In dit artikel

Beste Testosteron Pillen Review

Beste Testosteron Pillen | Review | 5x Test!

In dit artikel

Wil jij je testosteron verhogen op een natuurlijke manier? Dan is het belangrijk om te weten welke testosteron pillen of andere supplementen daarvoor geschikt zijn. Wat werkt er nu effectief testosteron verhogend en hoe kun je testosteron boosters vergelijken? Dat heb ik voor je uitgezocht. Lees je mee?

Kort samengevat:

De beste testosteron pillen van 2024 zijn die van Vitals Mannenformule. Dit merk heeft een krachtige formule (ook geschikt voor vegetariërs en veganisten) en een duurzame, milieuvriendelijke verpakkingsmethode.

Testosteron vergelijken: hoe doen we dat?

Om te bepalen hoe testosteron bij mannen – en dus het mannelijk hormoon – het beste verhoogd kan worden, heb ik verschillende testosteron pillen en testosteron boosters vergeleken. Dit heb ik als orthomoleculair therapeut gedaan door te kijken naar de ingrediënten, samenstelling en kwaliteit van alle testosteron boosters. Ook lette ik op klantreviews, prijzen en het gebruiksgemak.

Beste Testosteron pillen keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagBelangrijkste ingrediënt(en)Vorm
1. Vitals€39,95€1,33Pompoenzaadextract & ZaagpalmextractCapsule
2. Vitakruid€49,90€0,83 – €1,66Ashwagandha & Fenegriek extractTablet
3. Natuurlijk Presteren€24€0,80 – €1,60Ashwagandha & magnesiumTablet
4. Now€39,95€0,67Vitamine B soortenTablet
5. Testoplan€99Kennis en tipsBoek

1. Vitals Mannenformule

Het eerste testosteron supplement dat ik met je wil bespreken is Vitals Mannenformule. Van alle testosteron boosters is dit een uitzonderlijke en ik vertel je graag waarom. Het is speciaal ontwikkeld voor mannen, maar bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Denk aan pompoenzaad, Pygeum africanum en zaagplam. Deze houden de prostaat en urinewegen gezond. Deze capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Testosteron Pillen Review

Vitals Mannenformule bevat ook bèta-sitostereol uit zuivere pijnboompitten. Dit is extra effectief voor de prostaat, vooral wanneer mannen ouder worden. Het heeft een positieve invloed op het testosterongehalte en rekent af met een laag libido. Er zijn overigens geen hoge doseringen nodig, want al met 2 capsules per dag worden de hormonen weer in balans gebracht en krijgt je libido een boost. Goed om te weten: Vitals hanteert duurzame, milieubewuste verpakkingsmethoden. Daardoor maak je hiermee ook een goede keuze voor het milieu.

Het advies is dus om 2 capsules per dag in te nemen met water. Doe dit het liefst tijdens een maaltijd. In een pot Vitals Mannenformule zitten 60 capsules, dus je doet er 1 maand mee. Omdat de capsules glad zijn, hebben de mannen die ik gesproken heb geen moeite om ze door te slikken. Je krijgt 20% korting op deze verhoger van hormonen als je mijn kortingscode GROEI gebruikt tijdens het afrekenen.

Voordelen Vitals

✅ Bevat alleen natuurlijke ingrediënten;

✅ De verpakkingsmethode van Vitals is duurzaam en milieuvriendelijk;

✅ Je krijgt 20% korting op dit type testosteron boosters met mijn kortingscode GROEI;

✅ Ze zijn ook geschikt voor oudere mannen die als vegetariërs en veganisten door het leven gaan;

✅ Speciaal ontwikkeld voor mannen, om de oorzaak van hun klachten aan te pakken;

✅ Het zijn gladde capsules, dus je kunt ze met gemak innemen.

Nadelen Vitals

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan vind je 2 capsules per dag misschien wat veel;

❌ Dit supplement tegen erectieproblemen en een beter libido is wat aan de prijzige kant.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitakruid Homme

Vitakruid Homme is een supplement dat je bij een laag testosterongehalte kunt innemen. De tabletten bevatten o.a. vitamine D en dragen bij aan de seksuele gezondheid. Per tablet krijg je 300mg Ashwagandha, 250mg fenegriek extract, 200mg D-asparaginezuur en ook nog vitamine D3, selenium, zink, druivenpitextract, damania extract en shilajit extract binnen. Bij een laag libido of een verminderde vruchtbaarheid in de testikels is dit een aanrader. Het supplement is bovendien vrij van GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Beste Testosteron Pillen Review

De Vitakruid Homme tabletten ondersteunen de mannelijke potentie. Ze bevatten o.a. Ashwagandha, selenium, zink en vitamine D en helpen het lichaam om stress tegen te gaan, het uithoudingsvermogen te verbeteren en om de spieren normaal te laten werken. Selenium draagt bij aan de beweeglijkheid van zaadcellen en zink is essentieel voor de vruchtbaarheid. Dit supplement draagt ook bij aan de groei van spiermassa.

Het advies is om 1 tot 2 tabletten Vitakruid Homme per dag in te nemen met water. De tabletten zijn wat aan de grote kant, maar als je daar geen moeite mee hebt is dit echt een aanrader. De ingrediënten en samenstelling in deze test boosters zijn namelijk ideaal. Tip: gebruik mijn kortingscode GROEI als je dit type test boosters wilt bestellen. Dan krijg je namelijk 20% korting.

Voordelen Vitakruid

✅ Er zitten meerdere, effectieve ingrediënten in en ook nog in goede hoeveelheden;

✅ Bevat geen lactose, suiker, GMO, gluten, gist, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

✅ Stimuleert het libido en verhoogt de kwaliteit van zaadcellen in de testikels;

✅ Je krijgt 20% korting op dit type testosteron boosters met mijn kortingscode GROEI;

✅ Met 1 tot 2 tabletten per dag stimuleer je je lichaam en gezondheid al voldoende.

Nadelen Vitakruid

❌ Misschien vind je 1 tot 2 tabletten per dag wat veel, aangezien de tabletten aan de grote kant zijn.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Natuurlijk Presteren Testobooster

Op nummer 3 staat Natuurlijk Presteren Testobooster. Dit is de beste natuurlijke testosteron booster van dit moment. Het is een waarde testosteron pillen supplement in deze testosteron test, omdat dit product op een natuurlijke manier testosteron verhogend werkt. Heb je een lage testosteron, probeer ze dan eens. Ze bevatten namelijk ook de juiste voedingsstoffen voor de nachtrust en ontspanning. Er zitten o.a. Ashwaganda, magnesium, zink en vitamine D3 in om het lichaam op een natuurlijke manier te stimuleren en ook beter te helpen ontspannen.

Beste Testosteron Pillen Review

In Natuurlijk Presteren Testobooster zitten effectieve ingrediënten in interessante hoeveelheiden. De hoeveelheid testosteron van de man zal hierdoor daadwerkelijk toenemen. Ashwagandha is bijvoorbeeld een natuurlijke testosteron booster die al duizenden jaren gezondheidsvoordelen oplevert aan de mens. Dankzij zink wordt de eiwitsynthese ondersteund en kun je meer spiermassa opbouwen. Magnesium helpt tegen vermoeidheid en vitamine D3 houdt sterke botten in stand en is goed voor de testosteronspiegel. Met borium wordt een gezond gehalte vrij testosteron in het lichaam verzorgd. En vitamine E beschermt de cellen die testosteron produceren. Overtuigd? Wij wel!

Wil je de Natuurlijk Presteren Testobooster met testosteron kopen? Het is goed voor de testosteron van de man en leidt tot een hoog testosteron niveau, waardoor je je meer mannelijk zal voelen aan de binnen- en buitenkant. Het ondersteunt de mannelijke potentie met slechts 1 tablet per dag. Ook helpt het bij de aanmaak van spiermassa en draagt het bij aan gezonde zaadcellen.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ Testosteron verhogend op een veilige manier door voldoende testosteron stimulans;

✅ Geschikt voor lange termijn gebruik, want testosteron hoort in het mannelijk lichaam thuis;

✅ Geen vervelende bijwerkingen door de hoeveelheid testosteron;

✅ Helpt ook tegen stress en bevordert de natuurlijke nachtrust, want testosteron speelt ook daarbij een rol;

✅ Ondersteunt de mannelijkheid van binnenuit en bevordert de seksuele gezondheid;

✅ Ontwikkeld door een biochemicus o.b.v. wetenschappelijk onderzoek;

✅ Je krijgt test boosters korting bij meerdere verpakkingen.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Koop je maar 1 verpakking, dan betaal je verzendkosten.


Bekijk meer productinformatie

4. NOW Adam

NOW Adam is een multivitamine voor mannen in tabletvorm. Het bevat o.a. vitamine B6 en B12 in de biologisch, actieve vormen. Ook zit er Q10 in, zaagpalm extract, alfa-liponzuur, druivenpit extract en resveratrol. Dit supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten, want het bevat geen dierlijke ingrediënten. Er zitten ook geen tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren of noten in.

Beste Testosteron Pillen Review

Bijzonder aan deze multi is dat hij vrij van ijzer is. NOW Adam is zo ontwikkeld, dat hij voorkomt dat mensen te veel ijzer binnenkrijgen. Een tekort is niet goed, maar een te veel ervan ook niet. Met dit supplement loop je zo geen kans op oxidatieve schade of andere ernstige bijwerkingen. Natuurlijk is regelmatig sporten nog altijd van belang voor de ontwikkeling van je lijf en het hebben van gezond sperma. Het voorkomt ook overgewicht en vermoeidheid.

NOW Adam is een supplement waarvan je maar 1 tablet per dag in hoeft te nemen. Doe dit met water. In principe is het goed door te slikken, maar de tabletten zijn wel wat aan de grote kant. Als je dit niet noodzakelijk vindt, dan kun je ook voor een ander supplement gaan, bijvoorbeeld in capsulevorm.

Voordelen NOW

✅ Vrij van tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren en noten.

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Multivitamine zonder ijzer, omdat niet iedereen dat extra nodig heeft;

✅ Bevat o.a. vitamine B6 en B12, maar ook Q10, zaagpalm extract en meer;

✅ Je hoeft maar 1 tablet per dag in te nemen.

Nadelen NOW

❌ De tabletten zijn wel wat aan de grote kant, dus je kunt er moeite mee hebben;

❌ In een multi zitten wel veel ingrediënten, maar vaak maar in lage doseringen.


Bekijk meer productinformatie

5. Het Testoplan

Denk je dat alleen testosteron pillen niet genoeg zijn voor een testosteron verhogend effect? Dat is precies de visie van Jochum, oprichter van het Testoplan. Hij ontwikkelde een natuurlijke testosteron booster methode voor om testosteron te verhogen. Het is een handige gids waarin je veel leert over het mannelijk lichaam – en zowel mannen als vrouwen hebben er iets aan. Testosteron speelt namelijk een rol bij beide geslachten.

Beste Testosteron Pillen Review

Het Testoplan gaat niet alleen over een te lage testosteron, maar ook over testosteron verhogende voeding, uitleg over het mannelijke hormoon, je leert ‘wat is testosteron’ en ook hoe het zit met het verschil tussen testosteron vrouwen en mannen. Testosteron bij vrouwen komt namelijk ook voor. Jochum geeft handige tips voor testosteron meten, zodat jij het Testoplan optimaal kunt inzetten voor testosteron verhogen.

Met het Testoplan pak je een laag testosteron man (lage testosteron mannen) bij de kern aan, voordat je de symptomen ervan bestrijdt. Door deze natuurlijke aanpak is teveel testosteron aanmaken eigenlijk niet mogelijk. Zo ga je weer fit, energiek en gemotiveerd voelen en beter slapen. Kortom: je gaat jezelf weer echt man voelen!

Voordelen Testoplan

✅ Kleine aanpassingen aan je leefstijl en voedingspatroon voor grootse resultaten;

✅ Alles is al voor je uitgezocht: wat wel werkt en ook wat niet werkt;

✅ Het Testoplan is gebaseerd op 8 maanden onderzoek;

✅ Er zijn meer dan 1.000 wetenschappelijke onderzoeken voor gebruikt;

✅ Simpel, digitaal stappenplan voor testeron mannen.

Nadelen Testoplan

❌ Iets grotere investering dan bij alleen een supplement, maar je krijgt er ook meer waarde voor terug.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste testosteron boosters 2024

Ben je nieuwsgierig naar welk product ik zou kiezen bij een te laag testosteron? Te weinig testosteron kent namelijk verschillende nadelen, zoals verminderde spiermassa en nachtelijk zweten. Daarom is meer testosteron belangrijk als je een testosteron tekort hebt. De beste testosteron booster is in mijn ogen absoluut Vitals Mannenformule.

Beste Testosteron Pillen Review

De voordelen van Vitals Mannenformule zijn namelijk heel groot en het helpt als testosteron te laag is om juist een hoog testosteron niveau te creëren. Bovendien kun je door de verantwoorde dosering per capsule nooit teveel testosteron binnenkrijgen of aanmaken. Dit supplement bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is dus een gezonde keuze. Ook voor het milieu trouwens, dankzij de duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsmethoden van het merk. Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor mannen en is ook geschikt voor wie vegetarisch of veganistisch door het leven gaat. Het zijn bovendien gladde capsules, dus je kunt ze eenvoudig doorslikken met water, zonder te veel moeite. Gebruik je mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen, dan krijg je 20% korting


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Testosteron boosters reviews

Ben je benieuwd naar de testosteron reviews en ervaringen van andere mensen? Ik heb er een aantal verzameld om je een beter beeld te geven van elk testosteron verhogend product. Doe er je voordeel mee!

Vitals Mannenformule review

De man van Lis gebruikt Vitals Mannenformule. Zij schrijft: “Het is een super keuze voor mannen die een gezonde prostaat willen behouden. Ik vind vooral de natuurlijke ingrediënten en veganistische formule top. Daardoor is het perfect voor een gezonde levensstijl voor mijn man.”

Vitakruid Homme review

Robert vertelt: “Vitakruid Homme heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ik neem de tabletten dagelijks en mijn energieniveau is echt hoger. Ook heb ik meer uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Ik ben erg blij dat dit product mijn mannelijke potentie ondersteunt en dat het bijdraagt aan mijn vruchtbaarheid. De combinatie van krachtige en natuurlijke ingrediënten spreekt mij erg aan. Ik ga het daarom gewoon blijven gebruiken!”

Beste Testosteron Pillen Review

Natuurlijk Presteren Testobooster review

Peter zegt: “Eerst dacht ik wat doet testosteron als ik er pillen voor neem. Ik zocht namelijk vrij testosteron (om beter te vrijen). De Testobooster werkt echt heel goed. Niet alleen in bed, maar ook overdag voor mijn energie enzo. Top spul!”

NOW Adam review

Serhii schrijft over NOW Adam: “Na een periode overmatig alcoholgebruik zat ik minder lekker in mijn vel. Bloedonderzoek liet zien dat ik vitamines en mineralen nodig had. Na een toename hiervan door deze multi, was het volgende bloedonderzoek veel gunstiger. Het werkt goed en de tabletten zijn niet te groot vind ik. Ik krijg er ook meer energie door, zelfs nu ik ouder word.”

Testoplan review

“Ik wilde niet alleen vrij testosteron opbouwen door tabletten te slikken. Ik wilde ook weten wat is testosteron, hoe werkt het precies in mijn lichaam, gewoon alles eromheen. Dankzij het Testoplan begrijp ik het nu echt goed en snap ik mijn lichaam ook veel beter. Echt een verrijking.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Jouw testosteronspiegel verhogen: gebruik deze tips!

Het testosterongehalte in je lichaam hangt van veel factoren af, waaronder je genen maar ook de omgeving waarin je leeft en je levensstijl. De ene man of vrouw heeft al meer testosteron dan de andere, maar zelfs dan is het nog altijd mogelijk om zelf je testosteronspiegel te verhogen.

Wil je dat op natuurlijke wijze doen? Dan kunnen de onderstaande tips je zeker en vast op weg helpen!

1. Gezonde vetten zijn essentieel (hoeveelheid testosteron)

Voor je gewoon testosteron gaat kopen als supplement, is het een goed idee om je voeding op peil te houden. Je vrije testosteron verhogen (of het testosteron dat zich in je bloed bevindt) kan door gezonder te eten. Vooral gezonde vetten zijn hiervoor belangrijk uit bronnen als noten, zaden, avocado en bepaalde oliën. Testosteron wordt immers in het lichaam geproduceerd uit cholesterol, en daarvoor zijn vetten nodig!

2. Ook zink mag niet ontbreken

Vervolgens is ook zink een essentieel bouwstof voor testosteron, en het maakt deel uit van verscheidene enzymen en eiwitten. Het is betrokken bij de groei van cellen en het rechtstreeks aanmaken van testosteron zelf. Voedingsmiddelen die veel zink bevatten zijn bonen, zeevruchten en noten.

3. Verlaag je stressniveau

Een van de beste testosteronboosters is het verminderen van stress in je leven. Dit komt doordat stress de aanmaak van een ander hormoon stimuleert, namelijk cortisol (en bij acute situaties adrenaline). Hoe meer cortisol je hebt, hoe minder je testosteron zijn werk kan doen. Dit hormoon breekt spiermassa af, legt je vertering stil en zorgt er ook voor dat je sneller veroudert. Vermijd dus stress in je dagelijkse leven en je testosterongehalte gaat vanzelf omhoog.

Beste Testosteron Pillen Review

4. Verhoog je kennis en verander je leefstijl

Verdiep je in Testosteron door bijvoorbeeld boeken te lezen zoals de Testofactor. Zo leer je meer over de theorie, wat typisch Testosteron gerelateerde mannenklachten zijn en ontdek je welke natuurlijke oplossingen er allemaal zijn.

Wil je nog een stapje verder gaan volg dan een programma over Testosteron zoals bijvoorbeeld Het Testoplan. Naast alles kennis over Testosteron ga je dan ook daadwerkelijk aanpassingen maken in jouw leefstijl waardoor je de voordelen van meer Testosteron gaat ervaren.

5. Zonlicht is van levensbelang

Zonlicht is goed voor de gezondheid, dat is wetenschappelijk bewezen. Maar wist je ook dat zonlicht de aanmaak van het mannelijk hormoon beïnvloedt? Niet alleen zorgt rechtstreeks contact met zonlicht ervoor dat je lichaam meer vitamine D kan aanmaken, ook heeft het een effect op de directe aanpak van testosteron in je lichaam.

6. Train met gewichten

Het testosteronpeil in je lichaam kan in grote mate verhoogd worden door regelmatig met gewichten te trainen! Bepaalde vormen van training zijn beter geschikt dan andere, met intervaltraining en gewichtheffen aan de top. Dit komt doordat men hierbij veel grote én kleine spiergroepen gaat uitdagen en aanspreken. Hoe intensiever de training, hoe groter de productie van testosteron. Ga dus een paar keer week naar de sportschool, doe basis krachtsoefeningen en je testosteronspiegel zal je dankbaar zijn.

Beste Testosteron Pillen Review

7. Voldoende slaap

Je testosteron verhogen, of je nu een man of een vrouw bent, kan door voldoende te slapen. Doorgaans wordt aangeraden om gemiddeld 8 uur per nacht te slapen, maar de beste hoeveelheid hangt natuurlijk af van je eigen lichaam. Tijdens de slaap worden hormonen als testosteron en groeihormoon afgegeven, waardoor spierweefsel sneller herstelt en je je ’s morgens energiek voelt. Slaap is dus erg belangrijk voor de aanmaak van testosteron bij zowel mannen als vrouwen.

8. Ultragezonde kruiden

Ten slotte bestaan er ook tal van kruiden en andere middeltjes die kunnen helpen om je testosteronpeil op natuurlijke wijze te verhogen. Veel van deze natuurlijke producten bevatten zogenaamde fytoandrogenen, wat eigenlijk plantaardige vormen van testosteron zijn. Hoewel het effect hiervan niet wetenschappelijk bewezen is, is het toch de moeite waard om deze uit te proberen:

 • Ginseng
 • Maca
 • Brandnetelwortel
 • Pijnboomextract
 • Tribulus terrestris l
YouTube video

Testosteron booster kopen checklist

Ga je testosteron tabletten kopen of een ander soort testosteron bestellen? Met onderstaande checklist voor testosteron boosters weet ik zeker dat jij op een gerichte manier aan de slag kunt met de hoeveelheid testosteron in je lichaam te vergroten.

1. Bepaal wat jij nodig hebt

Niet elke testosteron booster of testosteron kuur is voor iedereen geschikt. Wil je een testosteron supplement voor mannen of testosteron verhogen vrouw? Moet het een natuurlijk product voor testosteron aanmaak zijn of maakt dat jou minder uit? 

Beste Testosteron Pillen Review

2. Hoeveel klachten heb je?

Wil je een eenvoudig supplement dat tekort aan testosteron symptomen aanpakt? Of zoek je een totaaloplossing? En wil je dan ook meer leren over testosteron waarden en over testosteron aanmaken door testosteron verhogende voeding te eten? Dit bepaalt namelijk of je voor een supplement moet gaan of voor een methode/techniek zoals Het Testoplan.

3. Bepaal vooraf je budget

Het zal je niet verrassen dat testosteron boostes in suppletievorm voordeliger zijn dan het volgen van een methode of techniek om een laag testosterongehalte aan te pakken. Bepaal vooraf je wensen én je budget, zodat je alleen testosteron boosters koopt die je ook daadwerkelijk kunt betalen.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Testosteron Pillen Review

Meest gestelde vragen over testosteron verhogen

Heb je nog vragen over je testosteron verhogen via testosteron pillen of een ander testosteron verhogend middel? Lees dan nog even verder.

Wat zijn de beste testosteron pillen?

De beste testosteron pillen bij een laag testosterongehalte zijn die van Vitals Mannenformule. Dit bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is een gezonde keuze voor mens én milieu. Het merk hanteert namelijk duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsmethoden. Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor mannen en is ook geschikt voor wie vegetarisch of veganistisch door het leven gaat. Het zijn bovendien gladde capsules, dus je kunt ze eenvoudig doorslikken met water, zonder te veel moeite.

Wat moet je doen bij testosteron tekort?

Heb je een testosteron tekort, dan moet je je testosteron verhogen. Ga wel eerst testosteron meten of doe een testosteron test om te bepalen of er echt sprake is van een tekort. Daarna kun je zoeken naar een oplossing. Wat testosteron verhogend werkt is bijvoorbeeld een kuur voor testosteron kopen of juist losse tabletten. Dit geldt zowel voor testosteron mannen verhogen als testosteron vrouwen verhogen.

Hoe kan je meer testosteron produceren?

Wil je weten wat er allemaal testosteron verhogend werkt en waardoor je meer testosteron produceren kunt? Lees dan dit artikel. Je kunt je testosteron namelijk verhogen met testosteron pillen, maar er zijn ook andere manieren voor testosteron verhogen. Ik heb het uitgebreid beschreven.

Wat is de rol van tribulus terrestris bij het reguleren van testosteron?

Tribulus terrestris is een plant die vaak wordt gebruikt in supplementen om het testosterongehalte te verhogen. Onderzoek suggereert dat tribulus terrestris l kan bijdragen aan het verhogen van het niveau van luteïniserend hormoon, wat testosteron speelt stimuleert in het lichaam. Het is echter belangrijk om op te merken dat meer onderzoek nodig is om de effectiviteit en veiligheid van langdurig gebruik van tribulus terrestris volledig te begrijpen.

Hoe kan een tekort aan testosteron leiden tot verhoogd risico op bepaalde ziekten en welke symptomen kunnen erop wijzen?

Een tekort aan testosteron kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden en kan een verhoogd risico op aandoeningen zoals osteoporose, hartziekten en diabetes type 2 met zich meebrengen. De volgende symptomen kunnen wijzen op een tekort aan testosteron: vermoeidheid, depressie, irritatie, verlies van spiermassa, toename van lichaamsvet en verminderd libido. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen als men deze symptomen ervaart, zodat een juiste diagnose kan worden gesteld en een passende behandeling kan worden gestart.

Welke rol speelt vitamine D in de productie van testosteron en hoe kan men ervoor zorgen dat men voldoende binnenkrijgt?

Vitamine D speelt een cruciale rol in vele lichaamsfuncties, waaronder de productie van testosteron. Er is een positieve correlatie gevonden tussen vitamine D-niveaus en testosteronniveaus. Een tekort aan vitamine D kan dus bijdragen aan lage testosteronniveaus. Om voldoende vitamine D binnen te krijgen, is het aan te raden om regelmatig blootgesteld te worden aan zonlicht en voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis en eieren, of vitamine D-supplementen te overwegen.

» Referenties


1. Clemesha, C. G., Thaker, H., & Samplaski, M. K. (2020). ‘Testosterone Boosting’ Supplements Composition and Claims Are not Supported by the Academic Literature. World J Mens Health, 38(1), 115–122.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6920068/

2. Almaiman, A. A. (2018). Effect of testosterone boosters on body functions: Case report. Int J Health Sci (Qassim), 12(2), 86–90.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5870326/

3. Willoughby DS, Spillane M, Schwarz N. (2014). Heavy resistance training and supplementation with the alleged testosterone booster nmda has no effect on body composition, muscle performance, and serum hormones associated with the hypothalamo-pituitary-gonadal axis in resistance-trained males. J Sports Sci Med, 13, 192–9.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3918557/

4. Ciocca M. (2005). Medication and supplement use by athletes. Clin Sports Med, 24, 719–38. x-xi.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16004927/

» Referenties

Conclusie beste testosteron pillen 2024

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries