In dit artikel

Investeren in Vastgoed met Crowdfunding? (2021) | Bewezen methodes!

Investeren in Vastgoed met Crowdfunding? (2022) | Bewezen Methodes!

In dit artikel

Het is misschien wel eens in je opgekomen om extra geld te gaan verdienen naast het inkomen dat je al hebt. Je bent op zoek gegaan naar manieren waarop dat kan en je bent uitgekomen bij het investeren in vastgoed. Er kan fors mee verdiend worden, dat is nou eenmaal een feit als je het goed doet.

Als je niet zoveel geld hebt, maar toch wilt investeren in vastgoed, dan is er een oplossing voor jou. Deze oplossing vind je in het investeren in vastgoed met behulp van crowdfunding. Meer daarover en nog veel meer kun je in dit artikel vinden.

De beste vastgoed cursussen 2022: Mijn selectie

  1. Beste Vastgoed Cursus: Vastgoed Academy
  2. Beste Vastgoed Community: Vastgoed Community
  3. Beste vastgoed videotraining beginners: De Cashflow Box
  4. Beste Vastgoed vermogen blauwdruk: Vastgoed Community
  5. Beste Vastgoed Webinar gratis: Vastgoed Academy

Hoe werkt crowdfunding?

Voor bijna alles in het leven heb je geld nodig. Het geld moet ergens vandaan komen. Soms heb je zelf genoeg geld om iets te financieren, maar soms heb je zelf niet genoeg geld om het te financieren. Een manier waarop je dan aan geld kunt komen is met behulp van crowdfunding. De letterlijke vertaling van crowdfunding is publieksfinanciering. Je laat dus als het ware het publiek betalen voor jouw projecten, waardoor jij ze kan gaan uitvoeren.

Er zijn verschillende vormen van crowdfunding. Zo is er bijvoorbeeld de vorm waarin al het geld dat je krijgt gegeven wordt als donatie. Dit geld mag je dus allemaal houden en je hoeft er niets voor terug te doen. Het kan ook zijn dat je het geld ontvangt als een soort sponsoring voor je project.

Je zult er dan een kleine tegenprestatie voor moeten leveren. Bij deze vorm van crowdfunding krijg je dus niet je geld zonder slag of stoot cadeau. Het geld dat je ontvangt kan ook aan je gegeven worden als lening. Zoals je weet van een lening zul je dit dus weer terug moeten betalen. Het bedrag dat je terug moet betalen kan door rente hoger zijn dan het bedrag dat je hebt ontvangen.

Tot slot kan crowdfunding nog plaatsvinden als een investering in een bedrijf in de vorm van aandelen.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Crowdfunding voor vastgoed

Je kunt crowdfunding voor van alles inzetten. Crowdfunding zie je bijvoorbeeld vaak voorkomen als iemand een operatie moet ondergaan in het buitenland, maar deze niet zelf kan betalen. Mensen zamelen dan allemaal geld in zodat die persoon alsnog de broodnodige operatie kan ondergaan.

Investeren in Vastgoed met Crowdfunding (2021)  Bewezen methodes!

Zo zijn er nog veel meer momenten waarop crowdfunding ingezet wordt. Als jij wilt investeren in vastgoed, maar zelf niet genoeg geld hebt dan kun je ook crowdfunding gebruiken. Je kunt met crowdfunding een behoorlijk groot publiek bereiken, maar je moet dan wel geluk hebben. Echter is het wel zo dat wanneer je daadwerkelijk het publiek hebt bereikt, je ook wel veel geld kan ontvangen.

Klik hier en vergelijk de beste Vastgoed Cursus met korting

Stappen crowdfunding voor vastgoed

Het opzetten van crowdfunding is niet zomaar gebeurd. Als je wilt investeren in vastgoed door crowdfunding dan is het verstandig om een stappenplan te volgen. Je kunt het proces van crowdfunding onderverdelen in bepaalde fases. Deze fases zijn hieronder verder uitgewerkt.

De voorbereiding

Crowdfunding vergt voorbereiding. Je kunt niet lukraak iets opzetten. Bepaal eerst wat je wilt bereiken en hoe lang je er de tijd voor nodig denkt te hebben. Crowdfunding is natuurlijk niets zonder de crowd en deze zul je dan ook moeten bereiken. Schrijf bijvoorbeeld een tekst of maak een video.

Hierin kun je dan vertellen wat je bedoeling is en kun je de mensen ervan op de hoogte brengen. Zo weten zij waar je mee bezig wilt gaan en waar ze eventueel hun geld aan gaan uitgeven. Vertel voor je start dat je gaat beginnen. Je kunt dan al donaties krijgen aan het begin, waardoor de kans op meer donaties toeneemt.

Ook interessant:

Beginnen met vastgoed? (2022) | Alles wat je moet weten + Gouden Tip!
Investeren in vastgoed met weinig geld (2022) | Bewezen methodes!
Garagebox kopen en verhuren als passieve inkomsten bron?
Investeren in Brits Vastgoed? (2022) | Lees hier alle do’s & don’ts!

Tijdens het proces

Je hebt inmiddels al een klein publiek weten te bereiken. Dit is echter niet voldoende. Je zult meer nodig hebben en daar moet je naar op zoek gaan. Blijf op zoek gaan naar meer publiek en vergroot je kansen op meer donaties. Geef de mensen die gedoneerd hebben ook zo nu en dan een update. Ze weten op die manier hoe het ervoor staat en wat er met hun geld is gebeurd. Deel bijvoorbeeld hoeveel geld je al op hebt gehaald of hoeveel mensen al geld hebben gedoneerd.

Na het proces

Het is na het proces van crowdfunding belangrijk om de mensen op de hoogte te houden. Laat bijvoorbeeld zien waarin je je geld hebt geïnvesteerd. Je hebt deze crowdfunding actie immers opgezet om te kunnen investeren in vastgoed. Door foto’s te delen van hetgeen waar je in hebt geïnvesteerd zullen de mensen weten dat je het geld ook echt gebruikt waarvoor je zei dat je het zou gaan gebruiken. Als je ze iets hebt beloofd in ruil voor donaties dan is het ook belangrijk om ze daarvan op de hoogte te houden. Vertel ze bijvoorbeeld wanneer ze hun beloning kunnen verwachten.

Als je dit stappenplan aanhoudt dan is succes zo goed als zeker. Je kunt met het geld dat je hebt opgehaald met de crowdfunding in leuke dingen investeren. Dat is natuurlijk de reden waarvoor je de crowdfunding hebt opgezet.

Investeren in Vastgoed met Crowdfunding (2021)  Bewezen methodes!

Kennis opdoen vastgoed

Investeren in vastgoed kan best lastig zijn wanneer je het nog nooit eerder hebt gedaan. Je hebt nog geen idee waar je op moet letten, hoe je kunt bepalen hoeveel je waarvoor moet betalen en ga zo maar door. Het hebben van kennis kun je een behoorlijk eind op weg helpen. Er is voor vrijwel alles wel iets te vinden waardoor je extra kennis kan krijgen over een bepaald onderwerp. Zo is dit ook het geval bij vastgoed. Er zijn meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Hieronder staan enkele zeer geschikte opties voor je op een rijtje, waar je zeker wat aan zal hebben.

Vastgoed Academy

Vastgoed Academy | Review + Gratis Webinar & E-Book

De tweede mogelijkheid die je hebt om meer kennis op te doen over vastgoed is de Vastgoed Academy. Ook hier krijg je erg veel nuttige informatie die je later goed kunt gebruiken als je bezig gaat met het investeren in vastgoed. Je hebt er de keuze uit verschillende trainingen. Zo bieden ze je bijvoorbeeld een online videocursus aan, met een levenslange toegang. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de driedaagse workshop, die ook online zal plaatsvinden. Beide zijn zeer informatief en je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Over de Vastgoed Academy hebben wij ook een zeer uitgebreide review geschreven met erg veel informatie. Als je meer wilt weten over de Vastgoed Academy dan kun je de review lezen en zul je alles te weten komen wat je te wachten staat.


Vastgoed Community

Vastgoed Community | Review + Korting en 2 Maanden Gratis!

Tot slot is er nog een laatste optie over. Het gaat dan om de Vastgoed Community. Hier heb je geen trainingen of iets dergelijks, maar ga je heel anders te werk. Bij de Vastgoed Community kom je namelijk in een zogenaamde community terecht. In deze community zitten allerlei andere mensen die net als jij bezig zijn met het investeren in vastgoed of die willen beginnen met het investeren in vastgoed.

Je kunt hier dan leren van elkaar, door middel van het uitwisselen van ervaringen en handige tips. Net als over de Great Property Experience en de Vastgoed Academy is er een uitgebreide review over de Vastgoed Community bij ons te vinden. Lees deze goed door als je graag meer wilt weten over de Vastgoed Community.


Aan de slag met investeren in vastgoed dankzij crowdfunding!

Investeren in vastgoed moet voor iedereen mogelijk zijn. Iedereen wil namelijk wel wat extra geld ter beschikking hebben. Toch is het investeren in vastgoed niet voor iedereen mogelijk. Gelukkig is daar een oplossing voor. Door middel van crowdfunding voor vastgoed kun je alsnog bereiken wat je wilt bereiken. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een bepaald stappenplan aanhoudt.

Op die manier vergroot je namelijk de kans op succes. Als je graag wilt investeren in vastgoed, maar eerst nog wat kennis op wilt doen dan is er ook genoeg te vinden voor je. Je kunt terecht bij de Vastgoed Academy of de Vastgoed Community.

Deelname aan één van de drie is zeer handig als je meer wilt weten over vastgoed. Als je aan alle drie deelneemt is het uiteraard nog beter, maar het moet wel allemaal mogelijk zijn. In onze uitgebreide reviews kun je meer lezen over de drie bedrijven en wat ze jou te bieden hebben aan trainingen. Ook kun je daar precies vinden wat de trainingen inhouden en wat je er gaat leren.

Misschien heb je ook wel interesse in online geld verdienen of in ons artikel over de beste vastgoed cursus. Daarnaast zijn cursussen over crypto van Madelon Vos en AllesOverCrypto echte aanraders.

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Investeren in Vastgoed met Crowdfunding? (2022) | Bewezen Methodes!

    Laat een reactie achter