In dit artikel

Beste Vitamine B12 | Review

Mijn Beste Vitamine B12 Ervaringen + Review

In dit artikel

Bij een gezond eetpatroon mag vitamine B12 of cobalamine, écht niet ontbreken volgens het Voedingscentrum. Deze actieve vitamine speelt een essentiële rol bij tal van lichaamsprocessen en beschikt over enkele unieke eigenschappen in vergelijking met de andere B-vitamines. Wil je alleen de beste keuze maken op het gebied van vitamine B12 supplementen? Lees dan mee, want ik ga als orthomoleculair therapeut verschillende aanbieders voor je vergelijken!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine B12 tabletten zijn in mijn ogen als orthomoleculair therapeut de Nutribites Vitamine B12. Dit merk biedt de biologisch actieve vorm van dit type voedingssupplementen, is helemaal veganistisch en ook nog eens goed betaalbaar.

Vitamine B12 vergelijken; hoe doen we dat? 

Om te bepalen wat mijn beste vitamine B12 is, ga ik op verschillende factoren letten. Ik kijk hierbij naar de ingrediënten en kwaliteit, maar ook naar de vorm en het gebruiksgemak. Verder neem ik reviews van klanten mee in mijn beoordeling, maar ook de prijs en eventuele verzendkosten. En natuurlijk mag mijn eigen kennis en ervaring als orthomoleculair therapeut niet ontbreken!

Mijn beste vitamine B12 Keuzehulp

ProductAdviesprijsPrijs per dagVorm B12VeganSoort supplement
1. Nutribites€17€0,17MethylcobalamineJaZuigtablet
2. Vitals€16,95€0,17MethylcobalamineJaZuigtablet
3. Vitaily€75€2,50MethylcobalamineJaTablet
4. Goldea Health€17,95€0,60Methylcobalamine en AdenosylcobalamineJaCapsule
5. Vitakruid€16,90€0,17MethylcobalamineJaSmelttablet

1. Nutribites Vitamine B12  

Laten we beginnen met Nutribites Vitamine B12: 100 vegan zuigtabletten in één verpakking. Dat is genoeg voor ruim drie maanden B12 vitamines gebruik. Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort, zoals haaruitval? Je kunt tegen haaruitval vitamine B12 van Nutribites gebruiken. Dit vitamine B12 supplement is biologisch (vegan vitamine B12) en heeft een natuurlijke aardbeiensmaak. Zo is vitamine B12 tabletten innemen helemaal niet vervelend om te doen.

Beste Vitamine B12 | Review

Je kunt mogelijk vermoeidheid tegengaan, je immuunsysteem ondersteunen en een toekomstig B12 tekort waarschijnlijk voorkomen met Nutribites Vitamine B12. Dit B12 product is hoog gedoseerd (1000mcg B12 vitamine per zuigtablet), maar wel veilig. Daardoor is het in mijn ogen als orthomoleculair therapeut dé nummer 1 in deze test. Dit voedingssupplement stimuleert het lichaam vooral dankzij de vorm (actief) van vitaminen en heeft daardoor over het algemeen een goede werking.

Laat één vitamine B12 zuigtablet per dag onder je tong smelten. Het liefst na het ontbijt of de lunch. Een pot Nutribites Vitamine B12 bevat 100 vegan zuigtabletten. Ik hoor van mijn klanten dat zij deze zuigtabletten fijn vinden om in te nemen, beter dan bijvoorbeeld kauwtabletten. Ook de vegans onder hen nemen dit supplement graag. Zij ervaren namelijk een toename in hun natuurlijke energie en het heeft voor velen een positief effect op het maag darmkanaal. Deze supplementen van Nutribites in deze vorm zijn in mijn ogen daarom echt de beste keuze.

Voordelen Nutribites

✅ Zuigtabletten, dus dit vitamine B12 supplement is gemakkelijker in te nemen dan capsules of B12 tabletten;

✅ Goed opneembare, natuurlijke en actieve vorm van vit B 12;

✅ Biologische vorm van B12 vitamine in dit product;

✅ Hogere dosering (wel veilig m.b.t. aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12);

✅ Genoeg B12 tabletten voor 100 dagen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B12;

✅ Het zijn plantaardige producten, geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ B12 vitamine tekort oplossen met een lekkere aardbeiensmaak;

✅ Deze vitamine B 12 is scherp geprijsd.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

YouTube video

2. Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg

De volgende vitamine B12 is Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg. Dit is ook een topper op het gebied van vitamine B12, vooral vanwege de 1000 mcg vitamine dosering. Dat is een hoge, maar wel veilige hoeveelheid. En bij Vitals gaat het ook nog eens om de biologisch actieve vorm (ook wel cobalamine genoemd). Er zitten 100 zuigtabletten in een verpakking en de verpakking van dit type producten is duurzaam en milieuvriendelijk. Het is dus fijn om te weten dat je met dit vitamine supplement niet alleen je eigen gezondheid een boost geeft, maar ook vriendelijk bent voor de natuur.

Beste Vitamine B12 | Review

In de actieve vorm is van methylcobalamine bekend dat het mogelijk vermoeidheid tegengaat en de aanmaak van rode bloedcellen of rode bloedlichaampjes kan stimuleren. Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg is daarom een supplement dat veel goeds belooft. Dankzij dit product kun je mogelijk een beter concentratievermogen krijgen, maar ook beter omgaan met stress. Het zijn daarom populaire vitamine B12 supplementen. Doordat het hier om zuigtabletten gaat, wordt dit type vitamine B12 producten sneller en beter opgenomen in het lichaam. De mondslijmvliezen zijn hier namelijk heel geschikt voor.

Als orthomoleculair therapeut raad ik dit vitamine B12 supplement regelmatig aan mijn klanten aan. De combinatie van een lage prijs met de biologisch actieve vorm én het feit dat het hier om 1000 mcg vitamine B12 gaat, is ideaal. Vooral als een klant geen dierlijke producten in zijn/haar eetpatroon heeft, is het raadzaam om in het geval van vermoeidheid zo’n hoge dosering te nemen. Veganisten en vegetariërs vallen bijvoorbeeld binnen die categorie. Mijn klanten melden stuk voor stuk dat zij zich beter voelen na een paar weken gebruik van dit type vitamine B12 tabletten. Hun zenuwstelsel lijkt bijvoorbeeld meer gereguleerd, waardoor ook de concentratie en het geheugen beter werken. Met mijn kortingscode GROEI krijg je 20% korting op Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg.

Voordelen Vitals

✅ Deze vitamine B12 tabletten in zuigtablet vorm worden goed opgenomen via de mondslijmvliezen;

✅ Het betreft van alle verschillende vormen de meest biologisch actieve;

✅ Je krijgt 20% vitamine B12 korting als je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt;

✅ Gemakkelijker in te nemen dan capsules of andere vitamine B12 supplementen;

✅ De hoge dosering (1000 mcg vitamine) werkt vele malen beter dan menig ander vitamine B12 supplement;

✅ Geschikt voor wie geen vlees of vis eet (zoals vegetariërs en veganisten).

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je verzendkosten betalen op deze vitamine producten.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitaily

Wil je niet alleen een B12tekort oplossen, maar zou je naast vitamine B12 ook andere supplementen thuisbezorgd willen krijgen? Dan is het handig om voor een vitamine totaaloplossing te kiezen, zoals Vitaily! Bij Vitaily bestel je het beste vitamine B12 abonnement, inclusief andere supplementen. En net zoals alle andere Vitaily supplementen, is ook de vitamine B12 vegan. Daarom kan vrijwel iedereen deze B12 tabletten gebruiken.

Beste Vitamine B12 | Review

Vitaily weet hoe belangrijk methylcobalamine voor het menselijk lichaam is – en dat de aanmaak ervan bij veganisten nog weleens kan ‘haperen’. Toch heeft je lichaam vaak behoefte aan meer. Zeker sinds we lang niet meer alle nodige voedingsstoffen uit voeding kunnen halen; zelfs als we wel vlees, eieren, vis en zuivel eten. Daarom biedt zij niet alleen vitamine B12 tabletten aan, maar een totaaloplossing. Eén product (bestaande uit een paar supplementen) dat je handig thuisbezorgd krijgt in afzonderlijke dagverpakkingen.

Met Vitaily geef je je lichaam de vitamines en mineralen die het mogelijk nodig heeft. Als je dit merk gebruikt, doe je bovendien ook iets voor het milieu. De verpakkingen die Vitaily gebruikt zijn namelijk gemaakt van biofolie. Niet alleen goed voor je gezondheid en zenuwstelsel, maar dus ook gunstig voor het afvalverwerkingsproces. Ik vind Vitaily een betrouwbare en fijne aanbieder van methylcobalamine en andere vitamines en mineralen. Mijn klanten zijn het daarmee eens. Sommigen van hen nemen al een paar jaar vitamine B12 en andere vitamine soorten van dit merk. Zij benoemen dat het abonnement heel handig is en dat het zeker voor vegetariërs en veganisten een ultieme oplossing biedt. Met de Vitaily kortingscode “GROEI” krijg je €10 korting op een B12 vitamine abonnement.

Voordelen Vitaily

✅ Goede vitamine B12 tabletten die volledig vegan zijn;

✅ Tekort aan vitamine B12 oplossen doe je gemakkelijk met een Vitaily abonnement (kom nooit zonder vitamine B12 te zitten);

✅ Vitamine B12 met €10 korting dankzij de kortingscode ‘GROEI’;

✅ Vitamine B12 supplement in een plasticvrij biofolie zakje (goed voor de natuur);

✅ Abonnementsvorm, dus altijd voldoende vitamine B12 voorraad in huis;

✅ Klachten van een B12 tekort en symptomen van een vitamine B12 tekort verdwijnen mogelijk snel vanwege de hoogwaardige kwaliteit supplementen;

✅ Een totaaloplossing; genoeg mcg vitamine van elke soort.

Nadelen Vitaily

❌ Geen B12 vitamine zuigtabletten beschikbaar bij Vitaily;

❌ Meerdere pillen per dag doorslikken vindt niet iedereen even gemakkelijk;

❌ Je kunt niet alleen vitamine B12 bestellen, het is een totaaloplossing.


Bekijk meer productinformatie

4. Goldea Health Vitamine B12 Complex

Door naar Goldea Health Vitamine B12 Complex. Ook dit vitamine supplement verdient een plek in deze selectie en ik vertel je graag waarom dat zo is. Allereerst zit er 500 mcg vitamine B12 in methylcobalamine vorm in deze plantaardige capsule. Maar dat is niet het enige. Er zit ook 500 mcg vitamine B12 in adenosylcobalamine vorm in én 500 mcg vitamine B11 (foliumzuur). Bovendien is er 204 mg choline aan toegevoegd. Het is namelijk een B12 complex product, waardoor je je lichaam en haar cellen op meerdere maniere ondersteunt.

Beste Vitamine B12 | Review

Goldea Health Vitamine B12 Complex bevat dus verschillende B-vitaminen. Op het gebied van vitamine B12 zijn methylcobalamine en adenosylcobalamine de best opneembare vormen. En in dit specifieke supplement betreft het ook nog eens de biologisch actieve vormen. Die hoeven niet meer omgezet te worden door je maag en darmen, om hun werk te kunnen doen!

Het advies is om 1 plantaardige capsule Goldea Health Vitamine B12 per dag in te nemen met water. Dit product wordt door klanten van mij graag gebruikt. Dat komt onder andere door de werkzaamheid van de biologisch actieve vorm van vitamine B12, maar ook door de toevoeging van foliumzuur (B11). Vooral klanten met een kinderwens hebben foliumzuur nodig. Goldea Health biedt zo een twee-in-een product dat goed opgenomen wordt. Enkele resultaten van mijn klanten? Zij geven aan zich gezonder en energieker te voelen sinds het gebruik van dit supplement. En dankzij de kortingscode GROEI betalen zij (en ook jij) nooit teveel. Je krijgt hiermee namelijk 10% korting op je bestelling!

Voordelen Goldea Health

✅ Met 500 mcg vitamine B12 (methylcobalamine vorm);

✅ Plantaardige producten, ook voor vegetariërs en veganisten;

✅ Bevat ook een andere vorm van B12 én B11 (foliumzuur) en choline;

✅ In de biologisch actieve vorm die het best opgenomen wordt;

✅ Je hebt genoeg aan 1 capsule per dag;

✅ Tip: gebruik mijn kortingscode ‘GROEI’ voor 10% korting.

Nadelen Goldea Health

❌ Als je niet weet hoeveel vitamine B12 je precies nodig hebt, dan kan dit supplement misschien wat te hoog gedoseerd zijn voor je.


Bekijk meer productinformatie

5. Vitakruid Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine

Nog zo’n fijne is vitamine B12 van Vitakruid met 1000 mcg Methylcobalamine. Het is een vitamine B12 smelt tablet dat jong en oud gemakkelijk kan innemen. Fijn aan Vitakruid, is dat haar suppletie vrij is van onnodige toevoegingen. Dus ook dit supplement bevat geen GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Het is bovendien geschikte methylcobalamine voor vegetariërs en veganisten.

Beste Vitamine B12 | Review

Vitakruid Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine biedt mogelijk verschillende gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan vermoeidheid verminderen, futloosheid tegengaan, het immuunsysteem ondersteunen, de gemoedstoestand verbeteren én het geheugen en concentratievermoge sterker maken. Ook draagt het mogelijk bij aan een goede werking van het zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen.

Het advies is om dagelijks 1 smelttablet Vitakruid Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine in te nemen. Je kunt het tabletje laten smelten op je tong, totdat hij volledig opgelost is. Klanten van mij geven aan dat zij dit een prettige inname vinden. Vooral omdat veel van hen niet graag (grote) capsules doorslikken, biedt zo’n smelttablet de uitkomst. Je hoeft overigens niet bang te zijn voor een sterke smaak. Dat is namelijk niet aan de orde. Tip: gebruik mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je namelijk 20% korting op alle suppletie van dit merk, dus niet alleen op vitamine B12!

Voordelen Vitakruid

✅ Bevat geen GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen;

✅ Je krijgt 20% korting op deze methylcobalamine met mijn kortingscode ‘GROEI’;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten voor de aanmaak van vitamine B12;

✅ Het bevat vitamine b12 in de methylcobalamine vorm;

✅ Stimuleert de cellen en weefsels op een zo natuurlijke en effectief mogelijke manier;

✅ Handige smelttabletten die snel opgenomen worden via de mondslijmvliezen.

Nadelen Vitakruid

❌ De dosering van 1000 microgram kan wellicht wat hoog zijn voor sommige mensen (daarom is het belangrijk om je bloedwaardes te laten controleren);

❌ Er zijn toch zoetstof en enkele andere toevoegingen aan gedaan die niet per se nuttig zijn.


Bekijk meer productinformatie

6. Bonusan B12 Actief 1000 mcg

En tot slot Bonusan B12 Actief 1000 mcg. Weer een hogere dosering, maar wel een veilige! De ingrediënten zijn bovendien 100% veganistisch en er zijn geen conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleurstoffen of synthetische smaakstoffen aan toegevoegd. Naast vitamine B12 vind je ook foliumzuur en actief folaat in dit supplement.

Beste Vitamine B12 | Review

Dit is een B12 product in zuigtabletvorm. Handig om in te nemen en heel effectief. Bonusan B12 Actief 1000 mcg wordt namelijk via de mondslijmvliezen opgenomen door het lichaam en kan daardoor snel en goed haar werk doen. Ook foliumzuur wordt zo beter en sneller opgenomen, wat vooral prettig is als je een kinderwens hebt. Dit vitamine B12 product is ook geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook zjij hebben namelijk baat bij extra foliumzuur in een vitamine B12 product.

Je hebt maar 1 zuigtabletje per dag nodig van Bonusan B12 Actief 1000 mcg. Dat is namelijk al voldoende om je lichaam goed te ondersteunen. Mijn klanten vinden de zuigtabletjes heel gemakkelijk om te gebruiken en de smaak is helemaal in orde, vertellen zij mij. Ik heb helaas geen kortingscode hiervoor, maar gelukkig is hij al voordelig geprijsd en doe je twee maanden met een verpakking!

Voordelen Bonusan

✅ Handige zuigtabletten, dus ook geschikt voor kinderen of mensen die moeite hebben met doorslikken van suppletie;

✅ Geschikte suppletie voor vegans en ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven;

✅ Er zit ook foliumzuur in, samen met actief folaat, methylcobalamine en adenosylcobalamine/dibencozide;

✅ Bevat geen conserveermiddelen, dierlijke substanties, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleurstoffen, synthetische smaakstoffen.

Nadelen Bonusan

❌ Je moet nog verzendkosten betalen als je deze vitamine B12 koopt (of je bestelt er direct twee, dan niet!);

❌ Het innemen van een zuigtablet kost wel wat meer tijd dan een capsule doorslikken.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine B12

Nu je alle vitaminen B12 hebt bekeken, springt er misschien al een B12 product voor jou bovenuit. Voor mij als persoon én als orthomoleculair therapeut is het Nutribites Vitamine B12 die als winnaar uit de test komt.

Beste Vitamine B12 | Review

Deze B12 zuigtabletten zijn gemakkelijk in te nemen, bevatten een natuurlijke en goed opneembare vorm van vitaminen B12 en gaan een B12tekort daardoor tegen. Dankzij de hoge dosering van 1000mcg pak je een B12 tekort effectief aan en verdwijnen B12 tekort symptomen mogelijk. Deze Nutribites vitamine B12 tabletten zijn veganistisch en daardoor voor iedereen geschikt. Bovendien hebben de B12 zuigtabletten een lekkere aardbeiensmaak, vind ik zelf. Mijn klanten zijn het daarmee eens en ik weet zeker dat jij het ook een prettige smaak zal vinden! Als we de vitamine B12 tekort ervaringen mogen geloven dan werkt deze biologische vorm heel goed tegen een vitamine B12 tekort. En misschien wel het allerbeste? De tabletten zijn scherp geprijsd!


Bekijk meer productinformatie

Vitamine B12 reviews 

Heb je nog vragen over vitamine B12, een B12tekort of over vitamine D en B12 tekort symptomen? In de B12 tekort reviews die ik gevonden heb ontdek je meer over alle producten. Helpt vitamine B12 haaruitval bijvoorbeeld tegen te gaan? En welk product is het beste tegen een vitamine B12tekort? Lees maar mee.

Nutribites Vitamine B12 review 

“Fijne vitamine B12 die je als zuigtablet kan nemen. Ik heb een B12 tekort en ik was dat zat. Een vitamine B12 tekort brengt namelijk best wat vitamine B12 tekort symptomen met zich mee. Gelukkig heb ik Nutribites ontdekt. Dit werkt echt fijn en de smaak is lekker”, zegt Tonnie.

Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg review

Eva schrijft over Vitals Vitamine B12 Methyl 1000 mcg: “Ik heb al veel vitamine B12 supplementen geprobeerd. Vitals wint het. Het is een biologisch actieve vorm (en er bestaan heel wat andere verschillende vormen die minder goed werken in mijn ogen) en de zuigtabletjes neem ik makkelijk in. Ze smaken ook lekker, wat dit supplement nog fijner maakt.”

Beste Vitamine B12  Review

Vitaily ervaring 

“Wat ik makkelijk vind aan Vitaily is dat je je niet hoeft af te vragen hoeveel vitamine B12 per dag nodig is. Nadat je die test doet hoef je eigenlijk niet eens te checken van wat is B12 of zo. Vitaily berekent namelijk precies hoeveel je van alles nodig hebt. Dus van vitb12 maar ook van vitamine D enzo. Je krijgt precies de supplementen die je lichaam nodig heeft. Allemaal in een zakje dus dat is echt handig”, vertelt Marko.

Goldea Health Vitamine B12 Complex review

Menda schrijft over Goldea Health Vitamine B12 Complex: “Door mijn plantaardige dieet moet ik mijn lichaam aanvullen met een sterke vitamine B12 was het advies van de huisarts. Via via kwam ik bij deze terecht en hij is heel fijn vind ik.”

Vitakruid Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine review

Vitakruid Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine wordt graag gebruikt door Wouter. Hij schrijft het volgende in zijn review: “Ik voelde mij de laatste tijd behoorlijk futloos en daarom ging ik op aanraden van een kennis vitamine B12 slikken. Ik neem dit nu een maand en ik merk echt al verbetering in mijn energie!”

Bonusan B12 Actief 1000 mcg review

Marga is blij met haar Bonusan B12 Actief 1000 mcg aankoop en vertelt hierover: ‘Het doet wat het belooft, zoals wordt aangegeven. Deze zuigtabletjes zou ik wel aanraden bij vrienden of familie en is vooral gemakkelijk in te nemen.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Vitamine B12 kopen checklist

Wil je graag een bepaald aantal mcg vitamine B12 nemen? Bekijk onderstaande checklist om uit alle bestaande supplementen de beste te kiezen voor jouw gezondheid.

1. Bepaal de nodige dosering van deze in wateroplosbare vitamine

Ga je vitamine B12 kopen, bepaal dan eerst hoeveel mcg vitamine B12 je nodig hebt. Vind je dat lastig? Laat je dan goed informeren over deze vitamine. Bijvoorbeeld door mij, Lotte, orthomoleculair therapeut. Ik help je graag op weg, zodat je het juiste methylcobalamine supplement kunt kopen voor jouw situatie.

Beste Vitamine B12  Review

2. Eet jij wel of geen dierlijke producten?

Methylcobalamine zorgt voor de aanmaak van energie en rode bloedcellen in het lichaam. Eet je weinig tot geen dierlijke producten, dan is de kans groot dat je een vitamine B12 tekort oploopt. Vooral vegetariërs en veganisten lopen hier dus risico op. Voor een goede werking van het lichaam is het belangrijk om een vitamine B12 tekort te voorkomen of – indien al aanwezig – op te lossen.

3. Bepaal vooraf je budget voor meer rode bloedcellen als je geen dierlijke producten eet

En hoeveel ben je bereid om te betalen voor een product op het gebied van B12 tabletten? Je kunt vitamine B12 supplementen namelijk in verschillende prijscategorieën aanschaffen. De prijs is vaak afhankelijk van of je wel of geen actieve vorm methylcobalamine kiest, hoeveel mcg vitamine er in een supplement zit en of de vitamine B12 supplementen wel of geen onnodige toevoegingen bevatten. Weet dat het belangrijk is voor je lichaam dat je op dit gebied kwaliteit gebruikt. Zeker als je al een vitamine B12 tekort hebt.

Beste Vitamine B12  Review

Waar zit Vitamine B12 in?

Als je vitamine B12 uit voeding wilt halen, is het eerst en vooral belangrijk dat je weet welke producten een goede bron voor Vitamine B12 zijn. Eigenlijk geldt dat zowat alle dierlijke producten deze vitamine bevatten, zoals:

  • Vlees (dierlijke producten)
  • Eieren (dierlijke producten)
  • Zuivelproducten zoals kaas en melk (dierlijke producten)
  • Gevogelte (dierlijke producten)

Bij verminderde inname van bovenstaande voeding wordt er minder B12 in het lichaam opgenomen. Daarbij komt vitamine B12 ook wel degelijk in bepaalde plantaardige producten voor, maar in een inactieve vorm. Enkele goede voorbeelden zijn algen en gedroogd zeewier. De reden hiervoor is omdat vitamine B12 eigenlijk bacterieel is, wat inhoudt dat enkel bepaalde bacteriën in het maag-darmkaneel ze kunnen aanmaken. (dierlijke producten) Bij mensen gebeurt dat echter niet, en daarom moeten we onze benodigde hoeveelheid van deze vitamine uit voeding halen!

Beste Vitamine B12  Review

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Vitamine B12  Review

Meest gestelde vragen over vitamine B12

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over vitamine B12? Ben je benieuwd naar de beste B12, wil je weten hoelang je het moet slikken bij een B12 tekort of wil je een B12tekort leren herkennen? Lees dan nog even door. Hieronder staan de meest gestelde vragen over dit onderwerp. 

Wat is mijn beste vitamine B12? 

Mijn beste vitamine B12 (supplement B12) om een tekort B12 op te lossen is Nutribites Vitamine B12. Dit B12 supplement bevat in mijn ogen als orthomoleculair therapeut simpelweg de meeste voordelen van alle vitamine B12 tablet producten uit de test. Pak symptomen B12 tekort gemakkelijk en effectief aan met deze zuigtabletten. De hoge dosering en de biologisch actieve vorm van methylcobalamine hebben een goede werking op je lichaam. Ze zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten!

Hoelang vitamine B12 slikken bij tekort?

Heb je een vitamine B12 tekort, dan moet je zeker 8 tot 16 weken B12 slikken. Bij een ernstiger vitamine B12-tekort is dit 6 maanden tot een jaar. Ondanks dat je even geduld moet hebben, is het nemen van B12 echt geen straf. Er zijn allerlei supplementen zoals een zuigtablet, die gewoon lekker smaken. Je hoeft zulke vitamine B12 tabletten alleen te laten smelten onder je tong en dan gebeurt de rest vanzelf.

Hoe herken je een vitamine B12 tekort?

Wil je een vitamine B12 tekort herkennen, dan moet je weten wat zoal vitamine B12 tekort symptomen zijn. Er kunnen verschillende klachten optreden. Denk aan tintelingen, evenwichtsproblemen, gevoelloze vingers of tenen, enzovoort. Ook kan je veel stress hebben en een overprikkeld zenuwstelsel, waardoor je prikkels moeilijk kunt verwerken. Sommige mensen met een vitamine B12 tekort raken zelfs depressief. Vermoed je dat je een vitamine B12-tekort hebt, laat je huisarts dan een vitamine B12 onderzoek uitvoeren.

» Referenties


1. Milly Ryan-Harshman and Walid Aldoori. (2008). Vitamin B12 and health. Canadian Family Physician, 54(4), 536-541.
https://www.cfp.ca/content/54/4/536.short

2. Eileen Moore, Alastair Mander, David Ames, Ross Carne, Kerrie Sanders, and David Watters. (2012). Cognitive impairment and vitamin B12: a review. International Psychogeriatrics.
https://www.cambridge.org/core/journals/international-psychogeriatrics/article/abs/cognitive-impairment-and-vitamin-b12-a-review/2EE3400E317E7C82300369F195A7FEBD

3. Vitamine B12 (cobalamine). Voedingscentrum.
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-b12.aspx

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries