In dit artikel

Waar Zit Melatonine In? (2023)

In dit artikel

Melatonine zit in veel dingen om ons heen. Je kunt het vinden in voedsel zoals tomaten, kersen en pistachenoten. Sint-janskruid is een thee waarin veel melatonine zit. Het zit ook in andere fruitsoorten, zoals bananen.

Tryptofaan is ook een stof die melatonine bevat. Niet alleen eten heeft melatonine, maar het zit ook in ons lichaam. Het zit in onze maag, lever, nieren en andere delen van ons lichaam.

Zelfs ons hart heeft melatonine.

Key Takeaway

Mijn beste melatonine van 2023 is Naturecan Melatonine CBD Capsules. Dit merk heeft geen detecteerbare THC en is veel effectiever dan gewone CBD. Het versterkt dit melatonine middel op een veilige manier.

Natuurlijke Bronnen van Melatonine

– Haver, boekweit en zilvervliesrijst bevatten natuurlijke bronnen van melatonine.

– Asperges, bladgroenten, boerenkool en spruitjes zijn ook rijk aan melatonine.

– Pistachenoten en amandelen zijn noten die melatonine bevatten.

Haver, boekweit, zilvervliesrijst

Haver, boekweit en zilvervliesrijst zijn goed voor je. Ze bevatten melatonine. Melatonine is een stof die je helpt slapen. Het komt ook voor in tomaten, kersen en pistachenootjes. Maar in haver, boekweit en zilvervliesrijst zit er veel van.

Eet ze dus als je slaapproblemen hebt. Ze zijn ook lekker en gezond! Zo slaap je beter, en voel je je fitter als je wakker wordt.

Asperges, bladgroenten, boerenkool, spruitjes

Asperges, bladgroenten, boerenkool en spruitjes zijn natuurlijke bronnen van melatonine. Deze groenten bevatten voedingsstoffen die de aanmaak van melatonine in ons lichaam kunnen stimuleren.

Melatonine helpt ons bij het reguleren van onze biologische klok en het bevorderen van een goede nachtrust. Dus het eten van deze groenten kan ons helpen om beter te slapen en slaapproblemen te verminderen.

Naast deze groenten zijn er ook andere voedingsmiddelen zoals haver, boekweit, zilvervliesrijst, pistachenoten en amandelen die melatonine bevatten en ons kunnen helpen bij een goede nachtrust.

Pistachenoten, amandelen

Pistachenoten en amandelen zijn ook natuurlijke bronnen van melatonine. Ze bevatten voedingsstoffen die helpen bij het stimuleren van de aanmaak van melatonine in ons lichaam. Het eten van een handjevol pistachenoten of amandelen kan dus bijdragen aan een betere nachtrust.

Dus, inclusief deze noten in onze voeding kan helpen bij het verbeteren van de slaap en het verminderen van slaapproblemen.

Voedingsmiddelen die Melatonine bevatten

Fruit, groenten en noten zijn voedingsmiddelen die melatonine bevatten.

Fruit, groenten, noten

Graanproducten

Graanproducten, zoals haver, boekweit en zilvervliesrijst, kunnen melatonine bevatten. Melatonine is een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap. Het consumeren van graanproducten kan dus helpen om de melatonineproductie in het lichaam te stimuleren.

Andere voedingsmiddelen die melatonine bevatten zijn onder andere fruit, groenten en noten. Het is belangrijk om op te merken dat hoewel graanproducten melatonine kunnen bevatten, het innemen van melatoninesupplementen een effectievere manier kan zijn om de slaap te verbeteren.

Meer over ‘Melatonine’

Als we het hebben over een natuurlijk slaaphulpmiddel, denken velen meteen aan melatonine. Maar wist je dat melatonine veel meer functies heeft dan alleen het bevorderen van slaap? Zo wordt melatonine vaak samen met 5-HTP genomen, speelt het een cruciale rol als hormoon in het lichaam en heeft het invloed tijdens de overgang. Net als andere supplementen kent melatonine ook nadelen en het is belangrijk om op te letten bij borstvoeding. Bovendien kan de aanmaak ervan soms verstoord raken.

Ondanks de voordelen zijn velen vaak nieuwsgierig naar waar melatonine in zit en of er sterke varianten zijn van het supplement. Vooral voor kinderen is het belangrijk om de dosering goed in de gaten te houden en op de hoogte te zijn van eventuele bijwerkingen. Hoewel veel mensen het veilig vinden, vragen anderen zich af of melatonine schadelijk is. Ongeacht de reden van inname, velen gebruiken melatonine om beter door te slapen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is melatonine en waar zit het in?

Melatonine is een slaaphormoon. Het zit in voedsel zoals bloemkool, pompoen en zoete aardappel.

2. Hoe helpt melatonine tegen slapeloosheid?

Melatonine helpt bij slapeloosheid door het regelen van de slaap. Het verhoogt het melatoninegehalte in het lichaam.

3. Wat gebeurt er als er een melatoninetekort is?

Een tekort aan melatonine kan slapeloosheid veroorzaken. Het kan ook invloed hebben op de melatonineniveaus en de melatonineafgifte.

4. Zijn er bijwerkingen van melatonineproducten?

Ja, er kunnen bijwerkingen zijn van melatonineproducten. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je ze gebruikt.

» Referenties


1. Costello, R. B., Lentino, C. V., Boyd, C. C., O’Connell, M. L., Crawford, C. C., Sprengel, M. L., & Deuster, P. A. (2014). The effectiveness of melatonin for promoting healthy sleep: a rapid evidence assessment of the literature. Nutr J, 13: 106.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4273450/

2. Pandi-Perumal S., Srinivasan V., Spence D., Cardinali D. (2007). Role of the melatonin system in the control of sleep: therapeutic implications. CNS Drugs, 21:995–1018.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18020480/

3. Krauchi K., Cajochen C., Pache M., Flammer J., Wirz-Justice A. (2006). Thermoregulatory effects of melatonin in relation to sleepiness. Chronobiol Int, 23:475–484.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16687320/

4. Paul MA, Gray G, Kenny G, Pigeau RA. (2003). Impact of Melatonin, Zaleplon, Zopiclone, and Temazepam on Psychomotor Performance. Aviat Space Environ Med, 74:1263–1270.
https://www.researchgate.net/publication/8945690_Impact_of_Melatonin_Zaleplon_Zopiclone_and_Temazepam_on_Psychomotor_Performance

5. Rajaratnam SM, Dijk DJ, Middleton B, Stone BM, Arendt J. (2003). Melatonin phase-shifts human circadian rhythms with no evidence of changes in the duration of endogenous melatonin secretion or the 24-hour production of reproductive hormones. J Clin Endocrinol Metab, 88:4303–4309.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12970302/

» Referenties

Conclusie mijn beste melatonine 2023

  • Beste Melatonine – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine 5 mg – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Pillen – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Slaapmiddel – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Tabletten – Bonusan
  • Beste Melatonine Druppels – Mattisson 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Smelttablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Supplement – Naturecan 15% korting met code ‘GROEI
  • Beste Melatonine Zuigtablet – Vitortho 20% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waar Zit Melatonine In? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips