In dit artikel

Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Visolie?

Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Visolie? (2023)

In dit artikel

Bent u ook in de war over welke visolie u moet kopen met zoveel mogelijkheden op de markt? Ik weet precies hoe u zich voelt, omdat ik hetzelfde heb meegemaakt. Gebaseerd op uitgebreid onderzoek en feiten, zoals dat vloeibare visolie verser is en beter door het lichaam wordt opgenomen, zal deze blog u door de belangrijke factoren leiden waarop u moet letten bij het kiezen van de juiste visolie.

Dus blijf lezen en ontdek alles wat u moet weten om een ​​geïnformeerde keuze te maken.

Key Takeaway:

De beste Visolie 2023 volgens onze test is Nutribites Visolie. Dit merk bevat een ruime dosering EPA en DHA en is een zuivere vorm, dit is in een onafhankelijk laboratorium getest.

Samenvatting

 • Controleer altijd de hoeveelheid werkzame stoffen (EPA en DHA) in visolie om ervoor te zorgen dat je een product kiest dat de grootste impact op je gezondheid zal hebben.
 • Kies voor natuurlijke vormen van visolie, zoals triglyceriden, omdat ze beter door ons lichaam worden opgenomen en effectiever zijn in het verhogen van de niveaus van EPA en DHA in het bloed.
 • Let op de oxidatiewaarde (Totox) van visolie om ervoor te zorgen dat je een vers en van goede kwaliteit product kiest.
 • Controleer op verontreinigingen en kies voor visolie die getest is op schadelijke stoffen om jezelf te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico’s.
 • Overweeg merken zoals Nordic Naturals, Life Extension, Carlson Labs, Green Pasture en Doctor’s Best die bekend staan om hun hoge kwaliteit en zuiverheid.
 • Kies voor duurzame visolie die afkomstig is van een duurzame visserij om bij te dragen aan het behoud van onze oceanen en visbestanden.
Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Visolie?

Checklist voor het kopen van visolie

Bij het kopen van visolie, controleer altijd de hoeveelheid werkzame stoffen (EPA en DHA), kies voor natuurlijke vormen (triglyceriden) en let op de oxidatiewaarde (Totox). Vergeet ook niet te controleren op verontreinigingen en duurzaamheid van de visolie.

Controleer de hoeveelheid werkzame stoffen (EPA en DHA)

Het is essentieel om de hoeveelheid EPA en DHA in visolie te controleren, omdat deze omega-3 vetzuren een zeer belangrijke rol spelen in onze algehele gezondheid. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Zorg ervoor dat het visoliesupplement een hoge concentratie EPA en DHA bevat. Deze werkzame stoffen dragen bij aan de gezondheidsvoordelen van visolie.
 2. Let op het etiket van het product. De hoeveelheden EPA en DHA moeten duidelijk worden vermeld.
 3. Kies niet voor producten die lage niveaus van deze stoffen bevatten. Deze supplementen kunnen minder effectief zijn.
 4. Visolie, krillolie en algenolie bevatten allemaal waardevolle hoeveelheden van deze vetzuren. Het is uw persoonlijke keuze welke bron u prefereert.
 5. Denk eraan dat vloeibare visolie vaak verser is en hogere niveaus van EPA en DHA bevat dan capsules, hoewel dit wel iets duurder kan zijn.
 6. Tot slot, onthoud dat ons lichaam niet in staat is om zelf EPA en DHA aan te maken, waardoor dagelijkse inname via voeding of supplementen noodzakelijk is.

Kies voor natuurlijke vormen (triglyceriden)

Als je visolie koopt, is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke vormen zoals triglyceriden. Triglyceriden zijn de vorm waarin omega-3 vetzuren in de natuur voorkomen en ze worden beter door ons lichaam opgenomen dan andere vormen zoals ethylesters.

Bovendien hebben studies aangetoond dat triglyceride-vormige visolie een hogere biologische beschikbaarheid heeft en effectiever is in het verhogen van de niveaus van EPA en DHA in het bloed.

Dit betekent dat je meer profijt hebt van de gezondheidsvoordelen die visolie te bieden heeft. Kies dus altijd voor visolie die in triglyceridenvorm wordt aangeboden om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit krijgt.

Let op de oxidatiewaarde (Totox)

Bij het kopen van visolie is het belangrijk om op de oxidatiewaarde, ook wel bekend als Totox, te letten. De oxidatiewaarde geeft aan hoeveel de olie is geoxideerd en kan een belangrijke indicator zijn van de kwaliteit.

Een hoge oxidatiewaarde kan betekenen dat de visolie ranzig is geworden en mogelijk minder effectief is. Het is daarom verstandig om te kiezen voor visolie met een lage Totox-waarde, wat aangeeft dat de olie vers en van goede kwaliteit is.

Versheid is essentieel, omdat geoxideerde visolie niet alleen minder effectief kan zijn, maar ook kan resulteren in een onaangename geur en smaak.

Controleer op verontreinigingen

Bij het kopen van visolie is het essentieel om op verontreinigingen te letten. Dit komt omdat visolie afkomstig kan zijn van vis die mogelijk vervuild is met giftige stoffen zoals zware metalen en PCB’s. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Kies voor visolie die getest is op verontreinigingen. Veel merken laten hun producten testen door onafhankelijke laboratoria om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.
 2. Controleer of de vis waaruit de olie wordt gewonnen afkomstig is uit schone wateren. Vis gevangen in vervuilde gebieden kan een hoger risico op verontreiniging met zich meebrengen.
 3. Let op certificeringen, zoals MSC (Marine Stewardship Council) certificering, die aangeeft dat de visserij duurzaam is en voldoet aan strikte normen voor het behoud van het milieu.
 4. Overweeg het gebruik van gezuiverde visoliën, die extra processtappen ondergaan om eventuele verontreinigingen te verwijderen.
 5. Raadpleeg betrouwbare bronnen, zoals consumentengidsen of beoordelingssites, om merken te vinden die bekend staan ​​om hun zuiverheid en lage niveaus van verontreinigingen.

Duurzaamheid van de visolie

Duurzaamheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van visolie. Het is goed om te weten dat er visolie op de markt is die afkomstig is van duurzame bronnen en waarbij er rekening wordt gehouden met het behoud van de vispopulatie.

Een manier om dit te controleren is door naar de MSC-certificering te kijken. Dit keurmerk garandeert dat de visolie afkomstig is van een duurzame visserij. Daarnaast is het ook aan te raden om te kiezen voor merken die transparant zijn over hun processen en zich inzetten voor duurzaamheidsinitiatieven.

Op deze manier kun je niet alleen genieten van de gezondheidsvoordelen van visolie, maar ook bijdragen aan het behoud van onze oceanen en visbestanden.

Als je visolie koopt, overweeg dan ook om te kiezen voor merken die het GMP-keurmerk hebben. Dit keurmerk staat voor Good Manufacturing Practice en garandeert dat het productieproces aan strenge kwaliteitsnormen voldoet.

Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Visolie?

Beste merken visolie

Het kiezen van een betrouwable merk visolie is cruciaal om te garanderen dat je alle voordelen van omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Hier zijn enkele van de beste merken visolie op de markt die aanbevolen worden vanwege hun hoge kwaliteit en zuiverheid.

MerkenVoordelen
Nordic NaturalsNordic Naturals is bekend om haar visolie die vers is en rijk aan werkzame stoffen zoals EPA en DHA.
Life ExtensionLife Extension gebruikt een unieke technologie om oxidatie te minimaliseren, waardoor hun visolie langer houdbaar is en geen onaangename geur heeft.
Carlson LabsCarlson Labs visolie is afkomstig van duurzaam gevangen vis en is vrij van verontreinigingen.
Green PastureGreen Pasture biedt visolie in vloeibare vorm die goedkoper kan zijn dan capsules, maar nog steeds een hoge hoeveelheid omega-3 vetzuren levert.
Doctor’s BestDoctor’s Best biedt visolie in vloeibare vorm en in capsules, en haar producten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die oprispingen kunnen minimaliseren.

Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke voordelen, van het minimaliseren van oprispingen tot het aanbieden van versere en beter opneembare visolie. Het belangrijkste is om een merk te kiezen dat aan je specifieke behoeften voldoet.

Veelgestelde vragen over visolie

 • Wat zijn omega vetzuren en waarom zijn ze belangrijk?
 • Hoeveel visolie moet ik per dag innemen?
 • Kan ik visolie nemen tijdens de zwangerschap?
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van het nemen van visolie?
 • Kan ik visolie gebruiken als ik allergisch ben voor vis?
 • Is het beter om vloeibare visolie of capsules te nemen?
 • Kan ik visolie combineren met andere supplementen of medicijnen?
 • Is het veilig om visolie te geven aan kinderen?
 • Moet ik mijn huisarts raadplegen voordat ik start met het innemen van visolie?

That’s it for the list of frequently asked questions about fish oil.

Conclusie

Bij het kopen van visolie is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Controleer de hoeveelheid werkzame stoffen (EPA en DHA), kies voor natuurlijke vormen (triglyceriden), let op de oxidatiewaarde (Totox) en controleer op verontreinigingen.

Ook is duurzaamheid van de visolie een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Kies voor betrouwbare merken en wees alert op goedkope, slechte supplementen. Met deze checklist kun je de beste visolie kopen en profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

Meer over visolie

We blijven ons verdiepen in de wereld van Omega 3 en visolie. Of je nu nieuw bent in dit onderwerp of al enige ervaring hebt met deze supplementen, we hebben een schat aan informatie om je te helpen begrijpen en navigeren.

Begin je reis met ons artikel ‘waar is visolie goed voor‘ om een algemeen overzicht te krijgen van de voordelen van dit supplement. Bouw vervolgens verder op die kennis met specifiekere onderwerpen zoals ‘Visolie Haargezondheid‘, ‘Visolie Slaappatronen‘ en ‘Visolie Menopauze‘.

Ben je een veganist of overweeg je om er een te worden? Ons artikel ‘Vegan visolie‘ onderzoekt de mogelijkheden voor mensen die een plantaardig dieet volgen. En als je klaar bent om visolie aan je dieet toe te voegen, hebben we een nuttige gids om je te helpen bij ‘Visolie kopen’.

Er zijn belangrijke aspecten van visoliesuppletie die je moet kennen, zoals ‘hoeveel visolie per dag‘ te nemen en ‘wanneer visolie innemen‘. We bieden ook inzicht in de mogelijke ‘visolie nadelen‘ en wat het betekent als je ‘te veel visolie‘ inneemt.

In onze serie over specifieke gezondheidsaspecten, behandelen we onderwerpen zoals ‘visolie afvallen‘, ‘visolie goed voor spieren‘, ‘visolie adhd‘, en de invloed van visolie op ‘visolie cholesterol‘ en ‘visolie bloeddruk‘.

Vraag je je af of algenolie een goed alternatief kan zijn? Ons artikel ‘algenolie of visolie‘ vergelijkt de twee bronnen van Omega 3. En voor degenen die zich afvragen of visolie alles is wat het beweert te zijn, hebben we ‘visolie onzin‘ dat mythen en misverstanden onderzoekt.

We hebben ook een artikel over ‘vitaminerijke visolie‘ en hoe dit kan bijdragen aan je algehele voedingsinname. Voor informatie van een derde partij, bekijk ‘visolie voedingscentrum‘.

Tot slot, voor degenen die kiezen tussen traditionele supplementen, biedt ons artikel ‘levertraan of visolie‘ een vergelijking tussen deze twee bronnen van Omega 3.

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kopen van visolie?

Bij het kopen van visolie is het belangrijk om te letten op de zuiverheid van de olie, de concentratie omega-3 vetzuren, de herkomst van de vis en eventuele certificeringen voor duurzaamheid.

2. Hoe kan ik de zuiverheid van de visolie controleren?

Je kunt de zuiverheid van visolie controleren door te kijken naar certificeringen zoals MSC (Marine Stewardship Council) of door te zoeken naar informatie over onafhankelijke tests en analyses van het product.

3. Hoeveel omega-3 vetzuren moet er in visolie zitten?

Het gehalte aan omega-3 vetzuren in visolie varieert, maar een goede kwaliteit visolie bevat doorgaans minimaal 30% EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) gecombineerd.

4. Wat is het belang van duurzaamheidscertificering bij visolie?

Duurzaamheidscertificeringen zoals MSC geven aan dat de visserijpraktijken voldoen aan bepaalde milieunormen en dat er rekening wordt gehouden met het behoud van de vispopulatie en het ecosysteem. Door duurzame visolie te kopen, draag je bij aan verantwoorde visserijpraktijken.

» Referenties


1. ‘Omega-3 Supplements: In Depth’ – D. Craig Hopp, Ph.D., and David Shurtleff, Ph.D., NCCIH, May 2018.
https://www.nccih.nih.gov/health/omega3-supplements-in-depth

2. ‘Fish oil’ – By Mayo Clinic Staff, Dec. 08, 2020.
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-fish-oil/art-20364810

3. ‘Omega-3 fatty acids and the heart: New evidence, more questions’ – Alyson Kelley-Hedgepeth, MD, March 24, 2021.
https://www.health.harvard.edu/blog/omega-3-fatty-acids-and-the-heart-new-evidence-more-questions-2021032422213

4. ‘Fish Oil’ – Gregory Lopez, MA in molecular biophysics, PharmD, September 28 2022.
https://examine.com/supplements/fish-oil/

» Referenties

Conclusie beste visolie 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Visolie? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips