In dit artikel

Verbrand Vet Tijdens je Slaap | Zo doe je dat Slapend!

Verbrand Vet Tijdens je Slaap (2023) | Zo val je Slapend af!

In dit artikel

Vet verbranden tijdens je slaap? Dat klinkt goed! Afvallen terwijl je slaapt. Maar is dat niet wat overdreven? Zoveel zal je toch niet verbranden als je lichaam in ruststand is?

Ondanks dat je denkt dat je helemaal ‘uit’ staat is dat toch niet helemaal waar, je lichaam is namelijk druk bezig met de grote schoonmaak. Zo verwerkt het bijvoorbeeld al jouw indrukken van de dag ervoor. Maar hoeveel vet en calorieën verbrand je dan tijdens zo’n nacht? En zet het echt zoden aan de dijk? Dat en nog veel meer ontdek je in dit artikel.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Calorieverbruik tijdens slapen

Laten we eerst eens kijken naar het calorieverbruik, hoeveel calorieën verbrand je dan eigenlijk tijdens zo’n nachtje in dromenland? Een stelregel is dat iemand van ongeveer 70kg lichaamsgewicht wel 45 calorieën per uur verbrand, in eerste instantie lijkt dit niet erg veel maar als je het vermenigvuldigt met het aantal uren dat je slaapt kan dit flink oplopen.

Daarnaast zorgt een oplopende lichaamstemperatuur ervoor dat je nog meer calorieën verbrand. Volgens deze rekensom zou iemand van 85kg wel tot 475 calorieën kunnen verbranden tijdens een normale nacht slaap.

De hoeveelheid calorieën die je verbrand hangt natuurlijk wel nauw samen met je spijsvertering. Je spijsvertering zorgt er namelijk voor dat de voeding die jij dagelijks binnenkrijgt omgezet word naar energie.

Een ander woord voor spijsvertering is je metabolisme. Om uit te rekenen hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft om de belangrijkste taken, zoals ademen, het draaiende houden van je organen en het op gang houden van je bloedcirculatie uit te voeren is de BMR in het leven geroepen.

Met deze Basaal Metabolisme (BMR) rekensom kun je precies uitrekenen hoeveel jouw lichaam verbruikt in ruststand. Check hier de BMR rekentool

  • Je verbrand dus wel degelijk calorieën tijdens je slaap
  • Iemand van 85 kg kan wel tot 475 calorieën per nacht verbranden
  • Hoeveel calorieën jij verbrand hangt van je BMR

Verwacht geen wonderen

Ondanks dat je lichaam best wat calorieën verbrand terwijl je ligt te slapen moet je er niet vanuit gaan dat je enorm zult afslanken terwijl je ligt te slapen. Elke calorie die je verbrand is natuurlijk mooi meegenomen maar als je in vorm wilt blijven zal je de nadruk moeten leggen op gezonde voeding en bewegen.

Het is natuurlijk een leuk weetje dat je lichaam, ook al ben je volledig in rust, toch calorieën verbrand. Maar kun je deze vetverbranding ook stimuleren? Jazeker kan dat.

Vet verbranden tijdens je slaap zonder te sporten

Sneller vet verbranden tijdens slaap? Dit moet je doen!

Je kunt het proces van je vetverbranding terwijl je ligt te slapen dus stimuleren, maar hoe doe je dat precies? Hoe zorg je ervoor dat je nog meer vet verbrand? Als jij een aantal kleine regeltjes in acht houdt zal je, je metabolisme verhogen wat dus betekent dat je meer calorieën verbrand tijdens de nacht.

#1: Thee voor het slapengaan

Thee voordat je gaat slapen heeft een enorm kalmerende werking, naast dat je snel in slaap valt helpt thee je om het vet rondom je buik aan te pakken.

#2: Peper over je eten

Peper over je avondeten zorgt ervoor dat je vetverbranding nog even flink aan het werk moet. Peper is namelijk één van de meest effectieve kruiden als het op vet verbranden aankomt.

#3: Hou het koel

Slapen in een koele kamer zorgt ervoor dat we meer vet verbranden dan wanneer we zouden slapen in een warme kamer. Een koudere kamer verbetert de effectiviteit van het bruine vetweefsel wat de stofwisseling versnelt.

#4: Douchen voor je naar bed gaat

Neem een hete douche voordat je gaat slapen, hiermee bevorder je de daling van je lichaamstemperatuur waardoor je metabolisme sneller gaat werken en je ook nog eens razendsnel in slaap valt.

#5: Intieme momenten

Sex met je partner zorgt er uiteraard voor dat je metabolisme flink omhoog gaat. Sex is de meeste effectieve manier om je calorieverbranding gedurende de nacht op standje maximaal te zetten. Lees ook het artikel over de voordelen van slapen zonder kleding. Slaap je slecht naast je partner?

#6: Weg met die telefoon!

We weten allemaal dat een telefoon in onze slaapkamer niet echt gezond is. Naast die vervelende straling zorgt het er ook nog eens voor dat we minder goed slapen. Omdat we minder goed slapen is onze metabolisme minder effectief en verbranden we minder vet.

#7: Eet voordat je gaat slapen

Eten voordat je gaat slapen? Dat is toch uit den boze!? Nee hoor! Eten voordat je gaat slapen zorgt ervoor dat je vet verbranding op gang blijft. Eet ongeveer 30 minuten voordat je gaat slapen.

Eet natuurlijk geen ongezonde dingen zoals chips of koekjes maar kies voor een handje noten of een klein stukje kaas. Op deze manier zet je, je vetverbranding aan het werk en zal je metabolisme flink verhoogt worden.

#8: Sporten helpt enorm

Goed nieuws voor de mensen die sporten, hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrand zelfs terwijl je slaapt. Ga dus sporten, het liefst krachttraining, en zorg voor een extra boost calorie verbranding. Fitcooking kan je hier ook bij helpen.

Slapend afvallen - Vet verbranden tijdens je slaap

Slapen is o zo belangrijk!

Eén van de meest belangrijke dingen als het gaat om je metabolisme tijdens de nacht is natuurlijk de kwaliteit van je slaap. Slaap jij niet goed, dan zal je ook minder vet verbranden tijdens de nacht.

Je kunt alles helemaal perfect uitvoeren, je kunt gezond eten, voldoende sporten en elke avond sex hebben, als de kwaliteit van je slaap niet goed is zal je minder effectief vet verbranden tijdens je slaap.

Slaap jij slecht en weet je niet wat je daaraan kunt doen? Check dan mijn uitgebreide review over het ‘All-in-one’ slaaphandboek van slaapdeskundige William van der Klaauw.

Zijn boek, Perfect slapen in 7 stappen heeft al duizenden mensen geholpen om hun nachtrust terug te krijgen.

Ontdek onder andere:

  • Wat de ideale nachtrust is
  • Verborgen feiten over slapen die je nog niet kende en waardoor je effectiever slaapt
  • Hoe slaapproblemen opgelost worden door naar de werking van het lichaam te kijken
  • En nog veel meer..

Lees ook mijn uitgebreide Review met Korting en Ervaringen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Verbrand Vet Tijdens je Slaap (2023) | Zo val je Slapend af!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips