arrow_drop_up arrow_drop_down
9 maart 2020 

Zo verhoog je in 5 stappen jouw energieniveau

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!

“Alles is energie” 

Tijd om er even bewust van te worden dat energie niet alleen uit voeding komt, en dat we niet alleen energie krijgen van slapen. We hebben allemaal een standaard tank en een reservetank. Dagelijks doen wij dingen die ons energie geven, zoals bijvoorbeeld gezonde voeding, maar we doen ook dingen die energie wegnemen zoals werken. Sommige dingen kosten energie en sommige dingen geven energie.

Als je dit even voor je probeert te zien, zie je dus dat jouw energiemeter gedurende de dag omhoog en omlaag gaat. De kunst is dus er dagelijks bewust van te zijn wat er voor nodig is om deze energietank te laten groeien of in balans te houden.

Ik leer jullie vandaag vijf stappen om je energieniveau te verhogen:

 1. Wie en wat geeft jou energie en wie en wat neemt jouw energie weg? Een hele simpele oefening die jou bewust kan maken hoe jij de controle gaat hebben over je energieniveau. Dingen kosten energie, dat is het leven. Zoals onze kinderen bijvoorbeeld; zij geven energie maar kunnen ook je energie wegnemen, toch? Of wat dacht je van voeding? Gezonde voeding geeft energie, maar een keer lekker genieten van minder voedzaam eten in een grote hoeveelheid, kost je lichaam heel veel energie om te verteren. Maak een lijst, ga starten met bewuster nadenken hoe je dit dagelijks meer in balans kunt brengen. Dus doe je iets wat jou energie kost, dan staat er iets wat je veel energie geeft tegenover!
 2. Drink twee liter water per dag. Ons lichaam is voor meer dan 70% opgebouwd uit water en onze trillende cellen zijn onze energie. Bewegen is energie. Door water te drinken voed je je cellen, houd je ze in beweging en zorg je dat gifstoffen je lichaam kunnen verlaten.
 3. Start jouw ochtend met 10 minuten bewegen. Van jumping jacks tot yoga tot dansen op je favoriete muziek. Bewegen is energie en jouw hormonen komen direct in actie voor een extra boost energie na beweging!
 4. Douche elke dag koud af. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem, ontgiftingssysteem en je hormonen een boost krijgen! Voor de koukleumen onder ons; jij gaat een warmer persoon worden. 😉
 5. Zorg voor een voedzaam ontbijt. De tijd van dit ontbijt maakt niet uit. Breakfast staat voor break-fast. 😉

Herhaal dit elke week weer opnieuw en geloof mij; jouw energieniveau gaat heel snel stijgen en blijft ook lekker in balans!

Met dit heerlijke recept start je dag voedzaam met deze “overnight oats”:

Een warm kommetje appeltaart

Benodigdheden: steelpan, aardappelmesje, kommetje

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 50 gram havermout
 • 200 ml havermelk (dit kun je vervangen door amandel-, soja- of cashewmelk)
 • 1 appel naar keuze
 • 1 el rozijnen
 • 1/2 el kaneel
 • 5 walnootjes
 • 1 el honing
 1. Zet het steelpannetje op het vuur en doe hier de havermout en melk in. Breng al roerend aan de kook en laat even pruttelen. Hoe langer, hoe beter jouw lichaam het kan opnemen. Is de 100 milliliter melk niet genoeg? Voeg dan af en toe een scheutje eraan toe.
 2. Was de appel goed en snijd in kleine blokjes. Hak de walnoten fijn.
 3. Voeg de kaneel toe aan de havermout en roer goed door. Je kunt de honing nu toevoegen of aan het einde, wat je zelf lekker vindt. Schenk de havermout in een kommetje.
 4. Leg op dit havermout mengsel de stukjes appel, rozijnen, walnoten, een snufje kaneel en eventueel de honing.

Eet smakelijk en een mooie dag!

Wil jij gegarandeerd meer energie en grip op je leven? Schrijf je dan in voor mijn online training >>>

Deze training is LIVE en persoonlijk. Naast de training heb jij alle kans om jouw vragen te stellen en kan ik jou direct coachen.

Een unieke kans!

Ja, dat wil ik >>>

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie met welke tips jij aan de slag gaat om je energie niveau te verhogen? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

Over de schrijver
Hi, ik ben Charlotte van Charlie's Kitchen. Ik vind de keuken magisch. Als klein kind werd ik door mijn ouders al snel meegenomen naar de keuken. Ik kreeg meer kennis over voeding door samen te koken met mijn moeder, voelde meer verbinding met mijn vader door samen met hem te bakken en er ontstond liefde door de tranen die mijn zusje kwam drogen met een zakdoek. De keuken. De plaats waar alles kan en mag. Je ontdekt hier wellicht je passie, je deelt je levensverhaal met een glas wijn in de hand of misschien is de keuken de plek voor jou om jezelf een nieuwe leefstijl aan te leren.
Reactie plaatsen