei.nl

Kortingscode Lumen Metabolism

Op dit moment hebben we een exclusieve Lumen Metabolism korting voor je van $50. Met kortingscode ‘GROEI50‘ ontvang je $50 korting op de Lumen Metabolism tracker.

Claim jouw Luman Metabolism Tracker met korting via deze link.


$50 Lumen korting met kortingscode: ‘GROEI50’

Lumen Metabolisme Garantie

Wat duidelijk laat zien dat Lumen heel veel vertrouwen heeft in de kwaliteit van de Lumen Metabolism Tracker is de 30 dagen niet goed geld terug garantie. Ben je niet tevreden? Dan retourneer je jouw Lumen voor een volledige terugbetaling zonder verdere vragen.

Daarnaast krijg je één jaar garantie en garanderen ze een snelle wereldwijde verzending.

Lumen Metabolism Tracker Garantie

Lumen Metabolism Tracker Reviews en Ervaringen

Onze ervaring met de Lumen Metabolisme Tracker in deze Lumen test, is dat de resultaten vrij nauwkeurig zijn. Het apparaat ziet er strak en futuristisch uit en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De bijbehorende app werkt ook erg motiverend.

We zijn ons ook bewust dat de Lumen Metabolism Tracker niet goedkoop is en dat niet iedereen het geld er voor over zal hebben. Echter zijn wij van mening dat je nou eenmaal moet investeren om persoonlijk te groeien. Wat ook goed is om te weten is dat elke meting slechts maximaal 2 minuten duurt.

Lumen Metabolism Review en ervaringen Track jouw Metabolisme met Lumen

Bekijk ook de ervaring van wielrenner Chris Froome met de Lumen Metabolisme Tracker:

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten. Een andere optie is om een EMB test, gezondheidstest, bloedtest, vitamine test, speekseltest, urinetest of DNA test af te laten nemen om jouw patronen bij te kunnen stellen waar nodig.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over de Lumen metabolism tracker

Heb je nog vragen over de Lumen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd of de Lumen echt helpt om af te vallen? Of ben je benieuwd hoe accuraat de Lumen metabolism is? Dan raad ik je aan nog even verder te lezen. Ik heb de meest gestelde vragen hieronder beantwoord.

Is er een Lumen kortingscode?

Ja, er is een exclusieve Lumen kortingscode voor onze lezers. Met de Lumen kortingscode GROEI50 krijg je $50 korting!

Helpt Lumen om af te vallen?

Lumen meet je suiker- en vetverbranding door je ademhaling te analyseren. Sporters die willen afvallen kunnen daarom prima gebruikmaken van de Lumen. Verder helpt de Lumen metabolism om je voortgang vast te stellen tijdens het afvallen. Zo weet je precies hoeveel je al bent afgevallen en wat je nog te doen staat. Lumen werkt goed in combinatie met een koolhydraatarm of ketogeen dieet.

Wat doet de Lumen metabolism precies?

De Lumen metabolism tracker meet de hoeveelheid CO2 in je ademhaling. Aan de hand daarvan kan hij bepalen of je koolhydraten aan het verbranden bent of vet. Dit is handig om te weten wanneer je wilt afvallen. Vooral voor sporters is een Lumen bestellen een aanrader bij het verliezen van gewicht. Ook geeft Lumen metabolism voedingsadvies voor een workout.

Hoe accuraat is de Lumen metabolism?

De Lumen metabolism is een hele accurate tracker. Hij kan zijn metingen heel goed uitvoeren en is daardoor betrouwbaar. Hoe accuraat de Lumen metabolism is, ontdek je zelf ook tijdens een Lumen vergelijken of Lumen metabolism test. (1)

Kan ik Lumen metabolisme op Android gebruiken?

Ja, je kunt Lumen metabolisme op Android gebruiken. Ga je een Lumen kopen, dan kun je de Lumen app downloaden in Google Playstore en hem zo ook op je Android toestel gebruiken. Hij is overigens ook gewoon beschikbaar voor Apple.


$50 Lumen korting met kortingscode: ‘GROEI50’

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

4 Reacties on Lumen Metabolism Tracker | Review (2023) + $50 Korting!

  Martijn
  17/01/2021

  Hoi Hendrik,
  Het is echt een hele toffe gadget die je inzicht geeft of je metabolisme / stofwisseling koolhydraten of vet als brandstof gebruikt.
  Wat ik je verder zou willen adviseren om aan te komen is om een calorie+ (meer calorieën dan je dagelijks verbrand) te hanteren en eiwitrijk te eten. Eet dagelijks voldoende groente, minimaal 500 gram, en vul aan met suppletie. Zelf gebruik ik Vitaily om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. https://jouwpersoonlijkegroei.nl/vitaily-supplementen/

  Hendrik
  17/01/2021

  Interessante gadget! Naast afvallen zou je de Lumen dus ook kunnen gebruiken om juist aan te komen..?! Als ik het goed begrijp kun je dus meten wat je wel (en niet) zou moeten eten?

  Jorrie
  08/02/2022

  Hallo Martijn,

  De Lumen koop je voor een aantal maanden. Betekent dit dat hij 't erna niet meer doet? Of dat de ondersteuning en dus de app na deze periode niet meer werken?
  Ik ben benieuwd of hij dan nog wel waarden meet. Het lijkt me namelijk prijzig als je voor 't gebruik moet blijven betalen. Zeker wanneer t na einde periode 25 dollar per maand wordt (zie website).

  Groeten, Jorrie

   Martijn
   09/02/2022

   Beste Jorrie, bedankt voor je bericht. Zonder abonnement kan je de app niet volledig blijven gebruiken. Ik zou Lumen met het abonnement adviseren want dan ontvang je ook alle updates en er komen regelmatig nieuwe features.

Laat een reactie achter