Vermogen laten groeien, wat zijn de mogelijkheden

Vermogen laten groeien, wat zijn de mogelijkheden?

Het liefste is iedereen financieel onafhankelijk. Toch gaat dit niet erg gemakkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een eigen onderneming begint, moet je aardig wat kosten investeren. Vooral in het begin zal het lastig zijn winst te behalen. Hierbij is geduld een schone zaak. Maar hoe zorg je voor vermogensgroei?

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Doe iets met je spaargeld

De meeste mensen sparen wel geld op. Het is belangrijk om spaargeld te hebben. Hiermee kan je onverwachte kosten betalen. Bij deze onverwachte kosten kan je denken aan bijvoorbeeld een wasmachine die kapot gaat of een nieuwe auto. Hoewel het erg handig is om spaargeld te hebben, moet je hier niet te veel van hebben. Je betaalt namelijk belasting hierover. Naast dat je belasting betaald voor je spaargeld, is de rente die je krijgt ook erg laag. Het spaargeld wordt dus als het ware een stuk minder waard. Het is wel handig als je weet hoeveel geld genoeg is om op de spaarrekening te hebben staan. Gelukkig kun je dit makkelijk uitrekenen. Wanneer je een onderneming hebt of ZZP’er bent, is het wel belangrijk even goed te kijken naar de nodige risico’s.

Vermogen laten groeien, wat zijn de mogelijkheden

Geld investeren

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je meer geld krijgt, moet je dit investeren. Een van de opties om dit te kunnen doen, is om het aan iets tastbaars te investeren. Voor bijvoorbeeld een investering in het vastgoed, heb je een groot vermogen nodig. Wanneer je het wat kleiner opzoekt, zoals een garagebox, zal dit minder vermogen kosten.

Het groeien van geld

Op de wereld lopen aardig wat rijke mensen rond. Wanneer je dit ziet vraag je je natuurlijk af hoe zijn ervoor hebben gezorgd dat ze zo rijk zijn. Hier is onderzoek naar gedaan. Zo besteden veel rijke mensen ongeveer tien uur aan studie en planning voor toekomstige beleggingen. Het is dus erg belangrijk er tijd voor vrij te maken. Hoewel je ervoor kan kiezen om dit zelf te doen, kun je het ook laten doen. Bekijk hiervoor wel heel goed op internet wat een goede optie is. Door goed onderzoek kom je uiteindelijk tot de juiste.

Vermogen laten groeien, wat zijn de mogelijkheden

Geld het werk laten doen

Wanneer je geld gaat investeren, kun je beter meer geld investeren. Wanneer je meer geld investeert, zul je na 10 jaar meer geld eraan overhouden. Denk bijvoorbeeld aan het investeren van 100.000 euro. Wanneer je dit 10 jaar laat staan, zul je uiteindelijk met een rendement van 4% 148.024 euro krijgen. Hierbij heb je dan een winst van 48.024 euro. Als je dit zou doen bij een bedrag van 1.000 euro, zul je uitkomen op een winst van 480 euro. Dit is dus opmerkelijk minder dan wanneer je meer geld zou investeren. Hierbij is het wel belangrijk dat je het alleen investeert wanneer je die mogelijkheid ook hebt.

Effect van rente

Rente kan ook invloed hebben op de groei van een vermogen. Hierbij kun je denken aan het rente op rente effect. Je hoeft er niks voor te doen, maar ondertussen groeit het vermogen wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips