In dit artikel

Universele Wetten

Deze Universele Wetten Bepalen ons Leven! (2023)

In dit artikel

Alles en iedereen wordt beïnvloed door de zogenaamde Universele Wetten. De realiteit zoals we die ervaren is slechts ondergeschikt aan deze wetten, waarvan er vele zijn. Wil je méér te weten komen over jezelf en de wereld waarin je leeft om je persoonlijke groei te realiseren? Dan mag een basiskennis over deze Universele Wetten zeker niet ontbreken!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Universele Wetten vs. natuurwetten

Heel wat duizenden jaren oude culturen hebben reeds lange tijd beseft dat er specifieke wetten zijn, die ons geestelijke én lichamelijke leven voor een groot deel bepalen. Het gaat om wetmatigheden die een invloed hebben op hoe we ons leven ervaren, maar die on ook helpen om onszelf te ontwikkelen en te groeien.

De Universele Wetten gaan in de eerste plaats over het geestelijke en spirituele leven. In die zin zijn deze wetten anders dan natuurwetten, die gebaseerd zijn op empirisch bewijsmateriaal: Universele wetten zijn immers gebaseerd op spirituele ervaringen.

Op zich kunnen de Universele Wetten geleerd en begrepen worden als iemand zich afstemt op de scheppende levenskracht die in alles aanwezig is. Iedereen is daartoe in staat – en kan dus zijn of haar leven tot in het diepste niveau doorgronden!

De Universele wetten die ons leven bepalen

Vaak wordt er gesproken van de 12 Universele wetten, de 7 Universele wetten, de 23 Universele wetten of de 13 Universele wetten. Hoeveel er precies zijn, daar is nogal wat discussie over. Leer alles over universele wetten met MindsetFlix. Hieronder een kort overzichtje van enkele van de belangrijkste:

1. Het Principe van Vergankelijkheid

Deze wet stelt dat niets oneindig is, dat niemand altijd blijft leven of bestaan en dat alles ooit vergaat. Er wordt van uit gegaan dat alles wat we zien én zijn, uiteindelijk terugkeert naar de Bron: van relaties tot materiële bezittingen, gedachten, enzovoort.

2. Het Principe van Oorzaak en Gevolg

Dit principe houdt in dat elke oorzaak een gevolg heeft, en elk gevolg een oorzaak. Toeval is een illusie: alles in het Universum beïnvloedt het andere,  en dat zorgt voor een onzichtbare maar krachtige dynamiek die de hele realiteit schept.

3. Het Principe van Polariteit

Ook deze wet is erg belangrijk, aangezien hij betrekking heeft op het feit dat we in een wereld leven van tegenstellingen: warm en koud, voor of tegen, onder of boven, yin en yang. Van lage frequenties tot hoge frequenties, beide maken een essentieel deel uit van het universum zoals wij het ervaren. Kijk ook eens naar de Higher Spirit Academy.

4. Het Principe van Behoud Van Energie

Ook is er de wet van behoud van energie, die stelt dat niets écht vergaat maar enkel kan worden omgezet in een andere vorm van energie. Alle energie draait rond in kringen, waarvan ook het principe van karma komt: wat je zaait, zal je oogsten. Alles is veranderlijk, ja, maar niets verdwijnt écht.

Het vergt heel wat zoekwerk en tijd om alle Universele wetten van kosmisch bewustzijn te vatten én de doorgronden, dat is zeker. Bovenstaande lijst is natuurlijk niet compleet, maar licht toch al een tipje van die sluier op van de Universele wetten die ons leven bepalen!

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Deze Universele Wetten Bepalen ons Leven! (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips