In dit artikel

Tempur Kussen: De Ultieme Oplossing Voor Nekklachten? (2023)

In dit artikel

Heeft u last van nekpijn en bent u op zoek naar een oplossing? Geloof me, ik begrijp uw frustratie, want ik heb hetzelfde ervaren. Na uitvoerig onderzoek en het testen van verschillende producten, heb ik ontdekt dat het Tempur Kussen mogelijk de ultieme oplossing is voor uw probleem.

Dit artikel zal u helpen te begrijpen waarom dit kussen uw nekpijn verlichten kan. Lees verder om erachter te komen hoe een simpele verandering in uw slaapgewoonten de pijn kan verminderen en uw levenskwaliteit drastisch kan verbeteren!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het Tempur kussen kan helpen bij het verlichten van nekklachten door de juiste ondersteuning te bieden aan uw hoofd en nek tijdens het slapen.
 • Een verkeerde slaaphouding, stress en een slecht kussen kunnen allemaal bijdragen aan nekklachten.
 • Het aanpassen van uw orthopedisch hoofdkussen aan uw slaaphouding kan helpen om nekpijn te verminderen.
 • Tempur kussens zijn gemaakt van traagschuim en bieden drukverlagende eigenschappen, waardoor ze populair zijn voor het verminderen van nekklachten.

Oorzaken van nekklachten

Nekklachten kunnen veel oorzaken hebben. Een foute houding kan één van die oorzaken zijn. Als je lange tijd in dezelfde houding zit, kan dit je nek belasten. Vaak gebeurt dit als je werkt achter een computer.

Ook stress kan een rol spelen. Bij stress span je vaak onbewust je spieren aan. Dit kan pijn geven in de nek.

Ook slaaphouding speelt een rol bij nekklachten. Vooral buikslapen kan slecht zijn voor de nek. Je draait dan je hoofd opzij om te ademen, dit kan je nek belasten. Een slecht kussen kan ook nekklachten geven.

Het is dus belangrijk om een goed kussen te kiezen dat past bij jouw slaaphouding en lichaam.

Orthopedische kussens als oplossing voor nekklachten

Pas uw orthopedisch hoofdkussen aan uw slaaphouding aan en ervaar zelf het verschil in ondersteuning voor uw nek en wervelkolom.

Pas uw orthopedisch hoofdkussen aan uw slaaphouding aan

Ik pas mijn orthopedisch hoofdkussen aan mijn slaaphouding aan. Dit is belangrijk omdat elke slaaphouding unieke ondersteuning voor de nek vereist. Hier zijn enkele tips om uw orthopedisch hoofdkussen aan te passen aan uw slaaphouding:

 • Voor zijslapers: Kies een kussen dat voldoende ondersteuning biedt voor uw hoofd, nek en schouders. Een dikker kussen kan helpen om uw wervelkolom in een rechte lijn te houden.
 • Voor rugslapers: Kies een kussen dat de natuurlijke curve van uw nek ondersteunt. Een iets dunner kussen kan helpen om uw hoofd op één lijn te houden met uw wervelkolom.
 • Voor buikslapers: Het is het beste om op uw zij of rug te slapen, aangezien het slapen op de buik spanning op de nek kan veroorzaken. Als u toch op uw buik wilt slapen, kies dan een dunner kussen om de belasting op uw nek te verminderen.
 • Verstelbaarheid: Sommige orthopedische hoofdkussens hebben verstelbare lagen of compartimenten, zodat u het kussen kunt aanpassen aan uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.
 • Probeer verschillende kussens uit: Het kan even duren voordat u het perfecte orthopedische hoofdkussen vindt dat bij u past. Probeer verschillende modellen uit en luister naar wat uw lichaam nodig heeft.

Ervaar zelf het verschil

Ik kan je vertellen over mijn persoonlijke ervaring met het Tempur kussen. Toen ik last had van nekklachten, besloot ik om het Tempur kussen uit te proberen. Het eerste wat me opviel was hoe comfortabel het kussen was.

Het past perfect bij de vorm van mijn hoofd en ondersteunt mijn nek op een ergonomische manier. Ik merkte meteen verschil in mijn slaapkwaliteit en werd ‘s ochtends wakker zonder nekpijn.

Het traagschuimmateriaal van het Tempur kussen is echt fantastisch. Als je last hebt van nekklachten, zou ik zeker aanraden om zelf het verschil te ervaren en een Tempur kussen uit te proberen.

Review Tempur Kussen

Tempur is een bekend merk dat orthopedische kussens produceert, gemaakt van memory-foam materiaal.

Informatie over Tempur hoofdkussens

Tempur hoofdkussens zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een optimale ondersteuning van de nek en het hoofd tijdens het slapen. Ze zijn gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een comfortabele en drukverlagende werking.

Het traagschuim past zich aan de vorm van uw hoofd en nek aan, waardoor u de juiste ondersteuning krijgt.

Er zijn verschillende soorten Tempur hoofdkussens beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld het Tempur Original kussen, dat een traditionele vorm heeft en geschikt is voor mensen die behoefte hebben aan stevige ondersteuning.

Daarnaast is er ook het Tempur Ombracio kussen, dat meer geschikt is voor mensen die op hun buik slapen.

Vergelijking van Tempur kussens met Quiesco® kussens

In deze blogpost vergelijken we de Tempur kussens met Quiesco® kussens. Beiden zijn ontworpen om nekklachten te verlichten, maar ze verschillen op een aantal belangrijke punten.

AspectTempur KussenQuiesco® Kussen
OntwerpTempur biedt verschillende ontwerpen voor verschillende slaaphoudingen.Quiesco® heeft een uniek design dat zich aanpast aan uw lichaamsvorm.
MateriaalTempur kussens zijn gemaakt van memory-foam materiaal.Quiesco® kussens zijn gemaakt van latex, bekend om zijn duurzaamheid en comfort.
Verlichting van NekklachtenTempur hoofdkussens hebben een drukverlagende werking en kunnen helpen bij het verminderen van nekklachten.Orthopedische hoofdkussens zoals Quiesco® zijn uit onderzoek gebleken als de beste kussens tegen nekpijn.
PrijsTempur kussens zijn over het algemeen duurder, maar worden soms aangeboden met kortingen of aanbiedingen.Quiesco® kussens hebben een meer betaalbare prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze voor een kussen sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Het is dan ook aan te raden om verschillende kussens uit te proberen voordat je een beslissing neemt. Als je last hebt van nekklachten, is het belangrijk om een orthopedisch kussen te overwegen dat de juiste ondersteuning biedt.

Het beste kussen voor nekklachten

Vergelijk verschillende kussens voor nekklachten en ontdek welk kussen het beste is voor jouw specifieke behoeften. Lees verder voor reviews en ervaringen met verschillende kussens en waar je op moet letten bij het kopen van een kussen voor nekklachten.

Vergelijking van verschillende kussens voor nekklachten

Het kiezen van het juiste kussen voor nekklachten kan een uitdaging zijn, gezien het grote aanbod. Ik heb daarom verschillende kussens vergeleken om de beste opties te vinden. Laten we beginnen met het Tempur kussen. Dit kussen staat bekend om zijn drukverlagende werking en is dan ook een populaire keuze. Echter, het Tempur Ombracio hoofdkussen wordt niet aangeraden voor mensen met nekpijn. Daar staat tegenover dat het Perfect Pillow juist wel wordt aanbevolen als beste kussen voor nekklachten. Ook de orthopedische hoofdkussens zijn een goede keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze de beste ondersteuning bieden aan de nek. Door deze ondersteuning kunnen fysieke klachten worden verminderd en kan je slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Het is dus zeker de moeite waard om deze kussens in overweging te nemen bij nekklachten.

Reviews en ervaringen met de Guna, Perfect Pillow, Cloudpillo, Arteni, en Cozysense kussens

Ik heb verschillende kussens voor nekklachten uitgeprobeerd en hier zijn enkele reviews en ervaringen:

 • Guna kussen: Ik vond dit kussen erg comfortabel en het bood goede ondersteuning voor mijn nek. Het traagschuim materiaal voelde zacht aan en hielp bij het verminderen van mijn nekpijn.
 • Perfect Pillow: Dit kussen werd aanbevolen als het beste kussen voor nekklachten en ik kan begrijpen waarom. Het gaf me de juiste ondersteuning voor mijn hoofd, nek en schouders, waardoor ik ‘s nachts veel minder pijn had.
 • Cloudpillo: Helaas was dit kussen voor mij niet zo comfortabel als ik had gehoopt. Ik vond het te zacht en merkte geen verbetering in mijn nekklachten toen ik dit kussen gebruikte.
 • Arteni: Dit kussen had een uniek ontwerp dat beloofde de druk op mijn nek te verminderen. Helaas werkte het niet goed voor mij en voelde ik geen verlichting van mijn pijnlijke nek.
 • Cozysense: Dit was een verstelbaar kussen dat me de mogelijkheid gaf om het naar mijn wensen aan te passen. Hoewel het even duurde voordat ik de juiste instelling vond, bood het uiteindelijk wel goede ondersteuning voor mijn nekklachten.

Waar u op moet letten bij het kopen van een kussen voor nekklachten

Bij het kopen van een kussen voor nekklachten zijn er een aantal belangrijke dingen waar u op moet letten:

 1. Slaaphouding: Kies een kussen dat past bij uw favoriete slaaphouding. Dit zorgt voor optimale ondersteuning van uw nek en wervelkolom.
 2. Vorm en materiaal: Het kussen moet de juiste vorm hebben om uw hoofd en nek goed te ondersteunen. Traagschuim is een populair materiaal dat zich vormt naar de contouren van uw lichaam.
 3. Verstelbaarheid: Een verstelbaar kussen geeft u de mogelijkheid om de hoogte aan te passen aan uw behoeften. Hierdoor kunt u de beste ondersteuning vinden voor uw nek.
 4. Comfort: Zorg ervoor dat het kussen comfortabel aanvoelt tijdens het liggen. Een goede nachtrust is essentieel voor het verminderen van nekklachten.
 5. Ondersteuning van schouders: Let op of het kussen ook voldoende ondersteuning biedt aan uw schouders, dit kan helpen bij het verminderen van spanning in de nek.
 6. Koopgids: Raadpleeg een koopgids voor meer informatie over verschillende merken en types kussens die geschikt zijn voor nekklachten.

Conclusie en beste keuze voor een kussen tegen nekklachten.

Mijn beste keuze voor een kussen tegen nekklachten is het Perfect Pillow. Dit kussen is speciaal ontworpen om nekpijn te verminderen en biedt goede ondersteuning voor de nek. Uit onderzoek is gebleken dat orthopedische hoofdkussens het meest effectief zijn bij het verlichten van nekklachten, en het Perfect Pillow valt in deze categorie.

Het kussen is verstelbaar, zodat je het kunt aanpassen aan jouw slaaphouding. Bovendien heeft het Tempur kussen een drukverlagende werking, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in de nek.

Als je op zoek bent naar een kussen dat echt kan helpen bij nekklachten, dan raad ik het Perfect Pillow aan.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken voor mensen die last hebben van nekklachten. Als je bijvoorbeeld een nekhernia hebt, is een specifiek nekhernia kussen een uitstekende optie om over na te denken. Ook werken veel mensen samen met hun fysiotherapeut om een geschikt kussen voor nekklachten bij de fysio te vinden.

Voor de zijslapers onder ons is een kussen voor zijslapers met nekklachten vaak de beste oplossing. Maar zelfs winkels als IKEA bieden opties, zoals het speciale nekpijn kussen van IKEA. Als je een voorkeur hebt voor luxe, kun je zelfs overwegen om een Tempur kussen voor nekklachten aan te schaffen.

Er zijn ook veel innovatieve materialen op de markt, zoals bamboe kussens voor nekklachten of traagschuim kussens voor nekklachten. Sommigen hebben zelfs voorkeur voor speciale kussens voor nekklachten om de juiste ondersteuning te krijgen. Merken als Silvana en Emma bieden ook een assortiment speciaal ontworpen voor dit doel.

Hoewel de meerderheid van de mensen kiest voor een traditioneel nekkussen voor het bed, hebben sommigen liever een kussen dat zowel nek- als schouderklachten aanpakt. Je kunt zelfs een hoofdkussen vinden bij Jysk dat specifiek is ontworpen voor mensen met nekklachten; de hoofdkussen voor nekklachten van Jysk.

Het kan echter ook gebeuren dat je nekpijn krijgt door een verkeerd kussen. In sommige gevallen vinden mensen het zelfs comfortabeler om zonder kussen te slapen als ze last hebben van nekpijn.

De keuze is enorm, maar het belangrijkste is dat je een kussen vindt dat je de juiste ondersteuning biedt. Neem de tijd om de opties te verkennen en wellicht verander je je slaapervaring voor altijd.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Tempur Kussen?

Een Tempur Kussen is een ergonomisch kussen, gemaakt van traagschuim, dat kan helpen bij nekpijn, schouderpijn en rugklachten.

2. Voor wie is het Tempur Kussen bedoeld?

Het Tempur Kussen is bedoeld voor mensen met nekpijn, schouderpijn en die soms in buikliggen slapen. Het kan ook helpen als je last hebt van een nekhernia.

3. Hoe werkt een Tempur Kussen tegen nek- en schouderpijn?

Het Tempur Kussen biedt steun aan de nek en schouders, wat kan helpen om pijn te verminderen. Het is een soort slaapkussen gemaakt voor mensen met nekpijn en schouderpijn.

4. Is het Tempur Kussen comfortabel voor alle slaaphoudingen?

Ja! Of je nu op je rug, zij of buik slaapt, het Tempur Kussen past zich aan je lichaam aan en helpt zo om je comfortabeler te laten slapen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Tempur Kussen: De Ultieme Oplossing Voor Nekklachten? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips