In dit artikel

7 Beste Superfoods voor in Smoothies! (2023)

In dit artikel

Er zijn talloze superfoods die je kunt toevoegen aan een smoothie om het een extra gezonde boost te geven. Superfoods zijn voedingsmiddelen die een hoge concentratie van voedingsstoffen hebben, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten. Hieronder volgen enkele van de beste superfoods om in een smoothie te gebruiken, samen met hun gezondheidsvoordelen:

1. Spinazie

Spinazie is een geweldige bron van vezels, ijzer, calcium en vitamines A, C en K. Het is een laagcaloriegevoed dat rijk is aan antioxidanten, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen die op hun gewicht letten. Spinazie kan ook helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen door het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het LDL-cholesterol (dit is het “slechte” cholesterol). Bovendien kan spinazie helpen bij het versterken van de botten en het behouden van een gezonde spijsvertering. Het bevat ook luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die de ogen beschermen tegen schade door blauw licht en het risico op staar verminderen.

2. Banaan

Bananen zijn een goede bron van kalium, wat kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Ze zijn ook een goede bron van vezels en vitamines B6 en C, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een gezonde huid. Bananen bevatten ook tryptofaan, een aminozuur dat het lichaam omzet in serotonine, een stof die kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een positief gemoed. Bananen zijn ook een goede bron van vitamine B6, wat kan helpen bij het reguleren van de hormonen en het verminderen van de kans op PMS-symptomen.

3. Chiazaad

Chiazaad is een uitstekende bron van vezels, omega-3-vetzuren en eiwitten. Het is ook rijk aan antioxidanten en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium. Door het hoge gehalte aan vezels en omega-3-vetzuren kan chiazaad helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het bevorderen van een gezonde bloedsuikerspiegel. Bovendien kan chiazaad helpen bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem. Chiazaad kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel, wat vooral handig kan zijn voor mensen met diabetes.

4. Gojibessen:

Gojibessen zijn een uitstekende bron van antioxidanten en vitamines C en A. Ze zijn ook rijk aan vezels en bevatten een aantal belangrijke mineralen, waaronder ijzer en kalium. Door hun hoge gehalte aan antioxidanten kunnen gojibessen helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het bevorderen van een gezonde bloedsuikerspiegel. Bovendien kunnen gojibessen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem. Gojibessen bevatten ook betaine, een stof die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlagen van het risico op hartaandoeningen.

5. Maca-poeder

Maca-poeder is een geweldige bron van vitamines B, C en E, en mineralen zoals ijzer, kalium en calcium. Het wordt vaak gebruikt om de energie te verhogen en de hormonale balans te verbeteren. Sommige mensen gebruiken maca-poeder ook om stress te verminderen en het libido te verhogen. Maca-poeder kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van de menopauze en het verminderen van het risico op osteoporose.

6. Acai-bes

Acai-bes is rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Ze bevatten onder andere vitamine C, calcium, ijzer en vezels. Door hun hoge gehalte aan antioxidanten kunnen acai-bes helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het bevorderen van een gezonde bloedsuikerspiegel. Bovendien kunnen acai-bes helpen bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem. Acai-bes bevatten ook veel vezels, wat kan helpen bij het behouden van een gezonde spijsvertering.

7. Kurkuma

Kurkuma is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Het bevat curcumine, een stof die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlagen van het risico op hartaandoeningen. Kurkuma kan ook helpen bij het verminderen van pijn, het verhogen van de cognitieve functie en het verminderen van het risico op kanker. Het is een goede bron van ijzer, kalium en vitamine B6, en kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Kurkuma kan een bittere smaak hebben, dus je kunt het combineren met andere superfoods zoals banaan of acai-bes om de smaak te maskeren.

Er zijn nog veel meer superfoods die je kunt toevoegen aan een smoothie, zoals spirulina, gerstegras en hennepzaad. Probeer verschillende superfoods uit om te zien wat het beste bij jouw smaak en behoeften past.

Meer superfoods voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Ken je bijvoorbeeld de voordelen van Immunity Support van Jesse van der Velde?

Persoonlijk ben ik fan van sea moss, tarwegras, chlorella en kombucha. Daarnaast hebben acai, goji bessen, hennepzaad, chiazaad en ginseng ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben gember thee, gembershots, kurkuma, maca, lion’s mane en reishi ook veel meer bekendheid verkregen. Je vind op onze website ook superfoods recepten voor superfoods smoothies waarin je jouw superfoods greens en superfood zaden en superfood poeder kan mengen tot een gezonde mix.

De meeste superfoods zijn verkrijgbaar als superfoods sappen, superfoods capsules en superfoods tabletten en vind je terug op onze website of zijn verkrijgbaar via SuperFoodies, Superfood Store en Superfoodsonline.

Wil je meer weten over al deze superfoods? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Welke superfoods zijn geschikt voor smoothies?

Er zijn veel superfoods die geschikt zijn voor het maken van smoothies, zoals bessen (zoals açai, bosbessen, frambozen), groene bladgroenten (zoals spinazie, boerenkool, kale), plantaardige proteïnen (zoals soja, amandelen, hennepzaad), granen (zoals haver, gerst, quinoa), en superfood poeders (zoals maca, chlorella, lucuma).

Hoe voeg ik superfoods toe aan mijn smoothies?

Er zijn veel manieren om superfoods toe te voegen aan smoothies. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld een eetlepel superfood poeder toe aan hun smoothie, terwijl anderen vers fruit of groenten toevoegen. U kunt ook superfoods combineren met andere voedingsmiddelen zoals yoghurt of amandelmelk om een smoothie te maken.

Hoe bewaar ik superfoods?

Het is belangrijk om superfoods op de juiste manier te bewaren om te voorkomen dat ze snel bederven of verliezen van hun voedingswaarde. Sommige superfoods, zoals bessen en groene bladgroenten, moeten worden bewaard in de koelkast om hun versheid te behouden. Andere superfoods, zoals granen en superfood poeders, kunnen op kamertemperatuur worden bewaard in een goed afgesloten container.

Zijn superfoods duur?

Sommige superfoods, zoals bessen en exotische groenten, kunnen duur zijn, vooral als ze niet in het seizoen zijn of als ze moeten worden geïmporteerd. Andere superfoods, zoals groene bladgroenten en granen, zijn meestal betaalbaarder. U kunt ook superfood poeders kopen, wat een handige en betaalbare manier is om superfoods in uw dieet op te nemen

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on 7 Beste Superfoods voor in Smoothies! (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips