arrow_drop_up arrow_drop_down
5 Krachtige tips tegen uitstelgedrag
11 februari 2021 
in Mindset

5 Krachtige tips tegen uitstelgedrag

Vind jij van jezelf dat je vaker uitstelt dan je zou willen? En wil je hier graag verandering in brengen? Online mindset coach Leroy Seijdel deelt in dit artikel 5 krachtige tips om uitstelgedrag te overwinnen!

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

De grootste pijn van uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een apart fenomeen. Je wilt iets graag doen, maar toch doe je het niet. Een simpel voorbeeld is het sporten versus bankhangen. Het is veel makkelijker om op de bank te blijven hangen en een filmpje te kijken, dan jezelf aan te zetten om naar de sportschool te gaan.

Dit weten we ook, maar toch kiezen we vaker voor de ‘'makkelijke weg''. De makkelijke weg is in dit geval zelden de juiste weg. Voor de korte termijn voelt het heerlijk om op de bank te blijven hangen, maar voor de lange termijn begint het steeds meer pijn te doen.

Hoe langer uitstelgedrag blijft des te meer negatieve gedachten en gevoelens zich opstapelen. En daar zit de grootste pijn van uitstelgedrag. In de video hieronder deelt Leroy via YouTube 17 tips voor meer actie en motivatie.

Hoe je uitstelgedrag overwint met 5 krachtige tips

Hoe voorkom je de grootste pijn van uitstelgedrag? Uitstelgedrag wordt veroorzaakt doordat we óf te grote doelen stellen (angst voor falen) óf te kleine doelen (te lui worden) óf teveel doelen tegelijk willen bereiken (niet weten waar te beginnen). Deze oorzaken kun je aanpakken met deze 5 tips!

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat is de reden dat jij vaker uitstelgedrag vertoond dan je zou willen? Gaat terug naar de keukentafel en schrijf op wat de grootste oorzaken zijn. Ook kun je zoveel mogelijk al klaarzetten voordat je begint.
Stel je vaak uit om een boek te lezen? Leg het boek de avond voordat je wilt lezen alvast op een plek waar je altijd komt én op de juiste bladzijde. Zo maak je de stappen veel kleiner om te starten. Je hoeft nu letterlijk alleen het boek nog te pakken en aan te schuiven!

Ultieme Powernap Formule - 2 uur Energie Tanken! In Slechts 5 Minuten

Tip 2: Bepaal je doel

En met het bepalen van je doel bedoel ik niet honderd doelen voor één dag maken. Nee, maak maximaal drie doelen per dag. En als je veel uitstelgedrag vertoond, start dan met slechts één doel.
Je enige doel voor die dag is om dat ene doel af te ronden. Al het andere is bonus. Zo kun jij jezelf beter trainen in het afronden van taken in plaats van alleen het starten aan een taak. En dat is precies het type gewoonte dat je wilt ontwikkelen.

Uitstelgedrag #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Tip 3: Neem je agenda super serieus

Het is wel grappig dat mensen hun agenda voor werk best serieus nemen, maar zodra het om privézaken gaat wordt het niets opgeschreven. Start daar vandaag mee. Organiseer je tijd beter, hou meer ruimtes vrij (er kan altijd iets tussen komen of dingen duren langer dan je had verwacht!) en ga dan rustig aan de slag.

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

Tip 4: Bouw leefregels

Leefregels zijn afspraken die je met jezelf maakt over hoe jij graag zou willen leven. Tussen welke tijden wil je niet gestoord worden door anderen? Wanneer mag je wel en niet van jezelf op social media kijken?
Hoe concreter je leefregels des te beter je weet wat je wel en niet wilt. En dat is uiteindelijk ook de beste manier om uitstelgedrag te overwinnen. Vervolgens kun je stap voor stap werken aan je leefregels met de laatste en misschien ook wel belangrijkste tip!

Uitstelgedrag #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Tip 5: Start klein

De grote uitdaging bij uitstelgedrag is om continu kleine stappen te blijven zetten. Je wilt dus niet alle leefregels die je hebt opgeschreven direct toepassen, want dit is onmogelijk. Start liever met één van de leefregels en maak daar eerst een gewoonte van.
Uiteindelijk is het overwinnen van uitstelgedrag niets anders dan gewoontes ontwikkeling die vóór jou gaan werken in plaats van tegen je. Meer goede gewoontes betekent ook minder uitstelgedrag. Start dus klein en go for it!.

Overwin je uitstelgedrag op de lange termijn

Uitstelgedrag afleren mag dan simpel lijken in de praktijk. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Uitstelgedrag? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Leroy Seijdel is gastblogger op jouwpersoonlijkegroei.nl en inspireert al sinds 2010 mensen om in kleine stappen hun mooiste doelen te bereiken. Dit doet Leroy doormiddel van zijn website, webinars, community, podcast en blogs.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download