In dit artikel

Yoga Nidra Online | Review (2021) + Korting | Ervaringen Happy With Yoga

Yoga Nidra Online | Review (2023) + Korting & Ervaringen!

In dit artikel

Wil je zelf Yoga Nidra toepassen en ben je daarom op zoek naar een Yoga Nidra opleiding? In deze review blog deel ik mijn ervaringen met de online Yoga Nidra training van Rolf van Baalen.

Dankzij deze online Yoga Nidra training kan je jezelf maximaal ontspannen om zo de stress en de drukte van de dag van je af te laten glijden. Deze training is erg populair en is inmiddels al door duizenden mensen gevolgd.

Is deze Yoga Nidra opleiding van Rolf echt zo goed? In dit artikel ontdek je precies wat deze Yoga Nidra training inhoudt en waarom je hier wel of juist niet voor zou moeten kiezen.


Klik hier voor korting op de Yoga Nidra Cursus

Wat is Yoga Nidra?

Om dit artikel te beginnen wil ik eerst wat vertellen over de kracht van Yoga Nidra. Yoga Nidra is een vorm van Yoga die je in een diepe staat van ontspanning brengt.

Terwijl je ligt word je door een stem door de meditatie heen gepraat en daarbij kom je moeiteloos in een diepe staat van zijn. Je komt in het hogere bewustzijn waar maximale ontspanning voor lichaam en geest zal plaatsvinden.

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘Yoga diepe slaap’ Yoga Nidra bevindt zich namelijk tussen slapen en waken in. Door de diepe ontspanning bereik je een trance waarbij je spierspanning afneemt, je stressniveau afneemt, je hartslag daalt en je bloeddruk afneemt. Deze vorm van Yoga heeft een enorme helende werking op lichaam en geest.

Waarom Yoga Nidra?

De wereld lijkt steeds sneller aan ons voorbij te schieten, alles moet sneller en sneller. We hebben ambities en willen carrière maken, dit gaat vaak ten koste van lichamelijke en geestelijke rust.

We ontspannen namelijk niet volledig als we na onze werkdag op de bank ploffen om onze favoriete serie te gaan kijken. Waarom niet? Ons brein wordt nog steeds geprikkeld en komt allesbehalve tot rust. En wat dacht je van die smartphones? We liggen in bed en checken nog even onze telefoon. Het felle licht zorgt voor nieuwe prikkels waardoor slapen moeilijker kan zijn.

In een interview met slaapdeskundige William van der Klaauw (auteur: Perfect Slapen in 7 Stappen) kwam al eens naar voren dat het gebruik van een smartphone vlak voordat je gaat slapen enorm slecht is voor je nachtrust. De kwaliteit van slapen gaat dus sowieso achteruit en dat kan resulteren in het feit dat je moe wakker wordt.

Yoga Nidra is hierbij de ideale manier om optimaal te ontspannen en alle drukte en stress van de dag van je af te laten glijden om zo een optimale nachtrust te kunnen ervaren en topfit op te staan.

Yoga Nidra Review + Korting | Ervaringen Happy With Yoga

Yoga Nidra Opleiding

Maar om Yoga Nidra toe te passen moet je dan een opleiding volgen? Deze vraag komt regelmatig voorbij op het platform. Natuurlijk zijn er Yoga Nidra coaches die een opleiding hebben gevolgd om deze vorm van Yoga te gebruiken bij hun cursisten. Maar wil je Yoga Nidra thuis gaan doen dan is een volledige Yoga Nidra opleiding niet nodig.

Er is heel veel informatie te vinden op het internet en zelfs een digitale training waarbij je op een eenvoudige manier leert om Yoga Nidra toe te passen. Over deze online Yoga Nidra training gaan we het in dit artikel verder hebben.

Yoga Nidra met Rolf van Baalen

Rolf van Baalen is de auteur van de online training ‘Yoga Nidra’. Een volledig digitale training die gemakkelijk te volgen is wanneer het jou uitkomt.

Rolf is al jaren actief op het gebied van Yoga en heeft samen met zijn vrouw het bedrijf Happy With Yoga opgericht. Vanuit Happy With Yoga hebben ze meerdere trainingen ontwikkeld en geven ze regelmatig workshops en live trainingen.

Daarnaast delen ze veel gratis informatie over alles wat met Yoga te maken heeft op hun website. Rolf is dus allesbehalve nieuw in de Yoga en heeft zijn sporen dik verdiend in het wereldje van de ontspannen sferen.

Voor wie is Yoga Nidra bedoelt?

Yoga Nidra is een super vriendelijke manier van Yoga. Het is niet zoals bij het traditionele Yoga waarbij je soms onmogelijke houdingen moet aanhouden en in deze positie moet blijven zitten. Bij Yoga Nidra lig je gewoon stil op je rug te luisteren naar de geleide meditatie waarbij je niets anders hoeft te doen dan ontspannen.

Yoga Nidra is dus geschikt voor iedereen, man of vrouw, jong of oud.

Wat houdt het Yoga Nidra pakket in?

Wat krijg je als je besluit om dit Yoga Nidra pakket te kopen? Laat ik vooropstellen dat het om een volledig digitaal pakket gaat, je ontvangt dus alles in je mailbox.

#1: Yoga Nidra sessies

Als eerst krijg je natuurlijk de Yoga Nidra sessies waarmee je heerlijk zult ontspannen. Het zijn geleide meditaties die je naar het niveau van maximale ontspanning zullen brengen.

#2: E-book Yoga Nidra

Daarnaast krijg je een uitgebreid e-book waarin alles over Yoga Nidra wordt uitgelegd. Zo ontdek je meer over de geschiedenis van Yoga Nidra, de toepassingen ervan en wat je allemaal kunt bereiken met Yoga Nidra.

#3: Korte Yoga sessies

Als soort van bonus heeft Rolf korte Yoga sessies toegevoegd. Deze Yoga sessies zijn bedoelt om spanning uit je lichaam weg te werken maar zijn absoluut geen vereiste voor het beoefenen van Yoga Nidra. Deze bonus heeft overigens een waarde van €27

#4: Toegang tot besloten Facebookgroep

Rolf heeft een besloten Facebook groep met al zijn cursisten en deelnemers. Leuk om ervaringen uit te wisselen en handig om vragen te stellen aan anderen. Je wordt niet automatisch toegevoegd en niets is verplicht.

Yoga Nidra Review + Korting | Ervaringen Happy With Yoga

Yoga Nidra Ervaringen en Reviews

Als ik iets nieuws koop check ik altijd eerst de reviews van andere mensen, daarom zal ik enkele alinea’s wijden aan mijn ervaringen met Yoga Nidra en ervaringen van anderen met deze Yoga Nidra opleiding.

Normaal gesproken ben ik altijd nog wat terughoudend met dergelijke producten, misschien zelfs een beetje sceptisch. In dit geval ligt dat iets anders. Rolf van Baalen ken ik namelijk al van een ander product en tijdens mijn review over dat product ben ik erachter gekomen dat Rolf een betrouwbare man is. Een man van zijn woord om het zo maar te zeggen.

Hij was makkelijk te benaderen en reageerde snel en duidelijk op vragen. De inhoudt van zijn online trainingen ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven‘ en ‘Yoga Nidra‘ zijn beide van bijzonder hoge kwaliteit. Er word je niets beloofd wat niet waargemaakt kan worden en de opmaak van de producten ziet er nog steeds veelbelovend uit.

Kortom, ik geef een positieve aanbeveling voor dit product.


Klik hier voor korting op de Yoga Nidra Cursus

Yoga Nidra Reviews van andere mensen

Maar wat zeggen andere mensen over ‘Yoga Nidra’ van Rolf van Baalen? Op zijn website staan enkele positieve reacties van deelnemers maar zijn deze wel zo objectief?

Als ik verder op zoek ga naar mensen die reviews hebben geschreven over deze Yoga Nidra training van Rolf kom ik hoofdzakelijk positieve reacties tegen.

Hieronder vind je er enkele:

Yoga Nidra heeft mij enorm geholpen om mezelf tot rust te brengen. Ik ben van mijzelf nogal druk en kwam maar weinig tot rust, hoe anders is dat nu! Ik probeer 3x in de week een lange sessie uit de training te doen.

-Yoga Nidra ervaring Marieke 39 jaar-

Ik ben al jaren erg druk met mijn lichaam, ik train 3 keer per week en eet gezond. Toch realiseerde ik me dat ik ook goed voor mijn geest moest zorgen. Yoga Nidra heeft mij daar enorm bij geholpen, het kost niet veel tijd en het geeft super veel rust

-Yoga Nidra ervaring Joris 42 jaar-

Ik ben van mezelf nogal een denker, iets wat niet perse verkeerd hoeft te zijn maar het zorgt er wel voor dat het wat drukker in je hoofd is. Om deze drukte op orde te brengen heb ik Yoga Nidra van Rolf van Baalen aangeschaft. Wat een verademing.

– Yoga Nidra ervaring Nienke 31 jaar-

Zoals je ziet dus vooral positieve reacties, ook op de website van Happy with Yoga staan veel positieve reacties van deelnemers van verschillende activiteiten van Rolf. We schreven ook een interessante review over Kundalini yoga en de Kundalini Yoga Club.

Yoga Nidra bekend van de landelijke media

Ook landelijk is er aandacht geweest voor Happy with Yoga van Rolf van Baalen, zo besteedden de volgende media en bekende merken aandacht aan hem:

  • Womans health
  • Wendy magazine
  • Zalando
  • Metro
  • Paperflies
Yoga Nidra Online Review + Korting | Ervaringen Happy With Yoga

Exclusieve Korting Online Yoga Nidra Cursus

Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, wat betaal je voor ‘Yoga Nidra’ van Rolf van Baalen? Het totale pakket kost normaal €87,- maar via deze link krijg je meer dan 50% korting op de Yoga Nidra cursus. Om eerlijk te zijn was de normale prijs al zeer acceptabel maar met deze korting is het helemaal een no brainer geworden.

Een stressvrij leven en lekker ontspannen slapen met de Korting op de Yoga Nidra cursus is het wat mij betreft dubbel en dwars waard.

Proberen voor 30 dagen?

Je krijgt zelfde de mogelijkheid om de Yoga Nidra Cursus kosteloos te proberen. Want ben je niet tevreden? Dan stuur je een mailtje naar Rolf en krijg je zo snel mogelijk het volledige aankoopbedrag teruggestort op je rekening.

Dat je Yoga Nidra kosteloos kunt proberen geeft op zichzelf al een hoop rust.

Yoga Nidra Kopen met Korting?

Ben je overtuigd van de kracht van Yoga Nidra en wil je het pakket van Rolf van Baalen aanschaffen? We hebben een exclusieve korting afgesproken met Happy With Yoga en via deze speciale kortingspagina maak je gebruik van het aanbod.

Maximale ontspanning, heerlijk slapen en mindfit door het leven? Dat bereik je met Yoga Nidra! Happy with Yoga komt ook naar voren in het artikel over de beste yoga online.


Klik hier voor korting op de Yoga Nidra Cursus

Meer yoga voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast yoga ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om yoga online te doen. Er zijn verschillende platforms waarmee je gewoon thuis yoga kan beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan YogaTV, Happy With Yoga of de Kundalini Yoga Club. Dit is ideaal als je wilt beginnen met yoga in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je hebt enkel een abonnement nodig en je eigen yoga matras.

Mocht je wat meer de diepte op willen ingaan kijk dan eens naar yoga nidra of kundalini yoga. Mocht je de smaak echt te pakken hebben kan je je altijd nog inschrijven voor een yoga opleiding.

Wil je meer weten over al deze dingen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over yoga nidra

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een meditatie-techniek die vaak wordt omschreven als “yogaslaap” of “geleide ontspanning”. Het is een beoefening waarbij de praktiserende zich concentreert op verschillende lichaamsdelen en ademhaling om een diepe staat van ontspanning te bereiken.

Hoe werkt yoga nidra?

Yoga Nidra werkt door het gebruik van aandachtige concentratie en visualisatie om de geest te kalmeren en het lichaam te ontspannen. De praktiserende wordt vaak begeleid door een geleide meditatie die hen helpt om zich te concentreren op hun ademhaling en verschillende delen van het lichaam.

Wat zijn de voordelen van yoga nidra?

De voordelen van yoga nidra kunnen onder andere zijn: vermindering van stress en angst, verbetering van de slaapkwaliteit, vermindering van fysieke pijn, versterking van het immuunsysteem, verbetering van mentale helderheid en concentratie.

Hoe vaak moet ik yoga nidra beoefenen?

Er is geen vast antwoord op deze vraag, omdat het afhankelijk is van de individuele behoeften en doelen. Sommige mensen beoefenen yoga nidra dagelijks, terwijl anderen het alleen beoefenen wanneer ze zich gestrest of onrustig voelen. Overleg met een professional indien nodig.

Wat is het verschil tussen yoga nidra en andere meditatie-technieken?

Yoga Nidra is uniek in de zin dat het zich richt op het bereiken van een diepe staat van ontspanning door middel van aandachtige concentratie en visualisatie. Andere meditatie-technieken kunnen zich richten op het bereiken van een heldere geest, het verminderen van stress of het verbeteren van de concentratie.

Kan ik yoga nidra beoefenen als ik geen ervaring heb met yoga?

Ja, yoga nidra is een techniek die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de ervaring of kennis die men heeft van yoga.

Is yoga nidra alleen geschikt voor volwassenen?

Nee, yoga nidra is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een techniek die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een kind of volwassene.

kan ik yoga nidra beoefenen als ik fysieke beperkingen heb?

Ja, yoga nidra is een techniek die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een individu, dus ook als je fysieke beperkingen hebt. Overleg wel altijd met een professional voordat je begint.

Kan ik yoga nidra beoefenen tijdens de zwangerschap?

Ja, yoga nidra kan een nuttige techniek zijn tijdens de zwangerschap, omdat het helpt bij het ontspannen van het lichaam en het verminderen van stress. Overleg wel altijd met een arts of zwangerschapsyoga docent voordat je begint.

Is het noodzakelijk om een teacher of een gids te hebben om yoga nidra te beoefenen?

Hoewel het aan te raden is om onder professionele begeleiding te beginnen, is het niet noodzakelijk om een teacher of een gids te hebben om yoga nidra te beoefenen. Er zijn veel resources beschikbaar waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Yoga Nidra Online | Review (2023) + Korting & Ervaringen!

Laat een reactie achter