0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Visolie | 7x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Visolie | 7x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Wil jij graag visolie capsules of -pillen bestellen? Het Voedingscentrum adviseert 2x per week vette vis te eten. Kom je daar niet aan? Dan wil je natuurlijk de beste visolie producten in huis halen. Dankzij deze test kom jij erachter welke dat zijn naar mijn mening. Lees maar mee!

Kort samengevat:

Mijn beste visolie van 2024 is Nutribites Visolie. Het bevat een hoge dosering EPA en DHA en is een zuivere vorm, dit is in een onafhankelijk laboratorium getest.

Visolie vergelijken; hoe doen we dat? 

Maar hoe werkt dat dan precies: visolie vergelijken? Allereerst kijk ik als orthomoleculair therapeut naar de kwaliteit en de dosering in EPA & DHA van de visolie supplementen. Vervolgens beoordeel ik de visolie pillen of visolie capsules op gebruiksgemak. Tot slot verzamel ik interessante ervaringen en reviews van andere mensen én deel ik eventuele kortingscodes van visolie supplementen met je.

Beste Visolie keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagEPA & DHASoort Olie
1.Nutribites€22€0,37330mg/220mgVisolie
2.Vitakruid€41,90€0,70560mg/420mgVisolie
3.Vitaily€75€2,50Totaal 1400mgAlgenolie
4.Arctic Blue€12,90€0,43115mg/170mgVisolie
5.Vitakruid Forte€26,90€0,90 – €1,79350mg/250mgVisolie

1. Nutribites Visolie

Zoek je een zuivere vorm van visolie? Nutribites Visolie bevat een hoge dosering EPA (330mg) en DHA (220mg), maar ook vitamine E. Dit draagt bij aan bescherming van cellen en weefsels. Verder kan dit vis supplement een gunstige invloed hebben op hart, hersenen en zicht. Nutribites Visolie wordt gewonnen uit duurzaam geoogste vis. Verder wordt het getest op o.a. zware metalen, in een onafhankelijk laboratorium. 

Beste Visolie  Review 7x Test!

Twijfel je over deze aankoop in de categorie visolie supplementen? Je krijgt 60 dagen bedenk- en garantietijd van Nutribites. Een verpakking met 60 plantaardige capsules Nutribites Visolie is voldoende voor 2 maanden gebruik. Neem 1 softgel omega 3 per dag met water in. Deze zijn gemakkelijk door te slikken.

Voordelen Nutribites Visolie

✅ Hoge dosering EPA en DHA en bevat ook vitamine E;

✅ Er zitten 60 capsules met essentiële vetzuren in een verpakking;

✅ Je krijgt 60 dagen bedenk- en garantietijd;

✅ Dit supplement wordt getest op veiligheid en zuiverheid in een onafhankelijk laboratorium;

✅ Gemaakt van duurzaam geoogste vette vis.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 moet je verzendkosten betalen;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs/veganisten.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitakruid Visolie 1400 TG met D3

Vitakruid Visolie 1400 TG met D3 is een supplement met een hoge concentratie visolie oftewel omega 3. Meer dan 80% van de inhoud bestaat uit visolie, waardoor er 1200mg visolie in elke capsule zit. Hiervan is 560mg EPA en 420mg DHA. Het betreft bovendien de natuurlijke, best opneembare vorm triglyceride. Verder bevat elke capsule 25mcg vitamine D3 en 5mg vitamine E. Dit supplement bevat geen onnodige toevoegingen zoals GMO, lactose, gluten, gist, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Vitakruid Visolie 1400 TG met D3 wordt gewonnen uit ansjovis. Deze vissoort is niet bedreigd, waardoor het een betere keuze is voor het milieu. Ansjovis bevat bovendien vitamine D, waardoor deze capsules meer positieve voordelen bieden. De visolie vetzuren in dit supplement zijn ook geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Het advies is om 1 softgel van Vitakruid Visolie 1400 TG met D3 per dag in te nemen met water. Doe dit het liefst tijdens een maaltijd voor een optimale opneembaarheid. Je doet 2 maanden met een verpakking en als je korting wilt scoren, dan kun je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruiken tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je 20% korting.

Voordelen Vitakruid

✅ Gladde softgels die je gemakkelijk doorslikt;

✅ De triglyceridevorm is goed opneembaar en daardoor heel effectief;

✅ Er zit maar liefst 1200mg visolie van essentiële vetzuren in elke softgel, dus hoog gedoseerd;

✅ Er is ook vitamine D3 en vitamine E aan toegevoegd;

✅ Dit supplement bevat geen onnodige toevoegingen zoals suiker, GMO en synthetische kleur- of smaakstoffen;

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode ‘GROEI’.

Nadelen Vitakruid

❌ Niet geschikt voor vegetariërs/veganisten;

❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitaily

Op nummer 3 staat het visolie abonnement Vitaily. Wil je graag omega 3 visolie ontvangen in abonnementsvorm? Bij Vitaily krijg je niet alleen visoliecapsules, maar ook andere supplementen die bijdragen aan een gezond lichaam. Doe simpelweg de Vitaily vitaminetest en ontdek de meest geschikte visolie capsules en andere supplementen voor jouw leefstijl en lichaam.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Als je een abonnement neemt bij Vitaily, vergeet dan niet mijn kortingscode ‘GROEI’ in te vullen tijdens het afrekenen. Dan krijg je jouw visolie supplement en andere supplementen met €10 korting. Dat zijn nog eens mooie aanbiedingen voor de beste omega 3 visolie in abonnementsvorm!

Voordelen Vitaily

✅ Niet alleen omega visolie ontvangen, maar ook andere supplementen;

✅ Visolie omega 3 en andere supplementen maandelijks thuisbezorgd;

✅ Visolie pillen met korting bestellen? Gebruik kortingscode ‘GROEI’;

✅ Vegan, duurzaam en milieuvriendelijke omega 3 visolie capsule;

✅ Beste visolie Consumentenbond.

Nadelen Vitaily

❌ Geen vloeibare visolie verkrijgbaar, alleen capsules;

❌ Je kunt hier geen losse supplementen bestellen, alleen een abonnement.


Bekijk meer productinformatie

4. Arctic Blue MSC Visolie Omega 3

En heb je weleens gehoord van Arctic Blue MSC Visolie Omega 3? Per dagdosering van 2 softgel capsules zit er 400mg visolie in, waarvan 115mg EPA en 170mg DHA. Arctic Blue hanteert een unieke, lokale productiemethode en krijgt daarvoor het MSC-keurmerk. Dit bewijst de opmerkelijke versheid van de visolie, waarbij de meervoudig onverzadigde vetzuren in optimale staat verkeren.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Iedereen heeft voldoende omega-3 vetzuren nodig. Als je die niet via je voeding binnenkrijgt, omdat je bijvoorbeeld niet van vette vis houdt, dan biedt Arctic Blue MSC Visolie Omega 3 een uitkomst. Dit supplement visolie pillen is van hoge kwaliteit en ook effectief. Tegelijkertijd maakt het inname makkelijk, want de softgels zijn kleiner dan gemiddeld. Hier kunnen o.a. je hart, hersenen en immuunsysteem van profiteren!

Het advies is om 2 Arctic Blue MSC Visolie Omega 3 softgels per dag in te nemen met water. Deze softgels zijn klein van formaat en daardoor gemakkelijk door te slikken (zelfs als je daar soms moeite mee hebt). Nog fijner is dat ze geen visgeur hebben of vieze oprispingen geven na inname. Ook goed om te weten: de verpakking is helemaal vrij van plastic. Daarnaast ontvang je 20% korting op je bestelling met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Arctic Blue

✅ Bevat het MSC-keurmerk voor opmerkelijke versheid en optimale kwaliteit;

✅ Je krijgt 20% korting op dit supplement met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Kleine softgels die je gemakkelijk doorslikt voor je dagelijkse inname;

✅ Goed product zonder visgeur of vieze oprispingen na gebruik.

Nadelen Arctic Blue

❌ Met 2 softgels per dag ben je wel snel door een verpakking heen (1 maand).


Bekijk meer productinformatie

5. Vitakruid Visolie Forte

Het volgende supplement dat ik graag wil bespreken is Vitakruid Visolie Forte. Deze visolie pillen behoren zeker en de top 5 beste visolie. Vitakruid biedt namelijk supplementen van hoge kwaliteit aan, zo ook deze visolie! Per softgel krijg je 1.000 mg visolie binnen, waarvan 250mg DHA en 350mg EPA. Dat is een hoge, maar veilige dosering die heel effectief kan zijn in het lichaam. Dit stabiele voedingssupplement is namelijk verkregen uit koude extractie en is helemaal zuiver. Dat betekent dat er geen gist, lactose, gluten, suiker, kunstmatige smaak- of kleurstoffen of conserveringsmiddelen in zitten.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Vitakruid Visolie Forte bevat belangrijke vetzuren die het lichaam op verschillende manieren ondersteunen. Zo draagt het o.a. bij aan een beter geheugen, kan je concentratie sterker worden en ondersteund het soepele gewrichten dankzij dit supplement. Omdat er vitamine E aan toegevoegd is, is het nog effectiever. Dit zorgt namelijk voor oxidatieve bescherming, vooral in deze meest biologisch beschikbare vorm d-alfa-tocoferol.

Het advies is om 3 keer per dag 1 of 2 Vitakruid Visolie Forte softgels in te nemen met water. Wil je korting op je bestelling ontvangen? Vergeet dan niet om mijn kortingscode ‘GROEI’ in te vullen tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je 20% korting op je aankoop!

Voordelen Vitakruid Forte

✅ Hoge dosering zuivere visolie (1.000 mg visolie per softgel);

✅ Er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd;

✅ Je krijgt 20% korting op Vitakruid Visolie Forte met mijn kortingscode ‘GROEI’;

✅ Er zit ook vitamine E in (in de meest biologische vorm) voor oxidatieve bescherming.

Nadelen Vitakruid Forte

❌ Het vraagt best wat aandacht/oplettendheid om 3 keer per dag een supplement in te nemen.


Bekijk meer productinformatie

6. Naturecan Vegan Omega 3

De volgende naam op het gebied van visolie tabletten is het supplement Naturecan Vegan Omega 3. Een veganistische variant, zoals de naam al verklapt. Het is geen visolie maar algenolie, maar dan wel van premium kwaliteit. Dit duurzame alternatief voor visolie capsules bevat 1.000mg algenolie (dus uit plantaardige bronnen in plaats van dierlijke bronnen), waarvan 300mg DHA en 150mg EPA.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Naturecan Vegan Omega 3 is een verantwoorde keuze voor wie een duurzaam alternatief zoekt voor standaard visolie. Bovendien is Naturecan een klimaatneutraal bedrijf en laat het haar supplementen testen door derden. Alle producten ondergaan strenge tests om de kwaliteit van de supplementen en de transparantie van de toeleveringsketen te garanderen.

Het advies is om 2 softgel capsules van Naturecan Vegan Omega 3 per dag in te nemen met water. Wil je extra voordelig aan de slag met deze goede visolie voor vegetariërs en veganisten? Dan adviseer ik je om mijn kortingscode ‘GROEI’ te gebruiken tijdens het afrekenen. Die geeft je 15% korting!

Voordelen Naturecan

✅ Hoge dosering algenolie (waarvan 300mg DHA en 150mg EPA);

✅ Je krijgt 15% korting op je bestelling als je kortingscode ‘GROEI’ invult tijdens het afrekenen;

✅ Duurzaam en 100% veganistisch alternatief voor visolie, want dit zijn enkel plantaardige oliën;

✅ Klimaatneutraal bedrijf dat supplementen laat testen door derden voor garantie van kwaliteit en transparantie van herkomst.

Nadelen Naturecan

❌ Deze visoliepil is wat minder zuiver dan bijvoorbeeld Vitakruid Visolie Forte, omdat hier wel toevoegingen aan gedaan zijn;

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan vind je 2 capsules per dag misschien wat veel.


Bekijk meer productinformatie

7. Goldea Health Omega 3 Plantaardig

En tot slot Goldea Health Omega 3 Plantaardig, ook een goede keuze voor wie vegetariër of veganist is – of wie gewoon liever voor plantaardig kiest op het gebied van suppletie. De algenolie is veilig gedoseerd, in de juiste verhouding EPA & DHA (1:3). Dat betekent dat er per softgel 70mg EPA in zit en 210mg DHA. Het is vrij van o.a. lactose, allergenen, kunstmatige vulstoffen, kleur-, geur en smaakstoffen, gluten, conserveringsmiddelen en dierlijke ingrediënten.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Goldea Health Omega 3 Plantaardig draagt bij aan een normale werking van het hart, maar ook aan het gezichtsvermogen en de hersenen. Het is daarom belangrijk om dagelijks voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Deze plantaardige vorm ondersteunt veel lichamelijke processen, maar dan wel op een milieuvriendelijke manier.

Het advies is om 1 capsule van Goldea Health Omega 3 Plantaardig per dag in te nemen. Dit kun je gewoon met water doen. De softgels zijn gemakkelijk door te slikken en je krijgt er geen oprispringen van. Je kunt bij Goldea Health een pakket bestellen met 30 softgels als maanddosering of een abonnement afsluiten voor herhaalgemak. Wil je je bestelling met 10% korting afnemen? Dat kan, als je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt tijdens het afrekenen!

Voordelen Goldea Health

✅ Het betreft 100% milieuvriendelijke en plantaardige visolie, het is namelijk algenolie;

✅ Vrij van lactose, allergenen, kunstmatige vulstoffen, kleur-, geur en smaakstoffen, gluten, conserveringsmiddelen en dierlijke ingrediënten;

✅ Je krijgt 10% korting op je bestelling als je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt.

Nadelen Goldea Health

❌ De dosering is niet per se heel hoog, in vergelijking met andere supplementen in deze test.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste visolie supplement 2024

Ben je nu nieuwsgierig naar mijn beste omega 3 visolie van dit moment? Naar mijn mening zijn dat de visoliecapsules van Nutribites. En dan heb ik het specifiek over Nutribites Visolie capsules. Waarom dit mijn beste visoliecapsules zijn? De ervaringen liegen er niet om en ik heb zelf gemerkt hoe fijn deze pillen zijn. Elke capsule is een softgel die je gemakkelijk doorslikt. Niet zo gemakkelijk als het innemen van visolie vloeibaar, maar evengoed kost dit je weinig moeite.

Beste Visolie  Review 7x Test!

Verder heeft Nutribites Visolie een hoge, maar verantwoorde dosering omega 3 en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Wil je visolie bestellen voor een lage prijs, dan is dit het beste product met de meeste voordelen. En waarom visolie slikken van dit merk nog meer een aanrader is? Omdat Nutribites Visolie wordt gemaakt van zuivere, duurzame visolie. Ik ben zelf in elk geval fan!


Visolie ervaringen en reviews 

Ben je nu benieuwd hoe andere mensen over deze visolie producten denken? Ik heb een aantal reviews en ervaringen verzameld om je hier een beter beeld van te geven.

Nutribites Visolie capsules review

Johnn schrijft over Nutribites Visolie: “We gebruiken dit supplement nu al een paar weken en we zijn heel tevreden over het resultaat. De volgende keer bestellen we meteen meerdere verpakkingen. Lekker voordelig ook!”

Vitakruid Visolie 1400 TG met D3 review

De review van Peter over Vitakruid Visolie 1400 TG met D3 luidt: “Ik zocht naar een visolie supplement met een hoge dosering. Dit heb ik gevonden bij Vitakruid, wat een fijn merk. Ik ben er erg over te spreken!”

Beste Visolie Review 7x Test!

Vitaily review

“Eerst dacht ik: visolie, waarom moet ik dat innemen? Gelukkig vertelt de Vitaily vitaminetest je precies wat je lichaam nodig heeft en waarom. Daardoor is het niet erg om meerdere supplementen te slikken. Bovendien zijn het softgels die gemakkelijk door je keel glijden met water. Ik ben erg blij met het vitamine abonnement van Vitaily en de omega 3 visolie die erbij zit!”, vertelt Shannen.

Arctic Blue MSC Visolie Omega 3 review

Arctic Blue MSC Visolie Omega 3 valt goed in de smaak bij Fenna. “Ik vond visolie vaak zo duur, maar dit merk is veel voordeliger en biedt toch een goede kwaliteit. Ook heb ik soms moeite met pillen doorslikken. Deze zijn gewoon klein. Dan maar in tweeën maar dan gaat het wel veel makkelijker.”

Vitakruid Visolie Forte review

Over Vitakruid Visolie Forte vertelt Niels het volgende. “Dit hoogwaardige supplement is van zuivere visolie gemaakt en bevat ook nog de biologisch actieve vorm van vitamine E. Ik vind dat super. Ik voel mij er ook heel goed bij.”

Naturecan Vegan Omega 3 review

Ruth noemt Naturecan Vegan Omega 3 ‘geweldig’. “Het is geweldige omega 3 in een veganistisch jasje. De capsules zijn klein en daardoor kan ik ze gemakkelijk doorslikken. Ik geef 5 sterren!”

Goldea Health Omega 3 Plantaardig review

Over Goldea Health Omega 3 Plantaardig schrijft David: “Ik gebruik het nu enige tijd en ik heb geen last van oprispingen zoals bij echte visolie. Plantaardig visolie is voor mij veel beter en ik kan het online bestellen. Ook hoef ik er niet voor thuis te blijven, want het past door de brievenbus. Dus heel handig.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Visolie kopen checklist

Wil je een kwalitatief goede visolie kopen? Met onderstaande checklist weet je zeker dat je een goede keuze maakt; een die echt bij jou past.

Welke vorm wil je?

Vind je het lastig om visolie tabletten of -capsules door te slikken? Weet dat er ook kleine softgels op de markt zijn die je veel gemakkelijker doorslikt. Arctic Blue is hierin een goede optie – zelfs kinderen kunnen deze kleine softgels doorslikken. Heb je minder moeite met suppletie doorslikken, dan kun je natuurlijk voor een grotere softgel gaan die hoger gedoseerd is. Zo geef je je lichaam extra ondersteuning in verschillende processen.

Welke dosering heb je nodig?

Als jouw lichaam meer behoefte heeft aan visolie, dan is een supplement met hogere dosering wellicht handig om te kiezen. Natuurlijk wel op een veilige en zuivere manier en met een goede opneembaarheid, anders heeft het minder nut. Weet je niet hoeveel omega-3 vetzuren je nodig hebt om je lichaam optimaal te ondersteunen? Dit kun je door middel van een labtest laten onderzoeken, door mij (Charlotte) bijvoorbeeld.

Wat is je budget voor visolie pillen?

Als je afgaat op omega 3 visolie ervaringen, dan merkt lang niet elke klant het effect. Voor een hoge kwaliteit betaal je over het algemeen nu eenmaal wat meer geld. Daarom is het goed om je budget voor visolie capsules te bepalen en een geschikt supplement te kiezen op basis van dat maximale bedrag. Mijn tip als orthomoleculair therapeut: bezuinig niet op suppletie, want het is heel belangrijk wat je in je lichaam stopt. Op de lange termijn heb je er veel meer profijt van als je voor kwaliteit kiest. Daar plukt je gezondheid echt de vruchten van!

YouTube video

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Visolie Review 7x Test!

Meest gestelde vragen over visolie

Heb je na het lezen van dit artikel over de beste visoliecapsules nog vragen? Grote kans dat jouw vraag hieronder beantwoord wordt. Doe er je voordeel mee, zodat visolie bestellen voor jou zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Wat is mijn beste visolie? 

Laten we beginnen met mijn beste visolie, want voor mij is het Nutribites Visolie. De beste visolie is natuurlijk altijd het supplement dat jou het meeste aanspreekt. Ik heb zelf geen moeite met visolie pillen doorslikken, maar als jij dat wel hebt gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een vloeibaar product. Maak vooral je eigen keuze. Alle producten in dit artikel zijn in elk geval de moeite waard!

Waarom visolie gebruiken? 

Waarom je visolie zou gebruiken, is voornamelijk om een goede gezondheid te behouden. De beste visolie capsules ondersteunen je lichaam en haar gezondheid, doordat ze bij veel functies betrokken zijn. Ze bieden tal van voordelen zoals goed zijn voor je hart en bloedvaten, maar ook voor je ogen. Wist je dat ze ook bijdragen aan een gezond zenuwstelsel? Daarom is het zo belangrijk om voldoende vette vis te eten – of om anders een supplement aan je voedingspatroon toe te voegen.

Hoe moet je visolie gebruiken?

Er is niet één beste manier waarop je visolie moet gebruiken. Supplementen zijn er in verschillende soorten. Zo kun je tabletten of pillen online kopen, maar ook capsules in softgel vorm. Die laatste slik je gemakkelijker door, omdat ze gladder zijn. Houd je helemaal niet van supplementen doorslikken, dan kun je voor vloeibare vormen kiezen. Dit is een drankje waarvan je een beetje opdrinkt. Zo krijg je toch de nodige visolie binnen. Kies vooral een vorm die jou aanspreekt en waarbij jij je goed voelt, want dat is het belangrijkste.

Is visolie geschikt voor alle leeftijden?

In principe heeft iedereen visolie nodig, zowel kinderen als volwassen mensen van alle leeftijden. Toch is er qua supplementen niet één oplossing voor alle leeftijden. Er worden supplementen op de markt gebracht die bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit zijn vitaminesnoepjes of softgels die gemakkelijk in te nemen zijn en zo ook veilig zijn voor kinderen. Voor volwassenen zijn er softgel capsules, tabletten of pillen. Je kunt ook voor vloeibare vormen kiezen.

Wat is het verschil tussen visolie en krill olie?

Visolie en krill olie zijn beiden een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Het voornaamste verschil zit in de manier waarop de omega-3 vetzuren worden gepresenteerd. In visolie zijn de omega-3 vetzuren voornamelijk in triglyceridenvorm, terwijl in krill olie de omega-3 vetzuren voornamelijk in fosfolipidevorm voorkomen. Krill olie bevat ook een antioxidant genaamd astaxanthine die niet in visolie aanwezig is. Deze verschillen kunnen invloed hebben op de manier waarop je lichaam de olie absorbeert en gebruikt.

Wat is het effect van alfa-linoleenzuur in visolie?

Alfa-linoleenzuur is een type omega-3 vetzuur dat een belangrijke bouwsteen is voor de hersenen en bijdraagt aan de gezondheid van het hart. Het is een essentieel vetzuur, wat betekent dat je lichaam het niet zelf kan produceren, dus het moet uit de voeding worden gehaald. Het wordt gevonden in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad en hennepzaden, maar het is ook aanwezig in visolie. Je lichaam kan alfa-linoleenzuur omzetten in EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), de twee belangrijkste omega-3 vetzuren die in visolie worden aangetroffen.

Hoe kan visolie bijdragen aan een normaal vetgehalte?

Omega-3 vetzuren in visolie kunnen bijdragen aan het behouden van een normaal vetgehalte in het lichaam. Ze doen dit door triglyceriden, een type vet dat in het bloed wordt aangetroffen, te verminderen. Verhoogde niveaus van triglyceriden kunnen het risico op hartziekten verhogen. Dus, het toevoegen van visolie aan je dieet kan helpen om je hart gezond te houden.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van visolie?

Visolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd bij aanbevolen doses. Echter, net als elk supplement, kan visolie bijwerkingen hebben, vooral wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Deze kunnen omvatten: een opgeblazen gevoel, diarree, misselijkheid en oprispingen. Als de visolie niet goed wordt gezuiverd, kan het ook sporen van zware metalen en andere giftige stoffen bevatten. Het is daarom van belang om een zuiver product te kiezen dat getest is op de aanwezigheid van deze stoffen.

Wat is het verschil tussen EPA en DHA in visolie?

EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn beide soorten omega-3 vetzuren die worden aangetroffen in visolie. Ze hebben verschillende rollen in het lichaam. EPA is voornamelijk betrokken bij de gezondheid van het hart en het verminderen van ontstekingen. DHA is belangrijk voor de gezondheid van de hersenen en de ogen. Hoewel beide gunstige effecten hebben, kunnen de specifieke behoeften variëren afhankelijk van de individuele gezondheidsdoelen.

» Referenties

‘Omega-3 Supplements: In Depth’ – D. Craig Hopp, Ph.D., and David Shurtleff, Ph.D., NCCIH, May 2018.
https://www.nccih.nih.gov/health/omega3-supplements-in-depth

‘Fish oil’ – By Mayo Clinic Staff, Dec. 08, 2020.
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-fish-oil/art-20364810

‘Omega-3 fatty acids and the heart: New evidence, more questions’ – Alyson Kelley-Hedgepeth, MD, March 24, 2021.
https://www.health.harvard.edu/blog/omega-3-fatty-acids-and-the-heart-new-evidence-more-questions-2021032422213

‘Fish Oil’ – Gregory Lopez, MA in molecular biophysics, PharmD, September 28 2022.
https://examine.com/supplements/fish-oil/

» Referenties

Foto van Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries