In dit artikel

Te Warm In Bed | Met deze Tips heb jij het Nooit meer te Warm!

Te Warm In Bed (2023) | Tips om Heerlijk te Slapen!

In dit artikel

Te warm in bed? Het is een vervelend probleem waar veel mensen vooral in de zomer tegenaan lopen. Het probleem ontstaat vaak als je niet meteen kunt slapen. Je draait en woelt in bed, waar het bed eerst lekker koel was begint het nu langzaam op te warmen. In slaap komen word haast een onmogelijke opgave.

Met dit artikel wil ik je tips en advies geven over hoe je ervoor kunt zorgen dat het niet te warm wordt in je bed. Zelf kan je daar namelijk een hoop tegen doen.

Beste slaap tips 2023; Mijn selectie

 1. Het beste slaapmasker: Manta Sleep Mask
 2. Beste slaapmiddel: Natuurlijk presteren
 3. Beste melatonine: Lucovitaal
 4. Beste Gaba –  Natuurlijk presteren

Twee soorten ‘te warm in bed’

Te warm in bed kan twee oorzaken hebben, zo kan het zijn dat je het te warm in bed hebt vanwege de omgevingstemperatuur of vanwege het feit dat je niet kunt slapen. In beide gevallen kan je er zelf een hoop aan doen, hoe je dat doet? Daar wil ik je in deze blog meer duidelijkheid over verschaffen.

Als eerste wil ik je meer vertellen over de warmte in je bed als je niet kunt slapen, dit komt omdat je opwarmt als je onder de dekens ligt. In de warme zomermaanden houd je dekbed warmte vast. Matrassen die warmte vasthouden zijn meestal niet van natuurlijke materialen gemaakt en veroorzaken snel transpiratie. Houd hier rekening mee als je het snel warm krijgt tijden het slapen gaan. Lees snel verder voor meet praktische tips over matrassen, dekbed, lichaamstemperatuur, vocht, hoeslakens en hoofdkussens.

Te warm in bed omdat je niet kunt slapen

Het is voor jou vast erg herkenbaar, je ligt in bed en je hebt moeite om in slaap te vallen, terwijl je ligt te woelen en te piekeren warmt je lichaam langzaam op onder het de dekens. Het is een logisch gevolg dat in slaap vallen nu bijna een onmogelijke opgave is. Op dat moment is de allerbeste tip die ik je kan  geven, ga uit je bed en ga even wat anders doen, sla je dekens open en geef je matras de tijd om af te koelen.

Te Warm In Bed | Tips om Heerlijk te Slapen!

Wat je in dit geval ook kunt doen is een lauwe douche nemen, door een lauwe douche koelt je lichaam af waardoor het makkelijker is om in slaap te vallen.

Gelukkig hoeft het vanaf nu niet meer zover te komen, door middel van onderstaande tips kun je er namelijk voor zorgen dat je sneller in slaap valt.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Tips om sneller in slaap te vallen (Hoofd koel, koude douche en ventilerend hoeslaken)

 • Een prettige slaapomgeving

Zorg voor een prettige slaapomgeving, dat wil zeggen, een goede temperatuur op je slaapkamer +/- 15 tot 18 graden, verduisterende gordijnen en een rooster of open raam voor een goede ventilatie. Heb je et in de nacht warm zet dan een raampje open voor frissen lucht. Dit voorkomt dat je gaat transpireren en je in zweet wakker wordt.

 • Ontspan voor het slapengaan (1)

Kom tot rust voordat je gaat slapen, pak een boek of luister naar je favoriete muziek. Dit werkt ontspannend en het zorgt ervoor dat je lekker in slaap valt. Je kan bijvoorbeeld ook ontspannen met de Relax App Synctuition.

 • Kijk dus niet meer op je mobiel

Veel mensen checken alle Social media kanalen voordat ze gaan slapen, slaap jij slecht en doe jij dit ook? Stop er dan mee, het felle scherm van je telefoon en alle notificaties activeren je brein.

 • Schrijf gedachten van je af

Heb jij een drukke verantwoordelijke baan en lig je vaak te piekeren in bed? Schrijf de gedachten van je af , zo zorg je ervoor dat je je hoofd leeg maakt en hierdoor kun je beter slapen.

 • Kies een kwalitatief dekbed zoals een kasjmier dekbed. Ook het juiste matras draag bij aan een goede nachtrust. Kies jij voor een heerlijk zacht matras of juist een wat harder en goed ademt matras?
 • Verkoelende hoeslaken. Er bestaan speciale verkoelende hoeslakens en ademend beddengoed.
 • Een avontuurtje tussen de lakens

De liefde bedrijven met je partner zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen raakt, bij mannen komt er zelfs een stofje vrij dat hun extreem moe maakt. Ook voor vrouwen werkt sex ontspannend genoeg om lekker in slaap te vallen

 • Drink geef cafeïne meer voordat je gaat slapen

Dit klinkt natuurlijk heel erg cliché maar het is wel waar. Drink geen cafeïne meer voordat je naar bed gaat, sterker nog, als je slecht slaapt is het sowieso verstandig om je cafeïne gebruik te beperken.

Sla de dekens van je af en ga even een kwartiertje op een spijkerbed of shakti mat liggen om te ontspannen. Flowee heeft prachtige producten om je hierbij te helpen.

Veel mensen kijken telkens naar hun wekker, logisch want hij staat meestal ook behoorlijk in je gezichtsveld. Door steeds te kijken naar deze wekker zie je dat de tijd die je nog te slapen hebt afneemt, dit is nou niet bepaalt een stimulans om sneller in slaap te vallen. Draai je wekker dus om en word niet meer afgeleid.

Met deze tips kun je al een hoop goedmaken, wil je nou nog meer weten over hoe je heerlijk in slaap kunt vallen?

Te warm in bed omdat je slaapkamer te warm is (Synthetisch dekbed)

Te warm in bed omdat je slaapkamer simpelweg te warm is, komt vooral in de zomer vaak voor. Ook in het geval van een te hoge omgevingstemperatuur heb ik handige tips voor je.

 • Warm je huid op

Het klinkt op het eerste gezicht misschien gek maar dit werkt echt. Wanneer je door middel van een warme douche je huid opwarmt, zal je huid juist afkoelen als je onder de warme douche vandaan stapt. Helemaal als je de warme badkamer verlaat en op je koele slaapkamer aankomt zal het koud aanvoelen, hierdoor zal je eerder in slaap vallen.

 • Drink koud water

Om je lichaam af te laten koelen tijdens warme zomerdagen kun je koud water drinken, drink weer niet teveel voordat je gaat slapen anders moet telkens plassen.

 • Geen lepeltje-lepeltje

Dit klinkt natuurlijk erg voor de hand liggend maar probeer zoveel mogelijk ruimte om je heen te creëren, ga niet te dicht op elkaar liggen want dat zou de temperatuur alleen maar doen stijgen.

 • De juiste dekens

Gebruik ademende dekens die gemaakt zijn van katoen. Katoen zorgt voor een beter luchtcirculatie waardoor je ’s nachts beter kunt slapen. Vermijd vooral stoffen als satijn en flanel. Overzicht van de beste katoenen dekens.

Te Warm In Bed Tips om Heerlijk te Slapen
 • Neem iets kouds mee

Je kun ervoor kiezen om je lakens en kussensloop enkele uren voordat je gaat slapen in de koelkast te leggen, vlak voordat je naar bed gaat haal je ze eruit. Je hebt genoeg tijd om in slaap te vallen voordat de lakens en het kussen zijn opgewarmd.

 • Draag niet teveel kleding

Als je het vaak te warm in bed hebt kun je overwegen om naakt te slapen. Als je dat liever niet doet probeer je dan zo schaars mogelijk te kleden.

 • Houd je kamer koel

In de zomer is het verstandig om overdag geen ramen open te zetten, je kunt wel nagaan dat je kamer veel te warm word als er de hele dag zon op schijnt. Verduister overdag je kamer en doe pas later in de avond en gedurende de nacht de ramen open. Met een hittegolf kan dit net wat lastiger zijn.

 • Slaap beneden

Je kunt er ook voor kiezen om beneden te slapen, warme lucht stijgt namelijk op. Het is dus op een eerste verdieping vaak warmer dan op de begane grond. Slaap je op zolder? Dan zou ik helemaal maken dat ik naar beneden kwam.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Conclusie beste slaap tips 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Te Warm In Bed (2023) | Tips om Heerlijk te Slapen!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips