In dit artikel

Traagschuim Kussens: Helpt het Echt Tegen Nekklachten? (2023)

In dit artikel

Word je wakker met stijve nek en hoofdpijn? Ik ken dit probleem helaas maar al te goed en het bracht me ertoe om de voordelen van traagschuim kussens te onderzoeken. In deze blog ga ik de werking van traagschuim kussens bij nekklachten bespreken, inclusief relevante feiten zoals dat het materiaal zich aanpast aan de contouren van je lichaam door de reactie op lichaamswarmte.

Sta klaar voor een slaaprevolutie, want dit kan wel eens het antwoord zijn op jouw pijnlijke ochtenden!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Traagschuim kussens passen zich aan de vorm van je nek aan, waardoor ze goede ondersteuning bieden en kunnen helpen bij het verminderen van nekklachten.
 • Slapen in je favoriete houding wordt gemakkelijker met een traagschuim kussen, omdat het zich aanpast aan de contouren van je lichaam.
 • Naast het ondersteunen van de nek, bieden traagschuim kussens ook comfort en verlichting voor de rug en het hoofd.
 • Bij het kiezen van een traagschuim kussen tegen nekklachten, is het belangrijk om te letten op de juiste maat, de kwaliteit van het traagschuim en het onderhoud en reiniging ervan.

Werking van traagschuim kussens bij nekklachten

Traagschuim kussens bieden ondersteuning aan de nek, helpen bij het slapen in favoriete houding en zorgen voor de juiste vulling en pasvorm.

Ondersteuning van de nek

Traagschuim kussens zijn goed voor de nek. Ze passen zich aan je vorm aan. Dat gebeurt door de warmte van je lichaam. Zo krijgt je nek steeds de juiste hulp. M line maakt zulke kussens om je nek beter te maken.

Het kussen is zacht voor je nek en hard voor nekklachten! Deze kussens helpen tegen pijn in de nek, rug en het hoofd. Ze zorgen ook voor een goede slaaphouding. Het is slim om zo’n kussen te kiezen als je last hebt van je nek.

Een goed kussen maakt slapen fijn en helpt tegen pijn.

Slapen in favoriete houding

Als je last hebt van nekklachten, is het belangrijk om in je favoriete slaaphouding te kunnen liggen. Traagschuim kussens zijn ideaal omdat ze zich aanpassen aan de contouren van je lichaam.

Dit zorgt voor een optimale ondersteuning van je nek, ongeacht of je op je zij, rug of buik slaapt. Door te slapen in je favoriete houding, kun je de druk op je nek en rug verminderen en zo de kans op pijn en ongemak verkleinen.

Het gebruik van een traagschuim kussen kan dus echt helpen bij het verlichten van nekklachten tijdens het slapen.

Niet alleen nekondersteuning

Traagschuim kussens bieden niet alleen ondersteuning voor de nek, maar ook voor het hoofd en de rug. Dit komt doordat het materiaal zich aanpast aan de contouren van het lichaam, waardoor een goede slaaphouding wordt bevorderd.

Hierdoor kunnen niet alleen nekklachten verminderd worden, maar ook rugpijn en hoofdpijn. Het traagschuim kussen zorgt voor de juiste uitlijning van de wervelkolom, wat kan bijdragen aan een betere slaapervaring en algeheel comfort.

Juiste vulling

Ik wil het hebben over het belang van de juiste vulling voor traagschuim kussens die helpen bij nekklachten. Het materiaal van het kussen moet zich kunnen aanpassen aan de contouren van je lichaam om optimale ondersteuning te bieden.

Traagschuim kussens met coolgel vulling zijn populair omdat ze zorgen voor goede ventilatie en drukverlaging. Deze combinatie kan helpen bij het verminderen van nekpijn, rugpijn en hoofdpijn.

Het is dus essentieel om een kussen te kiezen met de juiste vulling om echt verlichting te ervaren bij nekklachten.

Voordelen van traagschuim kussens bij nekklachten

– Minder pijn en ongemak tijdens het slapen.

– Verbeterde slaapkwaliteit en rustgevende slaap.

– Verhoogd comfort en ontspanning voor de nekspieren.

Vermindering van pijn en ongemak

Traagschuim kussens kunnen echt helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in de nek. Door zich aan te passen aan de contouren van het lichaam en de juiste ondersteuning te bieden, verlichten ze nekpijn, rugpijn en hoofdpijn.

Deze kussens zorgen voor een drukverlagend effect, waardoor de nekspieren ontspannen kunnen rusten. Dit helpt ook om een goede slaaphouding en een optimale uitlijning van de wervelkolom te bevorderen.

Daarnaast zorgen traagschuim kussens voor een betere ventilatie, waardoor overmatige warmte en vocht worden afgevoerd. Dit draagt bij aan een comfortabele en pijnvrije slaapervaring.

Verbeterde slaapkwaliteit

Een traagschuim kussen kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Door de goede ondersteuning van de nek en het juiste comfort, kan het kussen zorgen voor een pijnvrije en comfortabele slaapervaring.

Het traagschuim past zich aan de contouren van het lichaam aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de wervelkolom beter wordt uitgelijnd. Dit kan leiden tot minder nekpijn, rugklachten en hoofdpijn.

Bovendien zorgt het traagschuim voor een goede ventilatie, waardoor het hoofd koel blijft tijdens het slapen. Al deze factoren dragen bij aan een verbeterde slaapkwaliteit met een traagschuim kussen.

Verhoogd comfort

Traagschuim kussens bieden verhoogd comfort voor mensen met nekklachten. Het traagschuim past zich aan de contouren van het lichaam aan, wat zorgt voor een ergonomische ondersteuning van de nek.

Dit zorgt voor een comfortabele en ontspannen slaapervaring. Daarnaast helpt het drukverlagende materiaal van het kussen bij het verminderen van pijn en ongemak. Dankzij het verhoogde comfort van een traagschuim kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekklachten.

Tips bij het kiezen van een traagschuim kussen tegen nekklachten

Let bij het kiezen van een traagschuim kussen tegen nekklachten op de juiste maat, de kwaliteit van het traagschuim en het onderhoud en reiniging ervan.

Letten op de juiste maat

Bij het kiezen van een traagschuim kussen tegen nekklachten is het belangrijk om op de juiste maat te letten. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat het kussen past bij de grootte van je hoofd en nek.
 • Een te groot kussen kan je hoofd omhoog duwen, terwijl een te klein kussen niet genoeg ondersteuning biedt.
 • Kies een kussen dat past bij jouw slaaphouding. Voor rugslapers is een dunner kussen vaak beter, terwijl zijslapers meestal baat hebben bij een iets dikker kussen voor extra ondersteuning.

Kwaliteit van het traagschuim

Kwaliteit van het traagschuim is belangrijk bij het kiezen van een traagschuim kussen tegen nekklachten. Hoogwaardig traagschuim zorgt voor de juiste ondersteuning en drukverdeling, waardoor de nek goed wordt ondersteund tijdens het slapen.

Het is belangrijk om te letten op de densiteit van het traagschuim, aangezien dit invloed heeft op de stevigheid en duurzaamheid van het kussen. Ook kan de ventilatie van het traagschuim een rol spelen bij het voorkomen van oververhitting tijdens het slapen.

Kies daarom voor een kussen met goede ventilatie-eigenschappen, zoals traagschuim met coolgel vulling. Op deze manier kan de kwaliteit van het traagschuim bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en verlichting van nekklachten.

Onderhoud en reiniging

Bij het gebruik van traagschuim kussens is het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud en de reiniging:

 • Regelmatig luchten: Laat het kussen regelmatig buiten in de frisse lucht luchten. Dit helpt om eventuele geuren te verminderen en het kussen op te frissen.
 • Gebruik een kussensloop: Plaats altijd een kussensloop over het traagschuim kussen. Dit beschermt het kussen tegen vlekken, vuil en zweet.
 • Handwas: Als je het kussen wilt wassen, doe dit dan met de hand in lauwwarm water met een mild schoonmaakmiddel. Wrijf voorzichtig over het oppervlak van het kussen om vlekken te verwijderen.
 • Niet in de wasmachine: Stop traagschuim kussens nooit in de wasmachine, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het materiaal.
 • Drogen: Laat het kussen aan de lucht drogen, bij voorkeur op een vlakke ondergrond. Vermijd directe blootstelling aan warmtebronnen zoals radiatoren of zonlicht.
 • Voorzichtigheid bij gebruik van chemische reinigingsmiddelen: Vermijd het gebruik van sterke chemische reinigingsmiddelen op traagschuim kussens, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan het materiaal.

Conclusie: Het belang van een traagschuim kussen bij nekklachten

Traagschuim kussens kunnen echt helpen tegen nekklachten. Ze bieden de juiste ondersteuning en zorgen voor een goede slaaphouding. Met de aanpassingsmogelijkheden en ventilatie van traagschuim kussens kun je nekpijn verminderen en genieten van een comfortabele nachtrust.

Kies dus zorgvuldig het juiste traagschuim kussen om nekklachten te verlichten.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken voor mensen die last hebben van nekklachten. Als je bijvoorbeeld een nekhernia hebt, is een specifiek nekhernia kussen een uitstekende optie om over na te denken. Ook werken veel mensen samen met hun fysiotherapeut om een geschikt kussen voor nekklachten bij de fysio te vinden.

Voor de zijslapers onder ons is een kussen voor zijslapers met nekklachten vaak de beste oplossing. Maar zelfs winkels als IKEA bieden opties, zoals het speciale nekpijn kussen van IKEA. Als je een voorkeur hebt voor luxe, kun je zelfs overwegen om een Tempur kussen voor nekklachten aan te schaffen.

Er zijn ook veel innovatieve materialen op de markt, zoals bamboe kussens voor nekklachten of traagschuim kussens voor nekklachten. Sommigen hebben zelfs voorkeur voor speciale kussens voor nekklachten om de juiste ondersteuning te krijgen. Merken als Silvana en Emma bieden ook een assortiment speciaal ontworpen voor dit doel.

Hoewel de meerderheid van de mensen kiest voor een traditioneel nekkussen voor het bed, hebben sommigen liever een kussen dat zowel nek- als schouderklachten aanpakt. Je kunt zelfs een hoofdkussen vinden bij Jysk dat specifiek is ontworpen voor mensen met nekklachten; de hoofdkussen voor nekklachten van Jysk.

Het kan echter ook gebeuren dat je nekpijn krijgt door een verkeerd kussen. In sommige gevallen vinden mensen het zelfs comfortabeler om zonder kussen te slapen als ze last hebben van nekpijn.

De keuze is enorm, maar het belangrijkste is dat je een kussen vindt dat je de juiste ondersteuning biedt. Neem de tijd om de opties te verkennen en wellicht verander je je slaapervaring voor altijd.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn traagschuim kussens?

Traagschuim kussens zijn kussens gemaakt van visco-elastisch materiaal. Ze passen zich aan de contouren van je nek en hoofd voor slaapcomfort.

2. Hoe helpen traagschuim kussens bij nekklachten?

Door het ergonomisch design en de neksteun kan een traagschuim kussen helpen bij het verminderen van nekklachten, zelfs bij een nekhernia.

3. Zijn traagschuim kussens goed voor elke slaappositie?

Ja, of je nu op je rug, buik of zij slaapt, een traagschuim kussen past zich aan je slaappositie aan.

4. Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen, zoals een traagschuim nekkussen, is speciaal ontworpen om slaapproblemen te verminderen en de slaaphouding te verbeteren.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Traagschuim Kussens: Helpt het Echt Tegen Nekklachten? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips