In dit artikel

Wat is mijn Human Design en hoe kan ik mijn chart berekenen?

In dit artikel

Voel je je soms verloren in de zoektocht naar zelfkennis? Je bent niet alleen; ik heb me ook zo gevoeld totdat ik Human Design ontdekte, een systeem dat gebaseerd is op je geboortetijd en -plaats.

Dit artikel leidt je door de fascinerende wereld van Human Design charts en hoe je jouw unieke energetische blauwdruk kunt ontcijferen. Duik met me mee in de eenvoudige stappen die je leven kunnen veranderen!

Samenvatting

 • Ontdek je eigen Human Design chart met je geboortedatum, -tijd en -plaats via een website zoals Jovian Archive om inzicht te krijgen in je persoonlijke energetische blauwdruk.
 • Je Human Design chart verdeelt mensen in vier typen: Manifestors, Generators, Projectors en Reflectors, die elk hun eigen unieke strategie en beslissingsautoriteit hebben.
 • Gebruik jouw Human Design chart actief in een persoonlijk experiment door je strategie en autoriteit te volgen om betere beslissingen te maken en persoonlijke groei te stimuleren.
 • Bewaar je berekende Human Design chart om regelmatig terug te keren naar jouw design eigenschappen en deze toe te passen voor verbeteringen op verschillende gebieden van het leven.
 • De kennis van jouw Human Design kan leiden tot betere persoonlijke en professionele relaties en het vinden van meer voldoening en succes door het maken van keuzes die goed bij jou passen.

Hoe wordt een Human Design chart bepaald?

Persoon staat in vredige natuurlijke omgeving met hoge bomen en stromende beek.

Een Human Design chart is een energetische blauwdruk die uniek is voor ieder individu, gebaseerd op je geboortedetails. Deze persoonlijke kaart onthult hoe je het beste kunt navigeren door de complexiteit van het leven, afgestemd op je eigen genetische kenmerken.

Het belang van geboortedatum, -tijd en -plaats

Mijn persoonlijke energetische stempel is uniek en het vastleggen ervan start met mijn geboortedetails. Deze informatie is de sleutel tot het ontsluiten van mijn eigen Human Design chart.

Net zoals een vingerafdruk voor iedereen verschillend is, zo vormen de exacte momenten van mijn geboorte de basis van mijn genetische kenmerken in Human Design. Mijn geboortegegevens zijn niet zomaar data; ze zijn essentieel voor het creëren van een blauwdruk die laat zien hoe ik energie uitwissel met de wereld om me heen.

Het begrijpen van deze gegevens geeft mij inzicht in welke energiecentra ik heb, hoe ik het beste beslissingen kan nemen en welke strategieën mij ten dienst staan. Dit zijn de bouwstenen die mij voorbereiden op het Human Design experiment waarin ik zelf kan testen welke aspecten van mijn design het sterkst resoneren.

Ik ben klaar om te ontdekken hoe deze kaart mijn leven kan verrijken en ben benieuwd naar wat de berekening ervan mij zal onthullen. Kom, laten we samen duiken in het proces van het berekenen van een Human Design chart.

Het berekenen van je Human Design chart

Een prachtig ontworpen Human Design diagram met kosmische elementen.

Ontdek de unieke blauwdruk van jouw persoonlijkheid door het berekenen van je Human Design chart, een proces dat slechts enkele eenvoudige stappen vereist.

Stappen om je chart te berekenen en op te slaan

Human Design is een fascinerende manier om meer over jezelf te ontdekken. Ik vertel je graag hoe je eenvoudig jouw persoonlijke chart kunt berekenen en opslaan, zodat je altijd toegang hebt tot deze waardevolle informatie.

 • Bezoek de website van Jovian Archive of een andere betrouwbare site. Dit is de plek waar je veilig en nauwkeurig jouw Human Design chart kunt genereren.
 • Vul je gegevens in: je complete geboortedatum, exacte geboortetijd en plaats van geboorte. Deze informatie bepaalt de specifieke details van jouw unieke Human Design chart.
 • Klik op de knop om je chart te berekenen. Met één klik gaat het systeem aan het werk om jouw persoonlijke design in kaart te brengen.
 • Sla je Human Design chart op door hem per e – mail naar jezelf te sturen of door hem direct van de website te downloaden. Bewaar het document zorgvuldig, zodat je er later nog eens naar kunt kijken.

Een diepgaande blik op je Human Design chart

Ontdek de unieke aspecten van jouw persoonlijkheid en potentieel door jouw Human Design chart te analyseren. Dit krachtige gereedschap laat niet alleen zien wie je bent, maar biedt ook inzicht in hoe je het beste met de wereld om je heen kunt interacteren.

Vier verschillende typen: Manifestors, Generators, Projectors, Reflectors

Ik val zelf onder de Generators, de bouwers van de wereld, met een natuurlijke gave voor het opwekken en vasthouden van levensenergie. Generators vinden voldoening in hun werk door te reageren op wat het leven hen aanbiedt.

Het is fascinerend hoe we allemaal onze eigen unieke aanpak hebben. Manifestors zijn de initiatiefnemers, zij zetten dingen in beweging en creëren impact zonder af te wachten. Hun vermogen om actie te ondernemen inspireert anderen en brengt verandering teweeg.

Projectors hebben het talent om anderen te leiden en te adviseren. Ze beschikken over een scherp inzicht waarmee ze processen kunnen stroomlijnen en efficiëntie kunnen bevorderen, maar ze doen dit het beste als ze uitgenodigd worden om hun wijsheid te delen.

Tot slot zijn er de Reflectors, zeldzaam en als een spiegel voor de samenleving. Zij reflecteren de gezondheid van een gemeenschap en bieden onschatbare inzichten over ons collectieve welzijn.

Elk type speelt een cruciale rol in het grote geheel van Human Design.

Hoe kan je je Human Design chart toepassen?

Begrijpen hoe je jouw Human Design chart kunt toepassen, is een sleutel tot zelfontdekking en het verbeteren van persoonlijke en professionele relaties. Het gaat erom te leren navigeren volgens jouw unieke genetische blauwdruk, wat kan leiden tot meer flow en minder weerstand in het leven.

Het starten van je eigen Human Design experiment

Het is fascinerend hoeveel ik over mezelf kan ontdekken via mijn Human Design chart. Het berekenen van mijn eigen chart was de eerste stap, nu is het tijd voor de volgende: mijn persoonlijke Human Design experiment opzetten.

 • Bepaal je intentie. Vraag jezelf af wat je hoopt te leren of verbeteren door dit experiment.
 • Lees grondig over jouw type. Zorg dat je een goed begrip hebt van wat het betekent om een Manifestor, Generator, Projector of Reflector te zijn.
 • Ontwikkel zelfbewustzijn. Sta stil bij situaties waarin jouw specifieke designeigenschappen naar voren komen.
 • Volg jouw strategie en autoriteit. Gebruik deze inzichten als leidraad voor beslissingen in je dagelijkse leven.
 • Experimenteer actief met besluitvorming. Merk op hoe anders je reageert als je trouw blijft aan je design.
 • Houd een dagboek bij. Noteer veranderingen in hoe je voelt en handelt tijdens dit Human Design experiment.
 • Luister naar signalen van succes en weerstand. Deze kunnen wijzen op gebieden die goed aansluiten bij jouw design of juist niet.
 • Heb geduld met het proces. Verandering kost tijd, dus geef het experiment ruimte om zich te ontvouwen.

De praktische toepassing van je Human Design Chart

Mijn Human Design chart gebruik ik als een persoonlijke handleiding voor mijn leven. Ik leer hoe ik beslissingen kan maken die bij mij passen en ontdek de unieke manier waarop ik het beste reageer op uitdagingen.

Deze inzichten helpen mij om mijn energie efficiënt in te zetten en mijn potentieel volledig te benutten.

Met mijn chart zie ik duidelijk welke situaties mij energie geven en welke mij juist leegzuigen. Ik gebruik deze kennis om keuzes te maken die mijn welzijn bevorderen. Door mijn eigen design beter te begrijpen, verbeter ik mijn relaties en vind ik makkelijker mijn weg naar persoonlijk succes.

Conclusie: De waarde van het kennen van je Human Design

Ontdekken welk van de vijf basistypes jij bent, biedt een wereld aan zelfinzicht. Je leert niet alleen over je eigen energie, maar ook hoe je het beste keuzes kunt maken. Deze kennis is eenvoudig te verkrijgen: jouw unieke design wacht om ontsluierd te worden met enkele klikken.

Het advies van een Human Design Analist kan je verder begeleiden op je persoonlijke ontdekkingsreis. Sta jezelf toe om te experimenteren en ontdek hoe krachtig jouw persoonlijke Human Design chart eigenlijk is.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent Human Design?

Human Design is een systeem dat combinaties van astrologie, I Ching, Kabbalah en chakra’s gebruikt om jouw unieke persoonlijkheid en design te onthullen.

2. Hoe kan ik mijn eigen Human Design chart berekenen?

Je kunt jouw Human Design chart berekenen door je geboortedatum, -tijd en -plaats in te voeren op een website die deze service aanbiedt, vaak moet je hiervoor cookies accepteren voor de verwerking.

3. Wie heeft het Human Design systeem gecreëerd?

Het Human Design systeem is bedacht door Ra Uru Hu in 1987, en sindsdien gebruiken veel mensen het om meer over zichzelf te leren.

4. Wat leer ik van mijn Human Design chart?

Jouw Human Design chart geeft inzicht in jouw karakter, talenten en potentieel, en kan helpen bij het maken van beslissingen die passen bij wie je werkelijk bent.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is mijn Human Design en hoe kan ik mijn chart berekenen?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips