0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Vitamine A | 6x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Vitamine A | 6x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Volgens Apotheek.nl is vitamine A nodig voor o.a. de ogen, huid, slijmvliezen, groei, botontwikkeling en ons afweersysteem. Een hele belangrijke vitaminesoort, dus! Ben je op zoek naar een vitamine A supplement? Dan wil je natuurlijk alleen de beste kopen. Om te bepalen welk supplement dat is, ga ik vandaag verschillende soorten supplementen vergelijken. Ga er maar lekker voor zitten, want ik ga beginnen met deze test!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine A supplementen van 2024 haal je in mijn ogen bij Vitals. Vooral Vitals Vitamine A 4000 capsules zijn naar mijn mening interessant, vanwege de hoge dosering in zuivere vorm voor een hele lage prijs!

Vitamine A vergelijken; hoe doen we dat? 

Ik ga je dus vertellen welke aanbieder de juiste keuze is in mijn ogen. Daarvoor kijk ik vanuit mijn kennis en ervaring naar de kwaliteit en ingrediënten van elk supplement. Maar ik lees ook ervaringen van klanten, om te ontdekken hoe goed een tekort wordt opgelost door elk product. En ik let op de prijs en eventuele kortingen. Je wilt natuurlijk een aanbieding scoren, als dat kan!

Mijn Beste Vitamine A Keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVormAantal mcg vitamine A
1. Vitals€14,95€0,15Capsule1.200 mcg
2. Vitakruid€14,90€0,15Capsule1.200 mcg
3. Ortholon€13,97€0,23Capsule1.200 mcg
4. Bonusan€10,99€0,11Capsule?
5. Mollers€21,20€0,42Olie250 mcg

1. Vitals Vitamine A 4000

Ik begin graag met Vitals Vitamine A 4000. Dit zijn in mijn ogen namelijk de beste vitamine A capsules, vanwege meerdere gezondheidsvoordelen. Zo bevat 1 capsule al de juiste dagdosering in een goede opneembare vorm. Dit is een hele zuivere vorm. Bovendien is de dosering hoog: er zit 1.200 mcg in elke capsule voor een gezonde huid en een goede weerstand. Deze plantaardige capsule bevat enkel natuurlijke hulpstoffen en is daardoor geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Er zijn ook geen vetten of kunstmatige stoffen aan Vitals Vitamine A 4000 toegevoegd. Belangrijk om te weten, is dat je het supplement daarom wel bij een gezonde, vetrijke maaltijd moet innemen voor een optimale werking. Zelf neem ik hem altijd voor het avondeten in. Let op met vitamine A of retinol, want wist je dat een hoge inname leiden kan tot aangeboren afwijkingen bij je baby als je zwanger bent? Zwangere vrouwen mogen daarom geen extra vitamine A of retinol innemen.

Er zitten 100 capsules in een verpakking en je hoeft slechts 1 capsule per dag in te nemen om optimaal te profiteren van de gezondheidsvoordelen van deze belangrijke vitamine. Wil je Vitals Vitamine A 4000 kopen? Vergeet dan niet de kortingscode ‘GROEI’ in te vullen tijdens het afrekenen. Hoewel dit vitamine supplement al voordelig geprijsd is, betaal je dankzij de kortingscode nog 20% minder!

Voordelen Vitals

✅ Hoge, maar veilige dosering vitamine A (aanvaardbare bovengrens);

✅ Goed opneembaar in het lichaam, zeker wanneer je het bij een vetrijke maaltijd inneemt;

✅ Eenvoudig een tekort oplossen van de hoeveelheid vitamine A in het lichaam

✅ Ook voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Duurzame verpakking van recyclebaar materiaal;

✅ Je hebt voldoende aan 1 capsule per dag;

✅ Voordelig geprijsd en heeft een positieve invloed.

Nadelen Vitals

❌ Je betaalt nog wel verzendkosten als je maar 1 verpakking nodig hebt;

❌ Mag niet zomaar gebruikt worden door zwangere vrouwen of bij medicijngebruik, ziekte en/of lactatie.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan

Het volgende supplement is Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan. Ben je op zoek naar een 100% veganistisch supplement, dan zit je hier goed. Vitakruid is namelijk hoog gedoseerd en heeft een goede opneembare vorm, maar het bevat geen dierlijke producten. Er zitten wel wat vetten in om de opneembaarheid te verhogen, maar verder is dit een heel zuiver supplement.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Vitamine A word ook wel retinol genoemd. In Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan zit dus retinol in de meest zuivere vorm. Zo krijg je voldoende vitamine binnen om verschillende lichaamsprocessen mee te ondersteunen. Voor zwangere vrouwen is dit geen geschikt supplement. Zij kunnen beter gevarieerde voeding en veel groene bladgroenten eten om hun immuunsysteem te versterken en een normaal gezichtsvermogen te behouden. Retinol is in dit geval geen geschikt supplement.

Deze hoeveelheid vitamine van Vitakruid helpt jou om een tekort aan te pakken. Dit kan al met slechts 1 capsule per dag. Je kunt Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan kopen in een verpakking met 100 capsules. Bestel nu tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘. Ik vind de capsules wat aan de grote kant, maar toch kan ik ze redelijk gemakkelijk doorslikken met water. Fijn ook, want dankzij Vitakruid weet ik dat ik voldoende vitamine a binnenkrijg, maar dan wel op een hele veilige en zuivere manier!

Voordelen Vitakruid

✅ 100% veganistisch vit a supplement;

✅ Hoog gedoseerd en in een zuivere vorm;

✅ Wordt goed opgenomen door het lichaam, dankzij de aanwezige vetten;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Er zitten 100 capsules in een verpakking, dus je doet er 100 dagen mee;

✅ Voor 21:30 uur besteld = morgen al in huis.

Nadelen Vitakruid

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20;

❌ Er zitten wat vetten in, wat niet iedereen prettig vindt;

❌ Mag niet zomaar gebruikt worden in geval van zwangerschap, medicijngebruik, ziekte en/of lactatie.


Bekijk meer productinformatie

3. Ortholon vitamine A 4000 

Ortholon Vitamine A 4000 heeft ook die hoge dosering die de vitamine supplementen hierboven bevatten. Het gaat dus ook hier om 1.200 mcg vitamine A. En dit supplement is ook goed opneembaar, door de vorm ervan. Dit vitamine supplement is gegarandeerd vrij van suiker, gist, lactose, gluten, niet natuurlijke conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur-, smaakstoffen en dierlijke bestanddelen. Het is geschikt voor vegetariërs, maar mogelijk niet voor veganisten. Wel is het GMO vrij.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Vitamine A zit in dierlijke producten, maar als je die weinig tot niet eet dan kun je er een tekort aan vitamine a aan overhouden. Is er aan een supplement vitamine A toegevoegd, dan is dat vaak niet heel veel. Ortholon Vitamine A 4000 bevat wel die goede dosering met een hoge, maar aanvaardbare bovengrens. De hoeveelheid vitamine is dus perfect voor wie graag een gezonde huid behoudt maar weinig lever eet of vette vis eet.

Je kunt Ortholon Vitamine A 4000 online bestellen. Deze vitamine A kopen doe je in een verpakking met 60 capsules. Je hebt er maar 1 per dag nodig, dus je doet er twee maanden mee. Zo kun jij je eventuele tekort symptomen snel aanpakken en je weer goed in je vel voelen! Vitamine A draagt namelijk bij aan verschillende functies in het lichaam.

Voordelen Ortholon

✅ Je kunt effectief een tekort aanpakken met een zuivere vorm in deze pillen;

✅ 1 capsule per dag is voldoende;

✅ Geschikte vitamine voor vegetariërs (maar niet 100% vrij van dierlijke producten, dus mogelijk niet geschikt voor veganisten);

✅ Deze tabletten met retinol worden goed opgenomen door het lichaam;

✅ Zonder suiker, GMO, lactose, gist, gluten, synthetische kleur-, geur en smaakstoffen en/of onnatuurlijke conserveringsmiddelen;

✅ Voor 21:30 uur besteld? Morgen in huis.

Nadelen Ortholon

❌ Iets minder voordelig geprijsd dan nummer 1 en 2 in deze lijst;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten (dus koop liever direct 2 verpakkingen);

❌ Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt, moet je eerst een arts raadplegen, want vitamine A kan schadelijk zijn voor je (of voor je ongeboren kind).


Bekijk meer productinformatie

4. Bonusan Levertraan Forte MSC 

Op nummer 4 staat Bonusan Levertraan Forte MSC. Dit supplement is een combinatie van vitamine A en D3, maar ook visolie. Die laatste is afkomstig van duurzaam gevangen kabeljauw. Het heeft dan ook het MSC keurmerk. Met 1 softgel per dag krijg je al de juiste hoeveelheden binnen. De zuivere vorm van dit supplement helpt je om een tekort aan te pakken en je lichaam te ondersteunen. Vitamine A draagt namelijk bij aan verschillende functies en is een belangrijke vitamine.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Let op: Bonusan Levertraan Forte MSC bevat visolie en daarmee dus dierlijke producten. Daardoor is dit supplement dat vitamine A verhoogt in het lichaam, niet geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze ondersteunt het lichaam wel heel effectief dankzij de combinatie met andere vitamine soorten en de olie die afkomstig is van vette vis. Ben je zwanger, dan kun je vitamine A beter ook niet als supplement nemen. Het kan tot aangeboren afwijkingen leiden bij je ongeboren kind.

Bonusan Levertraan Forte MSC is vrij van conserveringsmiddelen, lactose, maïs, soja, gluten en gist. Er zitten ook geen onnatuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen in. Daardoor is de inhoud heel zuiver en effectief. Je kunt dit supplement kopen in een verpakking met 60 capsules. Er is regelmatig een aanbieding bij deze aanbieder. Gebruik kortingscode ‘GROEI‘ en krijg 20% korting.

Voordelen Bonusan

✅ Zuivere vorm van de vetoplosbare vitamine A;

✅ Zonder conserveringsmiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, gist, gluten, lactose, soja en/of maïs

✅ Met 1 soft gel per dag krijg je de juiste hoeveelheden binnen, omdat ze zoveel vitamine A bevatten;

✅ Bevat ook vitamine D3 en visolie (met het MSC keurmerk);

✅ Voor 21:30 uur besteld? Dan heb je je vitamine morgen al in huis.

Nadelen Bonusan

❌ Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten, want het is niet vrij van dierlijke producten;

❌ Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt, moet je eerst een arts raadplegen.


Bekijk meer productinformatie

5. Mollers Omega 3 Appel Levertraan 

Door naar Mollers Omega 3 Appel Levertraan. Dit vitamine A supplement is een combinatie van meerdere vitamines en mineralen. Er zit naast vit A namelijk ook vit D3, vit E en omega 3 in. Houd je niet zo van een capsule of tablet doorslikken? Neem dit levertraan supplement dan als druppels. Je doet het eenvoudig op een lepel, om de vloeibare subtantie vervolgens door te slikken. Dit is ook prettiger voor kinderen en een stuk minder gevaarlijk als zij nog jong zijn.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Mollers Omega 3 Appel Levertraan heeft een natuurlijke, zachte appelsmaak waarmee je je vitamine A tekort makkelijk aanpakt. Er zijn geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. En ook geen suiker of zoetstoffen, overigens! Bovendien bereik je hiermee nog niet eens de veilige bovengrens, dus ga je er al helemaal niet overheen. Dat komt doordat je ‘slechts 250 mcg vitamine A binnenkrijgt als je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A houdt van 5ml per persoon per dag.

Je kunt Mollers Omega 3 Appel Levertraan vitamine A bestellen in een verpakking met 250ml. De dagelijkse aanbeveling van dit type supplementen per dag is 5ml. Je doet er daardoor 50 dagen mee bij een regelmatige, dagelijkse inname. Het product wordt gratis bij je thuisbezorgd en je krijgt nu tijdelijk 20% korting met mijn kortingscode ‘GROEI‘! Ik vind de appelsmaak trouwens heel goed te doen en mijn kinderen zijn het met mij eens. Zo krijgen ook zij met gemak de dagelijkse aanvaardbare bovengrens van deze vitamine in hun lichaam.

Voordelen Mollers

✅ Vloeibare vitamine A, die je niet in pil vorm hoeft door te slikken;

✅ Natuurlijke, zachte appelsmaak;

✅ Geen kunstmatige toevoegingen;

✅ Je doet 50 dagen met een verpakking, dus voldoende voor bijna twee maanden;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen Mollers

❌ Een lagere dosering vitamine A per 5ml;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten;

❌ Ben je zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicijnen? Dan moet je eerst een arts raadplegen.


Bekijk meer productinformatie

6. TS Choice Vitamine A D  

TS Choice Vitamine A D is, zoals de naam al zegt, vitamine A en D in één supplement. De vitamine D is afkomstig van kabeljauwleverolie. Er is ook omega 3 en vitamine E aan toegevoegd. Dit product bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (100% ADH). Het is overigens niet geschikt voor vegetariërs of veganisten, omdat er dierlijke producten in zitten.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Kabeljauwleverolie heeft mogelijk een gunstig effect op de conditie van de ogen en de huid. Vitamine D3 helpt daarbij je immuunsysteem, maar speelt tegelijkertijd een rol in de gezondheid van je botten én het verhoogt de opname van kalk. Vitamine A en D3 zorg samen voor een goede weerstand in het lichaam. Je snapt dus vast wel waarom dit product ook een plekje verdiende in de selectie beste provitamine A.

Je kunt TS Choice Vitamine A D kopen in een verpakking met 100 capsules. Door 1 capsule per dag te nemen, krijg je 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. Dit is echter minder dan de maximale toegestane hoeveelheid. We kunnen daarom stellen dat dit supplement misschien minder effectief is dan de andere uit deze selectie. Dit supplement bevat in verhouding met die producten een middellage dosering vitamine A. Maar misschien is dat voor jou wel meer dan voldoende, natuurlijk!

Voordelen TS Choice

✅ Meest voordelige vitamine A uit het rijtje (zelfs zonder korting);

✅ Vitamine A tekort behandelen en tegelijkertijd krijg je andere vitamines en mineralen binnen;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen al in huis;

✅ Er zitten 100 capsules in een verpakking;

✅ Je krijgt hiermee de veilige bovengrens (dagelijkse aanbeveling) van 100% binnen;

Nadelen TS Choice

❌ Middellage dosering provitamine A;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten;

❌ Niet duidelijk of het MSC-gecertificeerd is of dat de producten gestandaardiseerd zijn;

❌ Ben je zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan eerst een arts.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine A van 2024

Als ik alle supplementen uit dit artikel met elkaar vergelijk, is het voor mij snel duidelijk naar welk supplement mijn voorkeur uitgaat. Ondanks dat ik vitamine a druppels, capsules en tabeltten uit deze selectie prettig vind werken, gaat mijn voorkeur toch naar Vitals Vitamine A 4000 als beste product dat vitamine A verhoogt.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Vitals Vitamine A 4000 is hoog, maar toch veilig gedoseerde vitamine A. Het helpt een tekort bestrijden, doordat het goed opneembaar is in het lichaam. Dat komt door de zuivere vorm. Bovendien is het geschikt voor vegetariërs en veganisten. Zelfs de verpakking is milieuvriendelijk, want dat bestaat uit recyclebaar materiaal. Met 1 capsule per dag ervaar je alle voordelen van vitamine A dankzij Vitals. Dit zijn overigens capsules die prima door te slikken zijn met water. Ze glijden bij mij in elk geval zo door mijn keel! En met de kortingscode ‘GROEI’ krijg je 20% korting op dit toch al voordelig geprijsde supplement! Wil je je lichaam dus ondersteunen in extra vitamine A aanmaken? Dan raad ik je dit product echt aan. Vooral als je vaak last hebt van droge ogen of wanneer je geen lever eet.


Vitamine A reviews 

Ben je benieuwd naar de ervaringen van klanten met deze supplementen? Ik heb van elk vitamine A supplement een interessante review opgezocht. Zo krijg je een beter beeld van de werking ervan.

Vitals Vitamine A 4000 review 

Over Vitals Vitamine A 4000 schrijft Nicole: “Eerst dacht ik waar is vitamine A goed voor, want mijn dokter zei dat ik daardoor weleens huidklachten kon hebben. Toen leerde ik dat retinol ook vitamine A is en dat komt veel voor in huidverzorgingsproducten. Sinds ik Vitals als supplement neem, is mijn eczeem veel minder geworden en neemt ook de acne op mijn gezicht af. Ik ben er heel blij mee.”

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan review

“Vitakruid is mijn favoriete merk. Toen ik op ontdekking ging en uitzocht van wat is vitamine A en wat doet het met je lichaam, kwam ik toch weer bij Vitakruid uit. Ik neem deze capsules nu elke dag trouw in. Ik moet zeggen dat het fijn voelt dat ik op die manier verergering van mijn nachtblindheid kan voorkomen. Dat baarde mij namelijk wel zorgen”, schrijft Davey over Vitakruid Vitamine A 4000IE Vegan.

Ortholon vitamine A 4000 ervaring 

“Ik ben veganist en daardoor krijg ik bepaalde vitamines niet voldoende binnen”, schrijft Saskia. “Ortholon Vitamine A 4000 helpt mij om met deze dagelijkse aanbeveling toch die waardes op peil te houden. Met vitamine A in de vorm van retinol is het heel effectief.”

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

Bonusan Levertraan Forte MSC review

“Levertraan kende ik alleen van vroeger en dat had een vieze smaak. Maar Bonusan Levertraan Forte MSC zijn gewoon soft gel capsules. Die slik ik makkelijk door, zonder die vieze smaak te hoeven proeven. Ik eet niet veel vlees en vis, dus mijn arts wilde wat testen doen. Blijkt dat ik inderdaad te weinig vitamine A binnen kreeg. Laatst weer getest en sinds ik dit supplement slik is het dus veel beter geworden”, vertelt Levi.

Mollers Omega 3 Appel Levertraan ervaring

Bianca gebruikt Mollers Omega 3 Appel Levertraan. “Lekkere smaak en het doet wat ik ervan verwacht. Ik kan niet meteen merken wat vitamine A of retinol in mijn lichaam doet, maar ik voel mij er goed bij en deze werd mij aangeraden door iemand bij wie het ook goed bevalt.”

TS Choice Vitamine A D review

In de vitamien A review van Zehnap over TS Choice Vitamine A D staat: “Ik ben tevreden met dit product. De dosering is wel een beetje aan de lage kant maar ik eet af en toe gewoon vlees als ik zin heb. Dus bij mij is het niet zo’n ramp dat ik wat minder vitamine A binnen krijg. Ik gebruik het meer als aanvulling.”

Ik, Lotte, kan je helpen!

Hoi, ik ben Charlotte Anne, ook wel Lotte genoemd. Ik ben orthomoleculair therapeut en ik help mensen de beste versie van zichzelf te worden. Dit doe ik door begeleiding te bieden op het gebied van gezondheid en geluk, vrij van klachten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen op die manier kan leven. Zolang je maar leert voelen wat je lichaam en geest nodig hebben. Dan kun je namelijk leven vanuit je ware kern!

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut-1

Ik ben ook ervaringsdeskundige op dit gebied. Ik had namelijk jaren vage buikklachten, ik was vaak moe en ik had te kampen met huidklachten. Daarom ging ik mij verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Inmiddels ben ik helemaal fit en energiek en help ik andere mensen ook graag om van hun klachten af te komen! Zo kijk ik tijdens een intakegesprek o.a. naar jouw leefstijl, je voeding en welke klachten je hebt. Als het nodig is, zet ik een labtest in om meer inzicht te krijgen in jouw waardes. 

Ieder mens is uniek, daarom is mijn aanpak ook altijd uniek. We kijken naar wat voor jou het beste werkt. Daarom bied ik verschillende trajecten aan. Bekijk hier mijn aanbod of neem contact met mij op om even kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken!


Klik hier voor persoonlijk advies

Vitamine A kopen checklist

Wil je ook vitamine A kopen? Vitamine A komt in vele soorten, dus een keuze maken kan lastig zijn. Gebruik daarom onderstaande checklist!

1. Bepaal de nodige dosering (heb je bijvoorbeeld een vitamine A tekort of niet?)

Heb je daadwerkelijk een tekort aan vitamine A? Of wil je puur ter onderhoud een provitamine A supplement innemen? Dit is belangrijk om te weten bij het vaststellen van de nodige dosering. Een teveel aan deze vitamine is ook niet wenselijk.

Beste Vitamine A | Review | 6x Test!

2. Denk na over je overige wensen en voorkeuren (zoals wel of geen dierlijke producten)

Ben je een vegetariër of veganist? Dan wil je dat vitamine A ondersteunt, maar dat er geen dierlijke substanties in zitten. Of misschien wil je wel een provitamine A die ook D3 of vitamine E bevat. Denk na over welke wensen en voorkeuren je op dit gebied hebt.

3. Bepaal van tevoren je budget voor deze vetoplosbare vitamine

En hoeveel kun je en wil je betalen aan een supplement vitamine A vetoplosbaar? Dit retinol activiteit equivalent is er in verschillende prijsklassen. Denk daarom van tevoren na over je budget.

YouTube video

Meest gestelde vragen over vitamine A

Wil jij vitamine A kopen, maar heb je nog vragen over vitamine A pillen of vitamine A tabletten? De meest gestelde vragen vind je hieronder. En mocht jouw vraag er nu niet tussen staan, laat dan gerust een reactie onder dit artikel achter. Of neem rechtstreeks contact op met Lotte om haar al je vitaminevragen te stellen!

Wat is de beste vitamine A? 

De beste vitamine A is het supplement dat het meest effectief is, een zuivere vorm heeft en ook nog eens goed wordt opgenomen door het lichaam. Na onderzoek blijkt dat dit Vitals Vitamine A 4000 is. De hoge dosering is namelijk gewoon veilig. En je mag het ook nuttigen als vegetariër of veganist. De recyclebare verpakking is goed voor het milieu en de inhoud is goed voor jou. Je hebt maar 1 capsule per dag nodig om de voordelen te ervaren. En met de kortingscode ‘GROEI’ krijg je 20% korting op je aankoop.

Wat doet vitamine A in het lichaam?

Vitamine A heeft meerdere functies in het lichaam. Deze in vet oplosbare vitamine heeft bijvoorbeeld invloed op je ogen, slijmvliezen, huid en longen. Ook versterkt het je immuunsysteem en bevordert het de celdeling in het lichaam. Net als vitamine A, speelt vitamine K2 een rol in essentiële lichaamsfuncties, met name in het proces van bloedstolling en het onderhouden van sterke botten.

Wat zijn symptomen van een vitamine A tekort?

Er zijn verschillende symptomen die op een vitamine A tekort kunnen wijzen. Denk aan eczeem, psoriasis, slecht zicht, huidschilfers, enzovoort. Toch zijn deze vitamine A tekort symptomen vaak los van elkaar niet heel opvallend. Herken jij meerdere symptomen uit dit artikel, dan gaat er wellicht een belletje rinkelen. Neem dan contact op met je huisarts om je problemen te bespreken.

» Referenties


1. A. Catharine Ross, PHD. (2010). Vitamin A. Bioactive Compounds and Cancer.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-60761-627-6_16

2. Vitamin A and Carotenoids. Fact Sheet for Health Professionals.
https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/

3. Zhiyi Huang, Yu Liu, Guangying Qi, David Brand, Song Guo Zheng. (2018). Role of Vitamin A in the Immune System. J. Clin. Med., 7(9), 258.
https://www.mdpi.com/2077-0383/7/9/258

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries