In dit artikel

De Voordelen van Magnesium in Sprayvorm (2023)

In dit artikel

Magnesium in sprayvorm biedt vele voordelen voor de gezondheid. Het is bijvoorbeeld een effectieve manier om spierpijn en krampen te voorkomen of te verlichten. Zo kan het gebruik van een magnesiumspray je helpen een einde te maken aan ongemakkelijke rusteloze benen, een vaak onderschatte klacht.

Met meer dan 300 processen waarbij magnesium betrokken is, kunnen we gerust stellen dat dit mineraal onmisbaar is voor ons lichaam.

Daarnaast biedt magnesiumolie ook ondersteuning bij mentale gezondheidsproblemen. Als je worstelt met een burn-out of depressie, kan deze vorm van magnesium helpen om je balans te herstellen.

Het kan ook het slapen bevorderen, wat zeker belangrijk is voor mensen die niet de rust krijgen die ze nodig hebben om te herstellen. Hoofdpijn kan eveneens worden verzacht door het gebruik van magnesiumolie, wat een welkome opluchting kan zijn voor degenen die er vaak last van hebben.

Bovendien draagt het bij tot een goede electrolytenbalans en is het belangrijk voor het gebit, wat nog eens extra voordelen oplevert.

Vergeet niet dat stress ook een factor kan zijn waarbij magnesiumolie een groot verschil kan maken. Bij vrouwen kan het helpen bij klachten gerelateerd aan de overgang, wat weer aantoont hoe veelzijdig dit supplement in sprayvorm kan zijn.

Zo zie je maar weer: magnesium in sprayvorm heeft talloze voordelen!

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Wat is magnesiumolie?

Magnesiumolie is een oplossing van magnesiumchloride in water. Het is geen echte olie, maar het voelt olieachtig aan. Het wordt vaak gebruikt als een supplement voor mensen die een magnesiumtekort hebben omdat het snel en effectief wordt opgenomen door de huid.

Men kan het zelfs zelf maken door magnesiumvlokken te mengen met heet water!

Deze vorm van magnesium supplement komt vooral goed van pas wanneer slikken of innemen lastig is. Het gebruik is eenvoudig, spray het op je huid en laat het daar rustig zijn werk doen voor een optimaal resultaat.

Magnesiumolie levert niet alleen belangrijke mineralen maar draagt ook bij aan ons welzijn, van het in evenwicht brengen van onze electrolytenbalans tot het helpen bij stress gerelateerde klachten.

De werking van magnesiumolie

De werking van magnesiumolie is gebaseerd op het vermogen van magnesium om in onze huid te worden opgenomen. Wanneer we magnesiumolie op onze huid aanbrengen, wordt het magnesium direct door de huidcellen opgenomen en komt het in de bloedbaan terecht.

Eenmaal in de bloedbaan kan magnesium zijn vele functies in ons lichaam vervullen. Magnesium speelt een rol bij meer dan 300 verschillende metabolische processen, waaronder het vrijmaken van energie uit voeding, het ontspannen van spieren en het bevorderen van een goede slaap.

Daarom kan magnesiumolie een effectieve manier zijn om tekorten aan te vullen en verschillende klachten te verminderen, zoals spierpijn, kramp, hoofdpijn en stressgerelateerde klachten.

Het gebruik van magnesiumolie biedt een handige en directe manier om de voordelen van magnesium te ervaren, omdat het direct op de huid kan worden aangebracht met behulp van een handige flacon.

Voordelen van magnesiumolie spray

Ontspan je spieren, verhoog je energie, en verbeter je slaapkwaliteit met magnesiumolie spray. Lees verder om alle voordelen te ontdekken.

Ontspanning van spieren

Magnesium in sprayvorm helpt bij het ontspannen van spieren. Het kan spierpijn en kramp voorkomen of verminderen. Magnesium is betrokken bij de werking van meer dan 300 processen in ons lichaam, waaronder de ontspanning van spieren.

Hierdoor kan magnesiumolie een effectieve manier zijn om spieren te verzachten en te ontspannen.

Vrijmaken van energie uit voeding

Magnesium speelt een cruciale rol bij het vrijmaken van energie uit voeding. Het is betrokken bij de metabolische processen die nodig zijn om voedingsstoffen om te zetten in bruikbare energie.

Door voldoende magnesium in ons lichaam te hebben, kunnen we ons energieniveau op peil houden en vermoeidheid verminderen. Dus als je merkt dat je vaak moe bent of een gebrek aan energie hebt, zou het toevoegen van magnesium in sprayvorm aan je dagelijkse routine kunnen helpen om je energieker te voelen.

Voorkomen of bestrijden van spierpijn en kramp

Magnesium in sprayvorm kan helpen om spierpijn en kramp te voorkomen of te verminderen. Dit komt doordat magnesium een belangrijke rol speelt bij spierontspanning. Het helpt de spieren om zich te ontspannen en vermindert daardoor de kans op pijn en kramp.

Daarnaast zorgt magnesium voor een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de spieren sneller herstellen. Dus als je regelmatig last hebt van spierpijn en kramp, kan magnesiumolie spray een effectieve en natuurlijke oplossing zijn.

Verbetering van slaapkwaliteit

Magnesium in sprayvorm kan een positief effect hebben op de slaapkwaliteit. Het helpt bij het ontspannen van de spieren en zorgt voor een diepere en rustigere slaap. Dit komt doordat magnesium betrokken is bij het reguleren van neurotransmitters die belangrijk zijn voor slaap.

Bovendien kan magnesiumtekort leiden tot slapeloosheid, dus het gebruik van een magnesiumolie spray kan dit probleem helpen voorkomen. Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit is daarom een belangrijk voordeel van magnesium in sprayvorm.

Verlichting van hoofdpijn

Magnesium in sprayvorm kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn. Hoofdpijn kan vaak worden veroorzaakt door spanning en stress, en magnesium heeft de eigenschap om spieren te ontspannen en stress te verminderen.

Door het aanbrengen van magnesiumolie op de huid, kan het magnesium direct worden opgenomen in het lichaam en zijn werk doen. Dit kan resulteren in een ontspannend effect en verlichting bieden voor hoofdpijnklachten.

Het regelmatig gebruik van magnesiumolie kan dus een natuurlijke manier zijn om hoofdpijn te verminderen en te voorkomen.

Waar magnesiumolie kopen?

Je kunt magnesiumolie op verschillende plaatsen kopen. Online zijn er tal van webshops waar je magnesiumolie kunt bestellen. Je kunt ook kijken bij reformwinkels, drogisterijen of apotheken.

Daar kun je vaak fysiek magnesiumolie kopen. Vergeet niet om de ingrediëntenlijst te controleren en te zorgen dat je een betrouwbare bron gebruikt. Het is ook aan te raden om te kijken naar recensies en ervaringen van andere mensen voordat je een aankoop doet.

Meer over ‘Magnesium’

Ah, magnesium, dat wonderlijke mineraal dat je gezondheid op talloze manieren kan verbeteren! Of je nu gestrest bent, betere spieren wilt opbouwen, of gewoon je algehele welzijn wilt verhogen, magnesium heeft iets te bieden. Eén van de luxueuze manieren om van dit mineraal te genieten is door een magnesium bad te nemen. Het kalmeert niet alleen je spieren maar ook je geest.

Als je echter niet zo’n fan bent van baden, zijn er magnesium vlokken die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine. Deze vlokken zijn ideaal voor een voetenbad of om op andere specifieke gebieden van je lichaam te gebruiken. Voor diegenen die de voorkeur geven aan orale inname, bieden magnesium kauwtabletten een gemakkelijke oplossing. Of misschien wil je magnesium direct op je huid aanbrengen met een handige spray magnesium?

Daarnaast kun je koken en bakken met magnesium zout, dat naast het verbeteren van de smaak, ook je magnesiuminname verhoogt. Als bruisende drankjes meer jouw ding zijn, zul je dol zijn op magnesium bruistabletten, die je gewoon aan water toevoegt voor een smakelijke en gezonde drank.

Voor degenen die van topicals houden, is er magnesium zalf die je rechtstreeks op je huid kunt aanbrengen. Je kunt ook de unieke vorm van magnesium kristallen proberen, ideaal voor meditatieve ontspanning. Of misschien ben je op zoek naar een leuk alternatief zoals magnesium gummies, die net snoepjes zijn maar dan met gezondheidsvoordelen.

Maar dat is niet alles. Er zijn zelfs unieke vormen zoals magnesium thee en magnesium drank om je hydratatie naar een nieuw niveau te tillen. En als je altijd onderweg bent, zijn magnesium zakjes en magnesium shots perfect om mee te nemen. Zelfs in je dagelijkse persoonlijke verzorging kan magnesium een rol spelen, bijvoorbeeld in de vorm van magnesium deodorant en magnesium korrels die je aan je bad kunt toevoegen voor een extra boost.

Dus, welke vorm van magnesium spreekt jou het meeste aan? Er zijn zoveel manieren om dit essentiële mineraal aan je leven toe te voegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van magnesium in sprayvorm?

Magnesium in sprayvorm biedt herstellende werking, weerstand tegen stijfheid, stressvermindering, en spierverzachting.

2. Hoe helpt magnesium spray bij gespannenheid en stijfheid?

Magnesium spray kan helpen bij ontspanning en het verlichten van stijfheid door de huidopname.

3. Kan magnesium in sprayvorm krampen verlichten?

Ja, magnesium spray speelt een rol in krampverlichting en kan een gevoel van ontspanning brengen.

4. Is magnesium in sprayvorm een goed alternatief voor magnesiumtabletten?

Ja, net als andere vormen van magnesium zoals magnesiumcitraat, zout, gel, en lotions, is de spray een effectief magnesiumsupplement.

5. Hoe kan ik weten of ik een magnesiumtekort heb?

Symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren, maar het eten van magnesiumrijke voeding kan helpen bij de preventie en supplementatie.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Voordelen van Magnesium in Sprayvorm (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips