In dit artikel

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Beste Zink | Review (2023) | 6x Supplementen Test!

In dit artikel

Zink is één van die voedingsstoffen die door de jaren heen steeds meer aandacht heeft gekregen. En dat is ook niet verwonderlijk: het gaat om een spoorelement dat bij talloze lichaamsprocessen betrokken is en dan ook een grote rol speelt bij het verkrijgen van een goede gezondheid. Wie zijn of haar gezondheid serieus neemt, kan er niet omheen; zink is één van de belangrijkste stoffen voor het menselijke lichaam. Als je meer te weten wilt komen over zink, selenium zink of zink tabletten, dan zit je hier goed. Ik vertel je alles over het beste zink supplement en wat een zink tekort in je lichaam doet. Lees maar mee!

Beste zink van 2023: Mijn selectie

 1. Beste zink supplement – Flinndal Zink
 2. Beste zink supplement abonnement (Korting) – Vitaily
 3. Beste zink vloeibaar – SuperFoodies Zink Global Healing Center
 4. Beste zink supplement – Body&Fit Zinc Complex 

Zink vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen welke zink tabletten of zink capsules het beste zijn, heb ik een zink test gedaan. Ik ging zink vergelijken van verschillende merken. Elk zink supplement heb ik beoordeeld op basis van kwaliteit, gebruiksgemak, prijs, eventuele verzendkosten en de zink reviews en ervaringen van anderen. Wil je alleen de beste zink tabletten kopen om je zink tekort aan te vullen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

1. Flinndal Zink – beste zink supplement 

Heb je een tekort aan zink? Flinndal is een vitaminemerk dat staat voor gemak. Zo is Flinndal Zink een zink supplement dat je gemakkelijk doorslikt, door het kleine formaat. Het helpt een zink tekort tegengaan op een gemakkelijke manier. Bovendien hoef je je niet af te vragen hoeveel zink per dag nodig is, want de zink tabletten van dit merk bevatten precies de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink die je nodig hebt. Deze zink vitamine helpt je leren, concentreren en heeft een positieve invloed op je geheugen, weerstand en stofwisseling. Zoek je voordelige zink tabletten die zink tekort symptomen bestrijden? Kies dan voor Flinndal Zink.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Je kunt 30 zink tabletten kopen voor €7,45 en 90 zink capsules kopen voor €12,95. Personen vanaf 14 jaar mogen 1 tablet per dag innemen. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal Zink

Zink aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 10mg per zink tablet;
Verantwoorde dosering mineraal zink (geen zink 50mg maar 10 milligram zink);
Je kunt met Flinndal Zink immuunsysteem een boost geven;
Voordelig geprijsde zink vitamine;
Kleine zink tabletten, gemakkelijk door te slikken;
Geen onnodige toevoegingen;
Van het goed opneembare zink citraat.

Nadelen Flinndal Zink

Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitaily – beste zink supplement abonnement (korting)

Wil je elke dag aan je gezondheid werken? Vitaily maakt zink tabletten innemen nog gemakkelijker. Nadat je een test hebt gedaan weet je direct of je een zink tekort of ander tekort aan vitamines of mineralen hebt. Vitaily stelt een dag verpakking voor je samen en bezorgt deze elke maand bij jou thuis. Zo neem je elke dag de vitamines en mineralen in die jouw lichaam nodig heeft en geniet je van een totaaloplossing. Hoe handig is dat? Zo combineer je zink vitamine met selenium zink, magnesium zink (zink magnesium), magnesium zink calcium, zink en vitamine C, zink vitamine D (vitamine D zink), enzovoort. 

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Zo haal je je zink supplement en alle andere benodigde supplementen in huis. Het voordeel is dat je geen losse potjes hebt van allerlei supplementen, maar één foliezakje per dag. Bovendien is een maandabonnement een stuk voordeliger. Bestrijd zink tekort symptomen en andere klachten. Wist je bijvoorbeeld dat zink tegen acne werkt? Pak met zink acné aan door de juiste zink ADH in te nemen Elke dag opnieuw.

Met de zink kortingscode “GROEI” krijg je bovendien €10 korting op de Vitaily abonnement. Zo betaal je nooit teveel voor zink supplementen!

Voordelen Vitaily

Nooit meer nadenken over hoeveel zink per dag: Vitaily is een totaaloplossing;
Blijf door zink gezond en neem ook andere Vitaily vitamines en mineralen in;
Combineer magnesium en zink (zink magnesium, magnesium zink) op een makkelijke manier;
€10 korting op een abonnement met Vitaily kortingscode GROEI;
Abonnement mogelijk;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Hoogwaardige kwaliteit ingrediënten;
Vitaily is 100% plasticvrij.

Nadelen Vitaily

Geen korting op een maandpakket.


Klik hier voor €10 korting!

3. SuperFoodies Zink Global Healing Center – beste zink vloeibaar

Ben je op zoek naar een vloeibaar zink supplement? Niet iedereen kan zink tabletten doorslikken. Daarom heeft SuperFoodies Zink Global Healing Center ontwikkeld: vloeibare zink om een zink tekort tegen te gaan. Zo profiteer je evengoed van de zink voordelen en kun je zink innemen zonder gedoe. SuperFoodies zink supplementen worden goed beoordeeld, omdat ze biologisch zijn. De zink tekort ervaringen van mensen die dit product gebruiken zijn positief: deze zink vitaminen in vloeibare vorm hebben een milde smaak en zijn mild voor de maag.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Je kunt deze SuperFoodies Global Healing Center vloeibare zink kopen voor €19,95 voor 60ml. Zo behandel jij je zink te kort op een makkelijke, maar effectieve manier.

Voordelen SuperFoodies Global Healing Center

Welke vorm van zink is het beste als je geen tabletten kunt doorslikken? SuperFoodies vloeibare zink!
Vloeibaar zink supplement kopen dat mild is voor de maag en een milde smaak heeft;
Dit supplement zink is geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Zink tekort behandelen met GMO-vrije, zuivelvrije, sojavrije, glutenvrije én dieproefvrije voedingssupplementen zink;
Met één flesje zink doe je een maand.

Nadelen SuperFoodies Global Healing Center

Tot een bestelwaarde van €59 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

4. SuperFoodies Zink met Koper 

SuperFoodies Zink Koper is het ideale zink supplement dat ook koper bevat. Deze zink pillen of zink supplementen gaan een zink tekort tegen. De zink tabletten werking is effectief. Daarom verdient dit product zeker een plek in dit beste zink supplement artikel. Ondersteun je immuunsysteem, hormonen, energieniveau en meer. Deze zink tabletten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Wist je dat je met dit product van veel voordelen geniet? ‘Waar is zink goed voor?’ vragen veel mensen zich af. Het mineraal zink helpt het lichaam op allerlei manieren. Wist je bijvoorbeeld dat zink haaruitval tegengaat en dat zink tabletten testosteron activeren? Daarom worden zink en selenium voor mannen veel verkocht. Net zoals zink en magnesium samen innemen goed is voor je lichaam, is zink en koper samen innemen ook verstandig.

Een potje SuperFoodies Zink Koper kost €36,95. Er zitten 60 zink tabletten in een potje.

Voordelen SuperFoodies Zink Koper

Voedingssupplement zink en koper in één;
Beste zink tabletten voor vegetariërs en veganisten bij plantaardige voedingsmiddelen;
Extra veel gezondheidsvoordelen door de toevoeging van koper;
Je hoeft slechts 1 capsule per dag in te nemen.

Nadelen SuperFoodies Zink Koper

Vrij prijzige zink tabletten;
Tot een bestelwaarde van €59 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. Body&Fit Zinc Complex – beste zink supplement 

Door naar Body&Fit Zinc Complex. Dit is het beste zink supplement voor wie zink en koper wil innemen op een gemakkelijke manier. Deze zink tabletten zijn voordelig geprijsd en er zitten 180 tabletten in een verpakking. Zoek je zink pillen die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten? Dan is Body&Fit Zinc Complex een goede keuze. Het zijn daardoor de beste zink tabletten voor iedereen! Vraag jij je nog af ‘wat is zink?’ of ‘waar is zink goed voor?’ Onderaan dit artikel lees je er alles over.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Hoeveel zink per dag nodig is van Body&Fit Zinc Complex? Slechts één tablet zink per dag. In één beste zink supplement zit 15 milligram zink. Je kunt een verpakking met 180 capsules kopen voor €17,99.

Voordelen Body&Fit Zinc Complex

Gemakkelijk een zink tekort tegengaan;
Geen calcium magnesium zink, maar een combinatie van zink en koper;
Voordelig geprijsde zink;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten bij plantaardige voedingsmiddelen.

Nadelen Body&Fit Zinc Complex

Je mag deze zink supplementen niet gedurende een langere tijd innemen;
Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

6. Vitamines per post Zink compleet

En op nummer zes staat Vitamines per post Zink compleet. Dit zink supplement bevat de 4 goed opneembare vormen van zink: zink bisglycinaat, zink picolinaat, zink l-monomethionine en zink gluconaat. Dit zijn net als zink citraat verschillende vormen waarin je zink kopen kunt. Zoek je zink tabletten die extra effectief zijn bij een zink tekort? Dan kun je deze zink supplementen goed gebruiken. Zink: waar goed voor? Ze ondersteunen het immuunsysteem, leervermogen, concentratie en geheugen. En wist je dat zink stress tegengaat en dat je met zink afvallen kunt? Zink bestellen is daarom altijd een goed idee, omdat zink goed voor heel veel processen in het lichaam is. 

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Hoeveel milligram zink per dag nodig is, hangt af van hoe groot jouw tekort aan zink is. Wanneer zink innemen één keer per dag niet voldoende is, mag je eventueel een tweede capsule van Vitamines per post Zink compleet innemen. Houd wel goed in de gaten of je geen zink tabletten bijwerkingen krijgt, want de dosering is wat aan de hoge (maar wel veilige) kant bij twee capsules per dag.

Vitamines per post Zink compleet bevat 60 capsules en kost €18,95. Bij het kopen van twee, drie of vier verpakkingen krijg je extra korting: tot wel 30%!

Voordelen Vitamines per post Zink compleet

Vitamines per Post zink: hoeveel per dag? Maximaal 2 capsules;
Gratis bezorgen door heel Nederland;
Zink tabletten met korting wanneer je meerdere verpakkingen bestelt;
Met 4 goed opneembare vormen van het zink supplement;
Pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Nadelen Vitamines per post Zink compleet

Als je niet daadwerkelijk een zink tekort hebt, is de dosering van dit product wellicht wat aan de hoge kant.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste zink 2023 

Ben je benieuwd naar de beste zink? Voor mij is het beste zink supplement zonder twijfel Flinndal Zink. Wil je zink kopen of zink bestellen omdat je een zink tekort hebt? Flinndal Zink is verantwoord gedoseerd en gaat zink tekort symptomen tegen. Deze zink tabletten zijn klein, waardoor ze gemakkelijk door te slikken zijn. Zo krijg je voldoende zink citraat of zink bisglycinaat binnen en kun je bijvoorbeeld met zink afvallen. Deze zink vitamine bevat geen onnodige toevoegingen.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Hoeveel zink per dag van Flinndal? Gewoon 1 tablet per dag. Wanneer zink innemen aanbevolen wordt? Tijdens de maaltijd met een glas water. Ik kan je zeker adviseren om Flinndal Zink te kopen. De tabletten zijn bovendien heel voordelig!


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

Zink ervaringen en reviews 

Benieuwd naar de zink ervaringen van andere mensen? Ik zocht enkele zink reviews op om je een beter beeld te geven van de verschillende producten.

Flinndal review 

“Ik vind de zink supplementen van Flinndal top. Ik ervaar ook helemaal geen zink tabletten bijwerkingen omdat de dosering zo goed is. Eerst wilde ik calcium magnesium zink of juist zink en selenium. Maar Flinndal zink is eigenlijk al genoeg voor mijn lichaam”, vertelt Robert.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Vitaily review

“Nadat ik zink zuigtabletten had geprobeerd kwam ik Vitaily tegen. Ik vond een zink zuigtablet altijd zo lang duren voordat het op was dus ik wilde iets snellers. Dat is Vitaily zeker. Echt handig dat je alles in een paar tabletten krijgt wat je nodig hebt. Groetjes Harma.”

SuperFoodies Zink Global Healing Center review

“Ik wist niet dat vloeibare zink goed voor je was, maar deze van SuperFoodies werkt echt goed”, vertelt Sehnep. “Ik twijfelde steeds of ik magnesium zink of zink magnesium moest kopen. Nu ben ik blij met mijn keuze.”

SuperFoodies Zink met Koper ervaring 

Tim vertelt in zijn zink review: “Waarom zink slikken als je ook meteen koper kan innemen? Vitamines zink hebben vaak geen koper erin, maar deze wel. Ik gebruik SuperFoodies zink vitamines met koper daarom graag. Als je het doet, doe het dan goed toch!”

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Zink kopen checklist: hier moet je op letten!

Ga je zink supplementen kopen? Verdiep je dan eerst goed in wat zink is, wat doet zink en wanneer heb je een zink tekort. De vitamine zink is goed voor veel processen. Toch heeft niet iedereen een selenium en zink tekort. Het is dus niet voor iedereen nodig om zink tabletten te slikken. Heb jij wel een selenium zink tekort? Dan kun je zink en selenium slikken (selenium zink) om dit op te lossen.

Maar welk zink supplement moet je kiezen? Ga je voor een capsule zink selenium, een vitamine zink tablet of voor een vloeibare vorm van zink en magnesium? Kies waar jij je goed bij voelt. Let wel op dat er geen zink tabletten bijwerkingen optreden. Dit doe je door de bijsluiter te lezen en je te houden aan de maximale aanbevolen hoeveelheid selenium en zink per dag.

Wat is Zink precies?

Zink is een spoorelement, en één van de vele onderdelen van een grote groep belangrijke enzymen in het lichaam. Het is betrokken bij de stofwisseling, of anders gezegd, de manier waarop het lichaam energie produceert. Dit spoorelement heeft echter nog tal van andere functies in het lichaam, van de opbouw van eiwitten tot de ontwikkeling van weefsels en het immuunsysteem.

Zonder voldoende zink kan het lichaam niet optimaal functioneren, en dat maakt gezonde voeding en eventuele zink supplementen dan ook de moeite waard. Maar waarvoor is zink nu zoal goed en hoeveel heb je ervan nodig? Wat houden een zink tekort of een teveel in? Deze en nog meer vragen krijgen hieronder een duidelijk antwoord!

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

De functies van Zink in het lichaam

Het lichaam is een complex geheel dat enkel optimaal kan functioneren als alle onderdelen goed samenwerken. Elk mineraal, macronutriënt en vitamine heeft een eigen doel, maar er is altijd een overlap met die van andere voedingsstoffen. Dat is bij dit spoorelement niet anders. Zink werkt vaak in tandem met andere voedingsstoffen om het immuunsysteem, weefsels en het metabolisme in goede gezondheid te houden.

Het mineraal zink is dus één van die spoorelementen die gewoon onmisbaar is voor een goede gezondheid. Hieronder een overzicht van enkele van de belangrijkste functies:

1. Een goede zuur-base balans

Het mineraal zink ondersteunt bij tot het in standhouden van een goede balans tussen zuren en bases in het lichaam. Die balans is essentieel om het lichaam te beschermen tegen inflammatie en ziektes. Hoe meer alkalisch het lichaam is, hoe gezonder het is (tot op een bepaald punt). Zonder voldoende zink zou er geen balans tussen zuur en alkalisch mogelijk zijn, waardoor het risico op chronische aandoeningen en inflammatie veel groter zou worden!

2. Een goede cognitieve functie

Daarbij zorgt het mineraal zink ook voor een goede, normale cognitieve functie. Veel chronische mentale aandoeningen worden veroorzaakt door een langdurig tekort aan voldoende zink (naast andere factoren), waaronder Alzheimer en Parkinson. Voldoende zink is dus belangrijk om ook de hersenen te ontwikkelen tijdens de kindertijd én om deze in goede gezondheid te houden, ook op latere leeftijd.

3. Vruchtbaarheid en voortplanting

Zink ondersteunt bij de productie van hormonen, zoals testosteron, en draagt op die manier bij tot een goede vruchtbaarheid. Ook bevordert het op die manier de voortplanting bij zowel mannen als vrouwen. Zink wordt vaak aan mannen aangeraden om op natuurlijk wijze hun testosterongehalte te boosten, bijvoorbeeld bij het uitoefenen van krachttraining of andere intensieve sporten.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

4. Een sterk immuunsysteem

Het immuunsysteem is de allereerste beschermingslinie tegen pathogenen, zoals virussen. Zink ondersteunt bij een sterk afweersysteem, waardoor het risico op acute én chronische ziekte een stuk kleiner is. Verkoudheid, griep en andere virale infecties zijn allemaal goede voorbeelden van ziektes die voorkomen kunnen worden door een gezonde dosis zink uit voeding of zink supplementen!

5. Gezonde huid, haar en nagels

Wie sterke nagels, een mooie huid en stevig haar wil, zou een zink supplement moeten overwegen. Dit spoorelement is van groot belang voor de opbouw en regeneratie van nagels, haar en huid en vaak is een tekort aan zink op deze plaatsen dan ook duidelijk te zien. Nagels die afbreken, haar dat snel kapot gaat en een droge of ondervoede huid zijn allemaal symptomen van een tekort aan zink.

6. Het metabolisme van koolhydraten

Voor diabetici is voldoende zink eveneens erg belangrijk, doordat het de stofwisseling van koolhydraten in het lichaam reguleert. Zonder een goed metabolisme van suikers raakt de bloedsuikerspiegel uit balans, waardoor er allerhande problemen kunnen ontstaan met de productie van insuline. Zink uit voeding of supplementen kan deze verhelpen of verbeteren. Aan de andere kant is voldoende zink ook voor mensen die niet aan diabetes lijden belangrijk voor een goede stofwisseling!

7. De anti-oxidatieve functie van zink

Ten slotte speelt het mineraal zink een heel grote rol als antioxidant in het lichaam. Oxidanten zijn schadelijke stoffen die, als ze er de kans toe krijgen, zorgen voor inflammatie en ziekte in ons lichaam. Zink helpt deze stoffen onschadelijk te maken, wat dan weer bijdraagt tot een betere, langdurige gezondheid. Verschillende soorten kankers zijn het gevolg van oxidanten en zink, vooral in combinatie met selenium, zou dus op indirecte wijze ook het risico hierop kunnen verkleinen.

8. Zink en celdeling

Ten slotte zou de celdeling in het lichaam, een proces dat essentieel is om veroudering tegen te gaan en weefsels op te bouwen en te herstellen, zonder voldoende zink niet mogelijk zijn. Celdeling is een proces waarbij tal van vitaminen en mineralen betrokken zijn, en eigenlijk de basis vormt van al het leven. Zink helpt ook bij een verminderde weerstand.

Kortom, zonder voldoende zink zou het zo goed als onmogelijk zijn om de fundering voor een goede gezondheid te leggen. Als je overtuigd bent van zink en je er méér van wilt binnen krijgen via je voeding of supplementen, dan kan het volgende stukje van dit artikel je zeker op weg helpen!

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Waar zit Zink in? Enkele natuurlijke bronnen van zink

Zoals dat bij de meeste voedingsstoffen het geval is, is het belangrijk om te weten welke voedingsproducten zink bevatten. Enkel zo kan je je voedingspatroon afstemmen op je persoonlijke behoefte en maak je de weg vrij naar een betere gezondheid.

Hieronder een kort overzichtje van enkele van de beste bronnen van het mineraal zink:

 • Vlees (in dierlijke producten zit zink)
 • Kaas
 • De meeste graanproducten
 • Noten
 • Schaal- en schelpdieren (zoals mosselen of garnalen)
 • Bonen
 • Noten
 • Zaden
 • Zeewier

Zink is in feite één van de meest voorkomende spoorelementen in natuurlijke voedingsmiddelen, en het risico op een tekort is dan ook relatief klein. Als je toch denkt een zink tekort te hebben, dan is het aangeraden om een specialist te raadplegen – die je dan waarschijnlijk een zink supplement zal aanraden!

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Symptomen van een Zink tekort

Een tekort aan zink is op zich heel zeldzaam, maar het kan natuurlijk altijd. Over het algemeen komt een zinktekort in Nederland maar weinig voor, maar dat wil niet zeggen dat een zink supplement niet interessant kan zijn!

Hieronder enkele van de meest voorkomende symptomen van een tekort:

 • Afwijkingen en aandoeningen aan de huid, het skelet en de slijmvliezen.
 • Veranderingen in het geur- en smaakvermogen.
 • Problemen met de groei en achterstallige ontwikkeling van het geslacht.
 • Een minder goede weerbaarheid tegen infecties.
 • Problemen met het zicht, zoals nachtblindheid.

Dergelijke symptomen komen vooral voor bij mensen die een heel ongezond voedingspatroon hebben of het spoorelement niet goed kunnen opnemen door problemen met de spijsvertering. In deze gevallen is het aangeraden om een zink supplement te nemen, op aanraden van een arts!

Teveel Zink in het lichaam: wat houdt dat in?

Heel vaak is het risico op een teveel aan zink iets groter dan een tekort, zeker bij het langdurig innemen van hele hoge dosering in geconcentreerde vorm. Zelfs dan is de kans op een overschot relatief klein. Door het overmatig innemen van zinktabletten kan er wel een risico op een tekort aan koper ontstaan. Voor het gebruik van zink supplementen vraag je dus het beste altijd eerst advies bij een voedingsspecialist of arts!

Hoeveelheid Zink heb je dagelijks nodig?

Eén van de belangrijkste vragen is natuurlijk; hoeveelheid zink heb je dagelijks precies nodig? De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zink hangt grotendeels af van leeftijd en geslacht. Zo moet een man van 18 jaar of ouder rond de 9 milligram zink per dag krijgen, terwijl dat voor vrouwen van dezelfde leeftijd zo’n 7 milligram is.

De zinkbehoefte ligt het hoogst voor jongens tussen 9 en 17 jaar aangezien het immuunsysteem, de geslachtsorganen en de hersenen grotere veranderingen doormaken. Bij meisjes ligt die dosis in die periode iets lager, maar zwangere vrouwen hebben dan weer meer nodig, tussen de 9 en 11 milligram per dag. Vanaf de volwassenheid blijft de behoefte aan zink voor de rest van het leven rond de 8 of 9 milligram per dag liggen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de maximale bovengrens van de dagelijkse zinkinname. Zo mogen kinderen tussen 1 en 3 jaar niet meer dan 7 milligram per dag binnenkrijgen, terwijl dat voor tienjarigen rond de 10 milligram ligt. Vanaf de puberteit en volwassenheid ligt die grens tussen 18 en 15 milligram per dag. Het risico op een teveel aan zink is echter relatief klein, zeker als het voedingspatroon gewoon gezond is en geen geconcentreerde of grote hoeveelheid zink supplementen worden genomen!

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Het beste Zink supplement vinden voor jouw gezondheid

Het is duidelijk dat zink een essentiële factor is bij het verkrijgen en in standhouden van een goede gezondheid. Zink kan grotendeels uit voeding worden gehaald, maar het probleem is dat voedingsmiddelen tegenwoordig over het algemeen veel minder voedingsstoffen bevatten dan pakweg 100 jaar geleden. Dit heeft vooral te maken met vervuiling, maar ook de kwaliteit van teelgrond voor heel wat natuurlijke voedingsmiddelen.

Dan is dan ook precies waarom een zink supplement een goed idee kan zijn. Kwalitatieve zink supplementen, zoals die van Vitaily, komen in een goede dosis, worden gemakkelijk en snel opgenomen en dragen in combinatie met andere voedingsstoffen en vitamines (zoals vitamine D) bij tot een goede gezondheid.

Zink supplementen komen in uiteenlopende vormen, van zink citraat tot zink gluconaat, die elk unieke eigenschappen hebben qua opname en stofwisseling. Zink is verkrijgbaar in poedervorm, in tabletten en capsules, maar ook in combinatie met andere vitamines – zoals het geval is bij Vitaily. Bij dit merk ben je hoe dan ook zeker van een uitstekende kwaliteit zink supplementen, en je kan hun producten gemakkelijk online kopen.

Beste Zink Review (2022) 6x Supplementen Test

Als je een degelijk zink supplement zoekt, dan is het ook een goed idee om rekening te houden met de prijs. Een zink supplement bij Kruidvat, Etos of Holland & Barrett is doorgaans van goede kwaliteit, maar bij Vitaily geniet je van de beste zink supplementen voor een relatief lage prijs. Met kortingscode “GROEI“ koop en bestel je Vitaily met €10 korting op een maandpakket of abonnement. 

Een ander voordeel van Vitaily is dat de supplementen in handige dagzakjes komen, in verschillende samenstellingen. Door verschillende voedingsstoffen, zoals zink en vitamine D, samen te voegen, wordt hun werking versterkt en dragen ze nog méér bij tot jouw gezondheid.

Kortom, als je je gezondheid een boost wilt geven met een betrouwbaar supplement – dan ben je bij dit merk aan het juiste adres om je zink supplement te bestellen en te kopen!


Klik hier voor €10 korting!

Vertrouw op de Zink ervaringen van anderen!

Je gezondheid is iets waarvoor je serieuze keuzes maakt, en dat geldt ook voor het aankopen en gebruik van zink supplementen. Het kan nooit kwaad om de feedback van anderen te vragen over zink supplementen van een vooraanstaand merk. Op die manier ben je in elk geval al een stuk zekerder van je aankoop. Hieronder enkele positieve ervaringen van mensen die reeds met Zink supplementen Vitaily bekend zijn:

“Vitaily is echt het perfecte basissupplement voor het tegengaan van tekorten in het lichaam én het bevorderen van het herstel. En dat geldt voor zowel mijn cliënten als mezelf, als ondernemer en fysiotherapeut!” Ervaring Zink Supplement (Vitaily) – Jesper Tegelaar, fysiotherapeut en eigenaar FysioEffect

“Vitaily is het ideale merk als je niet met eindeloos veel potjes wilt zeulen, of bang bent dat je een product vergeet te bestellen. Super gemakkelijk, alle vitamines in één zakje en je krijgt het elke maand thuis opgestuurd!” Ervaring Zink Supplement (Vitaily)  – Charlotte De Jong, founder Charlie’s Kitchen

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium, fosfor, natrium, chloor, mangaan, molybdeen, chroom, multi mineralen en fluoride behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over zink

Heb je nog vragen over vitamine zink? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar ‘wat doet zink in het lichaam?’ of wat het beste zink supplement of zink selenium supplement is? Dat lees je hieronder!

Wat is het beste zink supplement? 

Het beste zink supplement is Flinndal Zink. Dit zijn geen zink zuigtabletten, maar zink tabletten die je gemakkelijk doorslikt. De dosering is verantwoord en er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Bovendien is dit betaalbare zink. Kun je geen tabletten doorslikken dan is een zink zuigtablet of een vloeibare vorm van zink vitamines misschien interessant. In dit artikel lees je er meer over.

Wat doet zink in het lichaam?

Waarom zink slikken? Dat heeft verschillende redenen. Zink ondersteunt bijvoorbeeld het geheugen, concentratievermogen en leervermogen. Ook heeft het een gunstige invloed op de stofwisseling, het energieniveau en de hormoonhuishouding. Verder gaan vitamines zink stress tegen, helpen ze bij het afvallen en nog veel meer. Lees dit artikel om erachter te komen wat zink nog meer doet in het lichaam. (1)

Waarom is zink voor vrouwen goed?

Zink is goed voor vrouwen, maar ook voor mannen. Het helpt het vrouwelijk lichaam op verschillende manieren en ondersteunt allerlei processen. Zo kan het slikken van zink de hormoonhuishouding en het energieniveau verbeteren. Ook helpt het aan een normale vruchtbaarheid bij zowel vrouwen als mannen. Zink is daarom onmisbaar voor een goede gezondheid. 

Conclusie beste zink 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Zink | Review (2023) | 6x Supplementen Test!

Laat een reactie achter