In dit artikel

Wat is Magnesium Bisglycinaat: Een Complete Gids

Wat is Magnesium Bisglycinaat: Een Complete Gids (2023)

In dit artikel

Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 600 lichaamsprocessen en is cruciaal voor ons energieniveau. Het draagt ook bij aan een goede hersenfunctie en kan helpen bij het verbeteren van de nachtrust.

Het type magnesium dat je kiest voor suppletie kan een groot verschil maken, en magnesium bisglycinaat wordt beschouwd als een van de beste vormen.

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een unieke verbinding tussen het mineraal magnesium en twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze bijzondere combinatie zorgt ervoor dat magnesium bisglycinaat goed wordt opgenomen door ons lichaam, wat resulteert in een hoge biologische beschikbaarheid.

Dit betekent dat een groot deel van het ingenomen supplement daadwerkelijk wordt benut door ons systeem, wat een essentiële factor is bij magnesiumsuppletie.

Magnesium Bisglycinaat wordt vaak gebruikt in supplementvorm en is populair vanwege zijn goede opneembaarheid en effectiviteit. Het is essentieel voor het behoud van een gezond magnesiumgehalte in ons lichaam.

Opneembaarheid en Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium Bisglycinaat, de verbinding tussen het mineraal magnesium en twee moleculen van het aminozuur glycine, heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het uitstekend wordt opgenomen door ons lichaam, wat essentieel is voor de effectiviteit van een magnesiumsupplement.

Het proces van opname, ook wel magnesiumabsorptie genoemd, is cruciaal voor de regulering van ons magnesiumgehalte en dus onze algehele gezondheid.

Er zijn veel voordelen verbonden aan Magnesium Bisglycinaat, voornamelijk dankzij zijn rol in meer dan 600 lichaamsprocessen. Zo draagt het bij aan ons algemene energieniveau en heeft een positief effect op onze hersenfunctie.

Het is dus niet verwonderlijk dat de inname van Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere nachtrust en mogelijk spierkrampen kan verminderen. Bovendien biedt dit supplement ondersteuning bij stress en kan het onze gemoedstoestand aanzienlijk verbeteren.

Een tekort aan magnesium kan leiden tot verschillende symptomen zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en spierkrampen, dus regelmatige suppletie met Magnesium Bisglycinaat kan helpen om deze ongewenste effecten te verminderen of te voorkomen.

Wat is Magnesium Bisglycinaat: Een Complete Gids

Werking en Gezondheidsvoordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die snel en efficiënt door het lichaam wordt opgenomen. Het heeft vele gezondheidsvoordelen en speelt een essentiële rol in verschillende lichaamsprocessen.

Magnesium is betrokken bij meer dan 600 enzymatische reacties in het lichaam en is belangrijk voor onder andere de energieproductie, de werking van het zenuwstelsel en de spierfunctie.

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van magnesium bisglycinaat is de ondersteuning van een goede nachtrust. Het speelt een rol bij de regulatie van het slaaphormoon melatonine en kan helpen om een diepere en meer ontspannende slaap te bevorderen.

Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met inslapen of doorslapen.

Daarnaast kan magnesium bisglycinaat ook helpen bij het verminderen van spierkrampen en het bevorderen van spierherstel na intensieve training. Magnesium is betrokken bij de samentrekking en ontspanning van spieren, en een tekort aan dit mineraal kan leiden tot spierpijn en krampen.

Door het nemen van magnesium bisglycinaat kunnen deze klachten verminderd worden en kunnen de spieren sneller herstellen na fysieke inspanning.

Naast deze specifieke voordelen speelt magnesium bisglycinaat ook een rol bij de algehele gezondheid. Het ondersteunt de hersenfunctie en kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens.

Bovendien heeft magnesium bisglycinaat een positief effect op de gemoedstoestand en kan het bijdragen aan een beter gevoel van welzijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het volgen van de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat essentieel is. Het is altijd raadzaam om voor gebruik een arts of medisch professional te raadplegen, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of specifieke gezondheid.

Gebruik en Inname van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat kan op verschillende manieren worden ingenomen en gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 • Magnesium bisglycinaat is verkrijgbaar in de vorm van supplementen, zoals capsules of tabletten.
 • De aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat varieert, afhankelijk van de individuele behoeften en gezondheidstoestand.
 • Het is raadzaam om de instructies op het supplementenlabel te volgen of advies in te winnen bij een arts of voedingsdeskundige.
 • Magnesium bisglycinaat kan het beste worden ingenomen met voedsel, omdat dit de opname ervan kan verbeteren.
 • Het is belangrijk om consistent te zijn in het innemen van magnesium bisglycinaat om de voordelen ervan optimaal te benutten.
 • Voor mensen die moeite hebben met het slikken van supplementen, kunnen magnesium bisglycinaat poeders of vloeibare vormen een alternatieve optie zijn.
 • Houd er rekening mee dat het gebruik van magnesiumsupplementen niet bedoeld is als vervanging voor een gezond dieet, maar eerder als aanvulling hierop.

Veiligheid en Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is over het algemeen veilig om te consumeren, maar er kunnen enkele bijwerkingen optreden, vooral als de aanbevolen dosering wordt overschreden. Het is essentieel om te bevestigen dat u de juiste dosering inneemt en eventuele bijwerkingen met een arts of medisch professional bespreekt.

BijwerkingBeschrijving
DiarreeHoewel magnesium bisglycinaat beter wordt verdragen dan andere vormen van magnesium, kan het bij hogere inname nog steeds diarree veroorzaken.
MaagklachtenBij sommige mensen kan het innemen van magnesium bisglycinaat leiden tot maagklachten, zoals misselijkheid en braken.
Hypotensie (lage bloeddruk)Magnesium heeft een bloeddrukverlagend effect, dus kan het inname ervan bij mensen met reeds lage bloeddruk leiden tot hypotensie.
Interactie met medicijnenMagnesium bisglycinaat kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder antibiotica en bloeddrukmedicijnen. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen als u andere medicijnen neemt.
OverdosisHet overschrijden van de aanbevolen dosering kan leiden tot een overdosis magnesium, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken zoals onregelmatige hartslag, ademhalingsproblemen en zelfs coma.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat’, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat‘. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is magnesium bisglycinaat en waarvoor wordt het gebruikt?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die bestaat uit magnesium gebonden aan het aminozuur glycine. Het wordt gebruikt als een voedingssupplement om magnesiumtekorten aan te vullen en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Het gebruik van magnesium bisglycinaat kan verschillende voordelen hebben, waaronder het bevorderen van een gezond zenuwstelsel, het ondersteunen van een goede spierfunctie, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van een gezonde botdichtheid.

3. Hoe neem ik magnesium bisglycinaat in?

Magnesium bisglycinaat kan worden ingenomen in de vorm van supplementen, meestal in capsule- of tabletvorm. Het wordt aanbevolen om de aanwijzingen op het productetiket te volgen of advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional voor de juiste dosering en wijze van inname.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen gemeld. Mogelijke bijwerkingen kunnen echter spijsverteringsproblemen zoals diarree veroorzaken als gevolg van te hoge doseringen. Het is raadzaam om de aanbevolen doseringen te volgen en bij eventuele bijwerkingen een gezondheidsprofessional te raadplegen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is Magnesium Bisglycinaat: Een Complete Gids (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips