Vind jij het thuiswerken ook lastig 

Vind jij het thuiswerken ook lastig? 

Tijdens de covid-pandemie hebben veel mensen de overstap naar het thuiswerken moeten maken. Voor veel bedrijven was dit zo’n succes dat zij besloten hebben om deze manier van werken niet vaarwel te zeggen. Helaas zijn niet alle werknemers even enthousiast over het thuiswerken. Het werk is misschien nog wel hetzelfde, maar de omstandigheden waarin je je werk moet doen zijn aanzienlijk veranderd. Het is niet vreemd dat sommige mensen moeite hebben met het thuiswerken. Herken jij je hierin? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je waarmee het thuiswerken hopelijk beter zal verlopen. 

Zorg voor structuur

Thuiswerken vraagt om veel discipline. Er is namelijk niemand die jou vertelt dat je aan de slag moet gaan, dus de neiging is vaak groot om het werk iets rustiger aan te pakken. Dat leidt er vaak toe dat je een slome dag krijgt en dat geeft een onbevredigend gevoel. Zorg er daarom voor dat je structuur in je dag inbouwt en hou deze structuur ook vast. Begin daarom gewoon om negen uur en neem om half elf even een korte koffiepauze, net zoals je dat ook op kantoor zou doen. De kunst van het thuiswerken is om juist de pauzes kort te houden zodat je echt even uren kunt maken. Lukt dit, dan ben je niet alleen op tijd klaar en kun je dingen gaan doen voor jezelf, maar je zult ook een beter gevoel overhouden over het werk dat je die dag gedaan hebt. 

Vraag om hulp

Het lijkt misschien makkelijk, maar je eigen gedragspatronen doorbreken is ontzettend moeilijk. Vaak ben je je ook niet bewust van deze patronen. Vandaar dat een training thuiswerken interessant voor je kan zijn. Tijdens deze cursus kijk je naar wat je kunt doen om ook thuis een productieve dag te hebben. Deze training timemanagement kan je heel veel opleveren omdat het je veel handvaten kan geven over hoe jij bijvoorbeeld meer werk in minder tijd kunt gaan doen. Je zult zien dat er soms niet veel voor nodig is om het thuiswerken tot een succes te maken. Als je eenmaal weet hoe je dit goed moet organiseren, dan is de kans groot dat je daarna nooit meer anders wilt. 

Bekijk de handige tips

Wil jij nu alvast weten wat je kunt doen om effectiever te leren werken? Dan kun je eens online op zoek gaan naar goede tips. Je kunt vele tientallen tips gratis vinden op de betere websites en vaak kun je hier al een mooi begin mee maken om productief te gaan thuiswerken. Bevalt dit je, dan kun je je vervolgens opgeven voor een professionele training. Kijk bijvoorbeeld even op de site heteffectievewerken.nl om te zien wat jij vandaag al zou kunnen veranderen. Wij hopen dat je snel resultaat zult merken van je inspanningen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips