In dit artikel

Wet van de aantrekkingskracht

Wet van de Aantrekkingskracht | Realiseer jouw Dromen!

In dit artikel

Als je al even bezig bent met spiritualiteit, zelfontwikkeling en persoonlijke groei, dan is de wet van de aantrekkingskracht ongetwijfeld geen onbekende term meer voor jou. Volgens de wet van de aantrekkingskracht vindt alles wat we in ons leven ervaren, van het geluk tot het ongeluk, zijn oorsprong in wat we zelf geloven en waar we van overtuigd zijn.

Wat houdt de wet van de aantrekkingskracht precies in en hoe kan je de wet van de aantrekkingskracht toepassen? Stuk voor stuk vragen die een duidelijk antwoord behoeven, en die vind je in dit artikel!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Als we het hebben over de wet van de aantrekkingskracht, dan gaat het eigenlijk om een universele wet waar we allemaal in bepaalde mate ‘ondergeschikt’ aan zijn. Deze wet stelt dat wat we onderbewust denken of geloven, ook realiteit zal worden. Op zich klinkt dat misschien heel simplistisch, maar dat komt doordat het dat in essentie ook echt is!

Veel mensen beseffen wel dat wat ze denken een invloed heeft op hun realiteit, tot op een zeker niveau. Als je ze echter vertelt dat ze door middel van hun gedachten hun realiteit kunnen creëren of veranderen, stuit je meestal op heel wat mentale weerstand.

De wet van de aantrekkingskracht werkt op zich écht – maar er zijn verschillende redenen waarom veel mensen toch niet de gewenste omstandigheden, gebeurtenissen of personen aantrekken:

1. Negatieve gedachten en overtuigingen

De eerste reden waarom mensen niet altijd het leven leiden dat ze willen, is omdat hun gedachten overwegend negatief zijn. Het probleem is dat ze zich vaak niet eens bewust zijn van hun gedachten gedurende de dag, waardoor die negatieve gedachten hen beheersen in plaats van omgekeerd! Een microdosing experiment kan hier zeker bij helpen.

2. Wel denken, maar niet voelen

Als mensen dan toch geloven in de potentie van de wet van de aantrekkingskracht, dan hebben ze het vaak moeilijk om de realiteit die ze willen creëren ook echt te voelen. Gewoon zeggen dat je rijk bent of de perfecte partner hebt, volstaat immers niet om dat ook te realiseren. Je moet je ook kunnen inbeelden hoe het voelt om die rijkdom of partner te hebben!

Het belang van je gevoel bij de wet van de aantrekkingskracht

Hoe kan je de wet van de aantrekkingskracht nu écht positief benutten en er je droomleven mee creëren? Er zijn een aantal wet van de aantrekkingskracht oefeningen die je kan doen:

  • Meditatie, om voorbij je beperkende overtuigingen te kijken.
  • Visualisaties, om je je droomleven in te beelden en het te voelen.
  • Affirmaties, waarbij je je droomleven uitspreekt alsof het al realiteit is.

Deze tools helpen je om de wet van de aantrekkingskracht in de liefde, je carrière en op elk ander aspect van je leven werkzaam te maken. Het resultaat is dat je, door je bewust te worden van je diepste overtuigingen en gedachten, jezelf niet langer tegenhoudt in je acties – en zodoende het leven van je dromen stap voor stap kunt realiseren!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wet van de Aantrekkingskracht | Realiseer jouw Dromen!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips