arrow_drop_up arrow_drop_down
Persoonlijke Ontwikkeling | 4 Tips voor Jouw Persoonlijke Groei!
6 augustus 2020 

Persoonlijke Ontwikkeling | 4 Tips voor Jouw Persoonlijke Groei!

Ben je iemand die graag voorwaarts gaat en houd je niet van stilstand? Dan is persoonlijke ontwikkeling voor jou ongetwijfeld een essentieel thema.

Misschien heb je al diverse boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen en zoek je nog meer persoonlijke ontwikkeling tips waar je iets aan hebt. Jezelf ontwikkelen is niet altijd eenvoudig, maar met behulp van goede tips en adviezen lukt het jou om steeds meer te worden wie je écht bent. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij en daarom deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips in dit blogartikel.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Laat ik je eerst uitleggen wat persoonlijke ontwikkeling nu eigenlijk is. Persoonlijke ontwikkeling gaat over het ontwikkelen van jezelf, de versterking van je positieve eigenschappen en het stellen van realistische doelen.

Dat klinkt natuurlijk leuk, maar in de praktijk valt dit niet altijd mee. Want soms heb je allerlei leuke plannen en ideeën, maar het gaat vaak niet zoals je wilt. En dit is soms frustrerend. Hoe zorg je ervoor dat jij wel slaagt in je persoonlijke groei en op welke manier kun jij een voorbeeld zijn voor anderen?

De essentie van persoonlijke ontwikkeling en geluk

Voordat ik dieper inga op dit thema is het noodzakelijk om vast te stellen wat de essentie van persoonlijke ontwikkeling en geluk is. Draait niet alles in dit leven om mensen? Je bent er niet alleen zelf één: ook het bestaan zelf zit boordevol menselijke relaties. Alles draait om verbinding met jezelf en anderen. Persoonlijke ontwikkeling gaat daarom over het verbeteren van de relatie die je hebt met jezelf én de relatie die je hebt met de wereld rondom jou. Houd dat voor ogen als je met dit thema aan de slag gaat.

Persoonlijke ontwikkeling voorbeelden en tips

Naast het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling of het volgen van cursussen en seminars over persoonlijke ontwikkeling, zijn er ook veel gratis tips die je kunt toepassen om met dit thema aan de slag te gaan. Ik zet er een aantal voor je op een rij:

  • Stop je tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van relaties. Spreek af, bel een vriend of vriendin op, stuur een appje of glimlach wat vaker naar de mensen die je onderweg tegenkomt. Ontwikkel je sociale skills door het lezen van een zelfhulpboek of volg een training om je sociale vaardigheden te verbeteren.
  • Wees wat meer jezelf en krijg schijt aan wat anderen van je vinden. Mensen zijn te vaak bezig met wat anderen van hen vinden, maar dit belemmert je in je persoonlijke ontwikkeling. Het gaat er in eerste instantie om hoe jij naar jezelf kijkt. Wees trouw aan jezelf en neem het met een korreltje zout wat mensen aan negatieve dingen over jou uitspreken. En straf jezelf niet te hard af als het niet gaat zoals je wilt. Wees mild en heb geduld met jezelf.
  • Streef naar een goede gezondheid. Dit betekent dat je voldoende vezels, groenten en fruit eet en dagelijks minimaal een half uur beweegt. Het verkleint de kans op allerlei lichamelijke en mentale klachten en je zit er beter door in je vel. Je hoeft niet perse naar de sportschool, want wandelen, fietsen en zwemmen zijn ook goed voor je lijf.
  • Stop met het uitstellen van doelen die belangrijk zijn. Dit vergt een stukje discipline, maar dit is gelukkig aan te leren. Soms moet je van de bank afkomen om iets te doen aan je uitstelgedrag, maar je merkt snel genoeg dat het positieve resultaten oplevert. Lukt dit je niet alleen? Ga dan langs bij een coach of lees boeken omtrent uitstelgedrag.

Persoonlijke ontwikkeling en meditatie

Persoonlijke ontwikkeling, geluk en meditatie gaan hand in hand. Train jezelf in de essentie door persoonlijke ontwikkeling en meditatie met elkaar te combineren. Sta stil bij wat écht belangrijk is en probeer dit dagelijks toe te passen. Dit helpt jou om persoonlijke ontwikkeling en groei op een waardevolle manier te integreren in je leven.

Tip: Wil je meer weten? Volg workshops over persoonlijke ontwikkeling of bespreek jouw persoonlijke ontwikkeling met een coach. Op die manier heb je een goede stok achter de deur om structureel aan jezelf te werken. Er zijn tegenwoordig ook heel veel toffe boeken en podcasts over persoonlijke ontwikkeling.

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaap, Meditatie, Mindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie welke stappen jij al hebt gemaakt naar persoonlijke ontwikkeling? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download