Zo zorg je ervoor dat je je persoonlijke financiële zaken op orde hebt

Zo zorg je ervoor dat je je persoonlijke financiële zaken op orde hebt

Geld is natuurlijk niet alles. Het draait in het leven meer om liefde en gezondheid. Dat neemt niet weg dat het zonder een gezonde persoonlijke financiële situatie lastig is om van liefde en gezondheid te genieten. Als je je geen zorgen hoeft te maken over belangrijke geldzaken, kun je je op de zaken richten die er écht om gaan. Hoe krijg je je persoonlijke financiële situatie op orde? Dit zul je grotendeels zelf moeten doen, maar je krijgt wel van alle kanten hulp aangeboden.

Je woning

De grootste kostenpost zit in je woonlasten. Of je nu huurt of maandelijks een hypotheekbedrag aflost, het is en blijft een flinke post. Bij het wonen zitten ook nog wat andere kosten. De woonverzekeringen bijvoorbeeld. Het is niet verplicht om een woonverzekering af te sluiten, maar wel verstandig. Het is al vervelend als er een boom op je dak valt, maar het wordt nog vervelender als deze schade voor eigen rekening is.

Vrijwel elke verzekeraar biedt verzekeringen voor je woning aan. Als je kijkt naar een woonverzekering van Allianz Direct, dan zie je dat er drie opties zijn. Hiermee kun je alles in en aan je woning, ook tijdens de verhuizing, verzekeren.

Opstalverzekering

Met de opstalverzekering van Allianz Direct worden schades aan je woning vergoed. Dan kun je denken aan het dak dat beschadigd is geraakt door de omgevallen boom. En als een storm een van je zonnepanelen heeft vernield, is de opstalverzekering er om de schade te dekken. Je kunt ook voor all risk kiezen. Hierbij worden ook schades die je zelf hebt veroorzaakt gedekt.

Inboedelverzekering

Bij een inboedelverzekering gaat het om spullen die verplaatsbaar zijn. Dan kun je denken aan je televisie of aan je tafel. Schades door zogenoemde externe factoren worden vergoed. Een brand of een heftige storm bijvoorbeeld, of als er bij je wordt ingebroken en ze nemen je televisie mee. Er moet wel kunnen worden aangetoond dat je zelf geen rol hebt gespeeld. Laat je bijvoorbeeld je smartphone vallen, dan wordt dit niet gedekt door de inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering ken je waarschijnlijk van de auto. Deze verzekering zorgt ervoor dat schades die jij of een van je gezinsleden aan andere personen of bezittingen van anderen veroorzaakt worden gedekt. De bedragen kunnen hoog oplopen, dus het is slim om de WA af te sluiten. Dit geldt overigens ook voor de twee andere verzekeringen.

Wees verstandig

Met de verzekeringen ben je al een heel eind. Daarmee voorkom je namelijk dat je voor torenhoge onvoorziene uitgaven komt te staan. Verder is het een kwestie van verstandig zijn. Geef geen geld uit dat je (nog) niet hebt en probeer wat te sparen. Het is geen probleem om te beleggen, zolang je maar niet je volledige vermogen tegen het hoogste risico belegt. Door verstandig te leven en de juiste verzekeringen af te sluiten, kun je in alle rust genieten van liefde en gezondheid, of op zoek gaan naar dat eerste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips