In dit artikel

Wat is een Shakti Mat: een introductiegids voor beginners (2023)

In dit artikel

Voelt u zich ook zo gespannen en gestrest na een lange werkdag? Gelukkig begrijp ik hoe u zich voelt, want ik heb ook die ongemakkelijke ervaring gehad. Na zorgvuldig onderzoek heb ik een oplossing gevonden in de vorm van een Shakti Mat, een thuisgebruik acupressuurmat die binnen 20 minuten totale ontspanning kan brengen.

Lees verder en ontdek hoe de Shakti Mat uw lichamelijke en geestelijke welzijn kan verbeteren.

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een Shakti Mat is een speciale mat ontworpen om het lichaam te stimuleren en te ontspannen door middel van acupressuurpunten.
 • Het gebruik van een Shakti Mat kan leiden tot verminderde stress, verlichting van spierpijn en pijn in de nek, rug en schouders, verbeterde slaapkwaliteit en bevordering van innerlijke rust.
 • Om een Shakti Mat te gebruiken, plaats je de mat op een vlakke ondergrond, verdeel je je gewicht gelijkmatig over de spijkers en lig je er dagelijks 15 tot 30 minuten op.
 • Shakti Mats zijn verkrijgbaar bij online winkels zoals Bol.com en Amazon, evenals bij gespecialiseerde wellnesswinkels en yogastudio’s.

Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een speciale mat die is ontworpen om het lichaam te stimuleren en te ontspannen door middel van acupressuurpunten.

Beschrijving van de mat en de materialen

De Shakti Mat is zorgvuldig ontworpen met materialen van hoge kwaliteit om optimale resultaten te garanderen. De basis van de mat bestaat uit een zachte stof, waarop honderden kleine spikes van veilig plastic zijn bevestigd.

Deze ‘spikes’ simuleren de nauwkeurigheid en effectiviteit van acupressuur, een oude kunst die het natuurlijke evenwicht en welzijn van het lichaam bevordert. De mat, die zowel flexibel als robuust is, kan makkelijk aangepast worden aan verschillende delen van het lichaam voor gerichte therapie.

Het gebruiksgemak maakt de Shakti Mat tot een waardevolle toevoeging aan uw dagelijkse ontspanningsroutine thuis. Elk onderdeel van de mat is met zorgvuldige aandacht voor detail vervaardigd om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring krijgt bij elk gebruik.

Hoe werkt een Shakti Mat?

Een Shakti Mat werkt door middel van acupressuur, een oude techniek die druk uitoefent op specifieke punten van het lichaam. De mat is voorzien van plastic ‘spikes’ die de drukpunten stimuleren en het lichaam helpen ontspannen.

Wanneer je op de mat gaat liggen, worden deze punten geactiveerd en ontstaat er een aangename druk op je rug, nek en schouders. Dit stimuleert de bloedsomloop en helpt om spierspanning te verminderen.

Door regelmatig gebruik te maken van een Shakti Mat, kun je de voordelen ervaren zoals verlichting van pijn, stressvermindering en een betere nachtrust. Het is aan te raden om dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat te liggen voor optimale resultaten.

Wat zijn de voordelen van een Shakti Mat?

Een Shakti Mat biedt verschillende voordelen voor zowel lichaam als geest. Denk hierbij aan:

 • Vermindert stress en spanning
 • Verlicht spierpijn en pijn in de nek, rug en schouders
 • Stimuleert diepe ontspanning en innerlijke rust
 • Kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit
 • Zorgt voor een aangename massage van drukpunten op het lichaam
 • Verhoogt de energiebanen en bevordert de doorbloeding

Hoe gebruik je een Shakti Mat?

– Leg de Shakti Mat op een vlakke ondergrond zoals een yogamat of meditatiemat.

– Ga voorzichtig op de mat liggen en verdeel je gewicht gelijkmatig over de spijkers.

– Begin met een korte sessie van 10-15 minuten en bouw dit geleidelijk op.

– Je kunt de mat gebruiken op verschillende delen van het lichaam, zoals rug, nek, schouders of benen.

– Zorg ervoor dat je comfortabel ligt en ontspannen ademhaalt tijdens het gebruik van de mat.

Plaatsing en ligpositie

Bij het gebruik van een Shakti Mat is de juiste plaatsing en ligpositie essentieel voor optimale resultaten. Hier zijn enkele tips:

 1. Kies een rustige en comfortabele plek om te gaan liggen.
 2. Leg de mat op een stevige ondergrond, zoals een matras of tapijt.
 3. Ga langzaam op de mat liggen, beginnend met je rug.
 4. Zorg ervoor dat je hele rug in contact komt met de spikes, van je schouders tot aan je onderrug.
 5. Je kunt ook de mat gebruiken voor specifieke lichaamsdelen, zoals nek, benen of buik.
 6. Experimenteer met verschillende posities en plaatsingen om te ontdekken wat het beste werkt voor jou.
 7. Probeer ontspannen te blijven terwijl je op de mat ligt en adem diep in en uit.

Hoe lang lig je op de mat?

Ik lig meestal ongeveer 20 minuten op de mat. Dit is voldoende tijd om de positieve effecten te ervaren. Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van het gebruik kan variëren van persoon tot persoon.

Sommige mensen vinden 15 minuten voldoende, terwijl anderen liever langer op de mat blijven liggen. Experimenteer en ontdek wat voor jou het beste werkt.

Tips voor beginners

Als beginner met een Shakti Mat zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om het meeste uit je ervaring te halen:

 1. Begin langzaam: Leg in het begin de mat op een zachte ondergrond en probeer er kortere tijd op te liggen. Bouw de tijd geleidelijk op naarmate je meer comfortabel wordt.
 2. Zoek de juiste plek: Experimenteer met verschillende plaatsen op het lichaam om te ontdekken welke plek voor jou het meest effectief is. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het plaatsen van de mat onder je rug of nek.
 3. Vind je ideale ligpositie: Probeer verschillende ligposities uit, zoals plat op je rug, op je zij of zelfs zittend. Kies de positie die voor jou het meest ontspannend aanvoelt.
 4. Adem diep in: Tijdens het gebruik van de mat kan het helpen om diep adem te halen en bewust te ontspannen. Concentreer je op je ademhaling en laat elke inademing en uitademing spanning los.
 5. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je gewend raakt aan het gevoel van de spijkers op je huid. Wees geduldig met jezelf en geef niet meteen op als het oncomfortabel aanvoelt. Het kan even duren voordat je lichaam eraan gewend raakt.
 6. Gebruik regelmatig: Om optimaal te profiteren van een Shakti Mat, is consistent gebruik belangrijk. Probeer dagelijks wat tijd door te brengen op de mat om de beste resultaten te behalen.
 7. Luister naar je lichaam: Iedereen ervaart de spijkermat anders, dus luister naar je lichaam en pas de duur en intensiteit van het gebruik aan op basis van hoe je je voelt. Stop als je pijn of ongemak ervaart.
 8. Combineer het met ontspanningstechnieken: Om de ontspannende effecten te versterken, kun je de Shakti Mat combineren met andere ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of rustgevende muziek.

Ervaringen en resultaten

Lees verder om te ontdekken hoe gebruikers profiteren van de Shakti Mat en welke positieve effecten het kan hebben op het lichaam en de geest.

Getuigenissen van gebruikers

Gebruikers van de Shakti Mat delen hun positieve ervaringen met het gebruik van deze spijkermat. Veel mensen melden dat ze verlichting hebben ervaren van rugpijn, nekpijn, schouderpijn en stijve spieren.

Daarnaast hebben gebruikers ook gemeld dat ze een afname van stress hebben ervaren en dat de mat hen heeft geholpen bij het ontspannen en beter slapen. Sommige mensen merken zelfs verbeteringen op het gebied van innerlijke rust en algemene gezondheid.

Hoewel de effectiviteit kan variëren per persoon, is het zeker de moeite waard om het zelf uit te proberen en te kijken welke voordelen de Shakti Mat jou kan bieden.

Positieve effecten op het lichaam en de geest

Het gebruik van een Shakti Mat kan verschillende positieve effecten hebben op zowel het lichaam als de geest. Enkele van deze effecten zijn:

 • Vermindering van spierpijn en spanning in het lichaam
 • Stimulatie van de bloedsomloop
 • Verlichting van rugpijn, nekklachten en schouderpijn
 • Bevordering van diepe ontspanning en stressvermindering
 • Verbetering van de slaapkwaliteit en vermindering van slapeloosheid
 • Stimulatie van de energiebanen in het lichaam
 • Verhoging van de vitaliteit en energieniveaus
 • Bevordering van innerlijke rust en welzijn

Waar kan je een Shakti Mat kopen?

Je kunt een Shakti Mat kopen bij verschillende online winkels en fysieke winkels. Benieuwd waar je deze mat kunt vinden? Lees verder!

Online winkels en fysieke winkels

Ik heb mijn Shakti Mat online gekocht, maar je kunt ze ook vinden in fysieke winkels. Hier zijn enkele plaatsen waar je een Shakti Mat kunt kopen:

 • Grote online retailers zoals Bol.com en Amazon bieden een breed scala aan Shakti Mats aan.
 • Gespecialiseerde wellnesswinkels en yogastudio’s verkopen vaak ook Shakti Mats.
 • Je kunt ook kijken bij alternatieve geneeswijzenwinkels of natuurvoedingswinkels, omdat ze soms ook deze matten op voorraad hebben.

Prijsklasse en verschillende modellen

Er zijn verschillende modellen van de Shakti Mat beschikbaar, elk in een andere prijsklasse. Hier is een overzicht van enkele van de meest populaire modellen en hun prijzen.

ModelPrijsklasse
Shakti Mat Original€50 – €60
Shakti Mat Advanced€60 – €70
Shakti Mat Light€50 – €60
Shakti Mat Black€70 – €80

Let op, de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de winkel waar je het product koopt. Controleer altijd de meest recente prijs voordat je een aankoop doet. Het belangrijkste is om het model te kiezen dat het beste past bij jouw behoeften en comfortniveau.

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat”, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Shakti Mat en waarvoor wordt het gebruikt?

Een Shakti Mat is een mat met scherpe punten die wordt gebruikt voor acupressuur en ontspanning. Het kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het bevorderen van de bloedsomloop en het verminderen van stress.

2. Hoe gebruik ik een Shakti Mat?

Om een Shakti Mat te gebruiken, leg je de mat op een vlak oppervlak zoals de vloer of een bed. Ga dan voorzichtig op de mat liggen en verdeel je gewicht gelijkmatig. Ontspan je lichaam en adem rustig terwijl je de mat 10-20 minuten gebruikt.

3. Is een Shakti Mat veilig om te gebruiken?

Ja, een Shakti Mat is over het algemeen veilig om te gebruiken. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en je lichaamsgrens te respecteren. Begin met korte sessies en bouw langzaam op naar langere sessies als je comfortabel bent.

4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Shakti Mat?

Het gebruik van een Shakti Mat kan verschillende voordelen hebben, waaronder het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn en het stimuleren van de energiecirculatie in het lichaam.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Shakti Mat: een introductiegids voor beginners (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips