Werken in de buitenlucht is goed voor je!

Werken in de buitenlucht is goed voor je!

Het klinkt misschien een beetje raar, maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen vandaag de dag veel te weinig buiten komen. Een gemiddelde Nederlander stapt na het ontbijt zo de auto in, recht het kantoor binnen om vervolgens weer na de werkdag direct naar huis te gaan. Dit is vaak duidelijk af te lezen aan de nogal bleke gelaatsuitdrukkingen van de gemiddelde Nederlander die binnen vier muren werkt. Toch hoef je echt geen bouwvakker of boswachter te zijn om buiten te kunnen werken. We nemen een kijkje hoe je met je werk toch nog eens de zon kunt aanschouwen.

Publieke wifi plaatsen

De tijd van een kabel in je PC pluggen om je router te laten zoeken naar een internetverbinding is voorbij. Tegenwoordig heb je zelfs in openbare parken een gratis wifi verbinding te pakken. Vul je sporttas met je laptop, thermosfles en documenten en stap de frisse lucht in. Ga een stapje verder en kriebel lekker met je blote tenen in het groene gras terwijl je dezelfde werkzaamheden uitvoert als dat je in het kantoor zou doen. Niet alleen zorgt dit voor een gezond lichaam, maar het is ook heel rustgevend om in de buitenlucht te kunnen werken.

Wat weerhoudt je?

Nu zul je zeggen dat het voor afleiding kan zorgen wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen met je laptop tas terwijl je tussen de schreeuwende kinderen en spelende honden in het park zit.
Dit kun je makkelijk voorkomen door oordopjes of een koptelefoon te dragen met geluiddempende werking. Met deze handige gadgets kun je lekker genieten van je eigen muziek zonder dat de geluiden van buitenaf je kunnen storen. Ideaal voor het werken in een druk park of op een druk bezet terras. Is het park toch nog te druk voor je? Zoek dan een balkonnetje op of misschien zelfs het dak. De meeste kantoorgebouwen hebben er een.

Neem een pauze

Wanneer je niet altijd in de gelegenheid bent om buiten je werk te kunnen doen, heb je wel vaak de vrijheid om in je pauze even naar buiten te stappen. In plaats van de kantine te bezoeken, kun je er ook voor kiezen om even lekker een wandeling in de buurt te maken. Zo zorg je niet alleen voor de dagelijkse lichaamsbeweging, maar je geeft ook je drukke hoofd eventjes wat rust. Je ogen zullen ook heel blij zijn met deze pauze in de openlucht en je geeft ze even iets anders om naar te kijken dan alleen maar op een scherm gericht te zijn.

Vrijheid blijheid

Je zult merken dat je gezondheid en je gesteldheid er al snel op vooruit gaat wanneer je minimaal een uurtje kunt vrijmaken om naar buiten te gaan. Of dat het nu winter of zomer is, een korte wandeling is vaak al genoeg om je stukken beter te voelen tijdens een normale werkdag. Probeer het maar eens en je zult zien dat je veel energieker wakker wordt en ‘s nachts beter slaapt dan normaal. Bovendien kost het niets, de buitenwereld is er namelijk voor iedereen en is altijd aanwezig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips