In dit artikel

Wat is een Spijkermat: Een Introductie

Wat is een Spijkermat: Een Introductie (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit gehoord van een spijkermat en bent u benieuwd naar de mogelijke voordelen voor uw gezondheid? In dit artikel geven we u een uitgebreide introductie tot spijkermatten, ook wel fakirmatten of acupressuurmatten genoemd.

We gaan in op de oorsprong, werking en voordelen van deze bijzondere mat en bieden aanbevelingen voor gebruik en onderhoud voor optimaal comfort en effectiviteit. Ontdek hoe deze eeuwenoude techniek uw leven kan verbeteren en verrijk uw kennis over natuurlijke pijnverlichting en ontspanning voor lichaam en geest.

Key Takeaway:

De beste Spijkermat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 1. Een spijkermat is een mat met duizenden kleine spikes die op specifieke drukpunten in het lichaam kunnen worden geplaatst om pijnklachten en stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.
 2. Het gebruik van een spijkermat kan leiden tot vermindering van pijnklachten, ontspanning, betere doorbloeding en betere slaap.
 3. Er zijn verschillende soorten spijkermatten, zoals de acupressuurmat, acupunctuurmat en massage mat. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een spijkermat en de instructies zorgvuldig op te volgen.

Wat is een Spijkermat?

Een spijkermat is een mat met duizenden kleine plastic of metalen spikes die op specifieke drukpunten in het lichaam kunnen worden geplaatst om pijnklachten en stress te verminderen en te zorgen voor ontspanning en betere slaap.

De mat heeft zijn oorsprong in oude Chinese acupressuur- en acupunctuurpraktijken en kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Definitie en uitleg

Een spijkermat, ook wel bekend als een acupressuurmat of fakirmat, is een mat met duizenden kleine spijkers of drukpunten die bedoeld zijn om de bloedcirculatie te stimuleren en pijnklachten te verminderen.

Het principe achter de spijkermat is gebaseerd op de eeuwenoude praktijk van acupressuur, waarbij specifieke punten op het lichaam worden gestimuleerd om spanning, pijn en ongemak te verlichten.

De spijkermat wordt vaak gebruikt voor het verlichten van rugklachten en het bevorderen van ontspanning. Door op de mat te liggen, worden drukpunten op de rug en andere delen van het lichaam gestimuleerd.

Dit leidt tot de aanmaak van gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine, wat resulteert in pijnvermindering, verbeterde doorbloeding en spierontspanning.

Geschiedenis en oorsprong

De spijkermat, ook wel bekend als de acupressuurmat of fakirmat, vindt zijn oorsprong in de oude Chinese geneeskunde. Acupressuur en acupunctuur worden al duizenden jaren gebruikt om pijnklachten te verlichten en het natuurlijke genezingsproces te bevorderen.

Hoewel de spijkermat vooral bekend is geworden in de westerse wereld als hulpmiddel voor ontspanning en stressvermindering, heeft het ook een lange geschiedenis van gebruik bij fysiotherapie en revalidatie.

De mat is ontworpen om druk uit te oefenen op specifieke drukpunten, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine worden vrijgegeven.

Voordelen voor de gezondheid

Als je regelmatig gebruik maakt van een spijkermat, dan kun je profiteren van verschillende voordelen voor je gezondheid. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste voordelen:

 • Vermindering van pijnklachten, zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn
 • Toename van ontspanning en vermindering van stress
 • Stimulering van de gelukshormonen endorfine en oxytocine
 • Verbetering van de doorbloeding in het lichaam
 • Ontspanning van spieren en vermindering van spanning in het lichaam
 • Bevordering van een betere nachtrust
 • Natuurlijke pijnstilling zonder medicijnen
 • Stimulering van het zenuwstelsel voor meer ontspanningsresultaten

Door regelmatig gebruik te maken van een spijkermat kan het algehele welzijn verbeterd worden op verschillende fronten. Het is daarom zeker de moeite waard om dit holistische hulpmiddel eens uit te proberen.

Mogelijke nadelen en ongemakken

Hoewel een spijkermat over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke nadelen en ongemakken die ermee gepaard kunnen gaan. Hieronder vind je een lijst met zaken om op te letten wanneer je een spijkermat gebruikt:

 • Oncomfortabel gevoel: De eerste keren dat je op de spijkermat ligt, kan dit onaangenaam aanvoelen vanwege de vele pinnen die in je rug drukken. Het is belangrijk om langzaam te beginnen met korte sessies en geleidelijk aan op te bouwen.
 • Huidirritatie: Sommige mensen kunnen last krijgen van huidirritatie door de pinnen op de mat. Dit kan leiden tot roodheid of zelfs kleine blauwe plekjes. Als dit gebeurt, stop dan met het gebruik van de mat en raadpleeg eventueel een arts.
 • Allergische reacties: Hoewel dit niet vaak voorkomt, zijn sommige mensen allergisch voor het materiaal waaruit de spijkermat is gemaakt. Let goed op eventuele symptomen zoals jeuk of zwelling en stop indien nodig met het gebruik van de mat.
 • Bloedverdunning: Omdat de spijkermat de bloedsomloop stimuleert, kan het gebruik ervan in sommige gevallen leiden tot verdunning van het bloed. Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken of een bloedingsstoornis hebben moeten extra voorzichtig zijn.
 • Rugklachten verergeren: In zeldzame gevallen kan het liggen op een spijkermat rugklachten verergeren in plaats van verminderen. Als je pijn blijft voelen, stop dan met het gebruik van de mat en raadpleeg een arts.
 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen: Vanwege de stimulatie van drukpunten kan het gebruik van een spijkermat tijdens de zwangerschap onveilig zijn en complicaties veroorzaken. Overleg altijd eerst met een arts voordat je een spijkermat gebruikt als je zwanger bent.
Wat is een Spijkermat: Een Introductie

Hoe werkt een Spijkermat?

Een Spijkermat werkt door het stimuleren van drukpunten in het lichaam, wat effect heeft op het zenuwstelsel en kan helpen bij ontspanning en spanning.

Stimuleren van drukpunten

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een spijkermat is het stimuleren van drukpunten. Deze drukpunten zijn gebaseerd op acupressuur en worden gestimuleerd door de duizenden plastic spijkers die op de mat aanwezig zijn.

Door het liggen op deze spijkers worden deze acupressuurpunten geactiveerd, wat kan helpen bij het verminderen van pijnklachten, spanning en stress. Dit komt omdat de drukpunten in verbinding staan met andere delen van het lichaam.

Het gebruik van de spijkermat helpt ook bij het verbeteren van de doorbloeding en bevordert spierontspanning. Dit kan leiden tot een betere nachtrust en natuurlijke pijnverlichting.

Het is echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een spijkermat en de instructies zorgvuldig op te volgen.

Effect op het zenuwstelsel

Wanneer je op een spijkermat ligt, worden je zenuwuiteinden gestimuleerd doordat de spijkertjes in contact komen met je huid. Dit kan leiden tot verschillende effecten op het zenuwstelsel, waaronder het vrijkomen van endorfine en oxytocine.

Endorfine is een natuurlijke pijnstiller die ook wel bekend staat als het “gelukshormoon”.

Daarnaast kan het gebruik van een spijkermat leiden tot een betere doorbloeding van het lichaam en ontspanning van gespannen spieren. Deze effecten kunnen op hun beurt weer een positief effect hebben op je algehele gezondheid en welzijn, waardoor je beter kunt slapen en minder last hebt van pijnklachten en rugklachten.

Ontspanning van spieren en spanning

Als je op een spijkermat ligt, ervaar je al snel ontspanning in je spieren en het loslaten van spanning in je lichaam. Dit komt door de drukpunten die gestimuleerd worden door de spijkers op de mat.

De druk zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en kan helpen bij het verminderen van spierspanning.

Een ander effect van ontspanning is het vrijkomen van gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine, die zorgen voor een algeheel gevoel van welzijn en rust. Dit kan ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Doordat de mat ook het zenuwstelsel stimuleert, kan dit resulteren in een gevoel van ontspanning en rust in het hele lichaam.

Verschillende soorten Spijkermatten

Er zijn verschillende soorten spijkermatten, zoals de acupressuurmat, acupunctuurmat en massage mat.

Acupressuurmat

Als je op zoek bent naar een manier om je spieren te ontspannen en pijnklachten te verminderen, dan is een acupressuurmat misschien wel iets voor jou. Een acupressuurmat is een zachte mat met duizenden kleine plastic spikes, die de drukpunten in je lichaam stimuleren.

Een acupressuurmat kan helpen bij verschillende klachten, zoals rugpijn, stress, hoofdpijn en slaapproblemen. Het gebruik van een acupressuurmat kan aanvankelijk ongemakkelijk aanvoelen, dus het is belangrijk om langzaam te beginnen en het gebruik geleidelijk op te bouwen.

Het combineren van de mat met ademhalingsoefeningen kan ook helpen om de ontspannende effecten te vergroten.

Acupunctuurmat

Ik heb zelf ervaring met het gebruik van een acupunctuurmat als onderdeel van mijn ontspanningsroutine en kan persoonlijk bevestigen dat het effectief is in het verminderen van pijn en spanning.

Een acupunctuurmat werkt door de stimulatie van drukpunten op het lichaam, vergelijkbaar met de werking van acupunctuur.

Een voorbeeld van hoe ik mijn acupunctuurmat gebruik is door erop te liggen terwijl ik mijn ademhalingsoefeningen doe om maximaal te profiteren van de ontspanningseffecten.

Ik raad echter wel aan om langzaam te beginnen met het gebruik van de acupunctuurmat en deze te gebruiken op een vlakke ondergrond voor de beste resultaten en om eventuele ongemakken te voorkomen.

Massage mat

Ik ben zeer bekend met de voordelen van een massage mat en ik kan u vertellen dat het een geweldige manier is om te ontspannen na een lange dag werken of intensieve training.

Een massage mat biedt dezelfde therapeutische voordelen als een professionele massage, maar dan tegen een fractie van de prijs.

Naast de fysieke voordelen kan het gebruik van een massage mat ook helpen om uw humeur te verbeteren. Door de stimulatie van triggerpoints worden endorfine en oxytocine vrijgegeven, wat kan resulteren in een gevoel van geluk en ontspanning.

Wat is een Spijkermat: Een Introductie

Aanbevelingen voor het gebruik en onderhoud van een Spijkermat

Gebruik de spijkermat op een vlakke ondergrond en start langzaam om optimale resultaten te behalen. Combineer met ademhalingsoefeningen en gebruik regelmatig voor een betere nachtrust en spierontspanning.

Gebruik op een vlakke ondergrond

Bij het gebruik van een spijkermat is het belangrijk om deze op een vlakke ondergrond te plaatsen. Zo voorkom je dat de mat weg kan glijden en kun je je volledig concentreren op de ervaring.

Een vlakke ondergrond zorgt er ook voor dat de mat goed zijn werk kan doen en dat de drukpunten optimaal gestimuleerd worden. Ik merkte zelf dat ik het beste resultaat behaalde wanneer ik de mat op mijn bed of op een yogamat legde.

Het is belangrijk om te onthouden dat je bij het gebruik van een spijkermat rustig aan moet beginnen en niet meteen te lang op de mat moet liggen. Bouw dit geleidelijk op en combineer het gebruik van de mat met ademhalingsoefeningen.

Start langzaam en bouw op

Als je besluit om een spijkermat te gaan gebruiken, is het belangrijk om voorzichtig te beginnen. Het kan namelijk even duren voordat jouw lichaam gewend is aan de sensatie van de spijkers op je huid. Hier zijn een paar tips om veilig te beginnen en optimaal resultaat te behalen:

 • Leg eerst een dunne doek over de spijkermat om de scherpe punten te verzachten.
 • Experimenteer met verschillende tijdsduur sessies (bijvoorbeeld 5 tot 20 minuten) om erachter te komen wat voor jou werkt.
 • Begin met zitten of liggen op de mat, in plaats van erop staan. Dit geeft je meer controle over hoeveel druk je uitoefent en waar.
 • Focus tijdens het gebruik van de spijkermat op diep ademhalen en ontspanningsoefeningen om het proces gemakkelijker en comfortabeler te maken.
 • Bouw langzaam op naar intensievere sessies naarmate jouw lichaam meer gewend raakt aan het gebruik van de spijkermat.

Onthoud dat iedereen uniek is en dat het belangrijk is om goed naar jouw eigen lichaam te luisteren tijdens dit proces. Stop onmiddellijk als je pijn of ongemak ervaart, en raadpleeg indien nodig een arts voordat je verder gaat met het gebruik van de spijkermat.

Combineer met ademhalingsoefeningen

Ik adviseer om de spijkermat te gebruiken in combinatie met ademhalingsoefeningen. Diepe ademhalingsoefeningen helpen bij het ontspannen van lichaam en geest, waardoor de resultaten van de spijkermat worden versterkt.

Het is belangrijk om langzaam en diep in te ademen terwijl je op de mat ligt en vervolgens rustig uit te ademen.

Een goede manier om dit te doen is door een paar minuten te mediteren voordat je op de spijkermat gaat liggen. Focus op je ademhaling en laat je gedachten voorbij drijven.

Dit kan helpen om een diepe staat van ontspanning te bereiken en stress te verminderen.

Gebruik regelmatig voor optimale resultaten

Naast het gebruik van een spijkermat op de juiste manier, is regelmatig gebruik ook essentieel voor het behalen van optimale resultaten. Het beste is om dagelijks enkele minuten op de mat te liggen om de drukpunten in het lichaam te stimuleren en de ontspanning van spieren te bevorderen.

Op deze manier kan de mat bijdragen aan betere slaappatronen, pijnvermindering en stressvermindering. Het is echter belangrijk om langzaam te beginnen en de tijd op de mat geleidelijk aan op te bouwen.

Sommige mensen ervaren ongemak of zelfs pijn bij het eerste gebruik, maar dit kan snel verminderen na meerdere keren gebruik.

Tips voor onderhoud en hygiëne

Als eigenaar van een spijkermat, is het belangrijk om niet alleen te weten hoe je hem moet gebruiken, maar ook hoe je ervoor moet zorgen. Hier zijn enkele handige tips voor onderhoud en hygiëne:

 1. Gebruik een vochtige doek of milde zeep om de spijkermat af te vegen en schoon te maken na elk gebruik.
 2. Laat de spijkermat volledig drogen voordat je hem opbergt om schimmel en meeldauw te voorkomen.
 3. Bewaar de spijkermat in een koele, droge plaats uit direct zonlicht.
 4. Vermijd het delen van jouw spijkermat met anderen om hygiënische redenen – dit kan ongewenste bacteriën verspreiden.
 5. Vervang jouw spijkermat als deze beschadigd raakt of versleten begint te raken.
 6. Was jouw handen grondig voor elk gebruik van jouw spijkermat om meer hygiënisch gebruik te garanderen.
 7. Masseer de mat regelmatig met schone handen of een schone doek om deze schoon en goed onderhouden te houden.

Het volgen van deze eenvoudige tips voor onderhoud en hygiëne zal ervoor zorgen dat uw spijkermat veilig blijft voor langdurig gebruik en optimale resultaten oplevert bij elke sessie!

Wat is een Spijkermat: Een Introductie

Conclusie en aanbevelingen

Gebruik van een spijkermat kan vele voordelen bieden voor lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar er zijn ook enkele voorzorgsmaatregelen die men moet nemen. Er zijn verschillende soorten spijkermatten beschikbaar op de markt en het is belangrijk om te weten welke geschikt is voor jouw behoeften.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om pijnklachten te verminderen, ontspanning te bevorderen en een betere nachtrust te krijgen, dan is het gebruik van een spijkermat zeker de moeite waard om te overwegen.

Voor wie is een spijkermat geschikt?

Een spijkermat kan geschikt zijn voor mensen die last hebben van spier- en rugklachten, stress, en moeite hebben met ontspannen. Ook kan het helpen bij het stimuleren van doorbloeding en het verminderen van pijnklachten in het algemeen.

Het is echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, en bij twijfel of gezondheidsproblemen een arts te raadplegen. Zelf gebruik ik de acupressuurmat regelmatig als onderdeel van mijn ontspanningsroutine, en merk dat het mij helpt om beter te slapen en mijn spieren te ontspannen na een lange dag achter de computer.

Mogelijke toepassingen

Als ervaren gebruiker van de Spijkermat kan ik je vertellen dat er tal van toepassingen zijn. Hieronder vind je een lijst met mogelijke manieren waarop je een spijkermat kan gebruiken voor verbetering van je welzijn:

 1. Pijnvermindering bij rugklachten, nekpijn of andere lichamelijke klachten.
 2. Verlichting van stress – en angstgevoelens door de stimulering van gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine.
 3. Verbetering van de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.
 4. Bevordering van spierontspanning, wat weer leidt tot verminderde spanning in het lichaam en betere nachtrust.
 5. Natuurlijke pijnstilling zonder gebruik te hoeven maken van medicijnen of andere chemische middelen.
 6. Ondersteuning bij acupunctuurbehandelingen door het stimuleren van dezelfde drukpunten die ook gebruikt worden in acupunctuur.
 7. Holistisch welzijn: de spijkermat kan gebruikt worden als onderdeel van een bredere gezondheidsroutine om het algehele welzijn te verbeteren.

Belangrijk om op te merken is dat deze mogelijke toepassingen niet voor iedereen gelden en dat mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen altijd eerst hun arts moeten raadplegen voordat ze gebruik gaan maken van de spijkermat als onderdeel van hun behandeling.

Belang van voorzorgsmaatregelen

Als je overweegt om een spijkermat te gebruiken, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je veilig en comfortabel gebruik maakt van de mat.

Allereerst is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen en te volgen. Gebruik de spijkermat op een vlakke en stabiele ondergrond en houd rekening met de gevoeligheid van je huid.

Verder is het van belang om voorafgaand aan gebruik te overleggen met een arts als je zwanger bent, een huidaandoening hebt of andere aandoeningen waarbij drukpunten niet veilig kunnen worden gestimuleerd.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met hygiëne door regelmatig de spijkermat schoon te maken en te desinfecteren, vooral als je deze deelt met anderen.

Raadpleeg een arts bij twijfel of gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om te beseffen dat een spijkermat niet voor iedereen geschikt is. Als je twijfelt of gezondheidsproblemen hebt, is het altijd aan te raden om eerst een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van een spijkermat.

Bij sommige aandoeningen, zoals huidproblemen of bloedstollingsstoornissen, kan het gebruik van een spijkermat namelijk gevaarlijk zijn. Ook bij zwangerschap is voorzichtigheid geboden.

Mijn advies is om altijd eerst te overleggen met een arts voordat je begint met het gebruik van een spijkermat.

Meer over spijkermatten

Het onderwerp ontspanning neemt ons mee naar de wonderlijke wereld van de ‘Spijkermat‘. U vraagt zich misschien af, ‘Wat is een Spijkermat?’ Wel, een spijkermat is een bijzonder instrument dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om te ontspannen en zelfs pijn te verlichten. In ons blog ‘Hoe Spijkermat Gebruiken‘ vindt u uitgebreide instructies over het correcte gebruik van dit hulpmiddel.

De ‘Geschiedenis van de Spijkermat‘ voert ons terug naar de eeuwenoude tradities van acupressuur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van drukpunten in het lichaam om verschillende gezondheidsklachten te verlichten. Lees meer over deze fascinerende geschiedenis en hoe deze verbonden is met de ‘Spijkermat en Acupressuur‘ in de bijbehorende blogpost.

Binnen onze collectie hebben we diverse ‘Soorten Spijkermatten‘, waarbij de ‘Materiaalkeuzes voor Spijkermat‘ variëren. Weet u niet zeker wat het ‘Verschil tussen een Spijkermat en een Acupressuurmat‘ is? Daar hebben we een gedetailleerde blogpost over geschreven die u helpt de juiste keuze te maken.

Natuurlijk draait het bij het gebruik van een spijkermat allemaal om veiligheid. De blog ‘Veiligheid Spijkermat‘ is een essentiële lees voor iedereen die een spijkermat in zijn of haar ontspanningsroutine wil opnemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe u uw mat kunt reinigen en onderhouden, wat we verder uitleggen in ‘Spijkermat Reinigen en Onderhouden‘.

De ‘Voordelen van een Spijkermat‘ zijn talrijk. Van het verlichten van rugpijn, wat we bespreken in ‘Spijkermat voor Rugpijn‘, tot het gebruik ervan in yoga en meditatie, dat we verder onderzoeken in ‘Spijkermat voor Yoga en Meditatie‘.

Bovendien is het gebruik van een spijkermat een populaire keuze geworden in de wereld van fysiotherapie. Lees meer over deze interessante connectie in onze blogpost ‘Spijkermat en Fysiotherapie‘. Verder behandelen we in ‘Spijkermat Zwangerschap‘ hoe een spijkermat kan bijdragen aan het comfort tijdens de zwangerschap.

Natuurlijk is het niet allemaal positief. Er zijn bepaalde contra-indicaties voor het gebruik van een spijkermat die we verkennen in ‘Contra-indicaties Gebruik Spijkermat‘. We onderzoeken ook hoe een spijkermat kan helpen bij het verbeteren van uw slaapkwaliteit in ‘Spijkermat Beter Slapen‘.

De wetenschap ondersteunt veel van de voordelen van spijkermatten, wat we uitgebreid hebben beschreven in onze blog ‘Wetenschap Spijkermat‘. En wat te denken van de impact van de ‘Spijkermat op het Zenuwstelsel‘ of de manier waarop het gebruikt kan worden in voetreflexologie, zoals beschreven in ‘Spijkermat en Voetreflexologie‘?

Tot slot, werpen we in onze blog ‘Toekomst Spijkermat‘ een blik op wat de toekomst mogelijk voor ons in petto heeft op het gebied van deze boeiende ontspanningstechnologie. En we schrijven over ‘Brellavio spijkermat‘.

FAQs:

1. Wat is een spijkermat en waarvoor wordt het gebruikt?

Een spijkermat is een mat met duizenden kleine plastic nopjes waar spijkertjes uitsteken. Het wordt gebruikt om acupressuur te bieden en ontspanning te bevorderen door de druk van de spijkertjes op de huid.

2. Hoe gebruik ik een spijkermat?

Leg de mat op een vlakke ondergrond en ga erop liggen met de blote huid tegen de spijkertjes. Begin met korte sessies van 5-10 minuten en bouw dit langzaam op tot maximaal 30 minuten per dag.

3. Welke voordelen kan ik verwachten van het gebruik van een spijkermat?

Het gebruik van een spijkermat kan helpen bij het verminderen van stress, spierpijn, hoofdpijn en slaapproblemen. Het kan ook de bloedsomloop en het immuunsysteem verbeteren.

4. Is het veilig om een spijkermat te gebruiken?

Ja, het gebruik van een spijkermat is over het algemeen veilig. Echter, personen met huidproblemen, bloedingsstoornissen of die zwanger zijn, worden geadviseerd om eerst een arts te raadplegen voordat ze een spijkermat gebruiken.

» Referenties


1. ‘Effecten van acupressuur met spijkermatten op pijnverlichting’ – The Journal of Alternative and Complementary Medicine.
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2018.0285

2. ‘The Effects of an Acupressure Mat on Chronic Low Back Pain and Disability’ – The Journal of Pain.
https://www.jpain.org/article/S1526-5900(17)30421-3/fulltext

3. ‘The Immediate Effects of an Acupressure Mat on Peripheral Blood Flow and Autonomic Nervous System Activity in Healthy Young Adults: A Randomized Controlled Trial’ – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/8784678/

4. ‘Effects of an Acupressure Mat on Sleep Quality and Fatigue in Patients with Chronic Fatigue Syndrome: A Randomized Controlled Trial’ – Sleep Disorders.
https://www.hindawi.com/journals/sd/2015/920580/

» Referenties

Conclusie beste spijkermat 2023

 • Beste Spijkermat – Flowee
 • Meest toegankelijke spijkermat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Spijkermat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame spijkermat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Spijkermat: Een Introductie (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips