In dit artikel

Uitstelgedrag | #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Uitstelgedrag | #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

In dit artikel

Vind jij van jezelf dat je vaker uitstelt dan je zou willen? En wil je hier graag verandering in brengen? Online mindset coach Leroy Seijdel deelt in dit artikel 5 krachtige tips om uitstelgedrag te overwinnen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

De grootste pijn van uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een apart fenomeen. Je wilt iets graag doen, maar toch doe je het niet. Een simpel voorbeeld is het sporten versus bankhangen. Het is veel makkelijker om op de bank te blijven hangen en een filmpje te kijken, dan jezelf aan te zetten om naar de sportschool te gaan.

Dit weten we ook, maar toch kiezen we vaker voor de ‘’makkelijke weg’’. De makkelijke weg is in dit geval zelden de juiste weg. Voor de korte termijn voelt het heerlijk om op de bank te blijven hangen, maar voor de lange termijn begint het steeds meer pijn te doen.

Hoe langer uitstelgedrag blijft des te meer negatieve gedachten en gevoelens zich opstapelen. En daar zit de grootste pijn van uitstelgedrag. In de video hieronder deelt Leroy via YouTube 17 tips voor meer actie en motivatie in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hoe je uitstelgedrag overwint met 5 krachtige tips

Hoe voorkom je de grootste pijn van uitstelgedrag? Uitstelgedrag wordt veroorzaakt doordat we óf te grote doelen stellen (angst voor falen) óf te kleine doelen (te lui worden) óf teveel doelen tegelijk willen bereiken (niet weten waar te beginnen). Deze oorzaken kun je aanpakken met deze 5 tips!

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat is de reden dat jij vaker uitstelgedrag vertoond dan je zou willen? Gaat terug naar de keukentafel en schrijf op wat de grootste oorzaken zijn. Ook kun je zoveel mogelijk al klaarzetten voordat je begint.
Stel je vaak uit om een mindset boek te lezen? Leg het boek de avond voordat je wilt lezen alvast op een plek waar je altijd komt én op de juiste bladzijde. Zo maak je de stappen veel kleiner om te starten. Je hoeft nu letterlijk alleen het boek nog te pakken en aan te schuiven!

Tip 2: Bepaal je doel

En met het bepalen van je doel bedoel ik niet honderd doelen voor één dag maken. Nee, maak maximaal drie doelen per dag. En als je veel uitstelgedrag vertoond, start dan met slechts één doel.
Je enige doel voor die dag is om dat ene doel af te ronden. Al het andere is bonus. Zo kun jij jezelf beter trainen in het afronden van taken in plaats van alleen het starten aan een taak. En dat is precies het type gewoonte dat je wilt ontwikkelen in jouw persoonlijke groei.

Uitstelgedrag #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Tip 3: Neem je agenda super serieus

Het is wel grappig dat mensen hun agenda voor werk best serieus nemen, maar zodra het om privézaken gaat wordt het niets opgeschreven. Start daar vandaag mee. Organiseer je tijd beter, hou meer ruimtes vrij (er kan altijd iets tussen komen of dingen duren langer dan je had verwacht!) en ga dan rustig aan de slag.

Tip 4: Bouw leefregels

Leefregels zijn afspraken die je met jezelf maakt over hoe jij graag zou willen leven. Tussen welke tijden wil je niet gestoord worden door anderen? Wanneer mag je wel en niet van jezelf op social media kijken?
Hoe concreter je leefregels des te beter je weet wat je wel en niet wilt. En dat is uiteindelijk ook de beste manier om uitstelgedrag te overwinnen. Vervolgens kun je stap voor stap werken aan je leefregels met de laatste en misschien ook wel belangrijkste tip!

Uitstelgedrag #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Tip 5: Start klein

De grote uitdaging bij uitstelgedrag is om continu kleine stappen te blijven zetten. Je wilt dus niet alle leefregels die je hebt opgeschreven direct toepassen, want dit is onmogelijk. Start liever met één van de leefregels en maak daar eerst een gewoonte van.
Uiteindelijk is het overwinnen van uitstelgedrag niets anders dan gewoontes ontwikkeling die vóór jou gaan werken in plaats van tegen je. Meer goede gewoontes betekent ook minder uitstelgedrag. Start dus klein en go for it!.

Overwin je uitstelgedrag op de lange termijn

Uitstelgedrag afleren mag dan simpel lijken in de praktijk. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheidpersoonlijke kernwaardenzelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijnWat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmatiesmantraautosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Uitstelgedrag | #5 Krachtige Tips Tegen Uitstelgedrag!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips