arrow_drop_up arrow_drop_down
Interview met Slaapdeskundige William van der Klaauw - Auteur Boek 'Perfect Slapen in 7 Stappen'
11 oktober 2020 
in Slaap

Interview met Slaapdeskundige William van der Klaauw - Auteur Boek 'Perfect Slapen in 7 Stappen'

Zijn website wordt maar liefst meer dan 80.000 keer per maand bezocht, zijn boeken zijn al door duizenden mensen aangeschaft en sinds kort verkoopt hij zelfs zijn eigen fysieke slaapproducten. We hebben het hier over slaapdeskundige William van der Klaauw.

Uiteraard ken ik William al een tijdje en heb ik meerdere keren met hem gesproken, van een interview is het echter nog nooit gekomen. Vandaag brengen we daar verandering in en stel ik verschillende kritische vragen aan deze slaapspecialist.

Hoe is William van der Klaauw in de wereld van slapen en slaapproblemen terecht gekomen en waarom is zijn boek Perfect Slapen in 7 Stappen zo populair?

William van der Klaauw - Perfect slapen in 7 stappen

Interview William van der Klaauw

Voordat ik van start ga met het interview is het nog wel leuk om te vertellen hoe dit interview tot stand is gekomen. Het was namelijk William zelf die tegen mij zei ‘Goh misschien is het wel leuk om een interview te doen'. Ik was natuurlijk meteen positief gestemd want een interview is inderdaad erg waardevol! Hieronder ontdek je het interview, waarin ik William aan de tand voel over verschillende zaken omtrent slaapproblemen, zijn website en zijn boek.Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaring Korting

 • Sinds wanneer help je mensen met hun slaapproblemen en hoe ben je hier zo in terecht gekomen?

In deze vorm – met de website slaapwijzer.net – ben ik eind 2013 begonnen. Het viel mij op hoe weinig goede informatie over slaap(problemen) te vinden is op internet en heb besloten mijn eigen kennis en ervaring als slaapdeskundige online beschikbaar te stellen. Binnen korte tijd had ik circa 80.000 bezoekers per maand. Voor mij een bevestiging dat ik hiermee in een belangrijke behoefte voorzag.

Slaapwijzer.net

 • Hoe is het in Nederland en België gesteld met de kennis over slapen en slaapproblemen?

Over het algemeen niet goed. Ik vind dat vreemd. We slapen een groot deel van ons leven, en we weten er (te) weinig vanaf. Als je van nature een goede slaper bent, is dat niet zo'n groot probleem. Vooral bij slechte slapers kan meer kennis het verschil betekenen. Hierbij gaat het niet alleen om praktische informatie, maar ook om met een ander perspectief naar slaap(problemen) te kijken.

 • Waarom geeft een huisarts zo weinig advies over slaapproblemen?

Er zullen ongetwijfeld huisartsen zijn die erg goed advies geven, maar in algemene zin valt het me op dat er vrij snel slaapmedicatie wordt voorgeschreven. Helaas is dit geen oplossing voor de lange termijn en kan het je uiteindelijk van de regen in de drup helpen. Goed advies – onder andere over het juiste slaapritme en een ‘slaapverwekkende' levensstijl – is in mijn ogen veel belangrijker.

 • Wat is het grootste risico als je blijft rondlopen met slaapproblemen en geen goede nachtrust meer krijgt?

Ik hou van een positieve benadering en vind het niet passend en gewenst om slapeloosheid in verband te brengen met allerlei vervelende gevolgen. Het is juist belangrijk om doembeelden in je hoofd los te laten en naar acceptatie toe te werken. Dit zorgt voor de geestelijke ontspanning die je nodig hebt. In algemene zin kan ik zeggen dat er meer uit het leven te halen valt met een goede nachtrust. Een positief doel om naar toe te werken.

 • Ik las onlangs dat je geen voorstander bent van slaapmedicatie? Kun je uitleggen waarom?

Slaapmedicatie werkt verslavend, met name geestelijk. Er ontstaat vaak een gevoel van afhankelijkheid. Het vertrouwen dat je zonder pil ook kunt slapen kan wegvallen. Uiteindelijk kun je hierdoor van de regen in de drup terechtkomen. Toch adviseer ik om altijd op het advies van je huisarts af te gaan. Hij/zij kan jouw persoonlijke situatie het best beoordelen en er kunnen gegronde redenen zijn om toch slaapmedicatie voor te schrijven. Mijn advies is wel om daarnaast op een ‘natuurlijke manier' te werken aan het verbeteren van je slaap, bijvoorbeeld met mijn 7-Stappen Methode.
Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!
 • Je suggereert dat de commercie je maar laat aanmodderen, hoe bedoel je dat?

Hiermee bedoel ik dat er vaak ‘wondermiddelen' worden gepresenteerd tegen slapeloosheid. En die bestaan niet. Je kunt geen luchtje op je kussen sprayen, gebruik maken van een magic pillow of een supplement slikken en ineens veranderen in een goede slaper. Je nachtrust structureel verbeteren is in mijn ogen altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen – bijvoorbeeld op het gebied van slaapritme, levensstijl en het omgaan met stress – die samen het verschil maken.

 • Hoe kwam je op het idee om het boek Perfect Slapen in 7 Stappen te schrijven?

Ik merkte dat er behoefte was aan een praktische, toepasbare en wetenschappelijk onderbouwde gids om slaapproblemen definitief op te lossen. Hier heb ik in voorzien door het lanceren van mijn boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen‘. Inmiddels hebben duizenden lezers aan de hand van mijn methode hun slaap verbetert. Ik ben ontzettend trots op de positieve reacties die ik zeer regelmatig ontvang.

Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!

 • Zijn deze 7 stappen voor iedereen toepasbaar? Er zijn toch verschillende soorten slaapproblemen?

Mijn methode helpt zowel mensen die 's avonds moeite hebben met inslapen als mensen die (vaak) wakker worden tijdens de nacht en vervolgens niet meer in slaap kunnen vallen. In algemene zin richt ik me daarnaast op het verbeteren van de slaapkwaliteit. Met name als er sprake is van geestelijke of lichamelijk aandoeningen is het belangrijk om (ook) daar de focus op te leggen en via de reguliere medische weg hulp te zoeken.Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaring Korting

 • Wat maakt het boek Perfect slapen in 7 stappen zo uniek ten opzichte van andere hulpmiddelen om slaapproblemen tegen te gaan?

Ik kan bij het beantwoorden van deze vraag heel erg de diepte ingaan, maar ik wil het graag houden bij mijn 100% tevredenheidsgarantie die maar liefst 90 dagen geldig is. Als mijn methode niet brengt wat je ervan verwacht, stuur je mij een e-mail en ik stuur dezelfde dag het volledige aankoopbedrag nog terug. Het boek mag je houden (geen gedoe met terugsturen). Ik leg het risico heel bewust bij mezelf neer, omdat ik veel vertrouwen heb in mijn methode en enkel genoegen neem met tevreden klanten. Deze vorm van zekerheid en service zal je bij andere ‘hulpmiddelen' niet aantreffen.

 • Ik hoor veel verhalen van mensen die onzeker zijn over het aanschaffen van producten die DE oplossing bieden, ze zijn al meer dan eens de boot in gegaan en zijn erg voorzichtig, wat zou je tegen hun willen zeggen als ze twijfelen over de aanschaf van Perfect slapen in 7 stappen?

Ook hierbij kan ik verwijzen naar de garantie. Ik kan je adviseren om volledig risicoloos te ervaren wat mijn methode voor jou gaat betekenen.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Slaapproblemen? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

–> Klik hier voor meer Slaap Tips  |  Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download