0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Beste Vitamine D3 Review

Mijn Beste Vitamine D3 Ervaringen + Review

In dit artikel

Vitamine D3 kan onder andere zorgen voor sterke botten en tanden en is erop gericht om botontkalking tegen te gaan. Heb je een vitamine tekort, dan is het belangrijk om dit aan te vullen met D3 vitaminen. Maar wat zijn nu de beste vitamine D supplementen? Tijd voor de vitamine D3 test, zodat jij na afloop de beste vitamine D3 kopen kunt. Lees maar mee!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine D supplement van 2024 is Nutribites Vitamine D3. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en de softgels zijn gemakkelijk in te nemen.

Vitamine D3 vergelijken; hoe doen we dat? 

Wil je weten wat mijn beste vitamine D3 is, dan is het belangrijk om vitamines D3 te vergelijken. Ik let bij elk vitamine D tablet op de kwaliteit, ingrediënten en de samenstelling, maar ook op het gebruiksgemak, de beoordelingen van andere mensen en de prijs en eventuele verzendkosten. Zo kan ik als orthomoleculair therapeut uiteindelijk een eerlijke en duidelijke conclusie trekken en mijn winnaar aanwijzen.

Mijn beste vitamine d3 keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagHulpstoffenDosering
1. Nutribites€19€0,95Extra virgin olijfolie25 mcg / 1.000 IE
2. Vitals€19,95€0,20Nee25 mcg / 1.000 IE
3. Vitakruid€16,90€0,14Nee25 mcg / 1.000 IE
4. Vitaily€60,-€2Vitamine K2 & magnesium75 mcg / 3.000 IE
5. Goldea Health€16,95€0,57Vitamine K275 mcg / 3.000 IE

1. Nutribites Vitamine D3

Wil je vitamine D3 kopen, dan staat bij mij op nummer één Nutribites Vitamine D3. Heb je een vitamine D tekort, wil je je lichaam extra ondersteunen of heb je om een andere reden meer D3 vitaminen nodig? Nutribites vitamine D3 is sterk gedoseerd, maar wel veilig, de minimale aanbevolen hoeveelheid in 10mcg per dag. Het bevat D3 vitamine, welke ook door het lichaam zelf geproduceerd wordt. Door de toevoeging van extra virgin olijfolie kan dit supplement beter opgenomen worden in het lichaam. Verder is dit supplement vrij van GMO, soja, kleurstoffen, synthetische smaakstoffen en conserveermiddelen.

Beste Vitamine D3 Review

Met Nutribites Vitamine D3 kun je werken aan je vitamine D3 tekort. Dat komt door de goede opneembaarheid, maar ook door het gemak waarmee je de softgels kunt innemen. Zo ondersteun je je immuunsysteem en wordt de opname van calcium in het lichaam gestimuleerd. Ook draagt dit supplement bij aan gezonde botten en een sterk gebit dankzij de dosering van 25 mcg D3 per softgel. Persoonlijk geeft het mij een heel fijn gevoel om vitamine D3 te suppleren. Ik werk veel binnen en kom niet zo vaak als ik zou willen in contact met zonlicht, zeker tijdens donkere periodes van het jaar.

Eén potje Nutribites Vitamine D3 bevat 200 softgels. Bovendien zijn de softgels gemakkelijk door te slikken, als je het mij vraagt. Ze zijn namelijk glad en zacht van structuur. Met één slok water is hij weg – en ik heb daar soms nogal moeite mee, dus het gebruiksgemak is groot. Weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Dankzij de 100% smaak- en tevredenheidsgarantie en 60 dagen bedenktijd kun je het risicoloos uitproberen!

Voordelen Nutribites

✅ Softgel vitamine D supplementen, dus wat mij betreft gemakkelijker door te slikken;

✅ Wordt beter opgenomen door de virgin olijfolie in deze vitamine D pillen;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen;

✅ Voordelig geprijsde vitamine D 3;

✅ 60 dagen garantie en bedenktijd;

✅ 100% smaak- en tevredenheidsgarantie op deze vitamines D3.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Vitamine D3

Het volgende supplement is Vitals Vitamine D3. Het is een hoogwaardig supplement in een plantaardige capsule en er zijn alleen hulpstoffen uit natuurlijke bron gebruikt bij de productie ervan. Daardoor is het ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zit 25 mcg oftewel 1.000 IE in een capsule, wat een hoge, maar toch veilige dosering betreft.

Beste Vitamine D3 Review

Vitals biedt niet alleen hoogwaardige en eerlijke suppletie, maar denkt ook met haar verpakkingsmethoden aan de natuur. Zo is elk doosje gemaakt van PaperWise karton (CO2-neutraal) en het potje en etiket bestaan uit recyclebaar plastic. Zo maak je met Vitals Vitamine D3 een goede keuze niet alleen als suppletie, maar ook voor het milieu.

Het advies is om 1 capsule Vitals Vitamine D3 per dag in te nemen met water. Dat is prima te doen, want de capsules zijn glad. Wil je dat de vitamine D een optimale werking heeft (en dat wil je natuurlijk), neem het dan bij voorkeur in bij een vetbevattende maaltijd. In een verpakking zitten overigens 100 capsules, dus je doet er ruim 3 maanden mee. Tip: vul mijn kortingscode GROEI in tijdens het afrekenen, want dan krijg je 20% korting op deze producten.

Voordelen Vitals

✅ Plantaardige vorm van vitamine D in een dosering van 25 mcg;

✅ Kan ondersteunen bij sterke botten, tanden en vermoeidheid doen verminderen;

✅ Milieubewuste keuze, vanwege de verpakkingsmethoden van Vitals producten;

✅ Voedingssupplementen voor vegetariërs en veganisten;

✅ Gemakkelijk door te slikken capsules;

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode ‘GROEI‘.

Nadelen Vitals

❌ Tot €50 betaal je verzendkosten op deze vorm van vitamine D;

❌ Deze capsules zijn niet per se vrij van onnodige toevoegingen.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitakruid Vitamine D3

Wat ik ook goede vitamine D vind? Vitakruid Vitamine D3. Het helpt bepaalde groepen mensen effectief in hun gezondheid; bijvoorbeeld wanneer je weinig zonlicht ziet of een getinte huid hebt. Vitakruid bevat een hoge dosering van 25 mcg per tablet, waardoor boven de minimale aanbevolen hoeveelheid is. Ook fijn: deze supplementen bevatten geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Het is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten (geen dierlijke vorm van ingrediënten aanwezig).

Beste Vitamine D3 Review

Wil je een gezond lichaam, sterke botten en een normale spierfunctie? Voldoende Vitamine D is onder andere enorm belangrijk. Ook als je op leeftijd bent en weinig buitenkomt of een donkere huidskleur hebt, is Vitakruid Vitamine D3 ideaal. De tabletjes voorzien je lichaam dagelijks van de nodige hoeveelheid en verbeteren ook de calcium- en fosfor opname in het lichaam. Multivitaminen zoals deze van Vitakruid bevatten de hoogst biologisch beschikbare vorm en zijn daardoor extra effectief.

Volgens de verpakking heb je slechts 1 klein tabletje Vitakruid Vitamine D3 per dag nodig. Het feit dat ze zo klein zijn, maakt ze veel gemakkelijker in te nemen dan veel andere producten in tabletvorm van diverse merken. Het is ook een fijne manier om kinderen jonger dan 18 extra vitamines toe te dienen. Vergeet niet om tijdens het afrekenen mijn kortingscode GROEI in te vullen. Daarmee krijg je 20% korting op je bestelling van dit zonlicht in een potje!

Voordelen Vitakruid

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten (geen dierlijke vorm aanwezig);

✅ Voor mensen op oudere leeftijd, met een donkere huid en voor wie weinig zonlicht ziet (voor een betere fosfor- en calcium opname);

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode ‘GROEI’.

✅ De tabletjes zijn klein van formaat, dus gemakkelijker om in te nemen;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen;

✅ Betreft de hoogst biologisch beschikbare vorm van deze vitamine (actieve vorm).

Nadelen Vitakruid

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je verzendkosten betalen.


Bekijk meer productinformatie

4. Vitaily

Ben je op zoek naar een vitamine D abonnement en wil je die graag met korting scoren? Dan zit je goed bij Vitaily. Heb je vitamine D nodig als vegetariër of veganist, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Er wordt bijvoorbeeld algenolie i.p.v. visolie gebruikt in de producten. Alle suppletie van Vitaily is daardoor veganistisch. En ook aan het milieu wordt gedacht, want de verpakkingen zijn gemaakt van biofolie. Helemaal biologisch afbreekbaar!

Beste Vitamine D3 Review

De vitamine D tabletten van dit merk koop je overigens niet als los product, maar vind je terug in een combinatie van supplementen. Nadat je de supplementen test hebt gedaan, zie je waar jij (extra) behoefte aan hebt en kun je direct aan de slag. Vitaily stelt vervolgens een combinatie van vitamines en mineralen samen speciaal voor jou (dus niet alleen vitamines D3, maar ook andere soorten) en bezorgt dit elke maand bij jou thuis. Niet alleen een heel gemakkelijke manier om je vitamine D3 tekort aan te pakken, maar ook op andere vlakken een boost te geven.

De inname van deze Vitaily multivitaminen is heel eenvoudig. Je krijgt dagverpakkingen thuisgestuurd, dus je neemt gewoon de inhoud van 1 zakje per dag in. Wel is het de bedoeling dat je dus meerdere pillen per dag innemen, wat vervelend kan zijn als je daar moeite mee hebt. Met de kortingscode ‘GROEI‘ krijg je €10 korting op een abonnement.

Voordelen Vitaily

✅ Niet alleen vitamine D kopen, maar direct alles wat qua suppletie aan te raden kan zijn;

✅ Vitaily korting van €10 met de kortingscode ‘GROEI’;

✅ Vitamine D supplementen en andere supplementen in een milieuvriendelijk biofolie zakje;

✅ Vitamine D3 en K2 (en alle andere soorten) zijn vegan bij Vitaily;

✅ Een hoge kwaliteit vitamine D supplement;

✅ Elke maand vitamine D3 & K2 bij jou thuisbezorgd dankzij de abonnementsvorm.

Nadelen Vitaily

❌ Je kunt niet alleen een vitamine D tablet kopen met korting, je moet voor een abonnement gaan;

❌ De prijs ligt een stuk hoger, juist omdat er alleen een totaalpakket/abonnement verkrijgbaar is.


Bekijk meer productinformatie

5. Goldea Health Vitamin D3 Plus K2

Het voedingssupplement Goldea Health Vitamin D3 Plus K2 is een veganistische capsule met een hoog gehalte aan vitamine D3 (75 mcg / 3000 IU) en vitamine K2 (90 mcg). Het supplement bevordert de opname van vitamine D3 dankzij de aanwezigheid van vitamine K2. Het is helemaal vrij van dierlijke ingrediënten, kunstmatige vulstoffen, lactose, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen en gluten. Een effectieve keuze – ook voor vegetariërs en veganisten!

Beste Vitamine D3 Review

De combinatie van D3 en K2 in Goldea Health Vitamin D3 Plus K2, is heel gunstig. Deze versterken elkaar namelijk in hun werking. Bovendien is 75 microgram een stuk meer dan in de andere producten die ik al beoordeeld heb in deze test. Heb je dus een ernstig tekort, dan kan Goldea Health je helpen om dit op te lossen. Laat je eventueel adviseren mocht je hierover twijfelen. De belangrijkste bron van inname van de D-vitamine is zonlicht, maar niet iedereen komt even vaak buiten of neemt zonlicht even gemakkelijk op via de huid.

De aanbevolen dosering is één Goldea Health Vitamin D3 Plus K2 capsule per dag met ruim water. Dat is prima te doen, want de capsule is niet te groot en is glad van structuur. Het is overigens niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar en bij zwangerschap, lactatie, ziekte of medicatiegebruik wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen. Als lezer van mijn website kan jij gebruik maken van de kortingscode ‘GROEI‘ voor 10% korting!

Voordelen Goldea Health

✅ Hoog gedoseerd vitamine D3 en vitamine K2 supplement;

✅ Veganistisch (dus helemaal vrij van dierlijke ingrediënten);

✅ Bevat geen kunstmatige toevoegingen;

✅ Gemakkelijk in te nemen, gladde capsule;

✅ Je krijgt 10% korting met mijn kortingscode ‘GROEI’.

Nadelen Goldea Health

❌ Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar;

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

6. Mindscopic Vitamin D Spray

Door naar Mindscopic Vitamin D Spray! Je kunt vitamine D3 namelijk ook als spray kopen. Zo hoef je geen vitamine D tabletten of ander soort vitamine D supplement met water in te nemen. Mindscopic is jouw vitamine D tablet in een flesje met natuurlijke frambozensmaak. Wil je vitamines D3 kopen die ook nog eens 100% natuurlijk én veganistisch zijn? Dan is deze Mindscopic Vitamin D Spray wat jij zoekt.

Beste Vitamine D3 Review

Meer dan 50% van de westerse wereldbevolking kan niet voldoende zonlicht zien op een dag. Ook in de wintermaanden ervaren veel mensen hier moeite mee. Mindscopic Vitamin D Spray helpt je lichaam om toch deze voedingsstof binnen te krijgen. En dankzij de spray in de mond wordt het heel snel en effectief opgenomen door het lichaam.

Pak je D3 tekort aan dankzij deze spray! Een flesje bevat 15ml en daar doe je ongeveer 150 dagen mee. Met de kortingscode “GROEI krijg je bovendien 10% korting op het hele assortiment Mindscopic producten! Mijn mening over de smaak van dit Mindscopic Vitamin D Spray is positief; qua inname is het net zo lekker als kauwtabletten met frambozensmaak. Alleen hoef je niet eens meer te kauwen, omdat de spray direct via je mondslijmvliezen wordt opgenomen. Ideaal!

Voordelen Mindscopic

✅ Eén spray vitamine D 3 per dag is al voldoende;

✅ Geen vitamine D3 tabletten meer doorslikken;

✅ Welke vitamine D3 is het beste voor veganisten? Dat is deze Mindscopic vitamine D vegan spray!

✅ Goed opneembare, betaalbare vitamine D;

✅ Natuurlijke frambozensmaak.

✅ 10% korting met kortingscode ‘GROEI

Nadelen Mindscopic

❌ Je betaalt tot een bestelwaarde van €70 altijd verzendkosten;

❌ Voor onderweg of op reis zijn spray, druppels en olie wat minder handig, omdat ze kunnen gaan lekken.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine D3

Een vitamine D tekort aanpakken met deze informatie kunt u wellicht een keuze maken, maar de grote vraag is: wat is mijn beste vitamine D3? Wil je D3 vitaminen kopen of vitamine D3 kopen die een vitamine D tekort kunnen tegengaan? En slik je het liefst net als ik softgels door in plaats van harde tabletten? Kies dan net als ik voor de goed opneembare softgels van Nutribites Vitamine D3.

Beste Vitamine D3 Review

Je hebt van Nutribites Vitamine D3 namelijk slechts 1 softgel per dag nodig en er zitten er 200 in een verpakking. Zo krijg jij de hoeveelheid vitamine D binnen die wordt aanbevolen en doe je extra lang met een verpakking. Bovendien heb je 60 dagen bedenktijd en garantietijd bij Nutribites én 100% smaak- en tevredenheidsgarantie. Ik ben in elk geval overtuigd van deze capsules! Dus welke vitamine D is mijn beste? Dat is naar mijn mening niet vitamine D3 en K2 Vitakruid of een ander merk, maar juist D3 vitamine van Nutribites!


Bekijk meer productinformatie

Vitamine D3 reviews 

Heb je nog vragen over vitamines D3 producten en kom je er zelf niet zo goed uit? Er zijn genoeg mensen die bovenstaande producten met vitamine K2 en D3 allang getest hebben. Hun vitamine D3 reviews en ervaringen heb ik hieronder voor je verzameld.

Nutribites vitamine D3 review 

Peter en Inge vertellen: wij wilden vitamine D3 kopen omdat we extra op onze weerstand letten. Vitamine K2 en D3 is dan heel goed. Zo kunnen we een vitamine D tekort voorkomen, zeker als de zon minder vaak schijnt. Met Nutribites D3 vitaminen helpen we onze natuur een handje en dat werkt heel goed voor ons. We voelen ons prettig bij het gebruik van dit D3 vitamine product.

Beste Vitamine D3 Review

Vitals Vitamine D3 review

Sophie vertelt over Vitals Vitamine D3 dat zij er onlangs mee gestart is. “Ik vind ze gemakkelijk in te nemen, geen nare nasmaak en omdat de dosering hoog is heb ik er echt wat aan. Ik ben onder de indruk en raad deze voedingssupplementen anderen ook aan voor extra vitamine D.”

Vitakruid Vitamine D3 review

“Mijn dagelijkse hoeveelheid vitamine D bleek ondermaats te zijn. Daarom wilde ik Vitakruid Vitamine D3 proberen. Ik had eerst kauwtabletten, maar daar zitten vaak onnodige toevoegingen in. In Vitakruid zit dat niet en mijn immuunsysteem is er echt merkbaar sterker door geworden. Ik neem deze tabletten dagelijks en dat bevalt heel goed, ook voor mijn energieniveau (tegen vermoeidheid)”, vertelt Iris.

Vitaily review

Bettina schrijft: “Ik gebruik Vitaily al heel lang en ik voel mij sindsdien fitter en energieker. De maandbox is heel handig want ik krijg alles wat ik ui de test nodig heb gewoon thuisbezorgd. Ik vergeet ze nu eigenlijk nooit in te nemen.”

Goldea Health Vitamin D3 plus K2 review

Joost is kort, maar krachtig in zijn Goldea Health Vitamin D3 plus K2 review: “Ik vind de combinatie heel prettig. De capsule is ook helemaal prima en gemakkelijk in te nemen. Vijf sterren!”

Mindscopic Vitamin D spray review 

Fenne vertelt: Ik wilde vitamine D bestellen, maar wanneer vitamine D innemen (of een ander supplement) moeilijk gaat, is het lastig kiezen. Ik zat dus met de vraag ‘welke vitamine D moet ik kopen?’ En toen ontdekte ik deze natuurlijke spray van Mindscopic. Dit is top, want nu kan ik met gemak vitamine D binnen krijgen.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Vitamine D3 kopen checklist

Wil jij graag een goede weerstand en besef je dat je daarvoor wat extra’s nodig hebt? Voldoende vitamine D is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Met onderstaande checklist doe je in elk geval een aankoop waar je geen spijt van krijgt.

1. Bepaal het doel (vitamine d tekort)

Voor welk doel wil jij vitamine D tabletten of capsules slikken? Is dat voor extra ondersteuning bij sterke botten, heb je een donkere huidskleur en heb je daarom voldoende vitamine D nodig? Of wil je deze in vetoplosbare vitamine nemen omdat je weinig tot geen vette vis eet? Bepaal je doel en je overige wensen/voorkeuren. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Beste Vitamine D3 Review

2. Check de ingrediënten en samenstelling

Niet alle vitamine D 3 supplementen worden even goed opgenomen door het lichaam. Wil je dat vitamine D goed werkt, dan is het belangrijk dat er nuttige hulpstoffen in zitten, zoals extra virgin olijfolie. Deze kunnen de opname verbeteren en kunnen bijdragen aan voldoende vitamine D in je lichaam, na het innemen van zo’n supplement. Ook de samenstelling (hoe hoog is de dosering?) is van belang.

3. Bepaal vooraf je budget voor een vitamine D supplement

Bepaal altijd een budget voordat je een vegan vitamine of andere soorten vitamine D supplementen aanschaft. Vitamine D komt namelijk in allerlei soorten, maar ook in verschillende prijsklassen. Door vooraf na te denken over de aanvaardbare bovengrens van je budget, doe je geen aankopen die je eigenlijk niet kunt bekostigen.

YouTube video

Wat kan je doen om voldoende Vitamine D3 op te nemen?

Als je meteen aan de slag wil gaan om je gezondheid een boost te geven, dan kunnen de volgende tips voor een goede opname van vitamine D3 je zeker helpen:

1. Zonlicht is goud waard!

Vitamine D3 wordt in de huid geproduceerd op basis van UV-straling en daarvoor is zonlicht nodig. Doorgaans wordt aangeraden om elke dag tussen ongeveer 11.00 en 15.00 een kwartiertje met handen en hoofd ontbloot in de zon door te brengen.

Het voordeel is dat je lichaam deze vitamine opslaat (extra vitamine D aanmaken), waardoor er dus een reserve aangelegd kan worden voor in tijden van nood. Met andere woorden, tijdens de kortere, donkere dagen in de winter ontstaat er niet meteen een tekort (ten minste als je in de zomer voldoende tijd buiten hebt doorgebracht!).

Beste Vitamine D3 Review

2. Let op je voeding

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten ook vitamine D3, dus zorg ervoor dat je er voldoende van eet. Vette vis, vlees en eieren vormen de basis van je behoefte aan extra vitamine D nodig en zouden dan ook een belangrijk deel uit moeten maken van je voedingspatroon.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Vitamine D3 Review

Meest gestelde vragen over vitamine D supplementen

Heb je nog vragen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar mijn beste D3 vitamine, wil je weten waarom D3 vitaminen geslikt worden of ben je benieuwd naar waarom mensen vitamine D3 kopen? Hieronder staan de meest gestelde vragen op een rij.

Wat is mijn beste vitamine D3? 

Jij wilt natuurlijk welke welk vitamine D3 als beste getest is. Mijn beste vitamine D in dit artikel is absoluut Nutribites Vitamine D3. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier je vitamine D3 tekort aanpakken. De softgels zijn namelijk gemakkelijk door te slikken en je hoeft er slechts één per dag in te nemen. Ook bevatten Nutribites producten hoogwaardige ingrediënten.

Waarom moet je vitamine D3 slikken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen extra vitamine D slikken of vitamine D3 K2. Als je vitamine D3 tekort symptomen hebt, is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Een tekort aan vitamine D komt onder andere voor bij mensen die weinig buitenkomen, een donkere huid hebben en bij oudere mensen. Voor die mensen is vitamine D bestellen een aanrader. Wanneer vitamine D innemen nog meer verstandig is, lees je in dit artikel. Twijfel je of jij vitamine D nodig hebt? Doe dan een supplementen test of raadpleeg een arts of diëtist.

Wat is de vitamine D3 werking?

Vitamine D3 is een belangrijke vitamine, maar waar is extra vitamine D nodig voor? Onder andere voor soepele spieren, sterke botten en tanden en een sterk immuunsysteem. Een vitamin D supplement helpt je lichaam op een natuurlijke manier om beter te functioneren. Welke vitamine D je dan kiezen moet voor het beste resultaat? In dit artikel lees je welke vitamine D als mijn beste uit de test is gekomen, waar je deze koopt en hoeveel hij kost.

Hoe wordt vitamine D3 in de huid gevormd?

Vitamine D3, ook bekend als cholecalciferol, wordt in de huid gevormd wanneer deze wordt blootgesteld aan ultraviolette B (UVB) stralen van de zon. De huid bevat een chemische stof, 7-dehydrocholesterol, die door de UVB-stralen wordt omgezet in cholecalciferol, de actieve vorm van vitamine D. Dit proces is essentieel omdat vitamine D een van de belangrijkste bronnen is voor het behoud van gezonde botten en spieren, zowel bij mannen als vrouwen.

Welke rol speelt vitamine D3 bij de absorptie van calcium in botten?

Calcium is essentieel voor de ontwikkeling en het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine D3 is cruciaal voor de opname van calcium uit de darmen. Het zorgt ervoor dat calcium effectief in het bloed wordt opgenomen en naar de botten wordt getransporteerd, waar het wordt ingebouwd om de dichtheid en sterkte van de botten te behouden. Een adequate inname van vitamine D en calcium is daarom belangrijk, vooral bij jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Welke vitamine D3 producten zijn geschikt voor mensen die bepaalde medicijnen gebruiken?

Voor mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, kan het raadzaam zijn om producten te kiezen die geen interactie hebben met hun medicatie. Vitamine D3 is beschikbaar in diverse vormen zoals olie, kauwtabletten, druppels en capsules. Pharma Nord en Essential Organics zijn merken die hoogwaardige vitamine D producten aanbieden. Echter, het is belangrijk om een arts of apotheker te raadplegen voordat men begint met het gebruik van vitamine D supplementen in combinatie met andere medicijnen.

Is vitamine D3 inname uit voedsel voldoende voor volwassenen en ouderen?

Vitamine D3 is aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen zoals vette vis en eieren, maar de hoeveelheden in voedsel zijn over het algemeen niet voldoende om aan de dagelijkse behoefte van volwassenen en ouderen te voldoen. De aanmaak van vitamine D in de huid neemt ook af met de leeftijd, waardoor ouderen en mensen die weinig buitenkomen mogelijk baat hebben bij een supplement. Het is daarom vaak nodig om vitamine D3 supplementen, zoals vitamine D capsules of druppels, te gebruiken om een adequate inname te waarborgen, vooral in gebieden met weinig zonlicht.

Hoe essentieel is vitamine D3 voor zwangere vrouwen en jonge kinderen?

Voor zwangere vrouwen en jonge kinderen is een adequate inname van vitamine D3 essentieel. Het draagt bij aan de normale groei en ontwikkeling van de botten bij jonge kinderen en voorkomt rachitis. Bij zwangere vrouwen ondersteunt vitamine D3 de regulering van calcium en fosfor, wat cruciaal is voor de ontwikkeling van het skelet van de foetus en kan het risico op pre-eclampsie verminderen. Het gebruik van vitamine D supplementen, zoals vitamine D olie of kauwtabletten, kan nuttig zijn om de aanbevolen dagelijkse inname te bereiken. Echter, overleg met een zorgverlener is aanbevolen om de juiste dosering vast te stellen.

» Referenties


1. Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Washington, DC: National Academy Press, 2010.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/

2. Silva MC, Furlanetto TW. Intestinal absorption of vitamin D: A systematic review. Nutr Rev 2018;76:60-76.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29025082/

3. Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, et al. Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society Clinical Practice Guideline. J Clin Endocrinol Metab 2011;96:1911-30.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21646368/

4. Cashman KD, Seamans KM, Lucey AJ, Stocklin E, Weber P, Kiely M, Hill TR. Relative effectiveness of oral 25-hydroxyvitamin D3 and vitamin D3 in raising wintertime serum 25-hydroxyvitamin D in older adults. Am J Clin Nutr 2012;95:1350-6.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552038/

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries