arrow_drop_up arrow_drop_down
Mindhacking | Ontdek de 5 Voordelen van Mindhacking!
12 mei 2020 

Mindhacking | Ontdek de 5 Voordelen van Mindhacking!

Is het jouw wens om gezond en gelukkig te leven? Wil je niet langer moe, gestrest en opgebrand zijn? Haal het beste in jou naar boven met mindhacking. Het is een slimme en eenvoudige manier om jouw ideale toekomst te creëren. Mind hacking is meetbaar en bewezen door de wetenschap. Durf je het aan om jezelf positief te veranderen? Lees dan snel verder en ontdek de kracht van mindhacking.

Herschrijf je brein door visualisatie

Mind hacking is een methode die inzet op meer gezondheid en geluk. Dit bereik je door herprogrammering van je brein. Op die manier optimaliseer je je hormoon- en DNA activiteit. Dit klinkt een tikkeltje magisch, maar het is pure wetenschap. Graag leg ik je uit hoe mind hacking werkt.

Het proces van daadwerkelijk iets meemaken of enkel iets visualiseren werkt exact hetzelfde. Dit is vooral interessant als je oude overtuigingen en gewoontepatronen wilt doorbreken. Mindhacking is een interessante en wetenschappelijke bewezen methode om nieuwe herinneringen in je onderbewustzijn te brengen waardoor zowel je brein als je lichaam verandert.

Onderzoeken tonen aan dat het brein veranderbaar is en dat visualisatie bijdraagt aan het aanmaken van nieuwe neurale netwerken. Dit noemen we ook wel neuroplasticiteit. De nieuwe signalen die worden afgegeven aan je brein zorgen ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Daarom is dit een interessante manier om gelukkiger en gezonder in het leven te staan.


Wat is de gedachte achter de wetenschap van mindhacking?

Mind hacking is gebaseerd op twee inzichten uit de wetenschap: epi genetica en neuroplasticiteit.

 • Epi genetica gaat over de (onbewuste) invloed van je ervaringen en omgeving op je genen. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in stress, gezondheidsklachten of een ongelukkig bestaan. Door je brein positief te veranderen middels visualisatie sta je gezonder en energieker in het leven.
 • Neuroplasticiteit heeft alles te maken met de veranderbaarheid van je brein. Hersencellen zijn in staat om nieuwe verbindingen aan te maken en oude verbindingen los te laten. Hierdoor ben jij in staat om je denken, voelen en laten te veranderen.

Mindfulness en meditatie zijn gericht op bewustwording en ontspanning. Mindhacking gaat een stap verder: vanuit een ontspannen ‘zijn' zet je technieken in vanuit de epi genetica en neuroplasticiteit voor nieuwe neurale netwerken. Volg daarom een training, workshop of webinar over mind hacking.

Wat zijn de voordelen van mind hacking?

Het herprogrammeren van je brein brengt diverse voordelen met zich mee. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Mind hacking versterkt je immuunsysteem en dus ook je gezondheid.
 • Je ervaart minder stress, een betere gezondheid en meer levensgeluk.
 • Je ontdekt hoe je gezondheid en geluk zelfstandig traint.
 • Het optimaliseert je gemoedsrust en de verschillende breinfuncties.
 • Je wordt bewuster van je eigen gedrag en hoe je daar goed mee omgaat.

Kies voor een gezond en gelukkig leven

Een gezond leven start met een gezond brein. Mind hack je brein om op die manier nieuwe herinneren te creëren in je hersenen. Start vandaag en verander je brein zodat ook jouw leven ten positieve verandert, want mind hacking is geen trend, maar een wetenschappelijke methode om gelukkiger in het leven te staan.

Bart heeft zijn leven terug door Mindhacking!

Mindhacking heeft een ongekende uitwerking op mensen. Dit weet ook Bart Heijting. Hij brak zijn nek als gevolg van een heftig snowboard ongeluk en dit resulteerde in jarenlange chronische pijn. Wonder boven wonder kwam hij er bovenop en dit heeft onder andere te danken aan mindhacking en meditatie. Lees het verhaal van Bart en laat je inspireren door zijn indrukwekkende getuigenis.

Het verhaal van Bart met een gebroken nek

“Ik ben altijd een fanatieke sportman geweest en daarom vond ik het heerlijk om met vrienden te gaan snowboarden in de Franse Alpen. Zo ook dit jaar. Hoewel we een fantastische tijd met elkaar beleefden, gebeurde er plotseling iets onverwachts. Mijn snowboard bleef achter een graspol haken, waardoor ik over de kop vloog en met mijn hoofd op de grond terechtkwam. Ik belandde plat op mijn rug en even werd het heel zwart voor mijn ogen. Waar ik eerst dacht dat er niet zoveel aan de hand was, voelde ik al snel tintelingen in zowel mijn benen en armen én een ongekende pijn in mijn nek. Na diverse onderzoeken bleek dat mijn nek was gebroken: een hangman's fractuur.”

Langdurig revalidatietraject

“Mijn gebroken nek resulteerde in een langdurig revalidatietraject. Gelukkig was er geen operatie nodig, maar wel heb ik zeven maanden lang vastgezeten in een brace. Deze liep van mijn buik en rug tot aan mijn achterhoofd en kin. Na die zeven maanden mocht ik een schuimkraag om en deze heb ik twee maanden moeten dragen. Natuurlijk was dit een flinke beproeving, maar ik was enorm blij dat ik mijn leven na een klein jaar weer kon oppakken. Althans, dat dacht ik…”

Chronische pijnklachten

“Want binnen enkele maanden begonnen de pijnklachten. Het startte met tintelingen en pijnscheuten in mijn rechterarm en ellenboog. De pijn was zo hevig dat het me niet lukte om mijn werk achter de computer uit te voeren. De pijnklachten kwamen en gingen en kenden een grillig verloop. Ik heb er ruim tien jaar mee rondgelopen en er was geen deskundige die me kon helpen. Er was geen andere optie dan accepteren dat ik nooit meer werkzaam zou zijn binnen de academische wereld, want ik kon met geen mogelijkheid achter een computer zitten.”

De kracht van Mindhacking

“Het boek ‘Evolve Your Brain' van dr. Joe Dispenza zorgde gelukkig voor een keerpunt. Dit boek beschrijft de invloed van het brein in verhouding tot lichamelijke genezing. Tijdens zijn komst naar Nederland nam ik deel aan zijn trainingen en workshops en dit resulteerde in een miraculeuze ervaring: mijn brein startte met het zenden van nieuwe en gezonde signalen naar de cellen in mijn arm en nek. Dit zorgde voor herstel van mijn beschadigde zenuwstelsel. En dat bereikte ik door slechts drie maanden lang een uur per dag te mediteren. Binnen vier maanden had ik geen pijn meer en kon ik weer probleemloos werken achter mijn computer.”

Waarom de mindhack methode werkt

“Mindhacking heeft alles te maken met het herprogrammeren van je brein. Voor je hersenen maakt het niets uit of je real-life iets meemaakt of dit visualiseert. De processen zijn hetzelfde en maken op die manier nieuwe neurale netwerken aan. Oude overtuigingen en gewoontepatronen worden op die manier doorbroken. Deze methode wordt ondersteund door de wetenschap en draagt bovendien bij aan meer geluk en gezondheid. Uit ervaring weet ik dat dit écht werkt en daarom begrijp je ook mijn enthousiasme over mindhacking!”

Mijn nieuwe ik

“Inmiddels ben ik nu een aantal jaren verder en nog steeds volledig pijnvrij! Hoewel ik het liever niet had meegemaakt, ben ik blij dat mind hacking en meditatie mijn leven voorgoed hebben veranderd. Er is niets zweverigs aan, integendeel! Het heeft me overtuigd om anderen kennis te laten maken met de kracht van mindhacking. Elke dag zet ik me met plezier in om anderen op weg te helpen via mijn unieke mindhacking methode. Een goede reden om een cursus mindhacking te volgen!”

Bepaal met Mindhacking jouw toekomst!

Wil je oude conditioneringen overstijgen en op een compleet nieuwe manier in het leven staan? Het brein speelt een cruciale rol om jezelf en je kijk op je bestaan te veranderen. Veelal is je brein gevuld met ervaringen en herinneringen uit het verleden en die bepalen hoe je op dit moment in het leven staat. Mindhacking is een wetenschappelijk bewezen methode waarmee je je brein her-programmeert. Visualisatie vervult daarin een cruciale rol.

Hoe het verleden het nu beïnvloedt

Alle ervaringen, herinneringen, waarden en normen uit het verleden hebben invloed op het hier en nu. Ze zijn een afspiegeling van wie je bent, maar ook wat je voelt en hoe je in het heden handelt. Het is de bril waardoor jij naar de wereld kijkt. Je kijkt dus naar het leven via de blik van het verleden en het is ook het fundament waarop jij je beslissingen hanteert. Vaak doe je dit niet eens bewust, maar maak je keuzes op basis van je onderbewustzijn.

Overstijg je onderbewuste brein

Geconditioneerd gedrag is aangeleerd gedrag dat onder bepaalde condities tot stand komt en op die manier een gewoonte wordt. Soms voelt het verdraaid lastig om gewoontepatronen of aangeleerd gedrag te doorbreken. Toch is het wel degelijk mogelijk, want allerlei wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het brein in staat is om te veranderen. Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd: bestaande netwerken afbreken en vervangen door nieuwe netwerken. Op die manier wordt het mogelijk om te bouwen aan een nieuwe toekomst vol gezondheid en geluk.

Verander de architectuur van je brein

Zodra je iets nieuws aanleert, worden er in het brein nieuwe verbindingen aangemaakt. Dit geldt niet alleen voor een realistische ervaring, maar ook voor een virtuele ervaring. Op neurologisch vlak gebeurt er precies hetzelfde. De architectuur van je brein is dus op een fantastische manier te beïnvloeden. En dat is exact waar mindhacking over gaat: de veranderbaarheid van het brein middels bijvoorbeeld mindfulness en meditatie. In een diepe staat van ontspanning en ontvankelijkheid maak je nieuwe neurale netwerken aan.

Kijk door een nieuwe bril naar de toekomst

Mindhacking is dé methode om een nieuwe toekomst te creëren. Hoe geweldig is het om alles te vergeten wat je hebt (aan)geleerd en blanco de toekomst in te gaan? Dankzij een mind hack opereer je vanuit een nieuwe invalshoek en ontdek je dat er veel meer mogelijk is dan je nu misschien denkt. Dit doe je door je brein te trainen en oude conditioneringen te overstijgen. Er zijn talloze voorbeelden te benoemen van mensen die dit onderschrijven.

Wil je op een nieuwe en frisse manier in het leven staan? Start met mind hacking en kijk door een andere bril op een positieve manier naar de toekomst.

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaap, Meditatie, Mindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij al ervaring hebt met mind hacking? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download