Zorg goed voor jezelf in 2024 zo doe je dat!

Zorg goed voor jezelf in 2024: zo doe je dat!

Het nieuwe jaar komt eraan. Voor veel mensen betekent dat: goede voornemens. Echter, bij de meeste mensen zijn die goede voornemens in februari alweer van de baan. Hoe dat komt? Bijna iedereen stelt met weinig zelfcompassie onhaalbare doelen voor zichzelf. Wil je echt dat 2024 een ander jaar wordt? Stel jouw goede voornemens dan op vanuit zelfzorg en zelfcompassie. Dat is veel beter vol te houden en je wordt er een stuk gelukkiger van! Zo zorg jij in 2024 goed voor jezelf!

Zorg voor de wereld

We hebben het met deze planeet te doen en het gaat de afgelopen jaren niet ontzettend goed met het milieu. Daarom is het een goed idee om in 2024 een paar stappen te zetten om jouw leefstijl vriendelijker voor de aarde te maken. Dat kan heel simpel zijn! Draag bijvoorbeeld altijd een paar extra tote bags in je tas, zodat je overal en altijd boodschappen mee kan nemen en niet afhankelijk bent van plastic tasjes. Doe eens wat vaker boodschappen op de markt. Dat is ontzettend leuk en scheelt ook nog eens gigantisch in de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Ten slotte kan je je ook verdiepen in vegetarisch of veganistisch koken. Door regelmatig plantaardig te eten kun je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen en het kan ook nog eens erg lekker zijn.

Zorg voor je geest

Kijk in 2024 met liefde en compassie naar jezelf door goed voor je geest te zorgen. Doe eens wat vaker voor jezelf alleen. Koop een mooi cadeautje voor jezelf zoals een mooi horloge of een burkely tas. Neem eens de tijd en aandacht om voor jezelf een lekkere maaltijd te koken of neem jezelf mee op een dagje uit naar de sauna, een museum of een leuke stad om te shoppen. Spiritualiteit is niet voor iedereen weggelegd, maar iets simpels als yoga, een korte mindfulness-sessie of een meditatie kan ook mensen die graag met beide benen op de grond staan een hoop goeds brengen. Op Youtube staan veel video’s van een minuut of tien waar je snel en makkelijk door je sessie heen geleid wordt.

Zorg voor je lijf

De meeste goede voornemens gaan over fysieke gezondheid. We willen afvallen, gezonder eten of meer sporten. Een gezond eet- en beweegpatroon zijn absoluut goed voor je, maar probeer doelen te stellen die voor jezelf haalbaar en vol te houden zijn. Focus je daarom minder op dingen die je niet meer mag, of dingen die je moet, maar dingen die je kan doen. Wil je bijvoorbeeld minder alcohol drinken? Ga op zoek naar een nieuw favoriet drankje dat een alternatief kan zijn. Wil je meer bewegen? Zoek een maatje om mee te wandelen. Wil je minder suiker eten? Zoek uit wat voor suikervrije snacks je allemaal lekker vindt. Ga op zoek naar vezelrijke, eiwitrijke recepten met weinig of geen vlees en veel groente die er toch erg smakelijk uitzien. Zo maak je er voor jezelf een leuk spelletje van om goed voor je lijf te zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips