In dit artikel

Mijn Beste Foliumzuur | 4x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Foliumzuur | 4x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Een foliumzuur supplement bestrijdt vitamine B11 tekort symptomen. Daarom is foliumzuur vitamine populair. Wil jij ook foliumzuur kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze review ga ik namelijk 4x foliumzuur vergelijken. Na afloop van deze test weet jij alles over de werking, hoe foliumzuur tekort mannen opgemerkt kan worden én wat de beste foliumzuur voor zwangerschap of bij vermoeidheid is. Ben je er klaar voor? We gaan beginnen, dus lees maar mee.

Kort samengevat:

Mijn beste foliumzuur van 2024 volgens onze test is Flinndal Foliumzuur (B11). Dit krachtige vitamine ondersteunt de groei en ontwikkeling van het ongeboren kind op een diepgaand niveau.

Foliumzuur vergelijken; hoe doe ik dat? 

Is jouw foliumzuur te laag, dan wil je hier iets aan doen. Om te bepalen wat het beste is, ga ik foliumzuur vergelijken. Ik kijk onder andere naar de kwaliteit, het gebruiksgemak, de prijs en eventuele verzendkosten. Ook let ik op hoeveel per dag nodig is van een product en wat de specifieke functie is (zwanger foliumzuur, foliumzuur voor mannen, etc.).

Mijn beste foliumzuur keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagEigenschappen
1. Flinndal Foliumzuur (B11)€9,00€0,11Draagt bij aan de vorming van rode en witte bloedcellen
2. NOW Foliumzuur€13,65€0,05Draagt bij aan de groei van het ongeboren kind
3. Vitamines per post Foliumzuur€17,96€0,18Draagt bij aan de weefselgroei tijdens de zwangerschap
4. NOW B12 1000mcg en Foliumzuur€16,41€0,16Vitamine B12 is goed voor het homocysteïnemetabolisme

1. Flinndal Foliumzuur (B11) – beste foliumzuur algemeen, beste foliumzuur zwangerschap, beste foliumzuur vermoeidheid 

Welke foliumzuur bij zwangerschap slikken? Flinndal Foliumzuur (B11) is een vitamine B11 welke gebruikt kan worden bij vermoeidheid en zwangerschap! Ook als je een kinderwens hebt is het interessant om vitamine B11 B12 in te nemen. De foliumzuur draagt bij aan betere groei van de placenta en ontstaat weefselgroei tijdens de zwangerschap. Daardoor wordt je ongeboren kindje in de groei ondersteund, terwijl hij of zij nog in je buik zit. 

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Heb je een tekort, dan helpt Flinndal Foliumzuur (B11) om dit op te lossen. Het stimuleert onder andere de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Dit supplement is verantwoord gedoseerd, bevat geen onnodige toevoegingen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wil je Flinndal Foliumzuur kopen? Dat kan voor slechts €8,95 voor 90 tabletten. Hoe foliumzuur innemen? Neem 1 tablet per dag met water in. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

✅ Verantwoord gedoseerd (400 mcg per tablet);

✅ Geen onnodige toevoegingen;

✅ Voor vegetariërs en veganisten;

✅ Beste foliumzuur zwangerschap, foliumzuur vermoeidheid;

✅ Scherp geprijsd

Nadelen Flinndal

❌ Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest.


Bekijk meer productinformatie

2. NOW Foliumzuur – beste foliumzuur tabletten

Op nummer 2 staat een product van hoge kwaliteit met maar liefst 800 mcg foliumzuur/vitamine B11 per tablet. Het zijn de beste foliumzuur tabletten, omdat ze gemakkelijk door te slikken zijn. En ze bevatten ook nog eens foliumzuur B12! We hebben het hier over NOW Foliumzuur. Los je tekort snel op dankzij dit hooggedoseerde, maar veilige product. Het is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Is je foliumzuur waarde te laag? Dan kan foliumzuur vermoeidheid oplossen, maar het wordt ook gebruikt als foliumzuur man, foliumzuur zwanger (vitamine B12 zwangerschap) of om een tekort bij ouderen op te lossen. Wanneer slikken? Tijdens de maaltijd 1 capsule nemen met water.

NOW Foliumzuur bestel je eenvoudig online. Je kunt deze kopen voor €16,95 voor 250 tabletten. Daar doe je omgerekend ruim 8 maanden (bijna een hele zwangerschap) mee.

Voordelen NOW Foliumzuur

✅ Voedingscentrum: verantwoorde, maar effectieve dosering;

✅ Welke foliumzuur zwangerschap? NOW Foliumzuur!;

✅ Haal je vitamine B11 waarde snel omhoog en je kunt mogelijk afrekenen met vermoeidheid of een foliumzuur tekort bij ouderen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je doet ruim 8 maanden met een potje foliumzuur;

✅ Scherp geprijsd.

Nadelen NOW Foliumzuur

❌ Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitamines per post Foliumzuur

Ook de tabletten van Vitamines per post Foliumzuur zijn interessant. Deze B11 (vitaminen B11) pakken een tekort aan foliumzuur effectief aan. Maar ze dienen ook als foliumzuur zwangerschap. Met Vitamines per post Foliumzuur (B 11) haal je een actieve vorm van foliumzuur in huis: folaat 5-MTHF. Er zit bovendien 400 mcg foliumzuur in dit B11 supplement en het is goed opneembaar in het lichaam. 

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Maar wat is foliumzuur van Vitamines per post? En waarom slikken? Omdat het verschillende klachten verhelpt en je lichaam ondersteunt tijdens de zwangerschap. Het is bovendien geschikt voor mannen en vrouwen.

Een pot Vitamines per post Foliumzuur kost €16,95 voor 100 capsules. Koop je 4 verpakkingen, dan krijg je 30% korting.

Voordelen Vitamines per post

✅ Snel en gratis bezorgd door heel Nederland (past door de brievenbus);

✅ Korting als je 4 verpakkingen bestelt;

✅ Geschikt voor vegetariërs;

✅ Effectieve werking dankzij actieve vorm 5-MTHF;

✅ B11 tekort of foliumzuur gebrek kun je hier mogelijk mee aanpakken tegen een scherpe prijs;

✅ Via capsules slikken.

Nadelen Vitamines per post

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Bekijk meer productinformatie

4. NOW B12 1000mcg en Foliumzuur

NOW B12 1000mcg en Foliumzuur zijn tabletten die een foliumzuur tekort oplossen. Het is geen B11 (vitamine B11), maar het zijn foliumzuurpillen met vitamine B12. Deze werken goed als foliumzuur man, foliumzuur zwangerschap en/of foliumzuur vermoeidheid. Heb je een te laag gehalte, dan helpt NOW B12 1000mcg je om dit op te lossen. 

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Geen foliumzuur slikken met dit product, want het zijn kauwtabletten. Je kunt NOW B12 1000mcg en Foliumzuur bestellen voor €16,90 voor 100 kauwtabletten.

Voordelen NOW B12 1000mcg en Foliumzuur

✅ Kauwtabletten;

✅ Geschikte foliumzuur bij zwangerschap (B12 tekort zwanger), vermoeidheid, etc;

✅ Scherp geprijsde foliumzuur;

✅ Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen NOW B12 1000mcg en Foliumzuur

❌ Niet geschikt voor veganisten;

❌ Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste foliumzuur B11 2024

Na het bekijken van al deze supplementen, van vitamine B 11 tot B12 en foliumzuur, heb ik een conclusie getrokken. Afhankelijk van waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en behoefte naar is, kun je foliumzuur met B12 slikken of juist vitaminen B11 kopen. Maar wil je mijn beste foliumzuur bestellen om je tekort op te lossen? Pak die tekort symptomen dan aan met Flinndal Foliumzuur (B 11).

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Naar mijn mening is Flinndal Foliumzuur (B11) het beste supplement om tekort symptomen aan te pakken en de nodige hoeveelheid binnen te krijgen. Als je meer behoefte hebt aan een combinatie van B11 en B12 of juist zink en foliumzuur voor mannen, dan moet je uiteraard een product kiezen dat beter bij jou past. En net zoals je vitamine B12 en foliumzuur in een supplement kunt kopen, bestaat de combinatie van foliumzuur en vitamine D ook. Kies vooral een product dat goed bij jou past en goed voelt voor jou!


Foliumzuur ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van andere mensen? Gelukkig deelt men graag een review of vitamine B12 review online. Ik heb een aantal interessante verhalen verzameld, om je een beter beeld te geven per product.

Flinndal Foliumzuur (B11) review 

Ik heb een vitamine B11 tekort, maar ik zag overal foliumzuur voorbij komen. Ik dacht: wat is dat dan? Blijkt dat gewoon hetzelfde te zijn. Nu heb ik Flinndal Foliumzuur (B11) gekocht en ik voel mij na een paar maanden echt fitter, ik ben minder moe”, vertelt Tor.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

NOW Foliumzuur review

Tam noemt NOW Foliumzuur een fijn product. “Deze foliumzuur doet wat het moet doen en is gemakkelijk door te slikken. Heb hem gekocht met een foliumzuur aanbieding, waardoor hij nog extra goedkoop was.”

Vitamines per post Foliumzuur ervaring 

Eva had vitamine B11 tekort symptomen, maar ook een tekort aan foliumzuur. “Ik heb me laten adviseren in de winkel en foliumzuur B11 slikken bleek de oplossing te zijn. Nu heb ik Vitamines per post Foliumzuur sinds een half jaar in huis en ik moet zeggen dat ik echt verschil merk. Ik blijf het daarom trouw slikken.”

NOW B12 1000mcg en Foliumzuur review

“Het is niet zo dat ik niet aan me gezondheid wil werken maar de meeste supplementen zijn pillen en die kan ik gewoon niet doorslikken. Gelukkig is NOW Vitamine B12 foliumzuur een kauwtablet. Nu kan ik dus ook gewoon foliumzuur nemen om mijn lichaam te helpen. En bij NOW heb je vaak korting ook dus dan kan ik een kortingscode gebruiken voor extra voordeel”, zegt Henk.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Wat is foliumzuur eigenlijk?

Ben je benieuwd naar wat foliumzuur precies is? Dat vertel ik je natuurlijk graag. Dus foliumzuur, wat is dat? Het is de synthetisch (foliumzuur) vorm van folaat en helpt bij een goede zwangerschap, de ontwikkeling van een baby, maar het helpt ook bij een goede weerstand. Heb je een vitamine D en foliumzuur tekort, dan kan je weerstand wel wat extra ondersteuning gebruiken. Dat geldt ook voor je energieniveau en concentratievermogen.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Wat doet foliumzuur in het lichaam?

Naast het stimuleren van een gezonde zwangerschap, doet foliumzuur meer in het menselijk lichaam. Het speelt onder andere een rol bij meer energie en gaat het daardoor vermoeidheid tegen. Je zal je een stuk fitter voelen als je foliumzuur gehalte op peil is. Daarom slikken veel mensen foliumzuur, ook als zij niet zwanger zijn of willen worden. Een andere belangrijke functie is de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Deze helpen je gezond te houden. 

Ook draagt foliumzuur bij aan een goede weerstand. Daarmee versterkt het je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Verder heeft foliumzuur B11 ook psychologische functies. Het versterkt je geheugen, concentratievermogen en leerprestaties. Heb je vaak stress of ben je gevoelig voor stress? Dan kan foliumzuur hiervoor ook de oplossing bieden. Het heeft namelijk een gunstige invloed op de gemoedstoestand en versterkt je weerstand tegen stress. Zoals je ziet zijn er dus nog veel meer goede redenen om een supplement te slikken of een kauwtablet te nemen.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Foliumzuur tekort of foliumzuur teveel?

Wanneer je een ernstig tekort aan foliumzuur hebt, kan je bloedarmoede of darmstoornissen krijgen. (onvoldoende foliumzuur) Bij zwangere vrouwen kan een tekort geboorteafwijkingen veroorzaken. Naast een tekort kun je wellicht ook een teveel binnenkrijgen. Toch zijn er geen aanwijzingen dat een teveel schadelijk kan zijn. Je kunt daardoor nooit teveel foliumzuur binnenkrijgen uit voeding. 

Let op: uit supplementen kun je wel te veel foliumzuur binnenkrijgen. Dit type heet PMG en een teveel hiervan maakt het opsporen van een vitamine B12 tekort moeilijker. Houd je daarom altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur, zoals op de verpakking van een product vermeld staat. Of volg het advies van het Voedingscentrum op, dan zit je ook goed. Over het algemeen in een gebalanceerd gezond voedingsschema zit foliumzuur.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Foliumzuur dosering volgens het Voedingscentrum

Om te bepalen hoeveel extra foliumzuur jij als persoon nodig hebt, heeft het Voedingscentrum een handige tabel gemaakt. Hierin staat per leeftijd en doelgroep wat de gewenste dosering is. Zo geldt voor kinderen van 9 tot 13 jaar een aanbevolen hoeveelheid van 225 mcg. Voor kinderen van 14 tot 17 jaar is dat 300 mcg en voor mensen van 18 jaar en ouder is de aanbevolen dosering foliumzuur B11 300 ook mcg. 

Er geldt een uitzondering voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden. Hen wordt geadviseerd om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan 10 weken zwangerschap om een supplement met 400 mcg foliumzuur te slikken. Je neemt in deze periode dan hoge doseringen op advies van je arts. Uiteraard houd je rekening met de aanvaardbare bovengrens foliumzuur.

Van nature zit foliumzuur overigens ook voor in groenten, volkorenproducten, zuivel, brood en vlees. Je krijgt het dus ook binnen via je voeding. Maar voor zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden is 400 mcg extra als supplement een aanrader.

YouTube video

Wat is het verschil tussen foliumzuur en vitamine B11?

Veel mensen vragen zich af of er een verschil is tussen foliumzuur en vitamine B11. Dat is er niet. Het is gewoon dezelfde vitamine foliumzuur. Beide vitaminen hebben dezelfde functie. Is jouw foliumzuur laag en heb je bepaalde klachten foliumzuur tekort, dan kun je foliumzuur en vitamine B11 slikken om dit op te lossen.

Foliumzuur komt in combinatie met verschillende vitaminesoorten voor. Onder andere met vitamine B11 (maar dat is hetzelfde) en met vitamine B12 en vitamine D.

Vitamine B11

Wist je dat vitamine B11 en foliumzuur goed voor meerdere situaties zijn? Zowel voor zwangere vrouwen als voor mannen die vermoeid zijn en een lage weerstand hebben. Foliumzuur draagt op die manier bij aan een goede gezondheid voor vrijwel iedereen.

Vitamine B12

De combinatie B12 foliumzuur zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor de synthese van het DNA. Ook het centrale zenuwstelsel en perifere zenuwstelsel worden door vitamine B12 ondersteund. In combinatie met foliumzuur ondersteunt het je lichaam op een effectieve manier.

Vitamine D foliumzuur

De combinatie vitamine D foliumzuur is vooral interessant voor zwangere vrouwen. Zij hebben vaak extra vitamine D nodig, maar ook extra foliumzuur. Het is de perfecte combinatie om bij te dragen aan een gezonde zwangerschap en een goede ontwikkeling van de baby.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Foliumzuur voor mannen?

Het is niet alleen interessant voor vrouwen om foliumzuur te slikken wanneer zij zwanger willen worden of zwanger zijn. Het helpt namelijk ook bij de productie en het onderhoud van cellen in het mannelijk lichaam; ook bij zaadcellen in sperma. Wanneer mannen minder gezond leven, door bijvoorbeeld te roken of alcohol te drinken, kunnen zaadcellen negatief beïnvloed worden.

Daarom zijn bepaalde vitaminen en mineralen extra nodig in het mannelijk lichaam. Foliumzuur speelt bij mannen en vrouwen een belangrijke rol in deze situatie. Dankzij foliumzuur ontstaan bovendien minder abnormale zaadcellen, is uit onderzoek gebleken. Ben je een man en willen jij en je partner graag een kindje? Dan doe je er goed aan om foliumzuur te slikken om deze wens te stimuleren.

Beste Foliumzuur Review (2022) 4x Vitamine B11 Test

Meest gestelde vragen over foliumzuur

Heb je nog vragen over foliumzuur en B12? Wil je bijvoorbeeld meer weten over B11 foliumzuur, vit B11 of de foliumzuur betekenis? Of vraag je je af: welke foliumzuur is goed en hoe herken je een tekort? Hieronder zijn de meest gestelde vragen over dit onderwerp uitgelicht. Lees dus nog even verder om alles te weten te komen!

Wat is mijn beste foliumzuur B11? 

Ga je extra foliumzuur suppletie kopen, dan wil je natuurlijk alleen de beste foliumzuur kopen. Nadat ik alle producten uit dit artikel aan de test heb onderworpen, kwam ik tot de conclusie dat Flinndal Foliumzuur (B11) mijn beste foliumzuur voor zwangere vrouwen (zwangerschap foliumzuur), maar ook het beste vitamin B11 supplement voor mannen. Deze foliumzuursuppletie kan door beide geslachten gebruikt worden om een eventuele zwangerschap te stimuleren, maar ook om bepaalde klachten bij een tekort aan foliumzuur te verhelpen. Flinndal supplementen zijn verder van hoge kwaliteit, de dosering is altijd verantwoord en er worden geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd.

Wat is de foliumzuur werking?

Waar is vitamine B11 goed voor en wat is de foliumzuur werking? Vitamine B11 foliumzuur staat vooral bekend als foliumzuur zwangerschap, maar is ook heel geschikt als foliumzuur mannen. Het stimuleert de aanmaak van gezonde zaadcellen en bij vrouwen zorgt het voor weefselgroei en een gezonde placenta. Een foliumzuur tekort is in geen geval gewenst, daarom is vitamine B12 met foliumzuur of vitamine D met foliumzuur verstandig om te nemen. Wat doet vitamine B11 nog meer? Het versterkt de weerstand en het energieniveau en het centrale zenuwstelsel. Ook is het nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen in het lichaam. Net als B11, speelt biotine, of vitamine B7, een rol in de lichaamsmetabolisme en energieproductie, en is essentieel voor gezond haar, huid en nagels, wat het een uitstekende aanvulling maakt op foliumzuur.

Welk merk foliumzuur kopen?

Foliumzuur kopen kun je bij verschillende winkels en van verschillende merken doen. Heb je bepaalde foliumzuur tekort klachten, dan moet je dit tekort aanvullen. Met welk merk je dat doet, dat bepaal jij uiteraard zelf. Ik ben in elk geval voorstander van Flinndal Foliumzuur vitamine B11. Dit product brengt veel voordelen met zich mee, is goed betaalbaar en bevat geen onnodige toevoegingen. Ook is de dosering hoog, maar wel verantwoord. Daardoor is Flinndal Foliumzuur (B11) een goede keuze. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Bovendien is dit supplement geschikt voor vegetariërs én veganisten. 

Wat zijn foliumzuur tekort symptomen?

Wil je weten of je een laag foliumzuur gehalte hebt, dan moet je op de tekort symptomen letten. Voorbeelden van foliumzuur tekort symptomen zijn vermoeidheid, bloedarmoede, darmstoornissen, een verminderde eetlust en ongewenst gewichtsverlies. Ook kan je gevoeliger zijn voor infecties, blijkt uit tekort ervaringen. Daarom is het slikken van pillen aan te raden. Ben je zwanger, koop dan de beste foliumzuur zwangerschap. Welk product dat is, lees je in dit artikel. De functie vitamine B11 (foliumzuur) is in elk geval heel belangrijk voor het menselijk lichaam en moet daarom aangevuld worden als er een tekort ontstaat.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis