0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Vitamine B1 | 5x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Vitamine B1 | 5x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Krijg jij niet genoeg vitamine B1 binnen? Of lijkt het erop dat je een vitamine B1 tekort ontwikkelt, omdat je niet alles uit je voeding haalt? Wat de reden van zo’n tekort ook is, het is belangrijk om je lichaam hierin te ondersteunen. Wil jij ontdekken wat de beste vitamine b1 is? In deze review ga ik 5x supplementen vergelijken. Na afloop weet jij alles over elk product én kan je de vitamine B1 kopen die het beste past bij jou. Laten we van start gaan!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine B1 van 2024 is Vitals Vitamine B1 250 mg. Dit merk heeft de hoogste dosering vitamine B1 in zuivere vorm en is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Vitamine B1 vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen welk product de winnaar wordt van deze test, ga ik de verschillende vitamine B1 supplementen vergelijken. Dat doe ik op basis van o.a. de kwaliteit en ingrediënten, maar ook door te kijken naar het gebruiksgemak, de prijs en eventuele verzendkosten. Als orthomoleculair therapeut heb ik zelf ook veel kennis in huis over dit onderwerp, dus die deel ik graag met je. Verder is wat klanten te vertellen hebben over elk supplement natuurlijk ook interessant. Daarom neem ik reviews ook mee in mijn beoordeling.

Mijn beste Vitamine B1 Keuzehulp

ProductAdviesprijsPrijs per dagThiamine VormToevoeging(en)
1. Vitals€29,95€0,30ThiamineRijstconcentraat
2. NOW€15,50€0,16ThiamineVulstof
3. Bonusan€28,99€0,48Thiamine HCIExtra B-vitamines, biotine, choline en vitamine C
4. AOV€16,95€0,28Thiamine MononitraatExtra B-vitamines, PABA, choline en inositol
5. Orthica€20,95€0,23Thiamine HCIExtra B-vitamines, biotine, cholinebitartraat, PABA en inositol

1. Vitals Vitamine B1 250mg

Allereerst laat ik je graag kennismaken met Vitals Vitamine B1 250 mg. Dit is mijn beste vitamine B1 in het algemeen én het zijn de beste vegan capsules op dit gebied. Ik vertel je natuurlijk graag waarom. Het is namelijk een volledig plantaardig supplement – zelfs de capsule is plantaardig en dat zijn de gebruikte hulpstoffen ook. Verder bevat Vitals een hoge dosering vitamine B1 (oftewel thiamine chloride hydrochloride) in een zuivere vorm. Deze kan je lichaam goed opnemen, waardoor het mogelijk al snel haar werk kan doen in je maagdarmkanaal en in andere lichaamsdelen.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Heb je een thiamine tekort, dan kun je dankzij Vitals Vitamine B1 250 mg de nadelige gevolgen daarvan mogelijk oplossen. Dat komt doordat er 250 mg vitamine B1 in een capsule zit – een dosering die je lichaam heel goed kan gebruiken om goed te functioneren. En omdat ons lichaam niet in staat is om zelf thiamine of B1 aan te maken, biedt dit supplement de uitkomst. Het heeft in veel gevallen een gunstige invloed op het hele lichaam, vooral op de mentale prestaties en het zenuwstelsel. Vitamine B1 speelt sowieso ook een belangrijke rol in de natuurlijke energie aanmaak van het lichaam.

Vitals Vitamine B1 250 mg komt in een verpakking met 100 capsules. Het advies is om 1 capsule per dag in te nemen, bij een maaltijd. Daardoor doe je dus ruim 3 maanden met een verpakking. Mijn klanten vinden dit supplement op zich prima door te slikken, ook al zijn de capsules wat aan de grote kant. Het grootste voordeel vinden zij vooral de effecten die zij in hun gezondheid opmerken. De meeste klanten ervaren meer alertheid en zeggen dat hun geheugen sterker is geworden. Ook wordt concentreren op lastige taken gemakkelijker volgens hen. Daardoor hebben studenten er ook baat bij wanneer zij gaan studeren. En ik heb een mooie kortingscode voor je, waardoor je 20% korting krijgt op je hele bestelling! Voor dit supplement betaal je een stuk minder wanneer je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt tijdens het afrekenen. Doe er je voordeel mee!

Voordelen Vitals

✅ Hoge dosering vitamine B1 in zuivere vorm;

✅ Alleen aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron;

✅ Scoor 20% korting met mijn kortingscode ‘GROEI’;

✅ Geschikte vitamine voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je doet ruim 3 maanden met een verpakking thiamine chloride hydrochloride;

✅ Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen om 250mg vitamine B1 binnen te krijgen;

✅ De duurzame verpakking van deze vitamine is beter voor het milieu.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €40 moet je nog verzendkosten betalen bij Vitals;

❌ Je kunt de capsules nogal groot vinden als je moeite hebt met supplementen slikken.


Bekijk meer productinformatie

2. NOW Vitamine B1 100 mg tabletten

Op naar nummer 2 in deze vitamine B1 test. NOW B1 100 mg tabletten zijn namelijk ook interessant! Dit supplement is allereerst geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Het bevat 100 mg vitamine B1 per tablet en die tabletten zijn vrij van tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren en noten. Ze zijn ook vrij van GMO en daardoor een uitstekende oplossing bij een thiamine tekort.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Het zorgt mogelijk voor een goed geheugen, een gezond energieniveau en draagt eventueel bij een normaal psychologisch functioneren. Ook is deze vitamine B1 volgens onderzoeken goed voor je hart en zenuwstelsel. NOW B1 100 mg tabletten zijn daarom een prima keuze als aanvulling op een gevarieerd eetpatroon. Juist omdat je vitamine B1 oftewel thiamine niet zelf kunt aanmaken, is het verstandig om dit uit vlees, aardappelen en groente te halen. Ben je geen vleeseter, dan loop je al snel een tekort op. Met NOW B1 100 mg tabletten kun je dat voorkomen en zorg je mogelijk voor een goede werking van je lichaam en geest.

NOW B1 100 mg tabletten zijn verpakt in een potje met 100 tabletten. Je hebt maar 1 tablet per dag nodig, dus je doet er ruim 3 maanden mee. Ondanks dat de tabletten een prima formaat hebben, hoor ik van sommige van mijn klanten dat zij toch de voorkeur geven aan capsules doorslikken – vooral wanneer zij echt moeite hebben met supplementen doorslikken. Verder zijn de ervaringen heel positief, zeker bij klanten met een duidelijk tekort. Genoemde voordelen zijn een rustiger zenuwstelsel, een beter werkend geheugen en minder last van ziektes en virussen. Dat bewijst dat NOW B1 100 mg tabletten een goede werking hebben.

Voordelen NOW

✅ Vitamine B1 supplement in kleine tabletvorm met een dosering van 100 mg vitamine B1;

✅ Bevat geen gluten, soja, tarwe, vis, ei, melk, schaaldieren en/of noten;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten om een thiamine tekort aan te vullen;

✅ Gemakkelijk een vitamine B1-tekort aanvullen met 1 tablet per dag;

✅ Je doet ruim 3 maanden met een verpakking van deze belangrijke vitamine;

✅ Scherp geprijsd, ook zonder korting.

Nadelen NOW

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €20;

❌ Tabletten bevatten vaak meer hulpstoffen dan capsules.


Bekijk meer productinformatie

3. Bonusan Actief Vitamine B Complex capsules

Het volgende vitamine B1 supplement is Bonusan Actief Vitamine B Complex. Dit zijn capsules vitamine B1 die ook nog eens de andere belangrijkste B-vitaminen bevatten – en dan ook nog eens in de actieve vorm. Daardoor is dit supplement erg effectief. Misschien weet je wel dat B-vitaminen het beste werken in combinatie met elkaar. Zo kun je niet alleen een tekort aanpakken, maar geef je aandacht aan elke vitamine B. Bonusan biedt hierdoor een totaaloplossing aan haar klanten.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Bonusan Actief Vitamine B Complex bevat dus niet alleen vitamine B1, maar bijvoorbeeld ook vitamine B3 (flushfree), B6, B12 en vitamine C. Zo helpt het je lichaam bij meerdere processen. Het kan o.a. goed werken tegen vermoeidheid, houdt mogelijk de stofwisseling en spijsvertering gezond en het geeft je eventueel wat extra energie. Het speelt dus een belangrijke rol bij allerlei processen. Houd er wel rekening mee dat Bonusan Actief Vitamine B Complex waarschijnlijk niet geschikt is voor vegetariërs en veganisten, omdat het mogelijk dierlijke ingrediënten bevat.

Wil je met deze vitamine B1 (en andere B vitamimes) capsules aan de slag? Neem 1 capsule per dag om de effecten te ervaren. In een verpakking Bonusan Actief Vitamine B Complex zitten 60 capsules. Je doet er dus 2 maanden mee. Volgens mijn klanten heeft dit supplement een gunstige invloed op hun gezondheid. De hoge inname van het aantal vitamines B, in één capsule gecombineerd, doet goed haar werk. Zo ervaren mijn klanten o.a. een beter werkend geheugen, vooral wanneer zij een tekort aan vitamines hebben doordat zij weinig vlees eten. Ook zeggen zij de capsules met gemak in te nemen, omdat ze glad zijn en niet te groot van formaat.

Voordelen Bonusan

✅ Ondersteunt meerdere lichaamsprocessen, voor een goede, algemene gezondheid;

✅ B-vitamine in de actieve vorm;

✅ Naast vitamine B1 bevat dit supplement veel meer vitaminen en gunstige ingrediënten;

✅ De gladde capsules van deze vitamines zijn gemakkelijk door te slikken;

✅ Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen.

Nadelen Bonusan

❌ Er staat niet bij of dit voor vegetariërs en veganisten is, dus daar kunnen we niet van uit gaan;

❌ Vrij prijzig supplement als je er maar 2 maanden mee doet (duurste uit deze selectie).


Bekijk meer productinformatie

4. AOV 240 Vitamine B Complex 50 mg

Nog zo’n interessante B1 vitamine als supplement is AOV 240 Vitamine B Complex 50 mg. Wil je voordelig vitamine B1 kopen die geschikt is voor zowel vegetariërs als veganisten? Dan is dit wellicht de beste keuze voor jou. Er zitten ook geen hulpstoffen of allergenen in deze in wateroplosbare vitamine. De dosering van 50 mg vitamine B1 is wel wat aan de lage kant als je het vergelijkt met de andere aanbieders uit deze test.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Het betreft bij AOV 240 Vitamine B Complex 50 mg overigens niet alleen vitamine B1, maar het is een mix van alle B-vitaminen. Deze werken effectief samen en hebben daarom mogelijk een gunstig effect op je algehele gezondheid. Denk aan een het behoud van gezonde lichaamscellen, een gezonde huid en een goed concentratie- en leervermogen. Zeker in het geval van een tekort is het gunstig om je lichaam te ondersteunen met een dergelijk supplement.

AOV 240 Vitamine B Complex 50 mg is verpakt in een potje van gerecycled plastic en bevat 60 vegacaps. Door deze duurzame verpakking hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Goed voor jou én het milieu! Een verpakking kun je tijdelijk met 20% korting scoren als je kortingscode ‘GROEI‘ invult tijdens het afrekenen. Als ik mijn klanten vraag hoe zij dit supplement beoordelen, dan krijg ik veelal positieve berichten. Naast het effect op hun natuurlijke energie niveau (zeker wanneer zij geen vlees eten), zijn zij ook erg te spreken over de duurzaamheid van dit merk en over de prijs. Bij klanten die een ernstiger thiamine tekort hadden, lijkt dit supplement niet het meest effectief te zijn.

Voordelen AOV

✅ Niet alleen vitamine B1, maar alle B-vitaminen zitten hierin;

✅ Bevat geen allergenen en hulpstoffen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Flacon van 100% gerecycled plastic, dus ook goed voor het milieu;

✅ Je krijgt 20% korting op deze vitamine met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen.

Nadelen AOV

❌ Tot een bestelwaarde van €20 moet je verzendkosten betalen;

❌ Mocht je moeite hebben met supplementen doorslikken, dan vind je deze wellicht net iets te groot;

❌ 50 mg vitamine is een redelijk lage dosering in vergelijking met de andere supplementen.


Bekijk meer productinformatie

5. Orthica Stress Vitamine B Complex

En tot slot een vitamine B1 supplement dat vooral interessant is als je veel last hebt van stress. Het gaat hier om Orthica Stress Vitamine B Complex tabletten. Hierin zit niet alleen vitamine B1, maar het bevat meer B-vitaminen die allemaal samen werken om je lichaam te ondersteunen. Naast verschillende B vitamines zit er ook biotine, inositol, PABA en cholinebitartraat in elke capsule.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Dit supplement bevat slechts 5 mg vitamine B1, maar door de andere vitamines die erin zitten heeft het waarschijnlijk wel een gunstige werking. Zo bevat het o.a. vitamine C, wat mogelijk goed is voor je zenuwstelsel. Deze vitamine Orthica Stress Vitamine B Complex is vooral bedoeld voor ondersteuning van het lichaam tijdens drukke periodes. Het draagt mogelijk bij aan je geestelijke veerkracht, waardoor je beter met stressvolle situaties kunt omgaan. Dit is vooral gunstig voor mensen die veel sporten of lichamelijk of mentaal zwaar werk leveren. Je weerstand krijgt er mogelijk een boost van en je gemoedstoestand kan er ook beter door worden, volgens de producent.

Orthica Stress Vitamine B Complex heeft een verpakking die is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dat is dus een goede keuze voor het milieu. Er hoeft zo geen nieuw plastic gemaakt te worden om deze tabletten te verpakken. In een verpakking zitten 90 tabletten. Daar doe je met 1 capsule per dag 3 maanden mee. Volgens mijn klanten zijn deze tabletten prima door te slikken, zelfs door degenen die er normaal gesproken weleens moeite mee hebben. Verder geven zij aan dankzij deze vitamine weerbaarder te zijn. Zowel in het dagelijkse leven als op het werk ervaren zij een rustiger gevoel, alsof hun zenuwstelsel beter bestand is tegen drukte en stress. Tip: je krijgt tijdelijk 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Orthica

✅ Niet alleen vitamine B1, maar ook andere B-vitaminen voor een effectieve werking;

✅ Qua formaat gemakkelijker door te slikken, als je er normaal gesproken moeite mee hebt;

✅ Geschikt voor vegetariërs;

✅ Vrij van gluten, sacharose, lactose, soja-eiwit, gist, synthetische conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen;

✅ Je krijgt 20% vitamine korting met mijn code ‘GROEI’.

Nadelen Orthica

❌ Een tabletvorm bevat altijd meer hulpstoffen dan een capsule;

❌ Wel geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten;

❌ De dosering thiamine /vitamine B1 is slechts 5 mg.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine B1 2024

Ben je benieuwd naar mijn beste vitamine B1? Na het vergelijken van al deze supplementen, is het voor mij in elk geval duidelijk. Mijn beste vitamine B1 is Vitals Vitamine B1 250 mg.

Beste Vitamine B1  Review 5x Test!

Waarom Vitals Vitamine B1 250 mg? Omdat het vitamine B1 in een hoge dosering bevat (dus extra effectief). De dosering is overigens het hoogst van alle aanbieders die ik hier besproken heb. En dan ook nog eens in een zuivere vorm. Je begrijpt wel: hoe zuiverder, hoe beter voor het lichaam. De kwaliteit is dus hoog! Bovendien zijn de gebruikte hulpstoffen allemaal afkomstig uit natuurlijke bron. Dit supplement is daardoor ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. En juist zij hebben vaak een tekort aan vitamine B1 ofwel thiamine, omdat zij geen vlees eten. Mijn klanten zijn bovendien ook het meest te spreken over dit supplement. Met een verpakking doe je overigens ruim 3 maanden, want je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen. En als je de kortingscode ‘GROEI’ invult tijdens het afrekenen, maak je gebruik van een mooie aanbieding. Je krijgt dan namelijk 20% korting!


Vitamine B1 reviews

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Gelukkig voor jou laten mensen online maar al te graag reviews achter.

Vitals Vitamine B1 250 mg review

“Ik had al verschillende vitamine B1 tekort ervaringen gelezen en zoals altijd komt Vitals weer als beste uit de test”, schrijft Zehnep over Vitals Vitamine B1 250 mg. “Ik heb daarom toch weer voor dit merk gekozen. De kwaliteit is altijd goed dus dat heb ik er zeker voor over ondanks dat het soms prijzig is.”

NOW Vitamine B1 100 mg tabletten review

Volgens Mireille is NOW B1 100mg Tabletten een aanrader. “Ik moet B1 nemen omdat ik anders een tekort ontwikkel. De laatste uitslagen waren echter heel goed en dat komt dus door dit product. Heel fijn dat het zo goed werkt.”

Beste Vitamine B1  Review

Bonusan Actief Vitamine B Complex capsules ervaring

Over Bonusan Actief Vitamine B Complex capsules schrijft Hakima: “Ik ben helemaal tevreden met dit product.” Een anonieme review luidt: “Het is mijn favo product met vitamine B12 erin. Er zitten namelijk niet te veel hulpstoffen in, daar kan ik altijd slecht tegen namelijk. Maar gewoon de nodige vitaminen en wat milde hulpstoffen. Top!”

AOV 240 Vitamine B Complex 50 mg review

Julien heeft AOV 240 Vitamine B-complex 50mg Vegacaps gekocht. Zijn beoordeling is kort, maar krachtig. “De bestelling en levering waren allebei ok. Goed product en fijn dat het een grote verpakking is. Ik gebruik het graag en dat blijf ik voorlopig ook nog wel even doen denk ik.”

Orthica Stress Vitamine B Complex tabletten review

Rita schrijft over Orthica Stress Vitamine B Complex: “Ik ben hier erg tevreden over, want het geeft mij rust. Het is ook nog goed voor de vitamine B pool in mijn lichaam. En die is vooral belangrijk voor de ouder wordende persoon, zoals ik. Ik merk er in elk geval de voordelen van dus ik ben blij.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Vitamine B1 kopen checklist

Wil je graag vitamine B1 ofwel thiamine kopen? Dan wil ik je adviseren om de volgende checklist te gebruiken om nadelige gevolgen te voorkomen en alleen het supplement in huis te halen dat perfect bij jou past.

Beste Vitamine B1  Review

1. Controleer het aantal vitamines (naast thiamine chloride hydrochloride)

Zit er alleen vitamine B1 als wateroplosbare vitamine in een supplement? Of zit er naast B1 (thiamine) nog meer in? Sommige supplementen zijn een B-complex en bevatten dus meerdere B-vitamines. Kijk vooral naar wat jouw lichaam nodig heeft en kies op basis daarvan een geschikt supplement voor een goede werking.

2. Bepaal de nodige dosering (hoeveel mg vitamine B1 heb je nodig?)

Heb je een hoge inname van vitamine B1 nodig of heeft je lichaam wat minder behoefte aan deze belangrijke vitamine doordat je al gevarieerd eet? Een te hoog aantal mg vitamine B1 is namelijk ook niet gunstig. Weet dat je dit altijd kunt achterhalen door je bloedwaardes te laten controleren. Tip: gebruik altijd producten of supplementen in de meest natuurlijke vorm. Die zorgt namelijk voor een goede werking.

3. Bepaal vooraf je budget voor deze wateroplosbare vitamine

En hoeveel ben je bereid te betalen door een betere energievoorziening? Hoe meer mg vitamine B1, hoe duurder het supplement vaak is. Maar je hoeft niet per se de hoofdprijs voor thiamine als wateroplosbare vitamine te betalen. Gebruik vooral mijn vitamine kortingscode waar mogelijk.

YouTube video

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod. Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Vitamine B1  Review

Meest gestelde vragen over vitamine B1

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over vitamine B1? Wil je bijvoorbeeld je vitamine B1 tekort aanvullen, maar weet je niet hoe? Of ben je in de eerste plaats nieuwsgierig naar hoe je een tekort vitamine B1 herkent? Dan adviseer ik je om de meest gestelde vragen hieronder nog even door te nemen. De antwoorden staan eronder!

Wat is mijn beste vitamine B1?

Mijn beste vitamine B1 volgens deze test is Vitals Vitamine B1 250 mg. Het is een supplement dat een hoge dosering bevat en vitamine B1 in een zuivere vorm afgeeft. De hulpstoffen zijn uit natuurlijke bron, waardoor dit ook een geschikt supplement is voor vegetariërs en veganisten. Verder doe je ruim 3 maanden met een verpakking. Leuk weetje: mijn klanten vinden dit ook de winnaar van alle producten met vitamine B1! Gebruik mijn kortingscode tijdens het afrekenen, want dan krijg je maar liefst 20% korting op je bestelling. Je vindt de code in dit artikel.

Waarom werkt vitamine B1 beter in combinatie met andere B-vitaminen?

Het is bekend dat vitamine B1 (en welke andere vitamine B dan ook) het beste werkt in combinatie met andere B-vitaminen. Deze ‘familie’ aan B-vitaminen versterken elkaar en hun werking namelijk. Het is daarom gunstig om – in het geval van meerdere tekorten – een product te kiezen dat een vitamine B complex bevat. Je kunt natuurlijk ook voor een multivitamine gaan, als je je gehele gezondheid wilt ondersteunen. Heb je advies nodig over het gebruik van supplementen of de combinatie ervan met andere supplementen en/of medicijnen? Ik adviseer je graag! 

Hoe herken je een tekort vitamine B1?

Een tekort aan vitamine B1 kun je herkennen aan verschillende symptomen. Nu is een van die symptomen niet per se aanleiding tot paniek, want je kunt overal weleens last van hebben. Maar merk je dat je langdurig last hebt van een of meerdere symptomen? Dan kan het verstand zijn om je vitamine B1 gehalte te laten checken. Let vooral op de volgende symptomen: prikkelbaar en/of moe zijn, last hebben van geheugenproblemen en concentratieproblemen, spierzwakte, een depressie of zelfs beriberi of het Wernicke-Korsakoff syndroom.

In welke voedingsmiddelen is thiamine (vitamine B1) voornamelijk te vinden?

Thiamine, beter bekend als vitamine B1, is te vinden in een scala aan voedingsmiddelen. Vooral in graanproducten, aardappelen, vleeswaren en sommige groente kun je een goede hoeveelheid vitamine B1 vinden. Verder zijn er veel producten op de markt die verrijkt zijn met deze vitamine. Een gevarieerde voeding in de westerse wereld zorgt vaak al voor een voldoende inname van thiamine. Echter, bij een dieet dat sterk leunt op geraffineerde graanproducten of bij overmatig alcohol drinken kan een tekort aan thiamine ontstaan.

» Referenties


1. Thornalley, Paul J. (2005). The Potential Role of Thiamine (Vitamin B1) in Diabetic Complications. Current Diabetes Reviews, Volume 1, Number 3, Pages 287-298.
https://www.ingentaconnect.com/content/ben/cdr/2005/00000001/00000003/art00008

2. A. F. Makarchikov. (2009). Vitamin B1: Metabolism and functions. Biochemistry (Moscow) Supplement Series B: Biomedical Chemistry, Volume 3, Pages 116–128.
https://link.springer.com/article/10.1134/S1990750809020024

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries