In dit artikel

De Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor de Gezondheid

De Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor de Gezondheid

In dit artikel

Heb je ooit last gehad van vermoeidheid, stress of slapeloosheid? Je bent zeker niet de enige, want deze symptomen kunnen ontstaan door een veelvoorkomend tekort aan magnesium. Na grondig onderzoek kwam ik erachter dat magnesium bisglycinaat een uitstekende oplossing kan zijn voor deze klachten, dankzij de hoge biologische beschikbaarheid en opneembaarheid.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van magnesium bisglycinaat voor onze gezondheid, waaronder verbetering van spierfunctie, ondersteuning van botten en tanden, tot aan stressvermindering en het bevorderen van een goede nachtrust.

Duik met me mee in de wereld van dit wondermineraal!

Key Takeaway

Het beste magnesium bisglycinaat van 2023 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Samenvatting

 • Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesiumsupplement met een hoge biologische beschikbaarheid en opneembaarheid.
 • Het heeft voordelen zoals het verbeteren van spierfunctie, ondersteuning van botten en tanden, verminderen van vermoeidheid en stress, bevorderen van een goede nachtrust en ondersteunen van de energiestofwisseling.
 • Door regelmatig magnesium bisglycinaat in te nemen volgens de aanbevolen dosering, op een lege maag en met voedsel, kunnen deze gezondheidsvoordelen worden gemaximaliseerd.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium Bisglycinaat is een unieke verbinding waarin magnesium gekoppeld is aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Glycine is bekend om zijn vermogen om door de muren van de dunne darm te worden opgenomen, wat betekent dat de biologische beschikbaarheid en opneembaarheid van magnesium in deze vorm bijzonder hoog is.

Door deze moleculaire structuur kan magnesium bisglycinaat via aminozuurreceptoren in de dunne darm worden opgenomen, waardoor het magnesiumgehalte in het lichaam effectiever wordt verhoogd.

Magnesium Bisglycinaat wordt terecht beschouwd als een van de beste vormen van magnesiumsupplementen, vooral vanwege zijn superioriteit in termen van opname en makkelijke verteerbaarheid. In tegenstelling tot andere vormen zoals magnesiumsulfaat of magnesiumhydroxide, leidt magnesium bisglycinaat niet tot spijsverteringsproblemen, waardoor het een optimale keuze is voor mensen met een gevoelig spijsverteringssysteem.

Bovendien spelen de glycinecomponenten ook nog eens een rol bij het onderhouden van een gezond zenuwstelsel en bevorderen ze de geestelijke balans.

De Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor de Gezondheid

Magnesium bisglycinaat verbetert de spierfunctie, ondersteunt de gezondheid van botten en tanden, vermindert vermoeidheid en stress, bevordert een goede nachtrust en ondersteunt de energiestofwisseling.

Verbeterde spierfunctie

Magnesium bisglycinaat heeft bewezen voordelen als het gaat om het verbeteren van de spierfunctie. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam, waaronder de samentrekking en ontspanning van spieren.

Uit onderzoek is gebleken dat magnesiumtekort kan leiden tot spierzwakte, krampen en vermoeidheid. Door het nemen van magnesium bisglycinaat als supplement kunnen we ons magnesiumniveau op peil houden en zo de functie van onze spieren verbeteren.

Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn hoge biologische beschikbaarheid en opneembaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk door ons lichaam kan worden opgenomen. Het wordt snel geabsorbeerd in de dunne darm en bindt zich aan aminozuurreceptoren in ons lichaam.

Dit zorgt ervoor dat het magnesium direct naar de cellen en weefsels kan worden getransporteerd waar het nodig is, inclusief de spieren.

Het nemen van magnesium bisglycinaat kan helpen bij het ontspannen van onze spieren en het verminderen van spierspanning. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die regelmatig last hebben van spierkrampen of stijfheid.

Bovendien kan het ook bijdragen aan een sneller herstel na intensieve lichamelijke activiteit of training.

Ondersteuning van botten en tanden

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van gezonde botten en tanden. Het is algemeen bekend dat calcium essentieel is voor de gezondheid van onze botten, maar magnesium is net zo belangrijk.

Magnesium werkt samen met calcium om ervoor te zorgen dat onze botten sterk en gezond blijven. Het helpt bij de opname en het metabolisme van calcium, waardoor het zijn weg kan vinden naar onze botten en tanden.

Bovendien stimuleert magnesium de productie van osteoblasten, cellen die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van botweefsel. Door voldoende magnesium in te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam de mineralen krijgt die het nodig heeft om sterke en gezonde botten en tanden te behouden.

Vermindering van vermoeidheid en stress

Een ander belangrijk voordeel van magnesium bisglycinaat is de vermindering van vermoeidheid en stress. Magnesium speelt een essentiële rol bij het behoud van een goede energiestofwisseling in ons lichaam.

Het helpt bij de productie van ATP, een belangrijke energiebron voor onze cellen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid en gebrek aan energie. Door het nemen van magnesium bisglycinaat kan je dus je energieniveau verhogen en vermoeidheid verminderen.

Daarnaast heeft magnesium ook een kalmerend effect op ons zenuwstelsel, waardoor het kan helpen om stress te verminderen. Magnesium bisglycinaat kan dus een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine als je last hebt van vermoeidheid of stress.

Bevordering van een goede nachtrust

Een van de voordelen van magnesium bisglycinaat is dat het kan bijdragen aan een goede nachtrust. Magnesium heeft namelijk invloed op verschillende processen in ons lichaam die verband houden met slaap.

Ten eerste is magnesium bisglycinaat betrokken bij de productie van melatonine, het hormoon dat ons helpt om in slaap te vallen en een goede nachtrust te hebben. Daarnaast heeft magnesium een ontspannend effect op onze spieren en zenuwen, waardoor we gemakkelijker kunnen ontspannen en in slaap kunnen vallen.

Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan magnesium kan leiden tot slapeloosheid en rusteloze nachten. Door het gebruik van magnesium bisglycinaat als supplement kun je dus bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en uitgerust wakker worden.

Ondersteuning van de energiestofwisseling

Magnesium bisglycinaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de energiestofwisseling in ons lichaam. Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is bij meer dan 300 enzymatische reacties, waaronder de productie en het transport van energie.

Het helpt bij het omzetten van voedsel in bruikbare energie, zodat we ons energiek en alert kunnen voelen gedurende de dag.

Magnesium bisglycinaat verbetert de opname en biologische beschikbaarheid van magnesium in ons lichaam, waardoor het efficiënter kan worden gebruikt voor de energiestofwisseling. Magnesium is betrokken bij de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de brandstof die onze cellen nodig hebben om energie te produceren.

Het is ook betrokken bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten, die allemaal belangrijk zijn voor de productie van energie.

Een voldoende magnesiumniveau ondersteunt een gezonde energiestofwisseling en kan helpen vermoeidheid en lusteloosheid te verminderen. Het kan ook bijdragen aan een betere focus en concentratie, omdat magnesium betrokken is bij het functioneren van neurotransmitters in de hersenen.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat we voldoende magnesium binnenkrijgen om onze energieniveaus op peil te houden en ons goed te voelen.

Magnesium bisglycinaat ondersteunt de energiestofwisseling op verschillende manieren. Het verbetert de opname en biologische beschikbaarheid van magnesium in ons lichaam, waardoor het efficiënter kan worden gebruikt voor de productie van energie.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in ons lichaam, waaronder de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de bron van energie voor onze cellen.

Hoe Magnesium Bisglycinaat Gebruiken

– Neem dagelijks de aanbevolen dosering van magnesium bisglycinaat in voor optimale gezondheidsvoordelen.

– Kies een innamemethode die het beste bij je past, zoals tabletten, capsules of poedervorm.

– Raadpleeg indien nodig een zorgverlener voor specifieke doseringsrichtlijnen op basis van je individuele behoeften.

– Zorg ervoor dat je magnesium bisglycinaat inneemt op een lege maag voor een betere absorptie.

– Vermijd het innemen van magnesium bisglycinaat met voedingsmiddelen die de opname kunnen verminderen, zoals zuivelproducten.

– Blijf consistent en neem magnesium bisglycinaat regelmatig in om de voordelen voor de gezondheid te maximaliseren.

Dosering en innamemethode

Ik heb ontdekt dat de dosering en innamemethode van magnesium bisglycinaat van groot belang zijn om de maximale gezondheidsvoordelen te behalen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 1. Begin met een lagere dosis: Het is aanbevolen om te beginnen met een lagere dosering van magnesium bisglycinaat, bijvoorbeeld 200-400 mg per dag. Op die manier kunt u kijken hoe uw lichaam erop reageert voordat u de dosis verhoogt.
 2. Neem het supplement bij voorkeur in verdeelde doses: In plaats van één grote dosis in te nemen, kan het beter zijn om de magnesium bisglycinaat supplementen verdeeld over de dag in te nemen. Bijvoorbeeld, 100 mg ‘s ochtends en 100 mg ‘s avonds.
 3. Neem het supplement in met voedsel: Om de absorptie te verbeteren, wordt aanbevolen om magnesium bisglycinaat samen met voedsel in te nemen. Dit helpt ook om eventuele maagklachten te voorkomen die sommige mensen kunnen ervaren als ze het op een lege maag innemen.
 4. Overleg met een gezondheidsprofessional: Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional, zoals een arts of diëtist, voordat u begint met het gebruik van magnesium bisglycinaat supplementen. Zij kunnen u helpen bepalen welke dosering het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Veiligheid en contra-indicaties

Als het gaat om de veiligheid van magnesium bisglycinaat, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en heeft het weinig bijwerkingen.

Het is echter altijd verstandig om vooraf met een arts te overleggen voordat je een nieuw supplement gebruikt, vooral als je al medicijnen gebruikt of een bestaande medische aandoening hebt.

Het is ook belangrijk om te weten dat het nemen van te veel magnesium bisglycinaat kan leiden tot diarree. Daarom is het raadzaam om de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Het is ook goed om op te merken dat sommige mensen mogelijk allergisch zijn voor magnesiumsupplementen, dus als je een allergische reactie ervaart, zoals huiduitslag of zwelling, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts.

Conclusie

In conclusie biedt magnesium bisglycinaat vele voordelen voor de gezondheid. Het verbetert de spierfunctie, ondersteunt sterke botten en tanden, vermindert vermoeidheid en stress, bevordert een goede nachtrust en ondersteunt de energiestofwisseling.

Het gebruik van magnesium bisglycinaat is veilig en effectief, en kan een waardevolle toevoeging zijn aan een gezonde levensstijl. Probeer het vandaag nog en ervaar zelf de positieve effecten op uw welzijn.

Meer over magnesium bisglycinaat

Op het gebied van ‘Mineralen en spoorelementen‘, leggen we nu de focus op Magnesium Bisglycinaat. We hebben verschillende blogs samengesteld om je door alle ins en outs van dit essentiële mineraal te leiden. Als je je afvraagt ‘wat is Magnesium Bisglycinaat‘, begin dan daar om je basisbegrip te vormen. Bouw je kennis verder uit door te lezen over de ‘Rol van Magnesium Bisglycinaat‘ en de ‘Werking van Magnesium Bisglycinaat‘.

Benieuwd hoe het zich verhoudt tot andere magnesiumvormen? Ons artikel ‘Magnesium Bisglycinaat versus Magnesium Citraat‘ zal dat ontrafelen. Voor een diepere duik in de potentiële gezondheidsvoordelen, kijk naar ‘Voordelen van Magnesium Bisglycinaat’. Daarnaast moet je ook bewust zijn van mogelijke ‘Bijwerkingen van Magnesium Bisglycinaat‘. In het bijzonder, als je interesse hebt in hoe Magnesium Bisglycinaat kan bijdragen aan een betere slaap, kijk dan naar ‘Magnesium Bisglycinaat en slapen‘. Voor de atleten onder ons, is er ‘Magnesium Bisglycinaat voor Sporters‘. Wellicht is ‘Kruidvat Magnesium Bisglycinaat‘ ook interessant om te lezen.

Het correct ‘Innemen van Magnesium Bisglycinaat‘ is essentieel voor optimale ‘Absorptie van Magnesium Bisglycinaat‘, en deze artikelen zullen je daarbij helpen. Wil je weten hoe lang het effect aanhoudt? Lees dan ‘Effectduur van Magnesium Bisglycinaat‘. Magnesium Bisglycinaat heeft ook een rol in ‘Stressvermindering‘, ‘Botgezondheid‘, ‘Hartgezondheid‘, en kan bijzonder nuttig zijn ‘voor Kinderen‘ en ‘tijdens de Zwangerschap‘. Het heeft ook een impact op de ‘Spijsvertering‘ en kan helpen bij het in balans brengen van hormonen, zoals besproken in ‘Magnesium Bisglycinaat en Hormoonbalans‘. Bovendien hebben we ook artikelen over ‘Voedingsmiddelen rijk aan Magnesium Bisglycinaat‘ en hoe je kunt ‘Testen op een Magnesiumtekort‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van magnesium bisglycinaat voor de gezondheid?

Magnesium bisglycinaat heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het bevorderen van een goede nachtrust, het ondersteunen van een gezond zenuwstelsel en het helpen bij het handhaven van een gezonde bloeddruk.

2. Hoe neem ik magnesium bisglycinaat in?

Het wordt aanbevolen om het supplement in te nemen zoals voorgeschreven op de verpakking of zoals geadviseerd door een gezondheidsprofessional. Meestal wordt magnesium bisglycinaat in capsulevorm ingenomen met water, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Over het algemeen wordt magnesium bisglycinaat goed verdragen en veroorzaakt het weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kunnen echter milde bijwerkingen optreden, zoals maagklachten of diarree. Raadpleeg altijd een arts als u zich zorgen maakt over mogelijke bijwerkingen.

4. Wie kan baat hebben bij het gebruik van magnesium bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat kan gunstig zijn voor mensen die behoefte hebben aan extra magnesium in hun dieet, zoals mensen met een magnesiumtekort, mensen die regelmatig intensief sporten of zwangere vrouwen. Het is echter altijd raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u begint met het nemen van supplementen.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Conclusie beste Magnesium Bisglycinaat 2023

 • Beste magnesium bisglycinaat – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesiumbisglycinaat prijs/kwaliteit – Nutribites
 • Beste magnesium bisglycinaat softgel – Now 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste magnesium bisglycinaat capsule – Goldea Health 10% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Voordelen van Magnesium Bisglycinaat voor de Gezondheid

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips