In dit artikel

Beste L Lysine Pillen Review

Beste L Lysine Pillen | Review | 5x Test!

In dit artikel

L-lysine kopen is een goed idee. Maar hoe weet je nu welk lysine product het beste is? Daarvoor moeten we L-lysine vergelijken. Hoog tijd om uit te zoeken wat de verschillen zijn en waarom het ene lysine supplement beter is dan het andere. In deze test zullen we daar achter komen. Laten we snel beginnen!

Kort samengevat:

De beste L-lysine van 2024 is Vitals L-Lysine 500mg. Dit merk heeft een veganistisch supplement ontwikkeld en bevat de juiste aanbevolen dagelijkse dosering van 500mg per capsule.

L-lysine vergelijken; hoe doen we dat? 

Ik vertel je eerst graag hoe ik dat als orthomoleculair therapeut doe: L-lysine vergelijken. Allereerst kijk ik naar de ingrediënten, eventuele toegevoegde vitamine soorten en de kwaliteit van elk L-lysine hydrochloride product. Daarna let ik op het gebruiksgemak en op de klantbeoordelingen. Is er ook L-lysine korting beschikbaar? Dan deel ik de bijbehorende kortingscode met je. Zo wordt L-lysine bestellen natuurlijk direct interessanter.

Beste L-lysine keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVeganVorm
1. Vitals€15€0,50 – €0,75JaCapsule
2. Bonusan€18,99€0,32 – €0,63JaTablet
3. Biotics€32,62€0,99NeeCapsule
4. AOV€15,50€0,17 – €0,34JaCapsule
5. NOW€14,50€0,15 – €0,44JaCapsule

1. Vitals L-lysine

Op nummer 1 staat Vitals L-lysine. Dit is een veganistisch supplement met L-lysine met 500mg lysine per capsule. De capsule is namelijk ook plantaardig, evenals de hulpstoffen die gebruikt worden bij het ontwikkelen van dit supplement. Deze zijn afkomstig van een natuurlijke bron.

Beste L Lysine Pillen Review

L-lysine is een essentieel aminozuur waarvan een tekort kan optreden wanneer het eetpatroon wat te wensen overlaat. Dat wil zeggen: wanneer er geen sprake is van evenwichtige voeding, doordat dierlijke ingrediënten (deels) vermeden worden. Mensen waarvan bekend is dat zij een l-lysine tekort hebben, zijn vrijwel altijd mensen die een eiwitarm dieet volgen. Dankzij Vitals L-lysine 500mg krijg je toch voldoende binnen van dit essentieel aminozuur l lysine.

Het advies is om 2 tot 3 capsules van Vitals L-lysine 500 mcg per dag in te nemen. De verpakking van dit lysine 1 supplement is overigens helemaal recyclebaar. In een verpakking zitten 60 capsules. Dit essentieel aminozuur in capsulevorm is gemakkelijk in te nemen, als je het mij vraagt. De capsules zijn namelijk glad, dus ik slik ze eigenlijk zo door. Wel zijn ze aan de grote kant, dus je kunt ze beter buiten bereik van jonge kinderen houden. Vul je de kortingscode GROEI in tijdens het afrekenen? Dan krijg je 20% korting op je bestelling!

Voordelen Vitals

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode GROEI bij deze L-lysine;

✅ 500mg lysine per capsule;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ L-lysine in een plantaardige capsule met natuurlijke hulpstoffen;

✅ Voordelig geprijsd.

Nadelen Vitals

❌ Je moet 2/3 capsules per dag nemen, dus je gaat er snel doorheen;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Ondanks dat het gladde capsules zijn, zijn ze voor sommige mensen vrij groot (dus niet geschikt voor jonge kinderen).


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Bonusan L-lysine 500mg Plus

Het volgende L-lysine supplement dat ik graag bespreek is Bonusan L-lysine 500mg Plus. Dit zijn de beste lysine capsules zonder hulpstoffen. Oftewel: de meest natuurlijke en ‘clean’ l-lysine capsules die er zijn. Ze bevatten bovendien vitamine C en zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze voedingssupplementen zijn helemaal vrij van conserveermiddelen, gist, gluten, lactose, dierlijke substanties, gelatine, GGO, maïs, soja, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen en toegevoegde sacharose.

Beste L Lysine Pillen Review

Bonusan L-lysine 500mg Plus is een verantwoorde en effectieve keuze voor vrijwel iedereen. Er zit naast vitamine C namelijk ook vitamine B6 en magnesium in dit supplement. De werking en opname wordt daardoor vergroot en je immuunsysteem krijgt er een boost van. Neem je dit voedingssupplement, dan kun je rekenen op een goede weerstand, want vitamine C ondersteunt deze effectief. Mensen waarvan na enige tijd gevraagd werd hoe zij dit supplement zouden beoordelen, waren vrijwel allemaal positief.

Het advies is om 1 tot 2 tabletten per dag in te nemen. Om voordelig Bonusan L-lysine 500mg Plus te kopen heb je geen l-lysine kortingscode nodig. Dit product is namelijk altijd scherp geprijsd. Je betaalt wel nog verzendkosten als je maar 1 verpakking bestelt. In een verpakking zitten 60 tabletten, dus je doet er 1 tot 2 maanden mee. Wat ik persoonlijk iets nadeliger vind aan dit supplement, is dat de tabletten vrij groot zijn. Ik kan voedingssupplementen niet altijd even gemakkelijk doorslikken, waardoor deze 500 mg tabletten niet mijn voorkeur hebben op het gebied van gebruiksgemak. Ik zou ze ook absoluut buiten bereik van jonge kinderen houden.

Voordelen Bonusan

✅ De meest gezonde lysine 1 capsules, want ze bevatten geen hulpstoffen;

✅ L lysine koortslip supplement met vitamine C, B6 en magnesium;

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Met 500mg per tablet;

✅ Je doet 1 tot 2 maanden met een verpakking van dit voedingssupplement.

Nadelen Bonusan

❌ Het zijn geen gladde vitamine C tabletten, dus dat kan moeilijker zijn met doorslikken;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten;

❌ Je mag de tabletten niet innemen met eiwithoudende voedingsmiddelen.


Bekijk meer productinformatie

3. Biotics L-lysine HCI 500mg

Het volgende lysine supplement is Biotics L-lysine HCI 500mg. Het zijn niet-gehydrolyseerde capsules, wel te verstaan. Dat betekent dat ze L-aminozuur bevatten die natuurlijk geproduceerd is en in haar vrije vorm actief is. En er zitten geen hulpstoffen in de capsules. Dit supplement is overigens ook geschikt voor vegetariërs en veganisten of andere mensen waarvan bekend is dat zij liever plantaardige keuzes maken.

Beste L Lysine Pillen Review

In elke l lysine capsule van Biotics L-lysine HCI 500mg vind je 500mg L-lysine. Dat is een verantwoorde, effectieve dosering van dit essentieel aminozuur. Zeker als je een eiwitarm dieet volgt of geen dierlijke producten eet, kan het heel nuttig zijn om je lichaam hiermee te ondersteunen. Het helpt lichaamscellen hun werk te doen en zorgt o.a. voor een goede weerstand.

Wil je L-lysine tegen een koortslip kopen? Of wil je vooral je voedingstoestand verbeteren met goede aminozuren? Biotics L-lysine HCI 500mg is dan wat je zoekt. In een verpakking zitten 90 capsules. Je betaalt wel nog verzendkosten als je maar 1 verpakking koopt. Daarom is mijn advies om direct meerdere verpakkingen van dit essentieel aminozuur te bestellen. Ik vind deze capsules goed door te slikken, omdat ze glad van structuur zijn. Wat mij wel tegenstaat is dat je er 1 tot 3 per dag moet innemen (bij een maaltijd). Ik vind 1 per dag eigenlijk wel voldoende, omdat ik niet graag suppletie doorslik.

Voordelen Biotics

✅ L lysine pillen met 500 mg per capsule;

✅ Voordelige, niet-gehydrolyseerde aminozuur l lysine;

✅ Bevat geen hulpstoffen (optimale lysine pillen werking);

✅ Geschikt lysine aminozuur voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Biotics

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20;

❌ Er wordt geadviseerd om 3 keer per dag 1 capsule te nemen, wat vrij veel is.


Bekijk meer productinformatie

4. AOV 607 L-lysine HCI 500mg

Op nummer 4 staat l lysine van het merk AOV. Het gaat om AOV 607 L-lysine HCI 500mg. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten die lysine nodig hebben. Bijvoorbeeld als l lysine koortslip supplement. Het bevat bovendien geen allergenen en hulpstoffen, dus je hebt een zuiver aminozuur supplement in handen als je hiervoor kiest.

Beste L Lysine Pillen Review

Want wat doet l lysine zoal? Het helpt goed bij het bestrijden van koortslipklachten en ondersteunt de algehele gezondheid. AOV 607 L-lysine HCI 500mg is daardoor een fijne vitamine als aanvulling op gezonde maaltijden. Wist je dat AOV bovendien duurzame verpakkingen gebruikt om haar voedingssupplementen in te verkopen? De flacons zijn gemaakt van 100% gerecyled plastic; een goede keuze voor jou én het milieu.

In een verpakking zitten 90 capsules. Het advies is om 1 tot 2 keer per dag een capsule in te nemen met water. Dat vind ik persoonlijk goed te doen, de capsules zijn namelijk niet te groot en ze zijn glad. Daardoor kan ik ze eenvoudig doorslikken met water. Goed om te weten: de verpakking is gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Daardoor is AOV 607 L-lysine HCI 500mg niet alleen een goede keuze voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Nu tijdelijk met 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen AOV

✅ Goede L-lysine kopen als vegetariër of veganist;

✅ Met 500mg lysine 1 per capsule;

✅ Ook zonder aminozuur lysine aanbieding is dit een voordelig supplement;

✅ Verpakking van 100% gerecycled plastic;

✅ Je krijgt 20% vitamine korting met kortingscode GROEI.

Nadelen AOV

❌ Er zitten wel hulpstoffen in dit vitamine supplement;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. NOW L-lysine 500mg 

En dan gaan we door naar NOW L-lysine 500mg capsules. Deze lysine pillen of lysine tabletten zijn plantaardig en daardoor ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Aan de capsules zijn wel hulpstoffen toegevoegd. Ze bevatten uitsluitend de natuurlijke L-vorm en leveren de beste kwaliteit. Verder zijn ze vrij van tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren, noten.

Beste L Lysine Pillen Review

NOW L-lysine 500mg levert verschillende voordelen op. Zo wordt je immuunsysteem er sterker door en kunnen herpesinfecties (koortslip) sneller verminderd worden. Het helpt ook om de opname van calcium in het lichaam te verbeteren, waardoor je tanden en botten sterk blijven. Als orthomoleculair therapeut ben ik een groot voorstander van 500 mg tabletten, omdat ze op een effectieve en snelle manier de juiste hoeveelheid van dit aminozuur toedienen aan het lichaam.

Er zitten 100 capsules in een verpakking NOW L-lysine 500mg. De maximale aanbevolen hoeveelheid is 1 tot 3 keer per dag een capsule. Ga jij graag voor een l lysine 1000mg dosering? Dan heb je 2 capsules per dag nodig. Als je geen moeite hebt met suppletie doorslikken, dan is dit prima te doen. Wel moet je nog verzendkosten betalen als je maar 1 verpakking bestelt. Daarom is mijn advies om er direct meerdere in je online winkelmandje te doen. Dan kun je er even tegenaan! Nu tijdelijk met 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen NOW

✅ Met 2 capsules per dag krijg je een l-lysine 1000mg dosering binnen (veilig en effectief);

✅ Voordelige lysine vitamine capsules;

✅ Geschikt l lysine product voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 20% korting op deze 500 mg tabletten met kortingscode GROEI.

Nadelen NOW

❌ In dit l lysine supplement zitten wel vulstoffen;

❌ 3 capsules per dag is vrij veel als je moeite hebt met suppletie doorslikken;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste L-lysine 2024 

Nu we alle L-lysine supplementen besproken hebben, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Wat is nu de beste L-lysine van dit moment en waarom? Dat vertel ik je graag. Op basis van de l-lysine ervaringen en de werking van elk lysine 1 product, heb ik een duidelijke voorkeur. In mijn ogen is de beste L-lysine namelijk het product Vitals L-lysine!

Beste L Lysine Pillen Review

Vitals L-lysine is een natuurlijk product in een plantaardige capsule. De capsules zijn glad en (hoewel aan de grote kant) handig in te nemen. Er zijn bovendien alleen natuurlijke hulpstoffen aan toegevoegd en dat is het beste voor je gezondheid. In elke capsule zit 500mg lysine. Het supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, dus ik vind dit een ideale keuze. En ondanks dat je met 2 tot 3 capsules per dag vrij snel door een verpakking heen gaat, is dit supplement voordelig geprijsd. Als bonus kun je nog eens 20% L-lysine korting krijgen als je mijn kortingscode GROEI’ tijdens het afrekenen invult. Het is overduidelijk de winnaar van deze test met voedingssupplementen!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

L-lysine ervaringen en reviews 

Ben jij ook benieuwd naar de L-lysine reviews en ervaringen van klanten? Van elk l lysine supplement heb ik een interessante review verzameld. Doe er je voordeel mee bij het maken van een keuze van een product met lysine (met of zonder vitamine C).

Vitals L-lysine review 

Yvonne schrijft in haar Vitals L-lysine review: “Ik heb nu bijna nooit meer een koortsuitslag op mijn lippen en als het wel opkomt kan ik het snel onderdrukken. Ik merk dat wanneer mijn eetpatroon wat te wensen overlaat. Dan neem ik gewoon een paar dagen een dubbele dosering en dan verdwijnt het weer!”

Bonusan L-lysine 500mg Plus review

Over Bonusan L-lysine 500mg Plus schrijft Eelco: “Vrij grote tabletten maar ik heb daar geen moeite mee. Ik vind het top dat deze L-lysine zo goedkoop is en toch 500 mg per tablet bevat en daarom gebruik ik deze al een tijdje. Bevalt erg goed en de dagelijkse hoeveelheid past goed bij mij. Ook fijn dat er vitamine C in zit want ik heb vaak extra vitamine C nodig met mijn leefstijl.”

Beste L Lysine Pillen Review

Biotics L-lysine HCI 500mg ervaring 

“Na het lezen van verschillende L-lysine koortslip ervaringen, dacht ik ik moet dit ook hebben”, vertelt Steffy. Zij kocht Biotics L-lysine HCI 500mg en is daar heel tevreden over. “Dit natuurlijke supplement doet wat het belooft en is gemakkelijk door te slikken. Ik moet zeggen dat drie keer per dag een capsule nemen wel wennen is, maar het werkt echt goed tegen een koortslip dus het is het mij wel waard. Daarbij let ik op evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.”

AOV 607 L-lysine HCI 500mg review 

AOV 607 L-lysine HCI 500mg is getest door Yara. “Werkt als de beste! Het wordt goed opgenomen omdat er geen magnesium stereaat in zit. Dat is gunstiger voor de opname van l-lysine. Ik gebruik het om een koortslip te voorkomen en te behandelen wanneer hij toch optreedt. Top!”

NOW L-lysine 500mg review 

Leen schrijft over NOW L-lysine 500mg: “De pillen zijn makkelijk in te nemen. Mijn zoon en ik gebruiken ze om een koortslip te voorkomen via de aanbevolen dagelijkse dosering en het werkt heel goed bij ons.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

L-lysine kopen checklist

Wil jij graag L Lysine pillen kopen? Met onderstaande checklist maak je sowieso een goede keuze voor je gezondheid. Heb je nog twijfels of wil je iets vragen over de aanschaf van deze vitamine soort? Laat dan een reactie achter onder dit artikel of neem contact op met mij, Lotte.

1. Bepaal de nodige dagelijkse hoeveelheid van dit essentieel aminozuur (vitamine c)

Als je een supplement koopt, is de aanbevolen dagelijkse dosering leidend. Toch kan het zijn dat jouw persoonlijke behoefte afwijkt. Bepaal daarom de nodige dagelijkse hoeveelheid, bijvoorbeeld door te overleggen met mij (orthomoleculair therapeut). Er kunnen namelijk doseringen van 1000 mg nodig zijn, maar ook doseringen die afwijken. En kijk ook naar andere toevoegingen en de hoeveelheid, zoals vitamine C. Vitamine C ondersteunt de weerstand namelijk nog meer.

Beste L Lysine Pillen Review

2. Let op de aanwezigheid van dierlijke ingrediënten bij een eiwitarm dieet

Als vegetariër of veganist wil je dierlijke producten graag vermijden. Toch kan het zijn dat je eetpatroon wat te wensen overlaat omdat je maaltijd minder eiwitten bevat. Let daarom bij het kiezen van vitamine zoals het aminozuur l lysine op de aanwezigheid daarvan in het supplement. Een gezonde levensstijl is ook heel goed mogelijk zonder dierlijke ingrediënten in je supplementen. Wees je daar bewust van.

3. Bepaal vooraf je budget

Een goede weerstand is heel belangrijk, want het helpt lichaamscellen in de strijd tegen bacteriën en virussen. Dat is ook de reden dat vitamine C zo nuttig is. Maar als je een supplement koopt dat je eigenlijk niet kunt betalen, geeft dat op den duur misschien stress. Geldzorgen zijn namelijk niet goed voor je mentale welzijn. Bepaal daarom vooraf je budget voor dit aminozuur oftewel: koop geen producten die je eigenlijk niet kunt betalen.

Ik, Lotte, help je graag!

Heb je hulp nodig bij het bestrijden van klachten? Wil je weer lekker in je vel zitten, klachtenvrij zijn en een gelukkig leven leiden? Als orthomoleculair therapeut én ervaringsdeskundige, help ik (Charlotte Anne), jou graag. Je mag me overigens gewoon Lotte noemen!

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Ik help mensen om zich weer fit en energiek te voelen door hun leefstijl, voeding en lichamelijke klachten te onderzoeken. Hiervoor kunnen we zo nodig ook een labtest inzetten. Zo brengen we je waardes in kaart en kunnen we een persoonlijk plan opstellen. Elk mens is uniek en daarom is mijn traject ook voor iedereen anders. Wil je weten welk traject of consult het beste bij jou zou passen? Neem dan gewoon contact met mij op. We kunnen een kennismakingsgesprek inplannen om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen. Wil je alvast mijn aanbod bekijken? Klik dan op de link!


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste L Lysine Pillen Review

Meest gestelde vragen over L-lysine

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de L lysine werking, over l lysine tekort symptomen of wil je meer weten over lysine koortslip effecten? Op basis van onderzoek en L-lysine ervaringen, kon ik meer vragen over dit onderwerp beantwoorden. Je vindt ze hieronder. 

Wat is de beste L-lysine?

De beste L-lysine als supplement, dat is in mijn ogen Vitals L-lysine. Deze capsules zijn glad en daardoor gemakkelijk door te slikken. Ze zijn scherp geprijsd en je kunt er zelfs nog korting op krijgen. Hoe je dat doet? Vul mijn kortingscode GROEI in tijdens het afrekenen. Dat scheelt je maar liefst 20% op de verkoopprijs. Wat ik verder fijn vind, is dat het een natuurlijk product in een plantaardige capsule is. Daardoor is deze L-lysine ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zijn alleen natuurlijke hulpstoffen aan toegevoegd en je krijgt per capsule 500mg lysine binnen. Absoluut de beste keuze, als je het mij vraagt!

Waarom L-lysine gebruiken?

Waarom mensen L-lysine gebruiken, verschilt nogal. De meest voorkomende reden is om een koortslip te voorkomen en/of te behandelen. Maar L-lysine heeft meerdere functies. Zo draagt het ook bij aan de aanmaak van elastine en collageen, is het goed voor de bindweefsels en botten en wordt ijzer er beter door opgenomen. Verder bevordert het de eetlust, gaat het aften in de mond tegen en is het goed wanneer je de ziekte van Pfeiffer of diabetes hebt. Heb je veel stress of heb je een parasitaire infectie opgelopen? Ook dan is lysine met vitamine C nuttig.

Werkt L-lysine tegen een koortslip?

Ja, L-lysine werkt tegen een koortslip. Het wordt ingezet om een bestaande koortslip te behandelen, maar werkt ook preventief. Neem je dus dagelijks L-lysine met vitamine C, dan kun je een toekomstige koortslip daardoor onderdrukken. Als je erg gevoelig bent voor een koortslip, dan is L-lysine een heel geschikt supplement om op dagelijkse basis te nemen. Zo krijgt je lichaam wat het nodig heeft en heb jij minder last van de ongemakken van een koortslip.

Hoe kan je L-lysine binnenkrijgen?

Via een L-lysine supplement kun je meer lysine binnenkrijgen. Maar het komt ook voor in dierlijke eiwitten. De kans dat jij als vegetariër of veganist een tekort aan lysine hebt, is vrij groot. Je eet immers weinig tot geen dierlijke eiwitten (een eiwitarm dieet). Een l-lysine supplement met vitamine C is dan heel nuttig voor een goede gezondheid. En om klachten tegen te gaan, natuurlijk.

Is L-lysine HCL effectief in combinatie met vitamine C coating ethylcellulose tegen koortslip?

Ja, L-lysine HCL is inderdaad effectief in combinatie met vitamine C coating ethylcellulose. L-lysine HCL kan het herstel van koortslip versnellen en de frequentie van uitbraken verminderen, terwijl de vitamine C coating ethylcellulose kan helpen om de stabiliteit en biologische beschikbaarheid van vitamine C te verbeteren, wat de immuunfunctie kan ondersteunen. Samen kunnen deze stoffen de weerstand tegen virussen zoals het koortslipvirus verbeteren.

Is het product met vulmiddel cellulose en voedingszuur dicalciumfosfaat veilig voor kinderen t/m 12 jaar en mensen met stofwisselingsziekten?

Producten met vulmiddel cellulose en voedingszuur dicalciumfosfaat zijn over het algemeen veilig voor gebruik, ook voor kinderen t/m 12 jaar en mensen met stofwisselingsziekten, mits ze worden gebruikt volgens de aanbevolen dosering. Echter, voor mensen waarvan de voedingstoestand wensen overlaat en mensen met specifieke gezondheidstoestanden, is het raadzaam om eerst een zorgverlener te raadplegen alvorens dergelijke supplementen te gebruiken.

Kan 1000 mg L-lysine samen met croscarmellose natrium en vitamine C bijdragen aan een betere absorptie van aminozuren tijdens de maaltijd?

Ja, 1000 mg L-lysine, gecombineerd met croscarmellose natrium en vitamine C, kan inderdaad bijdragen aan een betere absorptie van aminozuren. L-lysine is een essentieel aminozuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken en daarom uit voeding of supplementen moet worden verkregen. Croscarmellose natrium is een disintegrant die helpt bij de afbraak van het supplement in de maag, waardoor de opname van L-lysine wordt verbeterd. Vitamine C bevordert de absorptie van andere voedingsstoffen, waaronder aminozuren, tijdens de maaltijd.

Is L-carnitine in supplementen die ook L-lysine bevatten geschikt voor mensen wiens voedingstoestand te wensen overlaat?

L-carnitine en L-lysine kunnen samen voorkomen in supplementen en zijn over het algemeen geschikt voor individuen wiens voedingstoestand te wensen overlaat, omdat ze beiden essentiële componenten zijn voor diverse lichaamsfuncties. L-carnitine is belangrijk voor het energiemetabolisme, terwijl L-lysine bijdraagt aan de eiwitsynthese en andere lichaamsfuncties. Desalniettemin is het belangrijk voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of dieetbeperkingen om een arts te raadplegen voordat ze supplementen met deze ingrediënten innemen.

Hoe werkt siliciumdioxide samen met magnesiumstearaat en stearinezuur als hulpstoffen in een L-lysine supplement?

Siliciumdioxide, magnesiumstearaat en stearinezuur werken als hulpstoffen in voedingssupplementen zoals L-lysine om de kwaliteit en stabiliteit van het product te behouden. Siliciumdioxide werkt als antiklontermiddel om te voorkomen dat de poeders samenklonteren. Magnesiumstearaat en stearinezuur fungeren als smeermiddelen, waardoor de productie-efficiëntie verbetert en de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld. Deze hulpstoffen zorgen ervoor dat de consument een veilig en kwalitatief hoogwaardig product ontvangt.

» Referenties


1. Venthan J. Mailoo, BSc(Hons), MBBS & Sanketh Rampes. (2017). Lysine for Herpes Simplex Prophylaxis: A Review of the Evidence. Integr Med (Encinitas), 16(3), 42–46.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6419779/

2. Kohsuke Hayamizu, Ikuyo Oshima, & Makoto Nakano. (2020). Comprehensive Safety Assessment of l-Lysine Supplementation from Clinical Studies: A Systematic Review. J Nutr, 150(Suppl 1), 2561S-2569S.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33000161/

3. Kohsuke Hayamizu, Ikuyo Oshima, Zesoku Fukuda, Yui Kuramochi, Yuki Nagai, Nobuo Izumo, & Makoto Nakano. (2019). Safety assessment of L-lysine oral intake: a systematic review. Amino Acids, 51(4), 647-659.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30661148/

4. Civitelli R, Villareal DT, Agnusdei D, Nardi P, Avioli LV, & Gennari C. (1992). Dietary L-lysine and calcium metabolism in humans. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.), 8(6), 400-405.
https://europepmc.org/article/med/1486246

» Referenties

Conclusie beste L-lysine 2024 

 • Beste L Lysine – Vitals
 • Beste L Lysine Pillen – Biotics
 • Beste Lysine supplement – Vitals
 • Beste L Lysine tabletten – Bonusan
 • Beste L Lysine capsules – Vitals
 • Beste  L Lysine koortslip – Vitals
Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset. Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram. Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste L Lysine Pillen | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter