In dit artikel

Wet van Compensatie

Wet van Compensatie (2023) | Belangeloos geven aan anderen!

In dit artikel

Wat als er een wet bestond die ervoor zorgde dat je alles in je leven krijgt wat je wilt, en er maar één voorwaarde voor was: zonder eigenbelang geven aan anderen. De wereld zou er helemaal anders uit zien! Het goede nieuws is dat er wel degelijk een wet is die ervoor zorgt dat alles wat je geeft, ook terug krijgt: de wet van de compensatie.

Wat is de wet van de compensatie en wat zijn de gevolgen ervan voor jouw leven en de wereld als geheel? In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de wet van de compensatie!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Echt geven aan de ander én aan jezelf: de basis van de wet van de compensatie

Als er één centraal begrip is dat de basis vormt van de wet van de compensatie, dan is het dit:

“Pas als je zonder eigenbelang en commercieel belang geeft aan de ander, kan je ook zelf rijkelijk ontvangen.”

Hoe mystiek deze uitspraak ook mag lijken, de theorie erachter houdt wel degelijk steek. Deze wet stelt dat als we uit pure liefde aan andere mensen of andere wezens kunnen geven, we op dezelfde manier ook zullen ontvangen. Pas als we gelukkig worden door het geluk van een ander, dankzij een goede daad die we zelf hebben verricht, bevinden we ons in een positie om méér geluk en voldoening te ontvangen dan we ooit voor mogelijk hadden durven houden.

Het is bij het geven aan een ander echter ook belangrijk om die daad op zich te zien als een gift aan jezelf. Jij en de ander zijn immers één, en het onderscheid dat wij als mens ervaren tussen elkaar is slechts een illusie. Het spreekt dan ook voor zich dat alles wat je aan de ander geeft, naar je terugkomt!

Er is méér dan genoeg voor iedereen!

De reden waarom veel mensen uit eigenbelang handelen, is omdat ze ervan overtuigd zijn dat de hoeveelheid geluk, rijkdom en liefde die in de wereld beschikbaar zijn, beperkt is. Door constant in deze staat van ‘angst’ te leven, wordt het moeilijk om iets aan een ander te geven zonder iets terug te verwachten.

De waarheid is echter anders: er is méér dan genoeg geluk, vrijheid en materiële en andere rijkdom voor iedereen! Zodra we ons als mensheid bewust zijn van de onuitputtelijke rijkdom van Het Universum, zullen we in staat zijn om uit échte liefde te geven en dus ook overvloedig te ontvangen.

De wet van de compensatie kan in dit opzicht de basis vormen van écht geluk en persoonlijke groei. Hoe meer je je aandacht richt op het geven aan anderen, en daar tegelijkertijd ook zelf gelukkiger van wordt, hoe méér geluk en rijkdom je zal ontvangen.

Het gezegde “Wat je zaait, zal je oogsten” krijgt in het licht van de wet van de compensatie meteen een veel diepere betekenis, één waar we allemaal iets van kunnen leren!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wet van Compensatie (2023) | Belangeloos geven aan anderen!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips