In dit artikel

Mindhacking | Ontdek de 5 Voordelen van Mindhacking!

Mindhacking | Ontdek de 5 Voordelen van Mindhacking!

In dit artikel

Is het jouw wens om gezond en gelukkig te leven? Wil je niet langer moe, gestrest en opgebrand zijn? Haal het beste in jou naar boven met mindhacking. Het is een slimme en eenvoudige manier om jouw ideale toekomst te creëren. Mind hacking is meetbaar en bewezen door de wetenschap. Durf je het aan om jezelf positief te veranderen? Lees dan snel verder en ontdek de kracht van mindhacking.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Herschrijf je brein door visualisatie

Mind hacking is een methode die inzet op meer gezondheid en geluk. Dit bereik je door herprogrammering van je brein. Op die manier optimaliseer je je hormoon- en DNA activiteit. Dit klinkt een tikkeltje magisch, maar het is pure wetenschap. Graag leg ik je uit hoe mind hacking werkt.

Het proces van daadwerkelijk iets meemaken of enkel iets visualiseren werkt exact hetzelfde. Dit is vooral interessant als je oude overtuigingen en gewoontepatronen wilt doorbreken. Mindhacking is een interessante en wetenschappelijke bewezen methode om nieuwe herinneringen in je onderbewustzijn te brengen waardoor zowel je brein als je lichaam verandert.

Onderzoeken tonen aan dat het brein veranderbaar is en dat visualisatie bijdraagt aan het aanmaken van nieuwe neurale netwerken. Dit noemen we ook wel neuroplasticiteit. De nieuwe signalen die worden afgegeven aan je brein zorgen ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Daarom is dit een interessante manier om gelukkiger en gezonder in het leven te staan. De tool die ik hiervoor gebruik is Synctuition.

Wat is de gedachte achter de wetenschap van mindhacking?

Mind hacking is gebaseerd op twee inzichten uit de wetenschap: epi genetica en neuroplasticiteit.

  • Epi genetica gaat over de (onbewuste) invloed van je ervaringen en omgeving op je genen. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in stress, gezondheidsklachten of een ongelukkig bestaan. Door je brein positief te veranderen middels visualisatie sta je gezonder en energieker in het leven.
  • Neuroplasticiteit heeft alles te maken met de veranderbaarheid van je brein. Hersencellen zijn in staat om nieuwe verbindingen aan te maken en oude verbindingen los te laten. Hierdoor ben jij in staat om je denken, voelen en laten te veranderen.

Mindfulness en meditatie zijn gericht op bewustwording en ontspanning. Mindhacking gaat een stap verder: vanuit een ontspannen ‘zijn’ zet je technieken in vanuit de epi genetica en neuroplasticiteit voor nieuwe neurale netwerken. Volg daarom een training, workshop of webinar over mind hacking.

Wat zijn de voordelen van mind hacking?

Het herprogrammeren van je brein brengt diverse voordelen met zich mee. Ik zet ze voor je op een rij:

  • Mind hacking versterkt je immuunsysteem en dus ook je gezondheid.
  • Je ervaart minder stress, een betere gezondheid en meer levensgeluk.
  • Je ontdekt hoe je gezondheid en geluk zelfstandig traint.
  • Het optimaliseert je gemoedsrust en de verschillende breinfuncties.
  • Je wordt bewuster van je eigen gedrag en hoe je daar goed mee omgaat.

Kies voor een gezond en gelukkig leven

Een gezond leven start met een gezond brein. Mind hack je brein om op die manier nieuwe herinneren te creëren in je hersenen. Start vandaag en verander je brein zodat ook jouw leven ten positieve verandert, want mind hacking is geen trend, maar een wetenschappelijke methode om gelukkiger in het leven te staan.

Bart heeft zijn leven terug door Mindhacking!

Mindhacking heeft een ongekende uitwerking op mensen. Dit weet ook Bart Heijting. Hij brak zijn nek als gevolg van een heftig snowboard ongeluk en dit resulteerde in jarenlange chronische pijn. Wonder boven wonder kwam hij er bovenop en dit heeft onder andere te danken aan mindhacking en meditatie. Lees het verhaal van Bart en laat je inspireren door zijn indrukwekkende getuigenis.

Het verhaal van Bart met een gebroken nek

“Ik ben altijd een fanatieke sportman geweest en daarom vond ik het heerlijk om met vrienden te gaan snowboarden in de Franse Alpen. Zo ook dit jaar. Hoewel we een fantastische tijd met elkaar beleefden, gebeurde er plotseling iets onverwachts. Mijn snowboard bleef achter een graspol haken, waardoor ik over de kop vloog en met mijn hoofd op de grond terechtkwam. Ik belandde plat op mijn rug en even werd het heel zwart voor mijn ogen. Waar ik eerst dacht dat er niet zoveel aan de hand was, voelde ik al snel tintelingen in zowel mijn benen en armen én een ongekende pijn in mijn nek. Na diverse onderzoeken bleek dat mijn nek was gebroken: een hangman’s fractuur.”

Langdurig revalidatietraject

“Mijn gebroken nek resulteerde in een langdurig revalidatietraject. Gelukkig was er geen operatie nodig, maar wel heb ik zeven maanden lang vastgezeten in een brace. Deze liep van mijn buik en rug tot aan mijn achterhoofd en kin. Na die zeven maanden mocht ik een schuimkraag om en deze heb ik twee maanden moeten dragen. Natuurlijk was dit een flinke beproeving, maar ik was enorm blij dat ik mijn leven na een klein jaar weer kon oppakken. Althans, dat dacht ik…”

Chronische pijnklachten

“Want binnen enkele maanden begonnen de pijnklachten. Het startte met tintelingen en pijnscheuten in mijn rechterarm en ellenboog. De pijn was zo hevig dat het me niet lukte om mijn werk achter de computer uit te voeren. De pijnklachten kwamen en gingen en kenden een grillig verloop. Ik heb er ruim tien jaar mee rondgelopen en er was geen deskundige die me kon helpen. Er was geen andere optie dan accepteren dat ik nooit meer werkzaam zou zijn binnen de academische wereld, want ik kon met geen mogelijkheid achter een computer zitten.”

De kracht van Mindhacking

“Het boek ‘Evolve Your Brain’ van dr. Joe Dispenza zorgde gelukkig voor een keerpunt. Dit mindset boek beschrijft de invloed van het brein in verhouding tot lichamelijke genezing. Tijdens zijn komst naar Nederland nam ik deel aan zijn trainingen en workshops en dit resulteerde in een miraculeuze ervaring: mijn brein startte met het zenden van nieuwe en gezonde signalen naar de cellen in mijn arm en nek. Dit zorgde voor herstel van mijn beschadigde zenuwstelsel. En dat bereikte ik door slechts drie maanden lang een uur per dag te mediteren. Binnen vier maanden had ik geen pijn meer en kon ik weer probleemloos werken achter mijn computer.”

Waarom de mindhack methode werkt

“Mindhacking heeft alles te maken met het herprogrammeren van je brein. Voor je hersenen maakt het niets uit of je real-life iets meemaakt of dit visualiseert. De processen zijn hetzelfde en maken op die manier nieuwe neurale netwerken aan. Oude overtuigingen en gewoontepatronen worden op die manier doorbroken. Deze methode wordt ondersteund door de wetenschap en draagt bovendien bij aan meer geluk en gezondheid. Uit ervaring weet ik dat dit écht werkt en daarom begrijp je ook mijn enthousiasme over mindhacking!”

Mijn nieuwe ik

“Inmiddels ben ik nu een aantal jaren verder en nog steeds volledig pijnvrij! Hoewel ik het liever niet had meegemaakt, ben ik blij dat mind hacking en meditatie mijn leven voorgoed hebben veranderd. Er is niets zweverigs aan, integendeel! Het heeft me overtuigd om anderen kennis te laten maken met de kracht van mindhacking. Elke dag zet ik me met plezier in om anderen op weg te helpen via mijn unieke mindhacking methode. Een goede reden om een cursus mindhacking te volgen!”

Bepaal met Mindhacking jouw toekomst!

Wil je oude conditioneringen overstijgen en op een compleet nieuwe manier in het leven staan? Het brein speelt een cruciale rol om jezelf en je kijk op je bestaan te veranderen. Veelal is je brein gevuld met ervaringen en herinneringen uit het verleden en die bepalen hoe je op dit moment in het leven staat. Mindhacking is een wetenschappelijk bewezen methode waarmee je je brein her-programmeert. Visualisatie vervult daarin een cruciale rol.

Hoe het verleden het nu beïnvloedt

Alle ervaringen, herinneringen, waarden en normen uit het verleden hebben invloed op het hier en nu. Ze zijn een afspiegeling van wie je bent, maar ook wat je voelt en hoe je in het heden handelt. Het is de bril waardoor jij naar de wereld kijkt. Je kijkt dus naar het leven via de blik van het verleden en het is ook het fundament waarop jij je beslissingen hanteert. Vaak doe je dit niet eens bewust, maar maak je keuzes op basis van je onderbewustzijn.

Overstijg je onderbewuste brein

Geconditioneerd gedrag is aangeleerd gedrag dat onder bepaalde condities tot stand komt en op die manier een gewoonte wordt. Soms voelt het verdraaid lastig om gewoontepatronen of aangeleerd gedrag te doorbreken. Toch is het wel degelijk mogelijk, want allerlei wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het brein in staat is om te veranderen. Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd: bestaande netwerken afbreken en vervangen door nieuwe netwerken. Op die manier wordt het mogelijk om te bouwen aan een nieuwe toekomst vol gezondheid en geluk.

Verander de architectuur van je brein

Zodra je iets nieuws aanleert, worden er in het brein nieuwe verbindingen aangemaakt. Dit geldt niet alleen voor een realistische ervaring, maar ook voor een virtuele ervaring. Op neurologisch vlak gebeurt er precies hetzelfde. De architectuur van je brein is dus op een fantastische manier te beïnvloeden. En dat is exact waar mindhacking over gaat: de veranderbaarheid van het brein middels bijvoorbeeld mindfulness en meditatie. In een diepe staat van ontspanning en ontvankelijkheid maak je nieuwe neurale netwerken aan.

Kijk door een nieuwe bril naar de toekomst

Mindhacking is dé methode om een nieuwe toekomst te creëren. Hoe geweldig is het om alles te vergeten wat je hebt (aan)geleerd en blanco de toekomst in te gaan? Dankzij een mind hack opereer je vanuit een nieuwe invalshoek en ontdek je dat er veel meer mogelijk is dan je nu misschien denkt. Dit doe je door je brein te trainen en oude conditioneringen te overstijgen. Er zijn talloze voorbeelden te benoemen van mensen die dit onderschrijven.

Wil je op een nieuwe en frisse manier in het leven staan? Start met mind hacking en kijk door een andere bril op een positieve manier naar de toekomst.

Mindhacking: jij kiest jouw toekomst!

Mindhacking is een term die steeds vaker wordt gebruikt in relatie tot meditatie en visualisatie, en eigenlijk gaat het om een relatief eenvoudig concept: door middel van specifieke mindhacking technieken pas je destructieve onderbewuste gedachtepatronen aan. Het resultaat? Het leven dat je écht wilt, wordt sneller realiteit – van gezondheid tot rijkdom, relaties en meer!

De wetenschap heeft al meermaals de kracht van mindhacking bewezen, en vooral methodes als meditatie en visualisatie spelen hierbij een belangrijke rol. De voordelen en kracht van mindhacking reiken erg ver:

  • Dankzij neuroplasticiteit kan je de manier waarop je hersenen functioneren letterlijk veranderen. Dit maakt het mogelijk om een positieve mindset te creëren!
  • Als je aan mindhacking doet, ervaar je minder stress en vermoeidheid. Je hersenen worden immers beter beschermd tegen negatieve gedachtepatronen, waardoor je beter intuïtief weet wat jou gelukkig maakt.
  • Ten slotte helpt mindhacking je om meer zelfbewuste, zelfstandige keuzes te maken. Als je beseft dat je zelf een invloed hebt op hoe je je voelt en wat je kunt of niet kunt, creëer je een mate van bewustzijn die jouw geluksgevoel, dag in dag uit, zal verbeteren.

Nieuwe verbindingen in de hersenen = een nieuw leven!

Zoals reeds kort vermeld heeft mindhacking te maken met neuroplasticiteit, de mogelijkheid om jouw eigen brein te veranderen. Het centrale begrip is dat bij deze aanpak nieuwe neurale verbindingen aangelegd worden, waardoor jouw levenservaring compleet kan veranderen.

Belangrijk om positieve veranderingen teweeg te brengen, is dat het onderbewuste wordt bestudeerd om te achterhalen welke gewoontes en gedachten je tegenhouden in je leven. Op basis daarvan worden door middel van mindhacking technieken (meditatie, affirmaties en visualisatie) dan weer nieuwe gewoontes aangeleerd. Die gewoontes zullen na voldoende oefening en herhaling even automatisch gebeuren als, zeg maar, je tanden poetsen!

Biohacking of mindhacking: wat is het verschil?

Biohacking is een ander begrip dat vaak in de wereld van de neurowetenschap de kop opsteekt. Er is echter wel degelijk een verschil met mindhacking. Biohacking heeft betrekking op technieken die helpen om de werking/structuur van het lichaam te veranderen. Bij mindhacking ligt de focus echter vooral op de hersenen.

Het mooie van mindhacking is echter dat je, door de manier waarop je brein werkt aan te pakken, óók je lichaam verandert; beide kunnen immers onmogelijk los van elkaar gezien worden.

Meer geluk en een goede gezondheid beginnen bij jouw gewoontes. Dankzij mindhacking geef je jouw persoonlijke groei op alle vlakken een boost!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Mindhacking | Ontdek de 5 Voordelen van Mindhacking!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips