In dit artikel

Visualiseren

Visualiseren | Verander jouw Mindset én Levensomstandigheden!

In dit artikel

Visualisatie is één van de beste en bekendste tools voor mensen die hun mindset én levensomstandigheden willen veranderen en verbeteren. Veel mensen kennen visualiseren als het voor zich zien van een bepaald doel of een bepaalde situatie die ze willen bereiken. Dat kan over van alles gaan: een bepaald financieel doel, een sportprestatie, het bereiken van een harmonieuze relatie met een partner, enzovoort.

Vroeger werd visualiseren door veel mensen gezien als een ongegronde spirituele bezigheid die nooit echt resultaten kon opleveren. Tegenwoordig nemen echter steeds meer mensen dit concept serieus, juist doordat ook onze kennis over hoe het universum werkt compleet is veranderd. Visualiseren wordt door veel mensen gebruikt als krachtige tool om hun doelen, persoonlijk, relationeel, financieel en op nog veel andere vlakken waar te maken. Visualiseren neemt een steeds krachtigere rol in bij persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is visualiseren?

Visualiseren is eigenlijk een vorm van meditatie met de focus op het visuele aspect. Met andere woorden, tijdens het mediteren gaat men de situatie die men realiteit wil maken voor zich zien. Meestal gebeurt visualisatie met de ogen dicht, aangezien het dan gemakkelijker is om zich een beeld de scheppen van het doel dat men wilt bereiken. Zo kan iemand die rijker wil worden zich inbeelden dat hij of zij door zijn nieuwe huis wandelt, op zijn eigen boot vaart of in een dure auto rijdt.

Andere mogelijkheden zijn het visualiseren van een sportprestatie. Bepaalde onderzoeken hebben uitgewezen dat als sporters zich inbeelden dat ze een bepaalde oefening doen, ook daadwerkelijk beter worden in die oefening. Visualiseren wordt zo ook voor tal van andere doeleinden gebruikt. Zelf gebruik ik de tool Synctuition hiervoor.

Het geheim van visualiseren

Maar wat maakt visualiseren nu precies zo’n krachtig hulpmiddel? Eigenlijk gaat het volgens bepaalde theorieën vooral over het gevoel dat men krijgt als men aan het visualiseren is. Voor wie rijk wil worden, is het droombeeld van een groot huis en een leven vol vrijheid precies wat er nodig is om een innerlijk gevoel van enthousiasme teweeg te brengen. Als men zich heel goed in de gewenste situatie kan inleven, kan men zelfs dankbaarheid voelen voor die situatie, alsof het al de realiteit is.

Deze positieve emoties stellen de persoon in kwestie in staat om constructief actie te ondernemen, waardoor het doel dus ook stap voor stap realiteit kan worden. Met andere woorden, het geheim van visualiseren is dat men zich moet inbeelden dat men al het leven leidt dat men wil!

Visualisatietechnieken

Er bestaan tal van visualisatietechnieken. Hieronder een overzicht:

1. Visualiseren tijdens meditatie, waarbij men de gewenste situatie voor zich ziet (meestal met gesloten ogen)

2. Het maken van een visualisatie bord (vision board) waarop men foto’s, woorden en afbeeldingen hangt of plakt van situaties die men wil bereiken (bijvoorbeeld een foto van een grote boot, een gelukkig koppel,…)

3. Visualisatie gepaard met affirmaties. Hierbij gaat men de beelden die men voor zich houdt combineren met woorden en zinnen die een positieve emotie uitdrukken, zoals ‘ik ben dankbaar voor…’ of ‘Ik heb een prachtige relatie.’

4. Visualisaties of visioenen die ontstaan tijdens een zweethut ceremonie of truffel ceremonie.

Bovenstaande visualisatie oefeningen maken het mogelijk om in actie te komen en doelen op alle vlakken sneller te bereiken! Lees meer als je wilt beginnen met meditatie.

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Visualiseren | Verander jouw Mindset én Levensomstandigheden!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips