In dit artikel

De Wandeltrainer Review (2022) + Gratis E-Book!

De Wandeltrainer | Review (2023) + Gratis E-Book!

In dit artikel

Wil je graag beginnen met wandelen, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Maak dan gebruik van de wandel trainingsschema’s van de Wandeltrainer en ontdek wat wandelen kan betekenen voor je lichaam en geest. Wandelen werkt stressverlagend.

Dit online-initiatief is eigenlijk op het juiste moment gestart. Meer en meer mensen maken tegenwoordig al een ommetje, proberen fitter te worden en willen echt even tot rust komen. De maatschappij is immers al hectisch genoeg. Door een stukje te wandelen, breng je je lichaam en geest tot rust en kom je in beweging. Een wandel training schema volgen komt daarbij goed van pas. Zo weet je precies wat je te doen staat en kun je sneller fit(ter) worden!

Maar hoe kun je nou het beste wandelen? Waar vind je geschikte wandeltrainingen en hoe kun je afvallen met een wandelschema? Wat is een goede warming up en cooling down? Die vragen heb ik mezelf ook gesteld.

Uiteindelijk kwam ik met de Wandeltrainer in aanraking. Deze website maakt online wandelen mogelijk. In deze Wandeltrainer review vertel ik je meer over dit online-initiatief. Daarbij richt ik me niet alleen op feitelijke informatie, maar deel ik ook mijn persoonlijke bevindingen. Ik heb immers zelf gebruikgemaakt van alle wandeltrainingen en vertel je graag hoe ik zoal het trainingsschema wandelen afvallen en het trainingsschema wandelen 20 km heb ervaren.


Klik hier voor de beste wandeltraining bij De Wandeltrainer

Alles over wandelen

Wil je meer weten over wandelen in zijn algemeenheid? Ben je op zoek naar de beste wandeladviezen? Wil je met een intervaltraining wandelen? Of wil je trainen om uiteindelijk 40 km te kunnen wandelen? Ongeacht wat je wensen precies zijn, bij de Wandeltrainer ben je aan het juiste adres.

Via de website van de Wandeltrainer vind je namelijk alles wat je moet weten over wandelen. De website beschikt over uitgebreide informatie waar zowel de beginner als de gevorderde wandelaar wat van kan leren. Ook vind je er diverse online wandel trainingsschema’s.

In de afgelopen periode is de Wandeltrainer behoorlijk populair geworden en ik begrijp maar al te goed waarom! Wat je precies met de Wandeltrainer kunt bereiken, vertel ik je verderop in deze Wandeltrainer review. Van warming up voor de beginnende wandelaar tot lange wandelingen voor een rustige duurtraining. Alles is mogelijk voor een lang rustig tempo tot een intensievere training.

Allereerst wijs ik je graag nog op het volgende: je kunt direct een gratis e-book van de Wandeltrainer downloaden. In dit e-book lees je over de voordelen van wandelen, ontdek je handige tips voor het opbouwen van wandelen, vind je manieren waarmee je het wandelen langer volhoudt én leer je wat de juiste wandelhouding is. Zeker een interessant e-book wanneer je wilt beginnen met wandelen. (1)

De Wandeltrainer Review + Gratis Uitgebreid E-Book

Verschillende diensten

Iets wat de Wandeltrainer uniek maakt, is het feit dat je van meerdere diensten gebruik kunt maken. Toen ik de trainingen van de Wandeltrainer aan het testen was, heb ik dit dan ook zeker gedaan. Van een lang rustig tempo gaan wandelen tot lange duurtrainingen. Dit stelt mij in staat om jou per dienst te vertellen hoe ik het ervaren heb. Lees hieronder mijn bevindingen en ontdek wat de Wandeltrainer te bieden heeft.

Online wandeltraining

Bij de Wandeltrainer kun je terecht voor online wandeltrainingen. Sterker nog, je vindt er meerdere soorten trainingsprogramma’s voor wandelen. 

In het Online wandeltrainingen overzicht vind je direct de verschillende schema’s die de Wandeltrainer aanbiedt. Het is vervolgens aan jou om te bepalen naar welk schema je voorkeur uitgaat. Ik kan je eigenlijk maar één ding adviseren: begin rustig met online wandelen. Als je al een tijdje geen lange stukken gewandeld hebt, is het niet verstandig om direct 20 kilometer te wandelen. 

De Wandeltrainer Review + Gratis Uitgebreid E-Book

Online-wandeltraining voor beginners

Ben jij een absolute beginner op het gebied van wandelen? Heb je in de afgelopen jaren geen lange stukken gewandeld? Dan raad ik aan om de online wandeltraining voor beginners te volgen. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze wandeltraining beginners ideaal voor de beginnende wandelaar. Dankzij de training krijg je meer energie, voel je je minder futloos en ga je aan de slag met het verbeteren van je conditie. Tegelijkertijd merk je dat je een stuk beter in je vel zit en je je hoofd tijdens het wandelen leeg kunt maken.

Verder bepaal je helemaal zelf wanneer je wandelt op een rustig wandeltempo en bouwt je schema geleidelijk op. De Wandeltrainer ondersteunt je op alle gebieden, zodat je altijd op de juiste manier kunt trainen. Al snel verander je van een beginner naar een gevorderde wandelaar en kun je lekker afvallen met je wandelen schema! Met dit schema bouw je in een lang rustig tempo met intensievere stukjes om jouw basis naar een hoger plan tillen.


Klik hier voor de beste online wandeltraining voor beginners!

Online-wandeltraining 10 km

Wil jij lange wandeltochten moeiteloos en helemaal rustig kunnen afleggen en dit ook op de lange termijn volhouden? Dan is de online wandeltraining 10 km van de Wandeltrainer voor jou op het lijf geschreven. Je gaat wandelen op basis van goed naar je lichaam luisteren in een lager tempo dan je maximale hartslag.

De Wandeltrainer  Review (2022) + Gratis E-Book!

Met deze training werk je toe naar het probleemloos wandelen van 10 kilometer op een rustig tempo. Je leert hoe je langere tijd aaneengesloten wandelt, hoe je voorkomt dat je pijntjes krijgt en hoe je jouw spieren op de juiste manier opwarmt en verzorgt. Bij langere afstanden is de warming up en cooling down altijd erg belangrijk.

Online-wandeltraining 20 km

Heb je met veel plezier de online wandeltraining 10 km gevolgd? Dan is je volgende uitdaging om de online wandeltraining 20 km van de Wandeltrainer te volgen! Nu hoor ik je denken: 20 km wandelen zonder training? Ja, zeker! Met dit trainingsschema verleg je jouw grenzen in zo’n drie maanden en kun je jezelf nog meer uitdagen.

De Wandeltrainer  Review (2022) + Gratis E-Book!

Tijdens deze training leer hoe je flinke afstanden kunt wandelen. Daarbij leer je onder meer hoe je jouw wandeltechniek kunt verbeteren, hoe je je lichaam verzorgt en hoe je jouw uithoudingsvermogen en spierkracht opbouwt. Dit doe je aan de hand van 3 trainingen per week en met behulp van handige uitlegvideo’s. In totaal duurt deze wandeltraining 12 weken. Je krijgt dan ook maar liefst 12 trainingsschema’s van de Wandeltrainer! Luister goed naar je lichaam als je van start gaat en rustig wandelen is daarom geen blessuregevoelige sport. Doe altijd een goede warming up voordat je in een lang rustig tempo een langere afstand gaan wandelen. We hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar de Oura Ring vs Whoop Strap. Aanrader om te lezen 🙂

Online-training meerdaagse wandeltocht

Is het jouw doel om meerdere dagen achter elkaar flinke afstanden te wandelen? Dan adviseer ik om de online training meerdaagse wandeltocht van de Wandeltrainer te volgen.

In deze training leer je hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op een meerdaagse wandeltocht. Ook krijg je tips over diverse wandeltechnieken, het voorkomen van blessures en het verbeteren van je spierkracht. Na het volgen van deze online wandeltraining ben je in staat om probleemloos 20 à 25 kilometer per dag te wandelen. En dat meerdere dagen achter elkaar: een soort wandeltraining vierdaagse, dus! Zo gaat trainen wandelen 40 km je vast ook wel lukken!

De Wandeltrainer Review + Gratis Uitgebreid E-Book

Wekelijkse online wandeltraining abonnement

Ben je voornemens om op de lange termijn veelvuldig te wandelen? Dan is het wekelijke online wandeltraining abonnement zeker interessant voor jou. Met deze training til je jouw uithoudingsvermogen, spierkracht, snelheid, lenigheid en conditie naar een ongekend hoog niveau.

Wanneer je voor deze training kiest, kun je rekenen op diverse handige tips van de Wandeltrainer. Met deze tips ben je in staat om je conditie een echte boost te geven, je hoofd leeg te maken en heerlijke wandeltochten af te leggen. Wandel gewoon in je eigen buurt of maak prachtige wandelingen op de mooiste plekken in het buitenland. Met jouw wandeltrainingsschema kun je overal actief blijven!

Agenda wandelclinics

Wil je meer informatie over wandelen of een wandeltraining bij jou in de buurt volgen? Raadpleeg dan de agenda wandelclinics. In deze agenda zie je direct welke trainingen de Wandeltrainer bij jou in de organiseert.

De Wandeltrainer Review + Gratis Uitgebreid E-Book

Wie is de Wandeltrainer precies?

In deze Wandeltrainer review heb ik veel verteld over de verschillende trainingen die gegeven worden door de Wandeltrainer. Dat was behoorlijk indrukwekkend, nietwaar? Ik kan me echter goed voorstellen dat je ook graag wilt weten wie de Wandeltrainer nou precies is, zodat je deze wellicht kunt gebruiken voor je volgende wandelen training.

Wanda Catsman is het gezicht achter de Wandeltrainer. Ze is al jarenlang een gediplomeerd wandeltrainer en is ook de vrouw achter de website wandawandelt.nl. Enige tijd geleden besloot ze dat het de hoogste tijd is om andere mensen te helpen met wandelen en een trainingsschema wandelen aan te bieden. Met dat doel voor ogen is ze toen de website de Wandeltrainer gestart.

Is Wanda Catsman de juiste vrouw om een dergelijke website te ontwikkelen? Daar is geen twijfel over mogelijk! Als gediplomeerde wandeltrainer weet ze namelijk precies waar ze het over heeft. Je kunt haar eigenlijk zien als een wandelende wandeltraining app. Ze weet simpelweg alles over wandelen!

De Wandeltrainer  Review (2022) + Gratis E-Book!

Mijn persoonlijke bevindingen

Eerder in deze review over de Wandeltrainer gaf ik aan dat ik met veel plezier gebruik heb gemaakt van de diensten. Ben ik nog steeds te spreken over deze diensten? Absoluut! Ik heb namelijk persoonlijk veel gehad aan de online wandeltrainingen van de Wandeltrainer. Een wandelen trainingsschema helpt je immers om veel sneller je doelen te bereiken. Bovendien is het heel leuk om een beginnen met wandelen schema te gebruiken, wanneer je nog weinig ervaring hebt.

Zo heb ik nu een gezonde routine ontwikkeld waarbij ik dagelijks een wandeling maakt. Het wandelen biedt mij de mogelijkheid om mijn hoofd te legen, wat tijd voor mezelf te nemen en te werken aan mijn conditie. Na de wandeling voel ik me weer fit en zit ik vol met energie. Bovendien vind ik het heerlijk om in de buitenlucht te zijn en merk ik dat dit een positief effect heeft op mijn stemming.

Ook over de Wandeltrainer zelf ben ik erg tevreden. Wanda Catsman weet waar ze het over heeft en heeft geweldige diensten weten te creëren, zoals interval training wandelen Met name de veelzijdigheid van de diensten spreekt mij erg aan. Ongeacht wat jouw wandeldoel precies is, kun je dit doel met de Wandeltrainer zeker bereiken. Al met al raad ik je aan om ‘online te wandelen’ met de Wandeltrainer. Ik ben benieuwd welke positieve effecten jij zult ervaren. Veel plezier en succes!


Klik hier voor de beste wandeltraining bij De Wandeltrainer

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest‘ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over de Wandeltrainer

Heb je nog vragen over wandelen? Wil jij graag met een wandeltraining aan de slag? En ben je benieuwd hoe gezond wandelen nu eigenlijk voor je lichaam is? Lees dan de meest gestelde vragen hieronder eens. Daar vind je de antwoorden op je vragen.

Wat is de beste trainer voor wandelingen?

De beste trainer die je kunt gebruiken voor je wandelingen is De Wandeltrainer. Dit concept bestaat uit allerlei online wandelingen die je zelf kunt volgen. Zo blijf je lekker in beweging, maar houd je wel focus. Zo kun je beginnen op een startniveau waarbij je 8 weken lang traint. Maar je kunt ook aan de slag met 10km wandelen, 20km wandelen of een meerdaagse tocht doen! Het leuke is dat je het steeds kunt opbouwen. Daardoor blijft elke wandeltraining uitdagend.

Is een wandeltraining goed voor je?

Ja, een wandeltraining is heel goed voor je. Wandelen is gezond, omdat het veel voordelen heeft. Zo is het goed voor je conditie, werkt het stressverlagend en helpt het een depressie tegengaan. Door te wandelen kom je vaker buiten. Buiten zijn is ook heel goed voor je gezondheid en humeur. Bovendien train je er voornamelijk je benen en voeten mee en kun je er niet snel blessures door oplopen. Daardoor is wandelen een laagdrempelige activiteit die vrijwel iedereen kan uitvoeren.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Wandeltrainer | Review (2023) + Gratis E-Book!

Laat een reactie achter