In dit artikel

Mindfulness | 4 Voordelen van Bewust Leven met Aandacht!

Mindfulness (2023) | 4 Voordelen van Bewust Leven met Aandacht!

In dit artikel

Mindfulness is een stroming binnen de psychologie en betekent dat je leeft met aandacht. Je bent in het moment waardoor je niet constant in je hoofd bezig bent of wordt overspoeld door allerlei gedachten. Door aandachtig te leven stop je automatisch met langdurig piekeren en ervaar je minder stress. Het is een effectieve methode om lekker in je vel te zitten!

Je brein zit vaak vol met allerlei gedachten. Je bent druk bezig met welke prestaties je nog moet leveren op je werk of wat er thuis op je wacht. Hoe fijn is het om dat voor een moment los te laten? Gedachten houden je vaak op allerlei manieren vast en dankzij mindfulness ben je in staat los te laten met wat er allemaal nog moet gebeuren. Mindful leven betekent dat je je aandacht vooral richt op wat je nu aan het doen bent.

Mindfulness: bewust genieten van wat ‘nu’ is

Bij mindfulness verleg je je aandacht naar wat nu is. De boodschappen die je straks moet doen, daar hoef je nu nog niet over na te denken. En ook dat uitje met je beste vriend of vriendin gaat vooralsnog gewoon door. Richt je aandacht vooral op waar je nu bent. Onderweg in de auto hoor je je geluid van de auto of geniet je van de muziek die opstaat. Bij een wandeling in de natuur geniet je van al het groen om je heen en snuif je de lentegeuren op. Op die manier gaat genieten je een stuk eenvoudiger af, want je hoeft je niet overal zorgen over te maken.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat zijn de voordelen van mindfulness?

Bewust leven door middel van mindfulness levert je een aantal interessante voordelen op:

  • Mindful leven werkt stress verlagend waardoor ook spierspanning in je lijf afneemt.
  • Mindfulness maakt je ook productiever, want je wordt niet afgeleid door allerlei andere zaken die je aandacht vragen.
  • Bewust bezig zijn met het ‘nu’ zorgt voor een betere focus en levert een aantrekkelijke tijdsbesparing op.
  • Niet geheel onbelangrijk: je geniet meer van wat je doet, je levensgeluk neemt toe en je ziet in elke situatie wel iets moois om dankbaar voor te zijn.

Oefenen met mindfulness

Er zijn diverse manieren om met mindfulness aan de slag te gaan. Mindfulness is gratis te oefenen door je aandacht bewust te verleggen naar je ademhaling. Ga gewoon op de grond zitten en adem rustig in en uit. Richt je aandacht op wat je voelt in plaats van in je hoofd te zijn. Voel je billen op de grond, hoor de stilte of de zachte geluiden om je heen en wees je bewust van wat je ruikt. Gebruik al je zintuigen om helemaal in het ‘hier en nu’ te zijn!

Oefenen in mindful zijn doe je bijvoorbeeld met een mindfulness app of mindfulness boek. Mindfulness meditaties via YouTube behoort eveneens tot de mogelijkheden. Je merkt snel genoeg dat de chaos afneemt en je van binnen steeds stiller wordt.

Voor gegarandeerd resultaat kan je het beste een mindfulness cursus volgen. Neem je tijd & probeer deze online Mindfulness cursus voor 30 volle dagen uit.

Overige mindfulness tips: stop met oordelen

Mindfulness oefeningen zijn er ook om niet langer te oordelen. Je hebt vaak zo gemakkelijk een oordeel klaar. Niet alleen over anderen of situaties, maar ook zeker over jezelf. Probeer juist open te staan en waar te nemen zónder dat je ergens een oordeel over velt. Een microdosing experiment kan hier zeker bij helpen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is gericht op het volledige bewustzijn van het hier en nu.

Het is een techniek om de positieve en negatieve gedachten los te laten en bewust te zijn in het moment. Met mindfulness ben je in staat om je mind tot rust te brengen, het cortisolniveau te laten dalen en echt te ontspannen.

Na een mindful moment ben je vaak beter in staat je te concentreren en je werkzaamheden of taken voort te zetten. Wanneer mindfulness een wijze is wat eigen is gemaakt is er een hogere mate van bewustwording (bijvoorbeeld opmerken van stress), kun je anders omgaan met niet helpende gedachten en ben je in staat om je eigen grenzen te bewaken.

Wat helpt om meer in het moment te komen is om de app Meditation Moments te downloaden. Of kies voor Synctuition. In deze blog lees je alles over de nr. 1 relax app die je nu helemaal gratis kan uitproberen.

Wanneer je meer persoonlijke aandacht wil op het gebied van mindfulness kun je ook voor deze online training kiezen over Mindhacking.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Mindfulness (2023) | 4 Voordelen van Bewust Leven met Aandacht!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips