In dit artikel

Beste L Lysine Review 6x Test

Beste L Lysine | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Ben je overtuigd van de voordelen van L-lysine? Dan wordt het wellicht tijd om dit supplement te kopen. Maar hoe weet je nu welk lysine product het beste is? Daarvoor moeten we L-lysine vergelijken. Er bestaan verschillende soorten, dus het wordt hoog tijd om uit te zoeken wat de verschillen zijn en waarom het ene lysine 1 supplement beter is dan het andere. In deze L-lysine test zullen we daar achter komen. Laten we snel beginnen!

Beste L-lysine 2023: Mijn selectie 

 1. Beste L-lysine veganistisch – Vitals L-lysine
 2. Beste L-lysine capsules zonder hulpstoffen – Bonusan L-Lysine 500mg Plus
 3. Beste niet-gehydrolyseerde L-lysine – Biotics L-lysine HCI 500mg

L-lysine vergelijken; hoe doe ik dat? 

Ik vertel je eerst graag hoe ik dat doe: L-lysine vergelijken. Ik let hierbij namelijk op verschillende factoren. Allereerst kijk ik naar de ingrediënten en kwaliteit van elk lysine product. Daarna let ik op het gebruiksgemak van lysine 1 en op de klantbeoordelingen. Is er ook L-lysine korting beschikbaar? Dan deel ik de bijbehorende kortingscode met je. Zo wordt L-lysine bestellen natuurlijk direct interessanter. Verder deel ik de prijs met je en vertel ik of je voor bepaalde L lysine koortslip supplementen wel of geen verzendkosten moet betalen.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals L-lysine – beste L-lysine veganistisch 

Op nummer 1 staat Vitals L-lysine. Dit is een veganistisch supplement met L-lysine met 500mg lysine per capsule. De capsule is namelijk ook plantaardig, evenals de hulpstoffen die gebruikt worden bij het ontwikkelen van dit supplement. Deze zijn afkomstig van een natuurlijke bron. Het advies is om 2 tot 3 capsules per dag in te nemen.

Beste L Lysine Review 6x Test

De verpakking van dit lysine 1 supplement is overigens helemaal recyclebaar. Je betaalt €14,95 voor een pot met 60 capsules. Vul je de kortingscode GROEI in tijdens het afrekenen? Dan krijg je 15% korting op je bestelling!

Voordelen Vitals

✅ Je krijgt 15% korting met kortingscode GROEI bij deze L-lysine kopen;

✅ 500mg lysine per capsule;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ L-lysine koortslip in plantaardige capsule met natuurlijke hulpstoffen;

✅ Voordelig geprijsd.

Nadelen Vitals

❌ Je moet 2/3 capsules per dag nemen, dus je gaat er snel doorheen;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40;

❌ Ondanks dat het gladde capsules zijn, zijn ze voor sommige mensen vrij groot.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Bonusan L-lysine 500mg Plus – beste L-lysine capsules zonder hulpstoffen

Het volgende L-lysine supplement dat ik graag bespreek is Bonusan L-lysine 500mg Plus. Dit zijn de beste lysine capsules zonder hulpstoffen. Oftewel: de meest natuurlijke en ‘clean’ l-lysine capsules die er zijn. Ze bevatten bovendien vitamine C en zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het advies is om 1 tot 2 tabletten per dag in te nemen.

Beste L Lysine Review 6x Test

Om voordelig Bonusan L-lysine 500mg Plus te kopen heb je geen l-lysine kortingscode nodig. Dit product is namelijk altijd scherp geprijsd. Je betaalt wel nog verzendkosten als je maar 1 verpakking bestelt. Een verpakking van 60 tabletten kost €17,45. 

Voordelen Bonusan

✅ De meest gezonde lysine 1 capsules, want ze bevatten geen hulpstoffen;

✅ L lysine koortslip supplement met vitamine C;

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Met 500mg per tablet.

Nadelen Bonusan

❌ Het zijn geen gladde tabletten, dus dat kan moeilijker zijn met doorslikken;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten;

❌ Je mag de tabletten niet innemen met eiwithoudende voedingsmiddelen.


Klik hier voor de beste deal

3. Biotics L-lysine HCI 500mg – beste niet-gehydrolyseerde L-lysine

Het volgende lysine supplement is Biotics L-lysine HCI 500mg. Het is geen l lysine poeder, maar het zijn l lysine tabletten. Niet-gehydrolyseerde tabletten, wel te verstaan. Dat betekent dat ze L-aminozuur bevatten die natuurlijk geproduceerd is en in haar vrije vorm actief is. En er zitten geen hulpstoffen in de capsules. In elke l lysine capsule vind je 500mg L-lysine. Dit supplement is overigens ook geschikt voor vegetariërs en veganisten!

Beste L Lysine Review 6x Test

Wil je L-lysine koortslip kopen? Biotics L-lysine HCI 500mg is dan wat je zoekt. Voor een verpakking van 90 capsules betaal je €15,50. Je betaalt wel nog verzendkosten als je maar 1 verpakking koopt.

Voordelen Biotics

✅ L lysine pillen met 500 mg per capsule;

✅ Voordelige, niet-gehydrolyseerde lysine kopen;

✅ Bevat geen hulpstoffen (optimale lysine pillen werking);

✅ Geschikte lysine 1 voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Biotics

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20;

❌ Er wordt geadviseerd om 3 keer per dag 1 capsule te nemen, wat vrij veel is.


Klik hier voor de beste deal

4. AOV 607 L-lysine HCI 500mg

Op nummer 4 staat l lysine van het merk AOV. Het gaat om AOV 607 L-lysine HCI 500mg. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten die lysine nodig hebben. Bijvoorbeeld als l lysine koortslip supplement. Want wat doet l lysine zoal? Het helpt goed bij het bestrijden van koortslipklachten.

Beste L Lysine Review 6x Test

In een verpakking zitten 90 capsules en je betaalt er €15,95 voor. Het advies is om 1 tot 2 keer per dag een capsule in te nemen met water. Goed om te weten: de verpakking is gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Daardoor is AOV 607 L-lysine HCI 500mg niet alleen een goede keuze voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.

Voordelen AOV

✅ Goede L-lysine kopen als vegetariër of veganist;

✅ Met 500mg lysine 1 per capsule;

✅ Ook zonder lysine aanbieding is dit een voordelig supplement;

✅ Verpakking van 100% gerecycled plastic.

Nadelen AOV

❌ Er zitten wel hulpstoffen in dit supplement;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. NOW L-lysine 500mg 

En dan gaan we door naar NOW L-lysine 500mg capsules. Deze lysine pillen of lysine tabletten zijn plantaardig en daardoor ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Aan de capsules zijn wel hulpstoffen toegevoegd.

Beste L Lysine Review 6x Test

Er zitten 100 capsules in een verpakking NOW L-lysine 500mg en daar betaal je €14,50 voor. Wel moet je nog verzendkosten betalen als je maar 1 verpakking bestelt. Ga jij graag voor een l lysine 1000mg dosering? Dan heb je 2 capsules per dag nodig. De maximale aanbevolen hoeveelheid is 1 tot 3 keer per dag een capsule.

Voordelen NOW

✅ Neem 2 capsules per dag voor een l-lysine 1000mg dosering;

✅ Voordelige lysine 1 capsules;

✅ Geschikte l lysine voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen NOW

❌ In dit l lysine koortslip supplement zitten wel vulstoffen;

❌ 3 capsules per dag is vrij veel;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Klik hier voor de beste deal

6. Vitakruid L-lysine 1000mg 

Tot slot is ook Vitakruid L-lysine 1000mg het noemen waard. Met dit supplement bestrijd je gemakkelijk l lysine tekort symptomen (lysine koortslip, l lysine slaap tekort, etc). De l lysine werking is namelijk sterk, doordat het l lysine 1000mg betreft. In elke capsule zit dus 1000 mg lysine. Verder is er vitamine C aan toegevoegd.

Beste L Lysine Review 6x Test

De l lysine ervaringen met dit supplement zijn positief. Je betaalt €19,89 voor 100 tabletten Vitakruid L-lysine 1000mg. Het advies is om 1 tablet per dag in te nemen. Bestel nu tijdelijk met 10% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Hoge dosering lysine 1000 mg (sterke lysine pillen) met vitamine C;

✅ Ideaal als koortslip lysine of ter ondersteuning van de nachtrust;

✅ Geschikte l lysine 1000mg voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitakruid

❌ Het zijn lysine tabletten, dus ze bevatten hulpstoffen;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste L-lysine 2023 

Nu we alle L-lysine supplementen besproken hebben, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Wat is nu de beste L-lysine van dit moment en waarom? Dat vertel ik je graag. Op basis van de l-lysine ervaringen en de werking van elk lysine 1 product, heb ik een duidelijke voorkeur. In mijn ogen is de beste L-lysine namelijk Vitals L-lysine!

Beste L Lysine Review 6x Test

Vitals L-lysine is een natuurlijk product in een plantaardige capsule. De capsules zijn glad en (hoewel aan de grote kant) handig in te nemen. Er zijn bovendien alleen natuurlijke hulpstoffen aan toegevoegd en dat is het beste voor je gezondheid. In elke capsule zit 500mg lysine. Het supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. En ondanks dat je met 2 tot 3 capsules per dag vrij snel door een verpakking heen gaat, is dit supplement voordelig geprijsd. Als bonus kun je nog eens 15% L-lysine korting krijgen als je mijn kortingscode GROEI’ tijdens het afrekenen invult. Het is overduidelijk de winnaar van deze test!


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

L-lysine ervaringen en reviews 

Ben jij ook benieuwd naar de L-lysine reviews en ervaringen van klanten? Van elk l lysine koortslip supplement heb ik een interessante l-lysine review verzameld. Doe er je voordeel mee bij het maken van een keuze!

Vitals L-lysine review 

Yvonne schrijft in haar Vitals L-lysine review: “Ik heb nu bijna nooit meer een koortsuitslag op mijn lippen en als het wel opkomt kan ik het snel onderdrukken. Dan neem ik gewoon een paar dagen een dubbele dosering en dan verdwijnt het weer!”

Bonusan L-lysine 500mg Plus review

Over Bonusan L-lysine 500mg Plus schrijft Eelco: “Vrij grote tabletten maar ik heb daar geen moeite mee. Ik vind het top dat deze L-lysine zo goedkoop is en toch 500 mg per tablet bevat en daarom gebruik ik deze al een tijdje. Bevalt erg goed.”

Biotics L-lysine HCI 500mg ervaring 

“Na het lezen van verschillende L-lysine koortslip ervaringen, dacht ik ik moet dit ook hebben”, vertelt Steffy. Zij kocht Biotics L-lysine HCI 500mg en is daar heel tevreden over. “Dit natuurlijke supplement doet wat het belooft en is gemakkelijk door te slikken. Ik moet zeggen dat drie keer per dag een capsule nemen wel wennen is, maar het werkt echt goed tegen een koortslip dus het is het mij wel waard.”

Beste L Lysine Review 6x Test

AOV 607 L-lysine HCI 500mg review 

AOV 607 L-lysine HCI 500mg is getest door Yara. “Werkt als de beste! Het wordt goed opgenomen omdat er geen magnesium stereaat in zit. Dat is gunstiger voor de opname van l-lysine. Ik gebruik het om een koortslip te voorkomen en te behandelen wanneer hij toch optreedt. Top!”

NOW L-lysine 500mg review 

Leen schrijft over NOW L-lysine 500mg: “De pillen zijn makkelijk in te nemen. Mijn zoon en ik gebruiken ze om een koortslip te voorkomen en het werkt heel goed bij ons.”

Vitakruid L-lysine 1000mg ervaring 

Esmee schrijft over Vitakruid L-lysine 1000mg: “Deze tabletten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en de beschrijving klopt. Het komt overeen met wat er op de verpakking staat en wat het voor je lichaam doet. Blij mee.”

Beste L Lysine Review 6x Test

Ik, Lotte, help je graag!

Heb je hulp nodig bij het bestrijden van klachten? Wil je weer lekker in je vel zitten, klachtenvrij zijn en een gelukkig leven leiden? Als orthomoleculair therapeut én ervaringsdeskundige, help ik (Charlotte Anne), jou graag. Je mag me overigens gewoon Lotte noemen!

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Ik help mensen om zich weer fit en energiek te voelen door hun leefstijl, voeding en lichamelijke klachten te onderzoeken. Hiervoor kunnen we zo nodig ook een labtest inzetten. Zo brengen we je waardes in kaart en kunnen we een persoonlijk plan opstellen. Elk mens is uniek en daarom is mijn traject ook voor iedereen anders. Wil je weten welk traject of consult het beste bij jou zou passen? Neem dan gewoon contact met mij op. We kunnen een kennismakingsgesprek inplannen om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen. Wil je alvast mijn aanbod bekijken? Klik dan op de link!


Klik hier voor persoonlijk advies

Wat is het nut van L-lysine?

Dus wat is de reden dat mensen een L-lysine supplement nemen? Oftewel: wat is de L-lysine werking? En wat is lysine eigenlijk?

L-lysine (ook lysine of lysine 1 genoemd) is een essentieel aminozuur. Het lichaam kan het niet zelf aanmaken, maar het is wel heel belangrijk. Vooral bij het creëren van gezonde condities van hormonen, antilichamen en enzymen. Daardoor helpt L lysine tegen infecties en ziektes. ‘L lysine koortslip’ en ‘lysine koortslip’ zijn bekende zoektermen. Uit de vele l lysine ervaringen blijkt hoe goed dit supplement werkt bij een koortslip. Dat komt door haar antivirale eigenschappen. Daardoor werkt het goed tegen herpes simplex.

Het helpt overigens niet alleen tegen een koortslip.  L lysine kopen is ook verstandig wanneer je de elastine aanmaak en collageenaanmaak in het lichaam wilt stimuleren. Of wanneer je je botten en bindweefsels wilt ondersteunen. Ook wordt ijzer beter opgenomen en blijkt uit L-lysine ervaringen dat het de eetlust bevordert. 

En heb je l-lysine tekort symptomen zoals aften in de mond, duizeligheid en gordelroos? Of lijd je aan de ziekte van Pfeiffer of diabetes? Dan is dit supplement ook heel nuttig.

Maar vooral bij stress, een parasitaire infectie en een koortslip is de behoefte aan lysine in het lichaam groot.

Beste L Lysine Review 6x Test

Hoe kan je L-lysine binnenkrijgen?

Via een L-lysine supplement kun je meer lysine binnenkrijgen. Maar het komt ook voor in dierlijke eiwitten. De kans dat jij als vegetariër of veganist een tekort aan lysine hebt, is vrij groot. Je eet immers weinig tot geen dierlijke eiwitten. Een l-lysine supplement is dan heel nuttig voor een goede gezondheid. En om klachten tegen te gaan, natuurlijk.

Wil je dat iemand meekijkt met jouw situatie en leefgewoonten? Raadpleeg dan een therapeut of arts om hier advies over te krijgen. Zo kunnen eventuele interacties met medicijnen of andere supplementen ook in kaart worden gebracht.

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste L Lysine Review 6x Test

Meest gestelde vragen over L-lysine

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de L lysine werking, over l lysine tekort symptomen of wil je meer weten over lysine koortslip effecten? Op basis van onderzoek en L-lysine ervaringen, kon ik meer vragen over dit onderwerp beantwoorden. Je vindt ze hieronder. 

Wat is de beste L-lysine?

De beste L-lysine als supplement, dat is in mijn ogen Vitals L-lysine. Deze capsules zijn glad en daardoor gemakkelijk door te slikken. Ze zijn scherp geprijsd en je kunt er zelfs nog korting op krijgen. Hoe je dat doet? Vul mijn kortingscode GROEI in tijdens het afrekenen. Dat scheelt je maar liefst 15% op de verkoopprijs. Wat ik verder fijn vind, is dat het een natuurlijk product in een plantaardige capsule is. Daardoor is deze L-lysine ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zijn alleen natuurlijke hulpstoffen aan toegevoegd en je krijgt per capsule 500mg lysine binnen. Absoluut de beste keuze, als je het mij vraagt!

Waarom L-lysine gebruiken?

Waarom mensen L-lysine gebruiken, verschilt nogal. De meest voorkomende reden is om een koortslip te voorkomen en/of te behandelen. Maar L-lysine heeft meerdere functies. Zo draagt het ook bij aan de aanmaak van elastine en collageen, is het goed voor de bindweefsels en botten en wordt ijzer er beter door opgenomen. Verder bevordert het de eetlust, gaat het aften in de mond tegen en is het goed wanneer je de ziekte van Pfeiffer of diabetes hebt. Heb je veel stress of heb je een parasitaire infectie opgelopen? Ook dan is lysine nuttig. (1)

Werkt L-lysine tegen een koortslip?

Ja, L-lysine werkt tegen een koortslip. Het wordt ingezet om een bestaande koortslip te behandelen, maar werkt ook preventief. Neem je dus dagelijks L-lysine, dan kun je een toekomstige koortslip daardoor onderdrukken. Als je erg gevoelig bent voor een koortslip, dan is L-lysine een heel geschikt supplement om op dagelijkse basis te nemen. Zo krijgt je lichaam wat het nodig heeft en heb jij minder last van de ongemakken van een koortslip.

Mag je L-lysine nemen als je zwanger bent?

Als je zwanger bent kun je L-lysine beter niet nemen. Dat geldt ook voor wanneer je borstvoeding geeft. Heb je een koortslip of andere klachten en wil je daar graag toch iets tegen doen? Raadpleeg dan een arts en overleg met hem of haar over de mogelijkheden. Wellicht is L-lysine dan niet de meest voor de hand liggende oplossing, maar zijn er wel andere mogelijkheden. Dat kan een arts je vast vertellen.

Ben je als vegetariër gevoeliger voor een koortslip?

Ja, je bent als vegetariër wat gevoeliger voor een koortslip. Wanneer je eenmaal het herpes simplex virus opgelopen hebt, kan je met regelmaat een koortslip krijgen. Lysine, het stofje dat een koortslip voorkomt en behandelt, komt vooral voor in dierlijke eiwitten. Als vegetariër eet je weinig tot geen dierlijke eiwitten. Daardoor krijg je ook minder lysine binnen uit voeding. Slik je geen L-lysine supplement, dan bestaat de kans dat je lichaam er onvoldoende van binnenkrijgt. En aangezien je lichaam het zelf niet aanmaakt, kan er zo een tekort ontstaan. Dat tekort kan weer tot een koortslip leiden.

Conclusie beste L-lysine 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste L Lysine | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste L-lysine?

Kies dan voor: Vitals L-lysine

Op zoek naar de beste L-lysine?

Kies dan voor: Vitals L-lysine